Dodaj do ulubionych

obchodzicie walentynki, macie jakies plany?

13.01.15, 20:50
Ja sie wlasnie zastanawiam co robic w Walentynki. Jakaś podróż tylko gdzie? moze cos polecacie? co wy wogole zamierzacie robic? moze sie zainspiruje
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 20:53
      Na szczęście nie obchodzimy tongue_out
      • mas.uka Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 20:57
        nie obchodzimy z m, ale mam zamiar się wybrać na 50 twarzy greja z kumpelą big_grin
        • angry.bird Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 21:04
          Ja chciałam na to wyciągnąć mojego ale nie, nie da się przekonać. Książkę czytałam, film też pewnie obejrze sama albo tez z ktoras kumpelasmile
    • triss_merigold6 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 20:57
      Zastanawiałam się 20 lat temu, teraz już nie muszę. big_grin Co zamierzam robić? To sobota więc pewnie jakieś zakupy, wyjście z dziećmi, a wieczorem serial o seryjnym zabójcy. Może w ramach okazywania miłości stary da się wypchnąć z dziećmi, a odeśpię zaległości?
    • 1borgia Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 21:07
      ja, jak zwykle od latsmile
    • nickbezznaczenia Re: Nie n/t 13.01.15, 21:09
    • klamkas Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 21:15
      Nie obchodzimy. Pewnie spędzimy upojny wieczór razem... z dzieckiem wink.
    • wielkanocnaniespodzianka Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 21:42
      Obchodzony,ale tak domowo- pijemy swoje ulubione wino, ja od lat zamawiał dla nas tort masowo alarm słowy w kształcie serducha. Poza kwiatami,jakie dostaje od męża nie robimy sobie prezentów. Aha-dzixciowi kupujemy jakieś serducha czekoladowe,coby także czuł się ważnysmile Zazwyczaj jest to dla nas taki spokojny wieczór.
      • wielkanocnaniespodzianka Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 21:45
        Miało być karmelowo-kawowy.z tel pisze.stad liczne literowki.
    • inguszetia_2006 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 13.01.15, 21:46
      Witam
      Aaaa... to sobota. Mam plany - mąż gotuje i odpoczywa przy gotowaniu, bo to lubi, a ja się ulatniam z koleżankami, bo je kocham;-P Dzieci nasze? Yyyy... zostaną w domu i będą robić bałagan;-D Może być u mnie ten bałagan.
      Pzdr.
      Ing
    • jola-kotka Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 00:13
      Obchodzimy ale jak to nie wiem bo to zawsze mój maz planuje na zasadzie niespodzianki.
    • emila.dudek Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 00:59
      Obchodzę, mam tego dnia urodziny. W tym roku 40-te smile
      • bi_scotti Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 01:14
        Podobnie jak uwielbiam Halloween, tak i uwielbiam milosciwie milosny kicz Valentine's Day. Te wszystkie serduszka, misie, roze, czekoladki, champagne, pocalunki - cudo big_grin Zawsze cos robimy wysilkowo-romantycznego zeby "tradycji stalo sie zadosc" i jeszcze nigdy nie zalowalismy - wciaz nam sie chce spedzic "ten" dzien (wieczor) jakos tak niecodziennie. No bo w sumie "why not?" wink
        https://slm-assets1.secondlife.com/assets/1204604/view_large/c59f3531f696d2b863e1ba65646a9d25.jpg
    • feniks_z_popiolu Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 05:16
      Obchodzimy. Z daleka smile
    • kozica111 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 06:22
      Walentynki zazwyczaj programowo "olewane" są przez panie w tych związkach gdzie facet nie podejmuje tematu, tak mniej smutno wtedy.
      • semihora Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 06:51
        Pudło big_grin
      • cosmetic.wipes Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 07:08
        Zyjebista teoria kozico big_grin
        Dokładnie taka jak ta, że bez męża chcą rodzić tylko te panie, których partnerzy się nie zgodzili na poród rodzinny.
        • kozica111 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 08:53
          Coś w tym jest, mimo ironii.
          • cosmetic.wipes Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 09:18
            Co w tym jest? Opowiedz mi o tym, bo może czegoś o sobie nie wiem big_grin
            I ciekawe dlaczego uważasz, że WSZYSTKIE kobiety chcą tego samego - obchodzenia walentynek, porodów rodzinnych, kolacji przy swiecach, śniadań podawanych do łóżka (zabiłabym za to tongue_out) oraz płatków róż na jedwabnej poscieli.
            • kozica111 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 09:39
              Nie wszystkie, ale większość choć niekoniecznie w tak tandetnym wydaniu jak to opisałaś.
              • cosmetic.wipes Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 20:30
                Prowadziłaś badania w tym temacie, czy swoje tezy opierasz na jakimś wiarygodnym źródle?
            • bi_scotti Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 15.01.15, 13:48
              cosmetic.wipes napisała:

> (...) WSZYSTKIE kobiety chcą tego samego - (...) śniadań podawanych do ł
              > óżka (zabiłabym za to tongue_out)

Eeee ... to sniadanie to nie na Valentine's tylko na Dzien Matki i robi nie "on" tylko dzieci - tez myslalam kiedys, ze zabije ale jak mi raz (!!!) zrobili takie prawdziwe puchate pancakes i cacao z pianka, to juz tylko bylam "zachwycona" dakladnie tak jak pani im nauczycielka obiecala, ze bede - chlopa mozna wysmiac i obsobaczyc ale przeciez nie wlasne dzieci w Dzien Matki tongue_out
      • sumire Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 15.01.15, 10:20
        Ale że co?
        Pamiętam jeszcze czasy, gdy walentynek w naszym kraju nie było i ludzie jakoś żyli. Chłop też takie czasy pamięta, bo jest ode mnie starszy. Nie dość, że olewamy, czy też twoim zdaniem "olewamy", to ja w dodatku wyjeżdżam wtedy. Mamy swoje święta, które są ważniejsze.
      • triismegistos Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 15.01.15, 10:36
        Przez prawie cale moje życie olewałam walentynki- programowo. Ja.
        Teraz będę obchodzić, bo nagle odkryłam, że mi się podobają. Ale cóż, każdy sądzi po sobie. Przykre, że aż takie masz doświadczenia, że musisz je projektować na innych.
    • kai_30 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 09:17
      To nasza rocznica ślubu, więc tak, obchodzimy smile
    • lilly_about Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 09:21
      Akurat nam się trafił w tym roku koncert charytatywny.
    • margotka28 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 09:33
      nie
      • mamaoskarka18 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 09:52
        Aa.. jak to sobota to jak dziecko pójdzie spać to winko i sex
        • aqua48 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 09:58
          Tradycyjnie w Paryżu w ulubionej naleśnikarni. W tym roku akurat dzień kobiet tam będę obchodzić smile
          • angry.bird Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 13:46
            Świetnie. Tez się zastanawialiśmy nad Paryzem.
    • default Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 13:11
      Niee, nie obchodzimy, jakoś u nas to święto się nie przyjęło, dawniej jeszcze się zdarzało, że pod wpływem nachalnej reklamy jedno lub drugie z nas (lub oboje) kupowało drugiemu jakiś sercokształtny gadżet, ale ponieważ robiliśmy to "bez serca" wink, to z czasem zaprzestaliśmy w ogóle czegokolwiek i szczerze powiedziawszy, ja nawet nie pamiętam daty walentynek....
      • angry.bird Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 13:47
        za miesiac dokladnie, 14lutego wink
    • malwa51 Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 14:26
      Nie.
    • ashraf Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 19:57
      Jeszcze jest czas, na pewno zamowimy nianie i pojdziemy na kolacje, drinka, jakas impreze kulturalna. Damy sobie drobne prezenty. Istnieje tez opcja, ze uda nam sie dopiac urlop i bedziemy w drodze do Rovaniemi smile
    • marychna31 idziemy na najprawdziwszy bal 14.01.15, 20:13
      taki mega wypasiony wink
      W życiu na balu nie byliśmy i pewnie byśmy nie byli, gdyby ktoś go dla nas nie zorganizował...smile Właśnie szukam sukni balowej i zarezerwowałam na rano 14 fryzjera i manikiurzystkę.
      Na balu bedą nasi przyjaciele- tez mocno nie balowi więc będzie z przymrużeniem oka.
      • elle.hivernale Re: idziemy na najprawdziwszy bal 14.01.15, 20:35
        Balowej balowej? Takiej na bal i żadną inną okazję?
        • marychna31 Re: idziemy na najprawdziwszy bal 14.01.15, 21:49
          Najpierw miała być taka właśnie- balowa balowasmile Bo ja naprawdę więcej w życiu na bal nie pójdęsmile
          A potem zobaczyłam to i pomyślałam, że taka nowoczesna interpretacja stylu balowego bardzo mi się podoba. Dodałabym do tego czarne długie kolczyki, może białe rękawiczki albo żywy biały kwiat we włosach.....

allani.pl/zdjecie/sukienka-bon-prix/1868942
          • default Re: idziemy na najprawdziwszy bal 15.01.15, 07:06
            Oj, nie kupuj tej sukienki, ona nie jest żadną "interpretacją stylu balowego", tylko nie wiadomo czym. Naprawdę, nawet nie potrafię sobie wyobrazić okoliczności, w jakich byłaby pasująca. Ani balowa, ani wizytowa, ani na przyjęcie w ogrodzie.
            Kup klasyczną balową suknię, może nawet trochę "przerysowaną" w swojej balowości - skoro to ma być trochę z przymrużeniem oka.
          • ashraf Re: idziemy na najprawdziwszy bal 15.01.15, 08:19
            Niestety rowniez moim zdaniem ta sukienka nie bedzie odpowiednia i nie znajduje okazji, kiedy moznaby ja wykorzystac.
            • marychna31 Re: idziemy na najprawdziwszy bal 15.01.15, 10:29
              Moja wymarzona suknia to ta:
              https://media.style.com/image/fashion-shows/pre-fall-2015/new-york/carolina-herrera/collection/1366/2048/Carolina_Herrera_02_1366.jpg

Ale raczej jej nie kupięwink
              Natomiast bardzo doceniam wyważoną i uprzejmą krytykę sukienki za 200 złwink
              • marychna31 generalnie widze, że styl 15.01.15, 10:31
                carolina herrera bardzo mi odpowiada i poszłabym w każdej ale pewnie w żadnej nie pójdęwink
    • elle.hivernale Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 20:37
      Nie obchodzimy. Walentynki są zawsze jak słodki maluszek trafia gdzieś na noc.
    • solejrolia Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 20:53
      obchodzimy. jeszcze nie wymyśliłam nic specjalnego.
      w zeszłym roku były specjalne kupony (na mycie pleców, masaż, itd wink)

podróż to dobry pomysł.
    • kkalipso Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 14.01.15, 20:55
      Czasami tak czasami nie. Rok temu byliśmy w pięknej restauracji a wcześniej ledwo do domu wróciłam kurier przywiózł mi kosz kwiatów z winem. W tym roku może ja się bardziej postaram.
    • sonniva Walentynki 15.01.15, 07:46
      wg. mnie to najbardziej żałosna okazja do obchodzenia na świecie.
      Mój mąż kiedyś myślał, że będziemy to "obchodzić", ale szybko pozbył się złudzeń. big_grin
      • aqua48 Re: Walentynki 15.01.15, 10:05
        sonniva napisała:

> wg. mnie to najbardziej żałosna okazja do obchodzenia na świecie.
        > Mój mąż kiedyś myślał, że będziemy to "obchodzić", ale szybko pozbył się złudze
        > ń. big_grin

A według mnie dla związku KAŻDA okazja do wyrwania się z codziennej rutyny i spędzenia mile i niecodziennie czasu jest dobra. Walentynki, Zielone Świątki, trzecia niedziela miesiąca, czy czwartkowe obiady na mieście.
    • butch_cassidy Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 15.01.15, 10:13
      W tym roku to sobota więc zamierzam z córką przygotować serduszkowe muffiny, a potem zrobimy sobie rodzinny "warsztat" smile Córka lubi kolaże, męża też namówię na zabawę i będziemy dekorować wycinankami z gazet wielkie serce, gadać o uczuciach i takie tam... podjadając muffiny.
    • triismegistos Re: obchodzicie walentynki, macie jakies plany? 15.01.15, 10:32
      Waham się między trzema opcjami. Pójść do "4 pór", pójśc do "gruzińskiego .." (wiem, paskudne żarcie, ale tam była nasza pierwsza randka, cóż zrobic) i zostać w domu, przyrządzić walentynkowy gulasz z serc i bzykac się do upadlego. Ja tam jestem za trzecią opcją, ale zobaczymy co ten mój wymysli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka