Dodaj do ulubionych

wasze plany wakacyjne

27.05.15, 11:38
gdzie zamierzacie jechac, zastanawialyscie sie?
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 11:40
      Moje plany wakacyjne poszły się.. poszły sobie w tym roku na.. daleko poszły! Hej!
    • gaskama Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 11:43
      W tym roku USA.
    • chipsi Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 11:59
      Planuję Włochy ale sprawy się nieco pokomplikowały i boję się że nic z tego. No ale Polska tez jest piękna więc nie będę się ciąć jakby co smile
    • joa66 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:04
      Rzym (na pewno)
      Dublin (na pewno)
      Berlin (prawdopodobnie)
      Paryż (prawdopodobnie)
      Karwia, albo inny "Bałtyk"
      Holandia (na pewno)

• beataj1 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:05
      Węgry a potem być może Turcja.

I kilka pomniejszych wyjazdów krajoznawczych po kraju.

A i weekend w Szwecji mi się marzy.
    • ichi51e Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:07
      Ramowo juz caly rok zaplanowany i bilety kupione ale moze jakies mazury jeszcze gdzies wcisniemy. Banal ale dziecko 3+ znacznie koszty podnosi uncertain
    • heca7 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:21
      Najpierw Mazury z namiotem- Przerwanki (hehe, wieś położona niedaleko Samociążka big_grin).
      A potem Thassos.
      Ostatnim akcentem wakacji będzie wesele mężowskiego chrześniaka w ostatni weekend sierpnia na ...300 osób. A potem poprawiny. Nigdy na czymś takim nie byłam.
      • lafiorka2 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:25
        Bułgaria
        Niemcy
        Namiot nad jeziorem
        może morze
      • penelopa40 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:27
        w tym roku osiadam na nadbałtyckiej mieliźnie ... z małżonkiem... może kto znajomy wpadnie ...
      • lucky80 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:28
        w tym roku wyjątkowo zagranica - Hiszpania na 2 tyg.
        I jastrzębia góra na tydzień, jupi.
    • kkalipso Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:27
      Wrocław, Kraków pobliskie mniejsze miasta (mam dużo znajomych i już mamy zaklepane wizyty u nich) . Jeśli nie dojedzie moja koleżanka z Anglii to może ja wyskoczę z córką tam na tydzień do fajnego miasteczka nad morzem. A później to już tylko plażowanietongue_out
    • tol8 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:30
      Park w Chorzowie weekendowo
      Zator i Energylandia weekendowo
      Europa Park w De jak starczy czasu
      Balaton na tydzień
      Chorwacja na tydzień
      może Trójmiasto i Hel na chwilę
      Szrenicą i Śnieżka weekendowo
      • rosapulchra-0 tol8, OT 14.07.15, 17:41
        Mąż wrócił?
    • cauliflowerpl Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:36
      Nie mam, bo nie wiem, czy mi sie zgraja wakacje z wakacjami chlopa.
      Jak nie, to sobie wyskocze sama na kilka dni, gdzies na polnocne wybrzeze, pewnie do Kantabrii, bo to sierpien i na poludniu za goraco. Jak sie zgraja to... Pewnie podobnie. Lubie w wakacje zwiedzac Hiszpanie, a ze jest bardzo roznorodna, to mozna sobie jezdzic i jezdzic i za kazdym razem miec cos innego.
      A w lipcu mam gosci wiec bedziemy sie bujac po okolicy w roli przewodnikow, co tez lubie jesli goscie sa normalni.
      Jak widac, nie mam mega wymagan, spokojnie moge spedzac wakacje o 3 godziny drogi od domu, byleby kawalek morza byl. Widoczny, bo ani nie wyleguje sie na plazach ani sie szczegolnie nie kapie. Ale popatrzec lubie.
      • hugo43 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:38
        jak sie pogoda nie poprawi w pl to niestety znow turcja,pozniej baltyk,jeszcze w pazdzierniku holandia.
    • dziennik-niecodziennik Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:42
      Grunwald!! smile
      na jesieni Anglia. a w wakacje jak sie uda to moze jeszcze Zamość.
      • gaskama Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:43
        Do Zamościa też się chcemy wybrać na jakiś weekend. Podobno piękne miasto.
    • mid.week Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:48
      nigdzie
    • jan.kran Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 12:50
      Wocław dwa tygodnie latem , jesienią Wrocław i Monachium.
    • fantomowy_bol_mozgu Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 13:01
      Chyba nigdzie, co jest dla mnie ciężkim przeżyciem, bo w czasach przeddzieciowych jeździłam dużo i często i mam teraz rozbudzony apetyt smile ale z 3miesięczniakiem i chęcią kupna domu w najbliższym czasie może się nie udać.
      • aqua48 Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 13:58
        Wyjazd mam już od dawna zabukowany. Jadę tam gdzie ciepło, morze i zabytki.
      • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 12:50
        ale z 3miesięczniak
        > iem i chęcią kupna domu w najbliższym czasie może się nie udać.

w czym przeszkadza 3miesieczniak? pamietaj ze im mniejsze dziecko tym latwiej sie z nim podrozuje, jak jezdzilam z 2miesieczniakiem, nie czekaj az bedzie mialo 3 lata tylko korzystaj poki sie da, bo potem to bedzie level hard....
        • tatrofanka Re: wasze plany wakacyjne 12.07.15, 22:29
          e tam.

Ja tez na razie bastuje bo mam trzymiesięczniaka- w góry go nie zabiorę, a spacerować z wózeczkiem to ja mogę koło domu.

A dla mnie prawdziwe wakacje to musowo góry smile
          Wysokie

Zalezy jakie dziecko. Nasz egzemplarz np ulewa wiec musiałabym brać milion ubrań do przebierania albo pralkę
          Starszy jak był trzylatkiem zjeździł z nami kawał Europy. Miodzio, idealnie i cudowne dziecko do urlopowania żadne takie ze level hard smile
    • edelstein Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 14:36
      Polska
    • hermenegilda_zenia Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 16:07
      Już byłam kilka tygodni w Azji, aktualnie pisze z pewnej włoskiej wyspy, w lecie Kaszuby, a na jesień wypad do znowu do Włoch, tym razem na expo i zwiedzanie. W międzyczasie pare dni u naszych zachodnich sąsiadów.
    • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 16:21
      Dominikana

a co sie stalo nie dostalas wizy do Izraela?
      • leanne_paul_piper Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 20:37
        Dominikana latem to średni pomysł ze względu na porę deszczową. Ja byłam w marcu, więc w porze suchej, a i tak codziennie padało.
        • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 20:51
          Wspolczuje zmarnowanego urlopu, mam nadzieje ze skoro padalo u ciebie to limit sie wyczerpal i u mnie nie bedzie wink a co polecasz do zwiedzania?
          • leanne_paul_piper Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 21:08
            Nie no, urlop był cudowny, wprawdzie padało codziennie i to solidnie, ale zwykle przez 5 do 10 minut, a później wychodziło słońce i można było plażować (i czasami tak kilka razy dziennie - niektórzy nawet nie wychodzili z basenu czy oceanuwink). Nie wiem, czy tak miło będzie też w porze deszczowej, ale może trafisz na super pogodę.
            A zobaczyć trzeba koniecznie wyspę Saona na morzu karaibskim (tam podobno kręcono reklamówkę Bounty), miasteczko Altos de Chavon (zbudowane na wzór 16.wiecznej włoskiej architektury) i last but not least stolicę czyli Santo Domingo.
            Więcej nie widziałam niestety, ale podobno wodospady jeszcze mają niezłe.
            • nangaparbat3 Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 08:32
              Byłam na Karaibach i w okolicach latem, przez miesiac, pamiętam jedną nocną burzę zachwycającą i jedną straszliwą ulewę, po ktorej w ciagu poł godziny śladu nie było.
              • leanne_paul_piper Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 10:10
                W sumie po przemyśleniu, nie ma co się tak bardzo sugerować porą deszczową. Przecież nie może padać cały czas. Ja sama zastanawiam się nad Bangkokiem w październiku, czyli też w ichniej porze deszczowej.
            • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 12:47
              Wielkie dzieki za info o zwiedzaniu, ale co tak wlasciwie jest w tej stolicy bo czytalismy i wlasciwie to nic ciekawego nie znalezlismy?
      • bufo.bufo Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 16:21
        Do Izraela nie potrzeba wizy.
        • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 16:31
          od kiedy to?
          • bufo.bufo Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 17:32
            Sprawdź sobie.
            • bufo.bufo Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 17:33
              Obywatele Polski nie potrzebują. Może Ty nie masz polskiego obywatelstwa smile
            • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 19:17
              A racja pomylil0o mi sie, ze ta pieczatka w paszporcie to wiza, no ale chodzilo mi o to ze na lotnisku ja zawrocili, bo o to chyba nie trudno jak sie im cos nie spodobawink
    • jesienna.nuta Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 16:33
      Pracuję.
      Wakacji nie miałam od ponad 20 lat. I się nie zanosi...
      Ale moi pracownicy i owszem, urlopy uprawiają i to takie bardzo wypasione.
    • klamkas Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 20:24
      W tym roku pierwszy raz od 13 lat jadę na pełnowymiarowe wakacje sam na sam z mężem big_grin - 2 tygodnie na północy Hiszpanii, w międzyczasie zaliczymy ślub znajomych. W sierpniu tradycyjnie jedziemy na Mierzeję, możliwe, że dla odmiany bez męża, sama z córką.
    • leanne_paul_piper Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 20:30
      Nie możemy uzgodnić czy ma być Portugalia (więc Algarve, Lizbona, Sewilla) czy Turcja Egejska ( i Stambuł, Efez, Kos). Ale wakacje dopiero w sierpniu, więc jest jeszcze trochę czasu do kłócenia sięwink.
      • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 27.05.15, 20:53
        Zdecydowanie Portugalia jesli moge sie wtracic, moim zdaniem Turcja jakakolwiek jest przereklamowana i o wiele za droga za to co ma do zaoferowania, zastanawiam sie kto im pozwala ustac takie ceny....
        • hermenegilda_zenia Re: wasze plany wakacyjne 28.05.15, 23:28
          Cóż na szczęście nie od ciebie to zależy, a dla ludzi interesujących się historia i zwiedzaniem Turcja jest warta każdych pieniędzy.
          • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 12:55
            No wlasnie a dla ludzi, ktorzy maja porownanie z innymi kierunkami ceny za Turcje to jakies nieporozumienie....cena powinna byc zdecydowanie o polowe nizsza od Egiptu czy Tunezji jak na to co maja do zaoferowania na tym 'przepieknym' wybrzezu z metna woda, sztuczna roslinnoscia i rozbudowana siecia autostrad wsrod hoteli!
            • sumire Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 13:22
              Jesteś pewna, że tam byłaś?...
            • leanne_paul_piper Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 13:39
              Jakoś nie podzielam Twojego zdania o Turcji. Byłam do tej pory na Riwierze i byłam bardzo zadowolona zarówno ze standardów hotelowych, jak i czystości plaży (Kleopatra) czy też wody.
              A teraz myślałam o Turcji Egejskiej, która wygląda na jeszcze piękniejszą.
              Poza tym Turcja ma tyle zabytków i ciekawych miejsc do zwiedzania, że nie wystarczą dwa tygodnie, żeby wszystko zobaczyć. My w samej Kapadocji spędziliśmy dwa dni, jeden dzień trzeba zarezerwować na Pammukkale, a gdzie Stambuł, Efez, Izmir i cała reszta?
              • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 15:20
                No ja nie mowie zeby do Turcji nie jezdzic, tylko dziwie sie dlaczego tam jest storunkowo drogo jak na to co maja do zaoferowania. Plaza Kleopatry to dla mnie jak plaza w Debkach z woda nieokreslonego koloru, zabytki moze i sa jakies, ale gdzie im na przyklad do piramid w Egipcie? tuz przy morzu wielka autostrada, przebiegajaca przez srodek niektorych hoteli, no jak mozna za takie cos dyktowac takie ceny jakie sie wola za Turcje, po prostu nie wiem, zdecydowanie przereklamowane miejsce jak dla mnie wink Tydzien all inclusive w sezonie pownien byc za 800 pln, to by byla uczciwa cena...
              • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 15:25
                jeanne_paul_piper a moglabys mi jeszcze napisac, co ciekawego zwiedzialiscie w stolicy Dominikany i dlaczego warto? nie wiem czy widzialas moj wczesniejszy post.
                • leanne_paul_piper Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 15:55
                  Szczerze mówiąc, boję się już cokolwiek Ci polecać, bo mam wrażenie, że nic Cię nie zachwycawink. Wycieczka zajmuje cały dzień, najpierw jest zwiedzanie wapiennych jaskiń i podwodnych jezior, później mauzoleum Kolumba, dom jego syna, zwiedzanie starówki i trochę czasu wolnego na wchłonięcie atmosfery i podpatrywanie co robią miejscowi. Takiego klimatu w tych wielkich konglomeratach hotelowych nie poczujesz, więc imho warto.
                  • leanne_paul_piper Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 16:07
                    A na zachętę rajska wyspa Saona
                    https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/84/75/18/019a40fb63.jpg
                    • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 16:12
                      Dzieki, cudo, o to mi chodzi wlasnie, jak sie pobedzie na takiej rajskej plazy ( bylam juz wczesniej w tego typu miejscach) a potem pojedzie do wcale nie takiej taniej i egzotycznej Turcji, to wszystko jest brzydkie i wkurzajacewink
                  • asmarabis Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 16:09
                    No bez przesady, duzo podrozuje i mam porownanie do innych miejsc, wiec generalnie wiem juz czego sie spodziewac jak gdzies jade i dlatego bylam bardzo negatywnie zaszokowana Turcja. Dzieki za opis wycieczki, wygooglowalam to mauzoleum i wyglada odlotowo, moze sie skusimy wink
              • sundry Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 16:31
                Turcja Egejska jest przepiękna. Południowe wybrzeże się nie umywa. Gorąco polecam.
      • rosapulchra-0 Re: wasze plany wakacyjne 14.07.15, 17:48
        Bardzo polecam Algarve. Byłam i wrócę tam na pewno jeszcze.
    • myfaith Re: wasze plany wakacyjne 28.05.15, 23:56
      Jedziemy do Hiszpanii - pokażemy dzieciom hotel i miejscowość gdzie spędziliśmy polowe naszej podróży podobnej -smile
      • myfaith Re: wasze plany wakacyjne 28.05.15, 23:57
        Miało byc poślubnej podróży
    • yenna_m Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 08:15
      Nigdzie. Planuję zająć się remontem kuchni.
    • nangaparbat3 Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 08:35
      Nadmorska mieścina w Beocji.
    • mamciunia_kamciunia2 Re: wasze plany wakacyjne 29.05.15, 11:08
      najpierw brazylia w rio i hotel Fasano
      www.fasano.com.br/hotelaria/hotel/2
      polecam luksusowy i bardzo tani smile

potem w rpa gdzie kupiliśmy kolejny dom w Sun City

a nastepnie nuda - hawaje nuda bo jestem tam kilka razy doroku.
      • aka10 Re: Od dawna wiadomo... 29.05.15, 16:15
        forum.gazeta.pl/forum/w,572,125294497,125588020,Mamciunia_kamciunia2_to_troll.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka