Dodaj do ulubionych

Zakreślacz

16.04.15, 22:18
Czym mogę zmyć ślady po zakreślaczu(chyba, kolor pomarańczowy) z gumowej lalki? Lalkę wyprodukowano w 1957 roku. Myślę, że ślady też są stare, chociaż pewnie nie aż tak. Próbowałam zmyć zmywaczem do paznokci z acetonem i jakimś drogim super środkiem, któremu żadne plamy, w tym stare, nie straszne, niestety bez powodzenia. Będę wdzięczna za wszystkie radysmile
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Zakreślacz 16.04.15, 22:23
      Z gumowej lalki flamastra raczej nie zmyjesz.
      Bez względu na wiek obydwu.
      Próbowałam wszystkim, w końcu córki z lalki wyrosły i przestała razić pomalowanym dzióbem (przez żadne z moich dzieci).
      • adorra0 Re: Zakreślacz 17.04.15, 11:05
        Dziękuję Ci, Andabo, za odpowiedź. Niestety, też się tego obawiam. Co się natarłam zmywaczem to moje, a ślady zaledwie ciut zbladły.
    • peonka Re: Zakreślacz 17.04.15, 00:18
      Chyba niczym.. W gumę wżarł się już ten kolor.
      A w 1957 roku nie było chyba zakreslaczy (w Polsce), wiec albo było to dużo później, albo to nie zakreslacz wink
      • cauliflowerpl Re: Zakreślacz 17.04.15, 10:45
        big_grin
        Ty tak serio?
        • cauliflowerpl Re: Zakreślacz 17.04.15, 10:46
          A nie, przepraszam, nie przeczytalam dokladnie pierwszego postu wink
      • adorra0 Re: Zakreślacz 17.04.15, 11:03
        Mam tę lalkę od miesiąca i już wtedy te ślady były. Pisząc o "wieku" lalki i śladów chciałam zwrócić uwagę na skalę trudności. Wydaje mi się, że gdyby ślady z zakreślacza były jednodniowe lub kilkugodzinne środki polecane przez wujka googla spokojnie by pomogłysmile
    • rhaenyra Re: Zakreślacz 17.04.15, 02:57
      benzacne
      smarujsz grubo przebarwione miejsce okrywasz folia ( chodzi o to żeby masc nie wyschla) i wkładasz pod zrodlo swiatla ( najlepiej na słonko na caly dzień, ale może być tez lampka )
      trzeba będzie zrobić pewnie zrobić kilka powtorzen
      • adorra0 Re: Zakreślacz 17.04.15, 11:08
        Rhaenyra uratowałaś moją wiarę w e-matkębig_grin Dzięki za wlanie nadziei w moje sercesmile
        • rhaenyra Re: Zakreślacz 17.04.15, 11:16
          wszystko dla lalek big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka