Dodaj do ulubionych

Złe oko ;)

30.01.15, 16:09
Znacie takie osoby? Nieżyczliwe, ze złą energią, która powoduje, że coś niefajnego zaczyna się dziać u Was po kontakcie z nimi? Takie, które, gdy Was o coś zapytają, to ta sprawa zaraz po zaczyna się koncertowo spiep.rzać, choćby wszystko było wcześniej ok (np. jakiś projekt w pracy, obiecana podwyżka itp. itd.). Albo po ich wizycie i niby to serdecznej, życzliwej rozmowie dzieje się Wam coś bardzo bardzo niemiłego, co właściwie nie zdarza się Wam w życiu.
Ja mam niestety wrażenie, że znam. Jedną. Tak, wiem, przesądy, gusła, zabobony itp., ale... ograniczyłam niedawno kontakty do zera.
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 16:23
      Nie znam, nie wierzę, śmieszy mnie to.
    • zielonelato Re: Złe oko ;) 30.01.15, 16:28
      Tak znam, tzw. wampiry energetyczne. Już na samą myśl o takiej osobie leci mi wszystko z rąk i nic nie wychodzi. Nie jestem przesądna, ale to nie przypadek, ze za każdym razem po kontakcie z takim wampirem źle się czuję i wszystko co zaplanuję się pie.rzy.
    • anika772 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 16:46
      Musisz nosić czerwoną kokardkę, nad lewym uchemwink
      Nie dostrzegam takich wpływów, osób wrednych unikam.
    • solejrolia Re: Złe oko ;) 30.01.15, 16:54
      tak, moja ciocia. i jej córki w jakimś stopniu również.
      ale ciotki to się autentycznie boję. jest zawistna. i jak kogoś nie lubi, to po całości.

przestałam utrzymywać kontakty.
      • lily-evans01 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 17:58
        He he, może mamy tę samą ciocię? wink
    • jowita771 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 17:17
      Nieżyczliwą baaardzo znam jedną, strasznie jest zawistna, ale nikomu nic się nie pieprzy, raczej to jej się pieprzy, im bardziej baba narzeka i ma za złe komuś, kto ma lepiej, tym gorzej jej się powodzi. Nie wiedziałam, że można być takim podłym, babsko potrafiło płakać, że szwagierka sobie kupiła auto. A szwagierka pracowita jak mrówka i na wszystko ciężko zapracowała, w dodatku pomocna i życzliwa. A tamtej zawsze była krzywda, jak komuś się powodziło.
    • kozica111 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 18:00
      Znam, ale takie osoby maja tylko tyle "mocy" ile im sami przyznamy.
    • mag1982 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 18:17
      Ja tak mam ale tylko w stosunku do siebie. Ile razy powiem (albo nawet sobie pomyślę), że dziecko lepiej śpi, coś nam fajnie wyszło, w tym miesiącu udało się więcej kasy odłożyć, cokolwiek, to od razu ta rzecz się spieprzy. Dziecko będzie w nocy ryczało, pralka się zepsuje i trzeba będzie wydać nadprogramową kasę itp.
      • luxfera1 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 18:48
        mag1982...bo mysl jest materialna,może w Twoim stwierdzeniu jest strach?smile wszystko o czym piszecie czy sie z tego ktos smieje czy nie ma swoje korzenie w tzw.mądrości ludowej.Kiedys nie wierzyłam.Teraz już nie śmieje sie z niczego,z czerwonej wstążeczki też nie.Ani z czosnku w kieszeni.
        • anika772 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 19:12
          Ja mam wiele lęków, obaw oraz takie dość pesymistyczne nastawienie, że jak się może spieprzyć, to się spieprzy. Nie przekłada mi się to na realia, te moje myśli nie mają mocy sprawczej. Wręcz przeciwnie, najczęściej okazuje się, że obawy były niepotrzebne i wszystko jest ok, wbrew moim czarnym wizjom.
          Czerwony kolor uwielbiam, ale nie widzę jaka mądrość ludowa miałaby sprawiać, że ma on jakąś moc ochronną.
        • asia_i_p Re: Złe oko ;) 30.01.15, 19:31
          Wierzysz w wampiry?
          • anika772 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 23:00
            Ja?? Nie, a dlaczego?
    • jolie Re: Złe oko ;) 30.01.15, 19:13
      Tak, mam złe oczy, gdy oglądam mecze polskiej reprezentacji wink tzn. - ilekroć oglądam, Polacy przegrywają. Dzisiaj, co prawda przelotem, zerkałam na mecz z Katarem... Wynik wiadomy.
      A na poważnie - tak, mam w swoim otoczeniu wampiry energetyczne. Od niektórych nie mogę się odciąć z racji kontaktów zawodowych. Do kategorii wampirów zaliczam wszechwiedzące, wścibskie, fałszywe, zawistne do kwadratu osoby, autentycznie szczęśliwe, gdy komuś przytrafia się coś złego.
    • jinawild Re: Złe oko ;) 30.01.15, 19:42
      Nie wierzę w takie gusła wink Poznałam kilka osób, z którymi bardzo niekorzystnie rezonowałam, ale trudno by mi było zrzucić na nie całą winę.
      • lily-evans01 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 19:57
        No dobra, co do tej wony: sytuacja taka - spotykasz tę przemiłą osobistość w swoim banku, wypłacasz sobie jakąś tam sumę pieniędzy, słyszysz uwagi nt. tego jaka to jesteś bogata (zupełnie od czapy wink ), widzisz jadowite spojrzenie - i pieniądze wyparowały, zanim dotarłaś do domu, zgubione, przepadło (nigdy nie gubisz).
        Akurat przypadek nie mój, ale z tą samą osobą, żebyście po mnie nie jeździły, jak ja to pieniądze gubię.
        Większość interakcji z tą osobą niesie negatywne konsekwencje i drobne katastrofy.
        • jinawild Re: Złe oko ;) 30.01.15, 20:08
          Pomyślałabym: ta osoba wytrąca mnie z równowagi i nadmiernie mnie absorbuje do tego stopnia, że nie zajmuję się sobą tak jak zwykle. Nadal nie uważam, że to ona jest w 100 % odpowiedzialna za te drobne katastrofy. Źle na mnie działa i lepiej dla mnie, żebym jej unikała, ale to nie znaczy, że jest zła do szpiku kości i na każdego tak działa wink
          • lily-evans01 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 20:09
            Sprawdzone już na czterech osobach wink.
            • jinawild Re: Złe oko ;) 30.01.15, 20:13
              Musi być irytująca wink A może te cztery osoby potrzebują wspólnego wroga, żeby się do siebie zbliżyć? Różnie bywa.
    • cosmetic.wipes Re: Złe oko ;) 30.01.15, 22:24
      Znam ludzi źle życzących innym. Ale się nie boję, wręcz zakładam, że jeśli taka osoba pożyczy mi źle, to będę miała szczególnego farta tongue_out
    • ewa_2009 Re: Złe oko ;) 30.01.15, 23:34
      W dzieciństwie często chorowałam. Jak tylko sąsiadka powiedziała mojej mamie, że d"dobrze się trzymam", to na bank w ciągu kilku dni leżałam w łóżku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka