Dodaj do ulubionych

Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-)

12.05.15, 11:51
Na tym forum w tematach politycznych zazwyczaj kwitną specyficzne, do bólu odrealnione, panie. Popierające progresywną lewicę, wyimaginowane nowe wcielenia Unii Wolności (partia Balcerowicza i Petru), wojujący ateizm, wielokulturowość itp. itd.

Jednak w chwilach, gdy naród mówi sprawdzam, odbywają się realne wybory i można zobaczyć prawdziwą twarz naszego społeczeństwa, ów odrealniony sabacik pań milknie i trzyma buzie na kłódkę.

Gdzie się np. podziała Pani Vilez/Nabakier ze swoim płomiennym poparciem dla reaktywowanej "Trybuny" i wieszcząca wielkie sukcesy wyborcze SLD? Gdzie miłośniczki Madzi Środy i Wandy Nowickiej? Czy mają coś do powiedzenia ludziom, którzy głosowali na Kukiza i Dudę? Wszak już Komor budził ich obrzydzenie jako wszeteczny myśliwy i konserwatysta, a co dopiero Kukiz w obecnym wcieleniu (narodowych poglądów i twórczości typu "Samokrytyka dla Michnika")!

Czy nie macie ww. Panie poczucia, że stanowicie kompletnie niereprezentatywny promil narodu?

Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 11:57
      Vilez vel Nabakier zniknęła zaraz po długiej awanturze z synem Madziulca w roli głównej. Nie wiem czy pamiętasz- chodziło o dziecko , które nie pojechało na kolonie i sprawa poszła do mediów. Zapadła się pod ziemię albo zmieniła nicka i dalej się udziela.
      • ichi51e Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 11:59
        Raczej paszla niz zmienila nicka bo pusala tak charakterystycznie ze by sie nie ukryla.
        • riki_i Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:01
          Nie, chyba jej na dobre nie ma. Ten charakterystyczny styl był do rozpoznania od razu, nie ukryła by się. wink
          • wuika Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:27
            Szwenda się po innych forach, np. po życiu rodzinnym.
            • pani.mysz Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 16:36
              Niestety.
            • gogologog zaczadzone zwolenniczki Komorowskiego je zastepuja 12.05.15, 19:07

• gazeta_mi_placi Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 14:34
            Ktoś puścił plotkę z jej danymi osobowymi więc zniknęła z E-mamy.
            • annajustyna Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 14:58
              A jak sie w koncu awantura z Madziulcem zakonczyla?
            • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:08
              gazeta_mi_placi napisała:

> Ktoś puścił plotkę z jej danymi osobowymi więc zniknęła z E-mamy.
              >

Dlaczego znowu łżesz?
              • gazeta_mi_placi Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:23
                To, że Ty nie dostajesz na maila smakowitych ploteczek, jak ta z Vilez to już nie moja wina, masz samych wrogów za wyjątkiem dwóch emigrantek i tyle.
                • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:33
                  No tak, jak sam stwierdizłoś - plotki. Że smakowite, to się nie dziwię - dla ciebie nawet g.. jest smaczne. Jedno jest pewne - tożsamość Vilez jest tylko i wyłącznie jej tożsamością i nigdzie nie wypłynęła.
                  A jeśli uważasz, że jest inaczej, to poproszę o jej dane. Zweryfikuję zaraz tę twoją "prawdę".
                  • gazeta_mi_placi Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:38
                    Nie rozpowszechniam na privie niczyich danych osobowych, najwyżej je czytam od innych życzliwych forumowiczów, nie jestem mendo, co w Gazetkę jak w studnię.
                    • gazeta_mi_placi Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:38
                      Mendom.
                      • best_bej Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 17:43
                        Medą
                        wink
    • cosmetic.wipes Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 11:58
      Nie bardzo wiem o czym rozmawiasz, gdyż w dyskusjach ideolo się nie zanurzam, ale pani vilez uleciała z ematki na inne fora po wątku madziulca bodajze.
      Wielka szkoda w sumie, bo dyskusja o Zakrwiawionych Majtach jako symbolu kobiecosci była przecudnym doswiadczeniem ;-D
      • ada1214 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:01
        cosmetic.wipes napisała:

> Nie bardzo wiem o czym rozmawiasz, gdyż w dyskusjach ideolo się nie zanurzam, a
        > le pani vilez uleciała z ematki na inne fora po wątku madziulca bodajze.
        > Wielka szkoda w sumie, bo dyskusja o Zakrwiawionych Majtach jako symbolu kobiec
        > osci była przecudnym doswiadczeniem ;-D

pod jakim haslem mam szukac w wyszukiwarce? Zakrwawione majty? czy inaczej ? big_grin
        • cosmetic.wipes Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:33
          Proszsz:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,151201650,,Miesiaczka_obraza_uczucia_religijne.html?s=0
          • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 13:00
            Dzieki za linka, Upewnilam się, ze Vilez inteligetna i ciekawa osoba jest.
            • cosmetic.wipes Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 14:02
              > Dzieki za linka,

Ależ bardzo proszę.

> Upewnilam się, ze Vilez inteligetna i ciekawa osoba jest.

Wcale się nie dziwię, że akurat ty masz takie wrażenie big_grin
              • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 14:14
                cosmetic.wipes napisała:

> Wcale się nie dziwię, że akurat ty masz takie wrażenie big_grin

Co masz na myśli? Co znaczy 'akurat ty'?
                • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:08
                  Laquinta, zapomnij o rzeczowej odpowiedzi. Nie ten adres smile
                  • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:13
                    rosapulchra-0 napisała:

> Laquinta, zapomnij o rzeczowej odpowiedzi.

Nie trace nadziei. smile
                  • cosmetic.wipes Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:17
                    Aspirujesz do bycia przyjaciółeczką takich wybitnych intelektualistek jak vilez i laquinta? big_grin
                    • triss_merigold6 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:22
                      Już jedną prawie Kristevę forum miało. big_grin Biedna Vilez, łykała każdy pseudointelektualny kit jak gęś kulki, czytała biedula trudne treści i nic a nic z nich nie rozumiała krytycznie.
                      • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:38
                        triss_merigold6 napisała:

> Już jedną prawie Kristevę forum miało. big_grin Biedna Vilez, łykała każdy pseudointe
                        > lektualny kit jak gęś kulki, czytała biedula trudne treści i nic a nic z nich n
                        > ie rozumiała krytycznie.

ty za to rozumiesz mniej niż nic, ale w trollowaniu celujesz całkiem nieźle.
                    • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:36
                      c_w, dobrze wiesz, że obie są bardzo inteligentne i wykształcone i posiadają fachową wiedzę. Jeśli próbujesz obrażać kogoś z pozycji gazeciarza, co ci się coraz częściej zdarza, to sorry, ale nie jesteś partnerką do rozmowy. Masz jakieś argumenty merytoryczne? Jeśli tak, to poproszę. Jeśli nie, to po prostu zamilcz, zamiast rzucać kolejną inwektywą z placu budowy.
                      • cosmetic.wipes Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:47
                        Fachową wiedzę big_grin big_grin big_grin
                        Najłagodniejsza inwektywa z placu budowy zaczyna się na k, więc jak zwykle się mylisz tongue_out
                        • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:52
                          A nie mówiłam, Laquinta? smile
                          • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:55
                            Mowilas, ale może się ocknie. big_grin
              • echtom Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 19:05
                A ja myślałam, że Laquinta ironizuje. Swoją drogą szkoda, że stary wątek, bo chętnie bym się dopisała.
                • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 19:21
                  echtom napisała:

> A ja myślałam, że Laquinta ironizuje.

Weź pod uwagę, ze możesz się mylic, i to znacznie częściej niż myślisz. big_grin
                  • echtom Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 20:03
                    Przecież przyznałam się do pomyłki smile
                    • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 20:22
                      Nie chodzi o przyznanie się, (oczywiście piękne to i chwalebne), ale czesto nie jesteśmy w stanie w ogole dostrzec swoich pomyłek.

Cudze zas, rzucają się w oczy. smile
                      • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 20:43
                        Pomyslisz pewnie, ze to jakiś prztyczek.
                        Jeszcze raz, trochę inaczej.

Boleje nad tym, ze swoich bledow nie widze tak dobrze, jak cudze. I boleje tez nad tym, ze inni widza moje bledy lepiej, niż swoje.
            • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:07
              laquinta napisała:

> Dzieki za linka, Upewnilam się, ze Vilez inteligetna i ciekawa osoba jest.

W pełni się z tobą zgadzam!
    • kamyk.w.skarpecie kilka zostało ;) 12.05.15, 12:04
      W swoim matriksie wciąż uważają, że cała Polska ekscytuje się takimi fundamentalnymi sprawami jak in vitro, krzyżae na ścianach, homozwiązki partnerskie oraz jak szybko i sprawnie wykręcić się od konsekwencji radosnego seksu big_grin
      • gaskama Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 12:14
        Wyjątkowo głupie przykłady. Akurat cała Polska (a przynajmniej politycy i media) ekscytują się tymi goownianymi tematami zastępczymi. Zupełnie nie mogę zrozumieć, czemu tematy, które dotyczą pojedynczych procentów społeczeństwa są tak wałkowane.
        • lauren6 Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 12:38
          Może dlatego, że konsekwencje braku uregulowania sprawy in vitro w Polsce ponosimy my wszyscy. Tzn. rząd wymyślił sobie finansowanie z budżetu jakiś pseudoklinik i w wyniku tego posunięcia z naszych podatków będziemy płacić odszkodowanie rodzicom dzieci z pomylonych probówek.

To jest dla mnie niesamowite, że u nas w kraju do problemu zawsze się podejdzie od d... strony. Prawo nieuchwalone, wolna amerykanka, ale refundacja z budżetu jest. I tak, mam pretensję to tego i poprzedniego rządu, że mając większość w sejmie jakiejś regulacji nie przepchnął. 8 lat i nic.

To jest temat jak najbardziej szerszy niż dla % niepłodnych kar, więc proszę mi tu nie pisać, że to temat zastępczy. Każdy temat obnażający nieudolność i brak kompetencji rządu można nazwać zastępczym.
          • lauren6 Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 12:39
            *par, nie kar
          • gaskama Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 12:47
            Ale to u naj jak zwykle jest kwestia światopoglądu. Denerwuje mnie koncentrowanie się przez polityków na aspektach moralnych społeczeństwa. Prawnie te kwestie oczywiście powinny być uregulowane. Ale tu głównie się dyskutuje o wierze i moralności.
            Ja akurat chyba jestem przeciwna dopłacaniu państwa do in vitro. (przy 100%poparciu dla tej metody poczęcia dziecka). Dopóki ludzie umierają, bo państwo nie stać na ich leczenie, to nie można wydawać kasy państwowej na in vitro. Jak ktoś bardzo pragnie dziecka, to domy dziecka są pełne dzieci.
            • margierita Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 12:56
              Gaskama, ale dlaczego tak się dzieje?

Moim zdaniem dlatego, że żeby rozmawiac o gospodarce należy się przynajmniej odrobinę na niej znać. Zrobiłabyś sondę w sejmie pt. "jakie są składowe PKB" to głowe daję, że byłaby poruta jak przy sławetnym powstaniu warszawskim. I, bądźmy sprawiedliwi, z prawa do lewa: i PO, i PIS i wszystkie pomniejsze partie.

A na d.upie i paciorku zna się każdy i tu nie potrzeba szczególnych kwalifikacji.
            • pani.mysz Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 16:40
              Próbowałaś kiedyś adoptować?
              Dowiedz się ile czasu czeka się w Polsce na adopcję dziecka.
              I czy można adoptować dzieci z DD.
              A potem przestań pisać głupoty.
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 13:07
        A przepraszam, dlaczego uważasz, że krzyż na ścianie czy związki partnerskie to tematy zastępcze? Boś heteroseksualna katoliczka? big_grin
        • triss_merigold6 Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 13:47
          O, pacz, ja nie jestem katoliczką i w ogóle nie jestem wierząca, a uważam, że to tematy zastępcze.
          • ruda.anka2 Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 13:58
            Wg mnie akurat istotne.
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 14:40
            A dla mnie to nie są tematy zastępcze. Ani aborcja, ani związki partnerskie, ani krzyż w urzędzie.
            • triss_merigold6 Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 14:49
              Bo nie masz poważniejszych problemów?
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 14:59
                No na szczęście nie mam. To co, mam je sobie sztucznie wygenerować, aby nie odstawać od reszty?
                • triss_merigold6 Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 15:04
                  Nie, po prostu niewiele osób tym na co dzień żyje i przejmuje się, bo po co.
                  Z KK sobie radzę i nie mam styczności, związek partnerski w sensie możliwości rejestracji jest mi teraz na gwint, w razie konieczności ginekologa też bym załatwiła.
                  • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 15:06
                    Ja bym sobie też załatwiła, ale można pomarzyć o normalnej rzeczywistości.
                    --
              • semihora Re: kilka zostało ;) 12.05.15, 19:57
                Dobrze, że ty masz - na przykład jakieś bzdurne tekściki stażystek z Focha.
    • margierita Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:05
      Jako przyszły wyborca partii Petru i Balcerowicza (o ile zarejestrują partię) się ujawniam smile

Tak, jestem bardzo niereprezentatywna, wiem o tym. Właściwie każdy kolejny przeżyty dzień coraz dobitniej im to uświadamia. A mąż, zamiast gad z grzeczności zaprzeczać, tylko potwierdza wink
      • kamyk.w.skarpecie Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:26
        też mam nadzieję, że Balcerowicz i Petru uelastycznią niekonkurencyjny rynek pracy i obetną rozbuchany socjał big_grin
        • dyzurny_troll_forum Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:32
          kamyk.w.skarpecie napisała:

> też mam nadzieję, że Balcerowicz i Petru uelastycznią niekonkurencyjny rynek pr
          > acy i obetną rozbuchany socjał big_grin

Jaki rozbuchany socjał? W Polsce przecież nie ma socjału w ogóle... jest XIX wieczny kapitalizm jedynie!
          • margierita Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:39
            dyzurny_troll_forum napisała:
            > jest XIX wieczny kapitalizm jedynie!

Tak z ciekawości: na podstawie jakich oznak stawiasz tezę, że mamy XIX wieczny kapitalizm?
            • dyzurny_troll_forum Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:54
              margierita napisała:

> dyzurny_troll_forum napisała:
              > > jest XIX wieczny kapitalizm jedynie!
              >
              > Tak z ciekawości: na podstawie jakich oznak stawiasz tezę, że mamy XIX wieczny
              > kapitalizm?

Na podstawie tego, że 1/4 pracujących zapierdziela na umowy śmieciowe bez prawa do urlopu, do chorobowego, do okresu wypowiedzenia z odprawą.... Takich podstawowych zdobyczy XX wieku. Starczy?
              • margierita Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:58
                Ok, teraz wiem co masz na mysli- ale nie rozumiem dlaczego generalizujesz, skoro chodzi Ci głównie o prawo pracy i związaną z tym politykę społeczną
                • dyzurny_troll_forum Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 13:04
                  margierita napisała:

> Ok, teraz wiem co masz na mysli- ale nie rozumiem dlaczego generalizujesz, skor
                  > o chodzi Ci głównie o prawo pracy i związaną z tym politykę społeczną

Interlokutorka pojechała po "rozbuchanym socjalu" to się ustosunkowałem...
                  Masz rację z XIX wiecznego kapitalizmu III PRL zaczerpnęła tylko niektóre - zaryzykowałbym stwierdzenie - najgorsze elementy , odrzucając na przykład zupełnie wolność gospodarczą tego okresu...
                  • margierita Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 13:13
                    A tu się w całości z Tobą zgadzam- ze zostały przeniesione najgorsze elementy

Popatrz na osiedla robotnicze na Górnym Śląsku (Nikiszowiec, Borsigwerke, Bellestrema, Donnersmarka)- źli XIX wieczni kapitaliści wybudowali swoim pracownikom piękne osiedla (z pełną infrastrukturą! dzisiejsi deweloperzy mogliby sie od nich uczyć!) Tak, wiem, warunek był jeden- dopóki u nas pracujesz to tu mieszkasz, chcesz zmienić pracodawcę, niestety, żegnamy (a to łajzy, prawda? gdzie był wtedy ówczesny Ikonowicz?)

A druga i ważniejsza rzecz: ówcześni przemysłowcy czyli wspomniany Borsig, Godula wraz z potomkami, już nie mówiąc o rodzinie Giesche nie mieli do dyspozycji „państwa” tylko sami chcieli/ musieli zadbać o swoich pracowników. Więc może to właśnie „państwo” popsuło coś co fajnie funkcjonowało bo się władowało i zaczęło twierdzić: „teraz to my o wszystko zadbamy” – czyli o zdrowie, mieszkania, emeryturę itd. więc dzisiejsi przedsiębiorcy podchodzą do sprawy: ok, płacę podatek, więc już o nic więcej nie będę dbał, bo od tego jest państwo.
                    • gulcia77 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 14:55
                      Państwo, po przejęciu własności osiedli robotniczych, zafundowało taką politykę socjalną, że właściwie je zamordowało. Borki wyburzają, większa część Giszowca została zamieniona na wielkopłytowe osiedle, Bobrek, czy Zandka to skolonializowanie patologii, a Kolonia Zgorzelec (moim prywatnym zdaniem najpiękniejsza i najładniej położona kolonia robotnicza) to przykład takiego przewału finansowego, że głowa mała.
                      Z tym, że nie można zapominać o tym, że XIX-wieczny kapitał był związany z konkretnym miejscem i konkretnymi akcjonariuszami (rodziny Giesche, Borsig czy Donnersmarck), a kapitał w XXI istnieje w zasadzie wirtualnie, produkcja przeniesiona została tam, gdzie jest najtaniej, a dla wykonawców usług budowa lokali byłaby kompletnie nieopłacalna.
                      • triss_merigold6 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:01
                        XIX - wieczny kapitał miał pokrycie z materialnych zasobach, to jest IMO kluczowa różnica.
                        • gulcia77 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:08
                          Ponieważ obecnie pokrycie w realnych zasobach w zasadzie nie istnieje, to nie jestem głęboko przekonana, że całkowite uwolnienie rynku dałoby pozytywne efekty. Raczej spowodowałoby podział świata na 99% biednych, nikomu niepotrzebnych ludzi i 1% najbogatszych. To da efekt w postaci rewolucji (nieunikniony), a ponieważ rewolucja zawsze zjada własne dzieci, to zapanowałby niezły chaos (taki ekonomiczno-społeczny Armagedon). Pytanie co z tym fantem zrobić jest dla mnie kwestią otwartą, nie wiem, czy w ogóle da się coś zrobić , bo, wg mnie, wszystko dąży do takiego właśnie scenariusza.
                          • margierita Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 18:04
                            Ależ ja się zgadzam z Waszymi spostrzeżeniami. Co wiecej- ja nie widzę powrotu kapitalizmu w XIX-wiecznym kształcie- świat się zbyt zmienił (pewne rzeczy na lepsze, pewne na gorsze).
                            Ja: 1. protestuje przeciwko hasłu o jakoby krwiożerczym XIXwiecznym kapitalizmie, 2. pokazuję pewne mechanizmy
        • riki_i Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:34
          kamyk.w.skarpecie napisała:

> też mam nadzieję, że Balcerowicz i Petru uelastycznią niekonkurencyjny rynek pr
          > acy i obetną rozbuchany socjał

no dobra, ale kto na nich zagłosuje? przewiduję wynik a la pan Tanajno
          • margierita Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:37
            riki_i napisał:
            przewiduję wynik a la pan Tanajno

Pewnie tak będzie - ale brak reprezentacji w parlamencie jeszcze nie oznacza że nie istnieję
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:24
      Będą się udzielać przy okazji wyboròw parlamentarnych, bo wiedzą, że prezydent to figurant bez żadnej władzy.
    • mayaalex Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 12:55
      mam takie poczucie smile od dawna mialam i dlatego zmienilam kraj zamieszkania. I bardzo lubie zagladac do Polski od czasu do czasu, patrzec na piekne nowe autostrady i uporzadkowane miasta ale zyc wole gdzie indziej, na normalnej umowie o prace, z dobrym socjalem, bez stresu. I jakby mi sie ciaza przytrafila nieplanowana to wszystko zalatwie na kase chorych i jeszcze ze zwolnieniem lekarskim zeby odpoczac. Ale jasne, minusy swojej sytuacji tez czuje, a pewnie im bede starsza tym bedzie ich wiecej.
    • angazetka Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 13:31
      Ależ ja mam bardzo silne poczucie, że stanowię niereprezentatywny promil narodu i nie jest mi z tym źle wink
      I jako socjolożka radośnie analizuję to, co te wyboru powiedziały o społeczeństwie. Jako osoba prywatna wprawdzie przeklinam i załamuję ręce, ale to już insza inszość.
      • triss_merigold6 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 13:48
        Powiedziały Ci coś, czego nie wiedziałaś?
    • triss_merigold6 Especially for you 12.05.15, 13:44
      partiarazem.pl/program/
      Jeszcze lepszy jest skład grupy koordynującej.wink

Lektura dostarcza dużo radości.
    • mid.week Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 13:56
      Mam poczucie. Głosuję na PO bo to kompromis pomiędzy tym co bym chciała ja, a tym co da się ugrać z resztą.
    • gazeta_mi_placi Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 14:37
      P.s. Czy ktoś wie jak ostatecznie rozwiązała się sprawa z biurem podróży? Jaki zapadł wyrok lub ugoda? Jak ktoś wie niech mi puści na priv, na wymianę nie mam nic.
      • annajustyna Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:08
        W mediach nic chyba nie bylo...
    • lady-z-gaga Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:10
      Nikt nie zniknął. Vilez bryluje na Życiu Rodzinnym i to jest chyba najlepsze dla niej miejsce.
      To forum nie ma sobie równych w biciu piany i tworzeniu amatorskich "ekspertyz" na wszelkie tematy.
      • cosmetic.wipes Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 15:24
        No jakże możesz tak mówić? Przecież powyżej właśnie dwie jej najlepsze koleżanki zachwycają się wyjątkową jedwabistoscią vilez. Pozostańmy więc w nieutulonym żalu, że nas porzuciła.
        • lady-z-gaga Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 16:21
          żal należy wyrażac szeptem, bo jeszcze usłyszy i wróci wink
          • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 16:40
            Piszesz tak, jakbys była przeswiadczona o tym, ze Vilez nie jest tutaj pożądana forumowiczka, a Ty bardzo. A przecież możesz się mylic. Nie przyszlo Ci to do glowy?
            • lady-z-gaga Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 20:36
              Gdzie wyczytałaś, że uważam siebie za pożądaną forumowiczkę?
              Co do Vilez, to jej zasługi i opinie na ten temat na forum powstały, zanim ja się tu pojawiłam. Jak widać, ja - po własnych obserwacjach - jedynie zgadzam się z większością, niczego nowego nie wymysliłam.
              • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 21:07
                lady-z-gaga napisała:

Jak widać, ja - po własnych obserwacjach - jedynie zgadzam się
                > z większością, niczego nowego nie wymysliłam.

Jaka znowu wiekszoscia? Zadnej większości tu nie widze.

Ustawienia Wyloguj

laquinta

Ulubione fora
                Wątki2

Na kogo zagłosujesz w II turze, bez zbędnego
                A komu i jak zrobi dobrze Duda?
                Gdzie się podziały panie pięknoduchy? wink
                Pani sprzątająca - zaraz mnie coś trafi...
                mój mąż nie wie kto jest jego ojcem
                Przekłamywanie cen w Polsce w kierunku drożyzny.
                Po co zakładać z góry że facetmuzułmanin to zło.
                Więcej

Twoje: Posty Zdjęcia

Reklama
      • pani.mysz Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 16:41
        To nie jest najlepsze dla niej miejsce.
        Krzywdzi tam ludzi.
        • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 17:35
          Przeczytalam jeden watek, pierwszy z brzegu - mój maz nie wie kto jest jego ojcem. Vilez wypowiada się tam madrze i grzecznie.

Jeśli kogos oskarżasz, to powinnas dac na to jakiś dowod, W dodatku oskarżasz za plecami, czyli osoba oskarzana, nie może się bronic. Chyba popełniasz przestępstwo.

"Zniesławienie, pomówienie, obmówienie, oszczerstwo – występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności."
          • pani.mysz Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 17:59
            To poczytaj więcej wątków.
            Jeden to trochę mało.
            Nie popełniam żadnego przestępstwa, mam prawo do własnej opinii.
            • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 18:56
              pani.mysz napisał(a):

> Nie popełniam żadnego przestępstwa, mam prawo do własnej opinii.

Oczernianie kogos za plecami nazywasz wlasna opinia?

> To poczytaj więcej wątków.
              Jeden to trochę mało.

Nie mam obowiazku czytac tamtych watkow, a Ty przestan lamac prawo.
              Sprawy tamtego forum załatwiaj na tamtym forum.

• pani.mysz Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 19:43
                Proponuję byś przestała mi zarzucać łamanie prawa, źle się to dla Ciebie skończy.
                Kończę rozmowę z Tobą, nie ten poziom.
      • pade Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 19:04
        To tak, jak ematkabig_grin
    • pani.mysz Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 16:35
      Pani nabakier/vilez wyżywa się teraz na osobach mających problemy na forum życie osobiste.
      Jest agresywna, niemiła i podnosi sobie samoocenę kosztem osób, których świat stanął na głowie.
      Jest koszmarem tamtego forum.
      • laquinta Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 16:48
        I co, jeszcze jej nie zabanowali? Nie klikacie w kosz?
      • rosapulchra-0 Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 18:18
        pani.mysz napisał(a):

> Pani nabakier/vilez wyżywa się teraz na osobach mających problemy na forum życi
        > e osobiste.
        > Jest agresywna, niemiła i podnosi sobie samoocenę kosztem osób, których świat s
        > tanął na głowie.
        > Jest koszmarem tamtego forum.

Ostro ci się coś pozajączkowało uncertain
    • asia_i_p Re: Gdzie się podziały panie pięknoduchy? ;-) 12.05.15, 17:39
      Przez minimum 100 lat głosowanie na Liberalnych Demokratów w Wielkiej Brytanii (być może nazwy się zmieniały, nie jestem mocna w historii politycznej) było takim właśnie politycznym hipsterstwem, a potem nagle pyk! i stali się znaczącą siłą.

Głosować należy zgodnie z poglądami, nie zastanawiając się nad stopniem swojej reprezentatywności, a wtedy raz na jakiś czas zdarza się cud. I nie ma to nic wspólnego z pięknoduchowstem.

Tak, w pierwszej turze głosowałam na Tanajnę, tak, biorę pod uwagę partię Petru, jeśli zostanie partią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka