Dodaj do ulubionych

farby strukturalne

20.02.15, 11:06
Jakis czas temu zastanawialam sie nad tapeta na 1 ze scian , dzis wpadly mi w oko podczas zakupów farby strukturalne jako alternatywa dla tapety.
Latwo sie to naklada? czy dobrze rozumiem...nakladam walkiem jak farbe tyle ze konsystencja jest pewnie bardziej gesta...schnie i mam jakas tam - chropowata fakture w zal od farby z drobinkami, bez? Moge tez w tej farbie robic wzory- dla mnie raczej wyzsza szkola jazdy.
Obserwuj wątek
    • czekolada_kokosowa Re: farby strukturalne 20.02.15, 11:39
      Ja mam farbę strukturalną na jednej ścianie w kuchni. Nakładało się ją zwykłym okrągłym wałkiem. Dwie warstwy, przy czym druga była nanoszona uważniej, tak aby kawałki strukturalne (podłużne farfocle) były równo rozłożone. Farba trzyma się już drugi rok. Nic nie odpadło ani nie wykruszyło się. Lekko się kurzy, czasami jak za blisko przejdę mam obdrapane ramię. Ogólnie zdobi ścianę.
      • pomidorpomidorowy Re: farby strukturalne 20.02.15, 11:41
        a co jesli mi sie taka farba znudzi smile pewnie jest problem ze zdzieraniem ...?
        • czekolada_kokosowa Re: farby strukturalne 20.02.15, 11:48
          Nie doszłam jeszcze to tego etapu ? na razie cieszę oko tym co jest.
    • nihiru Re: farby strukturalne 20.02.15, 11:43
      powiem krótko - nie idź tą drogą!
      • pomidorpomidorowy Re: farby strukturalne 20.02.15, 11:47
        a konkretniej? smile
      • shell.erka Re: farby strukturalne 28.05.15, 10:14
        Dołącze się... Gromadzi kurz, a jak ci sie znudzi, nie mozesz jej zwyczajnie pomalowac, tylko skuc.

Wez tapete zapodaj.

Zreszta te farby strukturalne to juz chyba nie bardzo modne? My taka mielismy - maz sie uparl - 10 lat temu. Czasami w starszych restauracjach widuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka