kkalipso 22.05.15, 22:04 ma na imię BoBo - dla mnie to Król....jest taki słodki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:08 podobny do mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:10 Oczy ma po mamusi czy tatusiu? To kiedy stawiasz na "pępkowe"? A tak serio to cudny Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:21 Ej! Tylko nie pasztecik.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:28 Śliczne , mam nadZieje ze ich nie zjesz ))) Ja miałam koszmarny sen po tym jak weszłam na watek na ematce ... Króliki w Lidlu czy jakoś tak. Myślałam ze chodzi o pluszaki a mowa była o królikach do jedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:52 Pamiętam ten wątek a potem pojechałam do Lidla i przypadkowo natknęłam się na widok na widok takiego królika gotowego do obróbki gastronomicznej; jak można jeść zwierzątka domowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:36 Mięso z królika jest bodajże najlepszym możliwym źródłem łatwo przyswajalnego białka zwierzęcego, tradycyjnie używanym np. w regeneracji osób po przebytych operacjach czy zabiegach medycznych, dla niemowląt i małych dzieci (w tym cierpiących na alergie) oraz dla profesjonalnych kulturystów. Powodem jest niesamowita czystość królika jako zwierzęcia (królik nie zje byle czego – tylko najlepszą trawę, warzywa i karmę – Od razu mowię: ja krolikow nie jadam, koniny też. Stanowią dla mnie pewne tabu. Niemniej jednak czytałam, że białko z mięsa króliczego jest przyswajalne w 90ciu procentach, a z wieprzowiny w 60ciu. Jestem w stanie zrozumieć, że ludzie jadają to, co uznawane jest za najzdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 23:07 Nigdy w życiu. Też pamiętam ten wątek, i zamarłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:19 Rzeczywiście uroczy A to nasze słodziaki - Kulka: i Tosia - jest u nas od dwóch dni: Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:21 Ależ fajne dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:25 Piękne są .....starszą widziałam wcześniej na fb. Cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:31 Ale ma ekstra uszy!!!! Pieknoty! Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:32 Bobo śliczności, ale klatka... to jest jego stałe lokum? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:37 Za chwilę będziemy zmieniać na większą, grasuje po balkonach źle nie ma, uwielbiam jak tak się rozkłada jak na drugim zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:39 Zaraz drugi etap- zabezpieczenie balkonu Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:50 No to uff Ja już przewrażliwiona Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 23:19 On jeszcze malutki dziś mija miesiąc jak jego mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 22:48 Powiem Ci kkalipso, że ten Twój Bobo to niezłe ciacho jest Uwielbiam widok leżących, zrelaksowanych króliczków - jak one cudnie sobie te tylne łapki rozkładają! Miałam kiedyś Lolę, strasznie ją kochałam, niestety zmarła - ale fajnie, że miałam ją chociaż tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 23:01 Oj, dzięki. Jemu krzywda u nas się nie stanie uwielbiamy go...Nawet sesji zdjęciowej królikowej nie zdążyłam mu zrobić, ale już nie długo. Bobo będzie sławny Mąż o niego dba jak może, córka pieści i pilnuje. Ja kontroluję i patrzę czy krzywda się nie dzieje. Fajne te króliki... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 23:06 Weszłaś do tamtej grupy, o której Ci pisałam? Dużo się można dowiedzieć. Co do zabezpieczeń - pierwsze, co kupiłam, to folie na łóżka Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 23:13 I ochraniacze na wszelkie kable polecam -dostępne np. w Ikea. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 23:15 Jeszcze nie ....miałam dużo innych spraw na głowie i tak to zostało... Jutro na spokojnie to załatwię. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.mysz Re: Przedstawiam Wam naszego synka 22.05.15, 23:51 Mi jest żal tych zwierzaków jak je widzę w sklepach w centrach handlowych, całe życie w klatkach małych i to po kilka, nawet skoczyć taki królik nie może. Widziałam też nie raz jak ludzie kupili królika, chomika, świnkę morską do domu, gdzie są dzieci i jak te dzieci męczą te zwierzaki, zagłaskują "na śmierć", jak ludzie wiozą je kilkanaście godzin w samochodzie na urlop... Wydaje mi się, że to jest okropne życie dla takiego zwierzaka, całe w klatce, nawet jak ktoś wypuszcza na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 07:08 A skąd wiesz, że całe życie w klatce? Ja miałam królika. Cały dzień hasał luzem po mieszkaniu, zamykany był tylko na noc. To są miniaturki, hodowane na zwierzęta domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 08:53 Na studiach mieszkałam z dwiema dziewczynami. Jedna miała wlasnie hasającego królika. To bydle srało gdzie popadnie. Rzygać się chcialo, kiedy wchodziłam do łazienki (świeżo posprzątanej), a podloga usłana była króliczym gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 10:31 Królicze bobki są suche, łatwo je posprzątać. Z resztą królik generalnie załatwiał się u siebie w klatce. I wreszcie - nikt cię nie zmusza do hodowania królika. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 20:47 > życie w klatkach małych i to po kilka, nawet skoczyć taki królik nie może. Nie planowałam dwóch królików, ale właśnie Tosia była zwierzakiem zamówionym przez kogoś i nieodebranym ze sklepu. Po trzech miesiącach patrzenia na to, gdy przychodziliśmy po jedzenie dla Kulki, w końcu zdecydowaliśmy się ją stamtąd zabrać. Szkoda się zrobiło. U nas w domu zwierzaki mają możliwość wybiegania się właściwie przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.mysz Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 23:35 Cieplej mi się zrobiło jak przeczytałam. A jak je chronisz żeby gdzieś nie weszły pod szafkę, za regał? Mój tata opiekował się kiedyś przez tydzień królikiem miniaturką znajomych i straszny miał kłopot żeby zwierzak mu w mieszkaniu nie zginął gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 23:45 ja mam niskie meble w duzym pokoju reszta pokoi jest pozamykana ma jeszcze dostep na przedpokoj i kuchnie ale tam tez bezpiecznie, inne wejscia np. za lozko zakrywam poduszka ktora nie jest przez nikogo uzywana,speedy reaguje takze na glosne EEE i od razu wraca na swoje miejsce wiec tez problemu z tym nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przedstawiam Wam naszego synka 24.05.15, 18:32 Kulka wchodzi, gdzie chce. Wystarczy zaszurać pudełkiem z jedzeniem i zjawia się jak duch - straszny z niej łakomczuch. Poza tym często przychodzi wołana, a w ogóle rzadko się ukrywa, najczęściej jest blisko nas. Tosia jeszcze nie biega swobodnie po mieszkaniu, najpierw chcę, by ją zbadał lekarz, zaszczepimy, a potem pomału będziemy oswajać, bo te trzy miesiące w sklepie zrobiły swoje - jest dość nieufna i widać, że się nie czuje pewnie. Raz ją wypuściliśmy w pomieszczeniu, gdzie nie ma się gdzie ukryć, by nie dało się jej wyciągnąć, ale nie czuła się dobrze, potrzebuje czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 08:03 Nieraz słyszałem, że komuś króliki się w głowie pie...lą, ale nigdy nie widziałem owoców tej aktywności. A tu masz. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 08:06 Do tego marchewka, podsmażona cebulka i sporo śmietany 18% oraz młode ziemniaki z koperkiem - Uwielbiam, chyba wyciągnę królika z zamrażarki na dziś . POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.mysz Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 15:59 Jestem przeciwna hodowaniu takich zwierzaków w domu, ale uważam, że Twój post jest zwyczajnym świństwem. Lepiej się po nim czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 19:56 Ależ oczywiście, ja zawsze mialam świnki morskie i jak byly niegrzeczne to opowiadalam im o Peru Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 08:37 Widziałem w Biedronce. Ale był już chyba po depilacji laserowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanaurwiska13 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 09:04 Biedne zwierzaki Ostatnio byłam w sklepie zoologicznym i jak zobaczyłam ptaki w klatkach,to płakać mi się chciało. Powinni tego zabronić,tak samo hodowli króliczków,świeczek i innych miniaturek żeby dzieciaczki mogły się pobawić... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanaurwiska13 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 09:05 Świneczek,a nie świeczek oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
pierniczek75 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 10:01 Mam pytanie - czy króliki są mądre? Tzn czy jest z nimi jakiś kontakt? Czy są takie jak chomiki? Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 11:10 A jakie Twoim zdaniem są chomiki? Odpowiedz Link Zgłoś
pierniczek75 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 22:09 Chomiki są "głupie" czyli:nie ma z nimi kontaktu, pomykają bezproduktywnie na tych swoich kołowrotkach, nie reagują na imię --> to mam na myśli. Czy królik garnie się do ludzi jak kot np? Na czym polega frajda z posiadania królika? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 22:22 Nie będę udawała ekspertki, ale jestem miło zaskoczona. Tak, nasz królik garnie do ludzi, do nas. Jest bardzo czujny, reaguje na głos, jak wróciłam po tygodniu nieobecności to słysząc "obcy"głos przewracał się ze strachu w klatce (zaraz mu przeszło) na szczęście. Wychodzi i wchodzi sam do klatki sika tylko tam, a bobki mi nie przeszkadzają. Byłam któregoś dnia u koleżanki i mówię, że mamy królika na co ona, że strasznie śmierdzą, chciałam jej powiedzieć jakie ja katusze cierpię przy cieście w obecności jej psa który wiecznie obrzydliwe bąki puszcza ale machnęłam ręką ....każdy widzi to chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 22:47 sa zabawne,smieszne jak wyciagaja sie na podlodze,turlajac sie czy jak wykonuja akrobacje w powietrzu,moj nauczony jest do kuwety robic wiec nie sika mi wszedzie,uwielbiaja siedziec na kolanach nawet przez godzine moj jest typowym pieszczochem,zaczepiaja podskubujac jak chce sie bawic z toba,bawia sie zabawkami jak dla kota,moj uwielbia jeszcze misie i tunele,nie sa drogie w utrzymaniu,moj reaguje na imie i sa madre mozna je nauczyc bardzo duzo sztuczek w szybkim czasie no i sa bardzo czyste.Ja trafilam na bardzo spokojny egzemplaż wiec widze wiecej pozytywów niz wad ale oczywiście sa tez króliki agresywne i glupie gdy niczego nie chca sie nauczyc Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:09 królik a chomik to przepaść jesli chodzi o inteligencje krolik w zasadzie moze funkcjonowac jak pies/kot- bezklatkowo, reaguje podobnie na imię, komendy itp Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 11:27 Tak fajne i przede wszystkim praktyczne. Do sprzątania balkonu i na ulewy. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 10:38 Witam Słodziak, ale córka Zony - Kulka wymietła mnie Co za spojrzenie! I te uszy. Uuuu... aż chce się ekran pocałować;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 11:03 www.kroliki.net/pl/porady przeczytaj to i spójrz później na tę klatkę i jej zawartość łącznie z jedzeniem. Króliki nie są łatwe w utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 11:24 Trudno zaprzeczyć, cudna jest. Ale czekaj mój masy nabierze, podrośnie to kolana będą się uginać od jego męskiego spojrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi inguszetia_2006 23.05.15, 18:24 > Słodziak, ale córka Zony - Kulka Ach, nie, to moja wnuczka - córka mojego syna No, jest taka właśnie przytulaśna i do całowania. Pieszczoch niesamowity, wskakuje na kolana i upomina się o głaskanie, czochranie Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:08 To jest klatka dla chomika. Królik ma mieć w okolicach setki- najlepiej 120 plus kuweta plus wybieg- codzienny. To nie jest słodkie... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:19 To jest jeszcze maleństwo, ma prawdopodobnie 2 miesiące, jak się rozłoży to wydaje się duży ( niby zresztą to ma być miniaturka) ja go nie kupowałam prezent od babci na urodziny córki. Sama zaproponowałam, bo babcia chciała kupić psa a na to nie jesteśmy gotowi, mała ma wszystko więc następnej zabawki, ciucha, tableta nie chcieliśmy. Naprawdę bardzo pokochaliśmy i krzywda mu się nie stanie. Biega po balkonie zanim wyjdę do pracy pół godz. później ze dwie jak wracam, i na wieczór zanim pójdziemy spać, w domu po kontrolą. Sam do nas przychodzi liże po stopach, pcha się na kolana, tak słodki jest i lubi nas też Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:20 A klatkę jak mówiłam wyżej, kupimy większą w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:37 Sliczny na szczęście jeszcze nie zapomniałam wszystkiego, co właścicielki krolikow opowiadały o ich zwyczajach, więc zazdrościć nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:48 Opowiedz muszę być przygotowana Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 16:55 Te sliczne maskotki głownie kojarzą mi się ze sr.niem, gdzie popadnie i gryzieniem kabli. a krolik trzymany w klatce to żadna frajda, puszczony wolno - trzeba non stop pilnować.... to juz kot lepszy i bardziej przewidywalny Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 18:12 Zupełnie się z tym nie zgadzam. Królik wchodzi na meble - łóżko, fotel, kredens, stół - równie sprawnie, co kot, załatwia się do kuwety jak kot, nie każdy gryzie kable - koty gryzą za to inne rzeczy, a wiem, co mówię. Więc nie uważam, iż "kot lepszy". Powiedziałabym, że równie nie/kłopotliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 18:45 Boze - pozwalasz zwierzakowi po meblach lazic? zwierze trzeba wychowywac. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 20:40 Fakt, że włazi, nie znaczy, że pozwalam - wychowuję w miarę możliwości To jeszcze maluch, dużo już przyswoiła, ale jeszcze wiele przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 20:46 > Boze - pozwalasz zwierzakowi po meblach lazic? zwierze trzeba wychowywac. Boże, a jakby pozwalała, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Przedstawiam Wam naszego synka 24.05.15, 09:08 A co jest nie tak ze zwierzęciem na meblach? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 24.05.15, 13:00 to ze niestety zeskakujac rysuje je pazurkami Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 20:04 > Więc nie uważam, iż "kot lepszy". > Powiedziałabym, że równie nie/kłopotliwy. krolik ma nawet jedną przewagę nad kotem - nie drze mordy w środku nocy Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 18:41 Wyflada troche jak mly bialy krolik. Dlaczego trzymcie go w klatce? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 21:11 Fajny Koleżanka mi kiedyś swojego tak dwuznacznie przedstawiła, że już jej gratulowałam nowego wnuka Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 23.05.15, 22:51 Sorry ale jak mozna nazwać królika synem? :-B Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: a to nasz pieszczocha SPEEDY 23.05.15, 23:03 Pierwszy raz w życiu widzę czarnego królika. Piękny! Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: a to nasz pieszczocha SPEEDY 23.05.15, 23:13 ma na tylku troche szarego heheh i jest puchaty z grzywka do nosa Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Przedstawiam Wam naszego synka 24.05.15, 15:44 śliczniusi ps mam takie same kalosze Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 24.05.15, 18:16 Tak? To mamy podobny gust Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Przedstawiam Wam naszego synka 24.05.15, 17:13 Zapomniałem spytać - w którym szpitalu rodziłaś, czy poród odbył się siłami natury, czy przez cesarkę, no i najważniejsze - czy rodziłaś po ludzku? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przedstawiam Wam naszego synka 24.05.15, 18:18 Surogatkę wynajęłam, dbam o linie. Odpowiedz Link Zgłoś