Dodaj do ulubionych

prosze o info

29.05.15, 07:50
Czy można w aptece kupić tabletki na uspokojenie jakies naprawdę mocne bez recepty?
Żeby pomogły w stresie i nie wiem czy depresji.
Osoba która jest w złym stanie psychicznym nie pójdzie do lekarza. Nie wiem jak mam pomóc?
Obserwuj wątek
    • lisek.chytrusek Re: prosze o info 29.05.15, 08:26
      Nie ma tabletek bez recepty, które pomogą w depresji. No, chyba że na zasadzie placebo.
      Na stres - herbatka z melisy, ew. jakieś ziołowe uspokajacze typu Validol. Niektórym pomaga.
    • mamma_2012 Re: prosze o info 29.05.15, 08:46
      Proszę, napisz, to nie ma nic wspólnego z czwórka z angielskiegouncertain
      • dankaimirek Re: prosze o info 29.05.15, 08:49
        mamma_2012 napisała:

> Proszę, napisz, to nie ma nic wspólnego z czwórka z angielskiegouncertain
        to nie ja potrzebuje lek
    • 1matka-polka Re: prosze o info 29.05.15, 08:50
      Nic ci nie sprzedadzą. Same ziółka. Idź do psychiatry (trzeba poszukać), powiedz o co chodzi, może coś wymyśli.
      • dankaimirek Re: prosze o info 29.05.15, 08:54
        1matka-polka napisała:

> Nic ci nie sprzedadzą. Same ziółka. Idź do psychiatry (trzeba poszukać), powied
        > z o co chodzi, może coś wymyśli.
        >
        ja bym poszła jakby to było dla mnie, ale nie zmusze osoby dorosłej do tego. Chciałam jakoś pomóc.
        • 1matka-polka Re: prosze o info 29.05.15, 09:00
          No właśnie o tym mówię. Idź sama do psychiatry i opisz sytuację osoby, która potrzebuje pomocy.
          • mamma_2012 Re: prosze o info 29.05.15, 09:09
            Nikt, przy zdrowych zmysłach, nie przepisze komuś, kogo nie widział leków psychiatrycznych.
            Opis sytuacji moze być świadomie, lub nieświadomie znieksztalcony. Leki wchodzą w interakcję z innymi, co z wywiadem lekarskim, co z tajemnica lekarska?
            Mozna iść, opisać sytuacje i zamówić wizytę domowa.
            • 1matka-polka Re: prosze o info 29.05.15, 09:25
              No to przecież napisałam, że psychiatra może coś wymyśli...jeez
    • mamma_2012 Re: prosze o info 29.05.15, 08:58
      Zgłoś sie do poradni zdrowia psychicznego, mozna tam zamówić wizytę domowa.
      Jeśli ta osoba jest w stanie zagrażającym swojemu bezpieczeństwu, to mozna ja zmusić do leczenia.
      Jeśli nie, a nie chce sie leczyć, to nic nie możesz zrobić. Ew. wizyta u internisty
      • dankaimirek Re: prosze o info 29.05.15, 10:07
        mamma_2012 napisała:

> Zgłoś sie do poradni zdrowia psychicznego, mozna tam zamówić wizytę domowa.
        > Jeśli ta osoba jest w stanie zagrażającym swojemu bezpieczeństwu, to mozna ja z
        > musić do leczenia.
        > Jeśli nie, a nie chce sie leczyć, to nic nie możesz zrobić. Ew. wizyta u intern
        > isty
        nie zmuszę do leczenia, dlatego jest problem
    • evcia891 Re: prosze o info 25.06.15, 20:16
      Sprawdź Nervomix! jeden jest na sen, drugi na stres - nazywa się nervomix control chyba.. i jest jeszcze nervomix forte - silniejszy, zawiera walerianę.
    • kota_marcowa Re: prosze o info 25.06.15, 20:20
      Oczywiście, że nie można, głupie pytanie.
      • lucyy3 Re: prosze o info 17.08.15, 08:07
        Ja oczywiście jestem za tym, aby osoba której chcesz pomóc poszła do specjalisty. Wiem, że to może być trudne ale musisz spróbować ją przekonać. Nie wiem w jakim stanie psychicznym jest opisywana osoba ale wiem, że silne leki uspokajające o działaniu antydepresyjnym nie są dostępne bez recepty. Może poczytaj o lekach na uspokojenie które możesz dostać bez recepty albo pójdź do pierwszej lepszej apteki i pogadaj z farmaceutą. Opowiedz o sytuacji a na pewno coś Ci doradzi.
    • maly.minionek Re: prosze o info 16.10.15, 17:19
      Mocnych nie dostaniesz bez recepty, jedynie na wlasna reke mozesz zakupic jakies suplementy- ja dzis kupilam revitasens i rozpoczynam suplementacje, sprawdze jak bede sie po nim czuc smile
      Niestety same leki nie pomoga osobie ktora cierpi na depresje, waznajets tez psychoterapia
      • samawsnach Re: prosze o info 16.10.15, 20:20
        Jeśli nie uda się zmotywować do lekarza, to antydepresyjnie dziurawiec - jest i w ziołach, i w nalewkach na bazie alkoholu. Poza tym, co ważne, jeśli to depresja, to podanie leków uspokajających, nawet łagodnych może pogorszyć stan. Chorym na depresję brak napędu, trudno o jego zwiększenie przy zażywaniu czegoś, co ma uspokajać. Oczywiście najsensowniej - kierunek lekarz.
        • samawsnach Re: prosze o info 16.10.15, 20:38
          No a przede wszystkim, to lekarz powinien określić czy to stres, bezsenność, depresja, czy jeszcze coś innego. I to jest punkt wyjścia, jakich leków szukać i na co. Bo nawet jeśli zastosujesz coś ziołowego,to możesz bardziej zaszkodzić i jest to po prostu nieodpowiedzialne. Nawet gdybyś miała iść do lekarza sama się skonsultować w sprawie danej osoby, to warto, bo już będziesz miała większą jasność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka