Dodaj do ulubionych

Bank PKO BP -jestem tak wściekła

10.09.04, 11:52
że zaraz dostanę zawału.

Kur.....a !!!!! Kto pozwala na to by TAKI żałosny bank jeszcze istniał?

O jezu nie mogę,idę zapalić...
Obserwuj wątek
    • kbart Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 11:55
      moja mama też ma dość, nigdy nie ma przelewu punktualnie w tym banku, tylko
      zawsze 5 dni pózniej.
      a ty na co jestes zła?
      • rubi21 A ja sobie chwalę 10.09.04, 20:26
        opłaty dokonują w moim imieniu na czas, nie musze sie martwic ze jakis rachunek
        wisi niezapłacony prze zmoje zapominanie, myslę ze duzo zalezy od oddziału tego
        banku, różni ludzie pracują w tych oddziałach, w kolejkach do kas nie stałam
        nigdy dłuzej niz 15 minut, jak sie zbiera wiecej osób otwieraja kolejne kasy.
        Do obsługi klienta tez raczej rzadko stoje dłuzej niz te 15 minut, karty
        bankomatowe w razie zagubienia blokują natychmiastowo. No i opłaty za
        prowadzenie konta chyba najniższe, tak samo ze zleceniami stałymi. Wypisałam
        sie natomiast z PKO SA (żubr) bo było tragicznie, kolejki po 2 godziny, wysokie
        prowizje od wszystkiego, łącznie z transakcjami w ich bankomatach, bankomaty
        stale nieczynne, ech szkoda nawet wspominać. No i milenium tez mi sie nie
        podoba, strasznie długo sie czeka na wszystko - ale fakt trafiłam na mały
        oddział, otwierają w takich godzinach ze chyba mało kto ma szanse z pracujacych
        tam stac, podobnie citybank od 11 do 17 - fajny czas pracy. Pozdrawiam
    • magda1711 Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 11:55
      Ojj niestety są banki doprawadzające ludzi do szału... uncertain
      A w szczególnosci jest to spowodowane tym że siedzą tam niemiłe panie , które
      załatwiają sprawy w zależności od humoru...
      No ale dobrze że tak nie jest wszędzie...
      Magda i Kacperek
      • ne.la Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 12:05
        Na "pocieszenie" powiem Wam, że jeśli chciałybyście kiedyś z zemsty obrabować
        bank pko bp, to droga wolna. Już wyjaśniam: oddział tego banku jest prawie pod
        moim mieszkaniem. Pewnej nocy włączył się w nim alarm. Odzywał się co 5 minut,
        by intensywnie zawyć. Tak minęła (bezsenna...) noc. Rano była sobota - bank
        zamknięty, alarm wciąż wyje. Wykonałam dziesiątki telefonów, infolinia itp.,
        żeby o tym fakcie zawiadomić. W południe otrzymałam nr telefonu większego
        oddziału, pod który ten mniejszy podlega, żeby tam się zgłosić. Dzwoniłam. Nikt
        nie odbierał. Pojechałam tam sama, i w końcu dotarłam do odpowiedzialnego za to
        szefa ochrony czy coś, który z ogromnym zdziwieniem mnie wysłuchał i obiecał
        coś z tym zrobić... Przestało dzwonić w sobotę po południu. Dodam, że później
        dowiedziałam się, że w nocy była w tej sprawie nawet policja, i nic nie
        wskórała.

...a więc, może skok na bank?

Pozdrawiam serdecznie

Nela
        niemama
        • 18lipiec Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 12:07
          Ja bym skoczyła ale po to by podłożyć tam bombe!!!!!!
          • tynia3 Jak będziesz podkładać tę bombę... 10.09.04, 13:53
            ... to ja mogę na czatach stanąć, słowo!

pzdr
      • dorotadu Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 21:07
        a co powiesz o niemiłych klientach - cos o tym wiem
        • umasumak Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 11.09.04, 00:39
          dorotadu napisała:

> a co powiesz o niemiłych klientach - cos o tym wiem

klient to jest klient - ma prawo być niemiły, szczególnie jak się wystał
          przedtem w kolejce dwie godziny. A obsługa jest od tego, żeby obsługiwać z
          uśmiechem przyklejonym do oblicza - taką ma prace.
          • dorotadu Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 11.09.04, 08:07
            teraz z "kulturą" klienta jest fatalnie a to że sie jest klientem nie
            upoważnia nikogo do bycia chamskim
            u nas jest 5 kas ale kasjerek na zmianie tylko 2 wiec co maja robić?
            a dyrektor nic na to nie potadzi nie przyznano mu wiecej etatów
          • danik1 Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 14.09.04, 10:09
            umasumak napisała:

A obsługa jest od tego, żeby obsługiwać z
            > uśmiechem przyklejonym do oblicza - taką ma prace.

I za to dostaje pieniadze, a jezeli sie nie podoba to zawsze mozna sie
            zwolnic!!! Banki zdzieraja z nas pieniadze to przynajmniej powinni
            zagwarantowac mila obsluge!!!
            Mialam kolezanke, ktora pracowala z ludzmi, m.in.w banku. Byla bardzo niemila,
            jezeli klijent jej sie nie podobal to potrafila go zmieszac z blotem. Tylko
            zapomniala o jednym, ze to ona jest dla klienta a nie klient dla niej!!!!!!!!!!
    • astomi25 Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 11:57
      Rozumiem Cie doskonale...Ja tez nie cierpie tego banku i nie raz mialam z nimi
      problemy. Teraz nawet nie moge zlikwidowac swojego konto ,bo kaza mi placic
      jakies durne odsetki nie wiadomo od czego,a ja sie uparlam i nie place ...i tak
      sie kolo zamyka.
      A ostatnio jak bylam tam cos placic ,bo czekalam w kolejce 1,5 h(sic!)
      Z 4 kas ,byla otwarta tylko jedna,a na moja niesmiala uwage ,czy nie mozna by
      otworzyc jeszcze jednej kasy, uprzejma pani powiedziala...ze nam klientom ,sie
      chyba w glowach przewraca....
      no comments.

a.
    • iwles Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 11:57
      Lipiec - pleaseeeee....... przenies ten wątek na forum SALON, bo znowu zaczną
      się dyskusje, że nie w temacie itp....
      • 18lipiec 7 KAS! Jedna czynna i wielka kolejka!!!! 10.09.04, 12:00
        A ja musiałam wpłacic kasę do 12 !!!

Zaraz zwariuje!!!!!!
      • mamakochana Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 12:00
        A ja mam w tym banku konto internetowe i bardzo sobie chwalęwink Nie interesuje
        mnie w ogóle jakie tam sa panie i ile okienek czynnych. Przelew jest
        realizowany natychmiast a o każdym ruchu jestem informowana przez smswink
        • mrowka221 Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 12:11
          Ja też mam konto inteligo w PKO BP i nie narzekam. Nie płacę nic za prowadzenie
          rachunku, dostęp do konta mam cały czas przez internet lub telefon. Po każdej
          transakcji dostaję smsa z informacją. Nigdzie nie muszę chodzić, żeby coś
          załatwić. Polecam wszystkim.
    • mama_dominika Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 12:09
      Mnie się już nie chce gadać na ten temat, więc zrobię tylko to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=584&w=14876801&v=2&s=0
      bo ślad po sobie w tej kwestii pozostawić muszę tongue_out

A swoją drogą intryguje mnie co wkurzyło lipiec...
      • 18lipiec Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 12:16
        Wkurzyło ???
        Jezu mnie po prostu roznosi!!!!!!!!!
    • johana26 to poczytajcie to..... 10.09.04, 12:21
      witam, moj maz w zeszlym roku zlikwidowal konto w PKO BP, musial przy okazji
      wyrownac debet i wydawalo sie, ze wszystko jest w porzadku. W tym roku dosc
      dlugo czekal na zwrot podatku, tak ze w koncu wybral sie do US, zeby sie
      dowiedziec, ze.....pieniadze poszly na nieistniejace konto w PKO BP i to
      miesiac temu. Pojechal wiec do banku i tam o dziwo okazalo sie, ze jego konto
      caly czas istnieje. Malo tego, przez caly rok byly pobierane oplaty za
      prowadzenie konta. Jak sie okazalo, faktycznie konto zostalo zlikwidowane
      trylko, ze ktos nie przeniosl tej informacji to odpowiedniego wydzialu. Malo
      tego,okazalo sie, ze debet, ktory zostal naliczony w zeszlym roku byl policzony
      o 30 zl za duzo. Na pytanie jak bank zamierza oddac pieniadze nieslusznie
      naliczone, pani powiedziala, ze nie ma w banku specjalnego funduszu i, jesli
      moj maz bedzie sie upieral, to pracownicy beda musieli zrobic zrzutke!!!! Czy
      Wy to sobie mozecie wyobrazic! I my jestesmy w Unii!!!!
      Ja powiedzialam, ze nie przepuszcze....Dodam, ze maz stal 2 godziny w
      kolejce....
      Chyba faktycznie nastal najwyzszy czas na prywatyzcje tego banku w ktorym za
      nic maja klienta.
      pozdrawiam
    • p_swiat Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 14:44
      nie Ty jedna też mam tam konto firmowe i za każdym razem jak tam chodze dostaje
      białej gorączki nie mówiąc o awanturach. Bank w kórym najdłużej wszystko sie
      załatwia zresztą obsługa jak za komuny. Jedno okienko do obsługo firm gdzie
      Pani wychodzi na 10 min i jest git!!! i wiele by wymieniać
      SZkoda nerwów 18 lipiec zapal sobie i policz do 10 ha ha
      Głupcem wolno być każdemu, ale pod jednym warunkiem: żeby nie dawał złego
      przykładu.

Pozdrawiam Pola
    • gagunia Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 14:56
      smile) ja zlikwidowalam u nich konto w momencie kiedy zakonczylam w tymze banku
      staz - ponad 4 lata temu smile) zawsze mnie wkurzal ten bank, a od srodka jeszcze
      bardziej.
    • mysia.8 Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 15:21
      hmmm a czy istnieje ustawowy obowiazek posiadania tam konta i placenia tym
      zdziercom za takie trakotwanie? przy obecnej konkurencji chyba tylko masochisci
      maja w PKO konto;
      polecam Newsweeka z zeszlego tygodnia z rankngiem najlepszych bankow
      • mamania Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 20:16
        mysia.8 napisała:

> hmmm a czy istnieje ustawowy obowiazek posiadania tam konta i placenia tym
        > zdziercom za takie trakotwanie? przy obecnej konkurencji chyba tylko
        masochisci maja w PKO konto;

oj chyba nie tylko masochiści smile
        paradoksalnie własnie PKO to bank najbardzie przyjazny dla klienta, kolejki i
        puste bankomaty wynikają własnie z ich olbrzymiej ilości, a dlaczego?
        dlatego że nie każdy może sobie otworzyc newsweeka i wybrac bank, bo malo ktory
        bank oporcz PKO zalozy konto zasilkowiczom, rencistom, i innym z dochodami
        rzedu 800 zl
        stad inaczej wyglada kolejka w PKO a inaczej w innym banku

> polecam Newsweeka z zeszlego tygodnia z rankngiem najlepszych bankow

najlepesze banki maja najlepszych klientow, pomyslcie o tym babki zanim
        zaczniecie pluc na pko, bo moze w innym by was nie obsluzyli wcale

• gagunia Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 20:22
          obsluzyli, obsluzyli i to w miescie 18lipiec smile mimo, ze tylko marny zasilek na
          konto wplywa. calkiem blisko pko jest drugi bardziej przyjazny bez kolejek smile
          lipiec bedzie wiedziala....
        • mysia.8 Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 11.09.04, 00:26
          mbank - 1036 bezplatnych bankomatow w Polsce, PKO - 1785 bankomatow ->roznica
          chyba nie jest oszalamiajaca; w mbanku mozna miec nieregularne przychody, nie
          ma tam okreslonego minimum jakie trzeba miec na koncie, wiec mozna przelewac
          nawet zasilki po 800 zl, oczywiscie trzeba miec dostep do netu, ale chyba emamy
          siedzace na tym forum i narzekajace na beznadziejna obsluge PKO nie maja z tym
          problemu; mimo wszystko polecam zdobycie ostatniego Newsweeka, PKO BP zajal tam
          ostatnie 14 miejsce na 14 ocenianych bankow, wiec kompletnie nie rozumiem co
          masz na mysli mowiac o przyjaznosci tego banku w stosunku do klienta
          • olaart Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 11.09.04, 12:29
            Właśnie, ja też polecam mBank - mam tam konto od roku i jestem bardzo
            zadowolona, brak opłat za prowadzenie, za przelew tylko 50 gr ( kiedyś nic ale
            się zmieniło), wszystko załatwiasz z domu albo za pośrednictwem telefonu albo
            internetu, pieniądze wypłaca się bezpłatnie w bankomatach euronetu albo wbk (
            czyli każde niemal centrum handlowe), przelew idzie max 24 godz. opłaty można
            robić dzień przed terminem i można być spokojnym, że się go nie przekroczy.
    • dorotadu Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 10.09.04, 21:05
      a ja sobie chwalę - bo muszę smile pracuję tam
      • mamitka Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 13.09.04, 23:12
        Kurcze Dziewczyny nie mówcie że taki fatalny ten bank...uncertain Od jakiegoś miesiąca
        mam tam konto Inteligo. Nie wiem jak tam z kolejkami bo wszystko załatwiam
        przez neta. Oddział i bankomat mam pod nosem na osiedlu. Debet ponoc załatwia
        sie od ręki przez neta. Na razie wszystko ok... A wnerwiona byłam na bank BPH
        bo chociaz mialam tam konto przez 4 lata to przy załatwianiu debetu tysiąc
        papierów, zaświadczenie o zarobkach, wnioski, 15 zł za rozpatrzenie wniosku
        i ......przyznany limit 400zł przy wpływach miesięcznych na rachunek ok. 2500.
        Z miejsca zlikwidowałam rachunek i moja noga tam już nie postanie!
        Pozdro
    • ala_willa Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 11.09.04, 07:13
      Lipiec,fajnie z tą sygnaturkąsmile)))))))))cieszę się
    • anetadr Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 14.09.04, 09:55
      Mam konto w PKO przez 8 lat. Nigdy nie było żadnych problemów, przelewy zawsze
      wychodzą na czas, a od momentu wyjścia z dworca (dojeżdżam do pracy) mam po
      drodze do pracy (15 min) 5 bankomatów PKO BP. Dla porównania z mBanku nie ma
      żadnego bankmatu.

Aneta
      • mamaszyma Re: Bank PKO BP -jestem tak wściekła 14.09.04, 10:01
        MOże dlatego że mbank nie ma swoich bankomatów tylko Euronetu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka