Dodaj do ulubionych

Ale się cieszę!

30.06.15, 08:19
Kopacz, Szydło, Nowacka, Kidawa-Błońska, teraz Popławska. Male dziewczynki nie muszą juz ogladać na ekranach samych garniturkow. Mali chlopcy widzą, ze kobieta przemawia, udziela wywiadow, jest ważna nie tylko jako opiekunka i karmicielka.
A panie - bardzo mozliwe, ze wszystkich pozytywnie zaskoczą. Ktoś z dziennikarzy opowiadal, że kiedy zaprasza do audycji kobietę, ta zazwyczaj pyta czego będzie dotyczyć rozmowa, zastanawia się, czy jest dość kompetentna, często odmawia. Mężczyźni o temat nie pytają i nie odmawiają nigdy.
ja się cieszę - a Wy?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 08:29
      Ja bardzo. Szkoda, że nie ma już Jarugi-Nowackiej.
      • gazeta_mi_placi Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 08:31
        Fajna była babeczka. I z jajami.
    • anel_ma Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 08:40
      tez sie cieszę
      premier - kobieta
      marszałek sejmu - kobieta
      i ministry sie trafiają...
      jak by jeszcze prezydentem była kobieta, to by już może w końcu zupełnie porządnie było wink
      tylko jeszcze, żeby miały większe jaja, żeby KK dać kopniaka...
    • lilly_about Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 08:43
      Ja również. Kobiety łagodzą obyczaje. Pomijam oczywiście Beatę Kempę wink
      • zlotarybka_1 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:40
        big_grin
        i Renate Beger
        • iwles Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:13

i Krystyne Pawłowicz wink
          • lilly_about Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:49
            O tak, zwłaszcza Krystynę, ale to taki babochłop, więc się nie liczy smile
          • kamunyak Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 14:16
            i również niejaka pani Marzenka, w czerwonym żakieciku. I jeszcze parę innych by sie znalazło.
            I nie wiem, czy zauważyłyście, że jest tendencja do niewieścienia mężczyzn (chłopców) i wulgaryzacji panieniek. Często gęsto dziewczyny uzywaja języka, którego nie powstydziłby się przyzwoity bandzior, lub chocby łobuz. Dziewczyny są bardziej agresywne niż chłopcy i często są prowodyrkami, że wspomnę choćby morderstwo z Rykowisk.
            Tak, że nie wiem czy jest sie z czego cieszyć. Być może panie "godnie" zastąpią panów a o złgodzeniu obyczajów można będzie tylko pomarzyć.
    • natalie_rushman Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 08:44
      Pani prezydenta by się przydała, może coś by się w główkach poprzestawiało i małym, i większym chłopcom wink.
      • nangaparbat3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 08:45
        Jestem za, oczywiście.
    • wheels.of.steel Tylko jakie są kompetencje wyżej wymienionych pań? 30.06.15, 08:48
      Bo zapewne co najmniej część z nich płeć piękną ośmiesza i do Żelaznej Maggie każdej z nich wiele brakuje.
      • morekac Re: Tylko jakie są kompetencje wyżej wymienionych 30.06.15, 08:52
        Też nie każdy pan polityk jest Prawdziwym Mężem Stanu...
        • nangaparbat3 Re: Tylko jakie są kompetencje wyżej wymienionych 30.06.15, 08:57
          No co Ty u nas co drugi big_grin big_grin big_grin
      • rasowa_sowa Re: Tylko jakie są kompetencje wyżej wymienionych 30.06.15, 08:56
        A to ciekawy punkt widzenia, taki na przykład Niesiołowski czy Macierewicz ośmieszają najwyżej siebie, partię. Jakoś nikt nie mówi że również płeć. O kobietach to się często słyszy. Zawsze trzeba udowodnić że jest się żelazną Maggie, bo jak nie to tylko kolejny dowód że ogólnie kobiety się nie nadają. Kolejny egzamin z całego materiału oblany smile
        • black_halo Re: Tylko jakie są kompetencje wyżej wymienionych 30.06.15, 09:06
          Oczywiscie. Podwojne standardy dla kobiet i mezczyzn funkcjonuja od najmlodszych lat. Chlopiec moze sie probudzic, dziewczynka ma miec czyste rajstopki, chlopak musi sie wyszumiec, dziewczynka musi sie szanowac. To i nie dziwne, ze sie uwaza, ze taka Pawlowska czy Beger sa osmieszeniem dla wszystkich kobiet, podczas czy Niesiolowski, Rokita czy Macierewicz to w sumie dziwacy i nikt na tej podtsawie nie twierdzi, ze faceci w ogole sie nie nadaja do polityki. Przeciez takich "mezow stanu" jest w sejmie wiecej ... wlasciwie wszyscy.
        • lady-z-gaga Re: Tylko jakie są kompetencje wyżej wymienionych 30.06.15, 10:41
          >taki na przykład Niesiołowski czy Macierewicz ośmieszają najwyżej siebie, partię. Jakoś nikt nie mówi że również płeć.

celne smile
      • martishia7 Re: Tylko jakie są kompetencje wyżej wymienionych 30.06.15, 10:21
        Ich kompetencje nie są ani specjalnie lepsze, ani specjalnie gorsze niż mężczyzn z ich środowisk. Zgódźmy się, że polityków takiego formatu jak powiedzmy Churchill czy Roosevelt też nie mamy w ilościach hurtowych.
    • feel_good_inc Ależ się cieszę, wykrzyknął Stefan... 30.06.15, 08:52
      ...gdy tym razem w drodze z banku do domu pobiła go i okradła kobieta.
      "Słuszną linię ma nasza partia" pomyślał Stefan, usiłując ułożyć się w pozycji, w której najmniej bolałoby go połamane żebro.
    • marzeka1 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 09:32
      Też, w sumie w całym tym zamieszaniu, które w polityce teraz jest- to jedna z lepszych rzeczy: że kobiety nie są tylko "kwiatuszkiem". I dobrze, że są tak różnorodne, ba- nawet PSL zaczął jakąś panią częściej do telewizji posyłać.
      Nie lubię jednak z PIS pani Pawłowicz , a z PO- Julii Pitery- nie da się pań słuchać. Przełączam.
      • zlotarybka_1 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:49
        to tak jak ja.
        Nie wiem nawet w czym rzecz z Pitera, nie moge jej sluchac i koniec. Za to w przypadku Pawlowicz doskonale wiem smile
        A tak z lewa - nie moge sie doszukac zadnych szczegolnych zenskich antypatii - np. taka poslanke Senyszyn bardzo lubie - tyle, ze nie traktuje jej powaznie....
    • mejerewa Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 09:43
      To bardzo pozytywny trend. Tylko, że te kobiety muszą być lepsze od mężczyzn, żeby się przebić.
      Przyda się kilka mocnych osobowości, żeby zatrzeć przykre wrażenie po kampanii prezydenckiej, że kobieta w polityce to słodka idiotka. Mam na myśli panią Ogórek.
      Z kolei posłanki Wróbel, SObecka, Pawłowicz, Kempa pokazują kobietę w polityce jako babochłopa, chamskiego, wrzaskliwego i głupiego.
      Trzeba poczekać, aż przebiją się kobiety w innym stylu, mądre, kulturalne, z klasą, potrafiące mówić i słuchać.
      • black_halo Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 10:06
        Ale dlaczego? Wrzaskliwy Niesiolowski, Rokita "niemcy mnie bija" i nawiedzony Macierewicz sa od lat w polityce i nikt by sie nawet nie zajaknal, zeby do polityki przychodzili faceci wyksztalceni, z klasa, potrafiacy sie wypowiedziec kulturalnie, ubrac i zachowac.
        • mejerewa Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:38
          No ja się właśnie zająkam. Bo brakuje takich osobowości z klasą wśród mężczyzn również (dlatego premier Tusk tak się pozytywnie wyróżniał).
          Tylko jakoś głupota i chamstwo mniej razi wśród facetów, jest niejako ściśle związana z byciem "elytą sejmową" smile a od kobiet wymaga się czegoś więcej, one mają misję, zadanie do wykonania, są w polityce po coś, a nie dla siebie (tzn. tak bym chciała).
          • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:44
            Sa po to po co i inni , by sie nachapac . a bienkowska slyszalas ? ale jaja ale jaja ale jaja smile
            Za 6 tys to zlodziej lub idiota .poprostu sa dalej od koryta.
          • arwena_11 Re: Ale się cieszę! 01.07.15, 08:44
            Wybacz uśmiałam sięsmile Klasa to była ostatnia rzecz z czym Tusk mi się kojarzyłsmile
    • kura17 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 10:26
      bardzo dobry trend.

ja lubie pracowac z kobietami i lubie zatrudniac kobiety.
      mam nadzieje, ze przekaze te sympatie moim synom wink
      • morgen_stern Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 10:33
        Choć jedna... jak czytam na forum nieśmiertelne "najgorsze są kobiety - szefowe, przyjaźnię się z mężczyznami i nie lubię pracować z kobietami" to mi się flaki wywracają.
        • aandzia43 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 10:57
          Widocznie trafia swój na swego tongue_out Ja chodzę do ginekolożek i dobrze mi się pracuje z kobietami. Podobnymi do mnie wink
    • aandzia43 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 10:58
      Jest fajnie.
    • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:00
      Tylko czemu partoa kobiet tak padla ? Moim zdaniem kobiety coraz czesciej beda widoczne w polityce ale tylko wtedy jak mezczyzni za ich plecami uznaja to za korzystne . ?akie frontmenki smile
      Ile biznesow stworzyly kobiety w porownaniu do merzczyzn ?
      • martishia7 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:08
        > Tylko czemu partoa kobiet tak padla

Bo bycie kobietą w żaden sposób nie przekłada się na wspólnotę światopoglądową z wszystkimi posiadaczkami jajników. Nie widzę magii, która miałaby sprawić, że poczuję wspólnotę poglądów i wartości z posłanką Sobecką.
        • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:12
          No to jaka partie stworzyla kobieta ? Tylko sie doczepialy i taka ich drugorzedna rola w ktorej sa czesto lepsze niz inni merzczyzni bo ci to zaraz chca leb urwac szefowi smile
          • feel_good_inc Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:15
            jotde3 napisał:
            > No to jaka partie stworzyla kobieta ? Tylko sie doczepialy i taka ich drugorze
            > dna rola w ktorej sa czesto lepsze niz inni merzczyzni bo ci to zaraz chca leb
            > urwac szefowi smile

Dlatego 99% formowanych przez mężczyzn struktur ma organizację hierarchiczną, a większość partii rzadko zmienia przywódcę?
            • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:37
              Ma jaka ma , fakt pozostaje faktem , mezczyzna tworzy i dobiera sobie wspolpracowniczki bo one sa jako zaplecze czesto lepsze . w polityce to moze byc jeszcze roznie ale w biznesie tak pozostanie , statystycznie oczywiscie .inne hormony.
              • feel_good_inc Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:50
                jotde3 napisał:
                > Ma jaka ma , fakt pozostaje faktem , mezczyzna tworzy i dobiera sobie wspolprac
                > owniczki bo one sa jako zaplecze czesto lepsze . w polityce to moze byc jeszcze
                > roznie ale w biznesie tak pozostanie , statystycznie oczywiscie .inne hormony.

Uhhh... a jakieś przykłady z życia?
                • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 11:59
                  Kopernik byla kobieta wink
                  • rulsanka Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:06
                    Doucz się trochę historii, w czasach Kopernika kobieta jakąś podstawową wolność miała jedynie w klasztorze (a i to tylko w średniowieczu - później nie).
                    Kobiety nie miały dostępu do edukacji, a nawet jeśli miały, to były to arystokratki, których życiowym powołanie było rodzenie dzieci.
                    • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:10
                      Yczyli to glownie kobiety tworza biznesy i sa autorami wynalazkow ?
                      Doucz sie ? Z zartu robic atak at persona ?
                      Teraz kobiety maja dostep do wszystkiego od dawna a szczegolnie do zakladania firm i jak je maja to jest to fryzjerstwo wink albo daja nazwisko na firme meza co jest zreszta zabronione a nazywa sie firmanctwo .
                      • kura17 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:26
                        > czyli to glownie kobiety tworza biznesy i sa autorami wynalazkow ?

jej, jak ja lubie wyciaganie prostych wnioskow w skomplikowanych sytuacjach...

czy fakt, ze wsrod laureatow nagrody nobla jest bardzo malo polakow, swiadczy o tym, ze polacy sa glupi? (dodam na marginesie, ze na 7 nagrod nobla dla polakow, 3 przypadly kobietom. i JEDYNE w nauce przypadly kobiecie...)
                        • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:42
                          To tworza te biznesy czy inowacje czy nie ?
                          A moga ? Moga. Wiec co przeszkadza ? Nie te hormony .
                          • kura17 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:47
                            > To tworza te biznesy czy inowacje czy nie ?

to zodbywaja te nagrody nobla, czy nie?

> A moga ? Moga. Wiec co przeszkadza ? Nie te hormony .

a moga? moga. wiec co przeszkadza? rozum nie ten?
                            • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:49
                              Ze statystyki tez trzeba umiec korzystac
                      • rulsanka Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 13:18
                        Doucz sie ? Z zartu robic atak at persona ?

Taka odpowiedź jaki żart. Żart bierze się z niewiedzy historycznej (wiem, skąd cytat, to nie ma znaczenia) - Kopernik nie mógł być kobietą bo kobiety nie mogły się poświęcić nauce.

Yczyli to glownie kobiety tworza biznesy i sa autorami wynalazkow ?

Głównie, czy nie głównie, ważne że tworzą. A ty tworzysz coś poza "żarcikami"? Coraz więcej kobiet tworzy i jeszcze więcej by tworzyło, gdyby nie otoczenie, takie jak ty między innymi. Podcinające skrzydła. Twierdzące, że kobiety mają "hormony". I to jest poprawne politycznie. A powiedzieć, że Murzyni albo geje mniej tworzyli - to już jest be. Warto rozszerzyć horyzonty, bo nie zawsze najprostsza odpowiedź jest tą właściwą.
                        • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 13:28
                          Murzyni faktycznie mnie maja zdaje sie mniejsze mozliwosci intelektualne j a geje to nie wiem bardzo mozliwe ze podobnie jak kobiety bo maja troche kobiece mozgi . nie chodzi ze kobiety maja hormony tylko ze maja inne hormony. Naprawde o co ta dyskusja ? Przeciez nie bedziesz sie upierac ze kobieta w podnoszeniu ciezarow wyprzedzi mezczyzn na olimpiadzi . czas godzic sie z tym ze jeetesmy tez inni psychiczni mimo tego ze np syn moze miec geny do podnoszenia ciezarow czy do biznesu po mamusi to mamusia z poodu kobiecych hormonow nie przeskoczy w pewnych rzeczach merzczyzn
                          • rulsanka Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 14:17
                            Murzyni faktycznie mnie maja zdaje sie mniejsze mozliwosci intelektualne

powiedz to Obamie big_grin

Z mojej strony EOT. Jak ostrzega sławne powiedzenie "sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
                            • jotde3 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 14:21
                              Ja mowie statystycznie a ty mi z jednostkowym przypadkiem ? Zenada . a obama jest w polowie bialy.
                              • rulsanka Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 14:29
                                Statystycznie to ja i mój pies mamy po 3 nogi. Kłamstwa, wierutne kłamstwa i statystyka... Żegnam.
                          • maslova Re: Ale się cieszę! 01.07.15, 08:56
                            A co to jest "merzczyzna"?
        • bufo.bufo Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 12:49
          > Bo bycie kobietą w żaden sposób nie przekłada się na wspólnotę światopoglądową z wszystkimi posiadaczkami jajników.

Na forum widać to najlepiej wink
          • marzeka1 Re: Ale się cieszę! 30.06.15, 15:02
            Pewnie, że to widać, ale też dobrze jest zauważać, że także u nas polityka przestaje być tylko męską sprawą. To akurat dobrze.
            • bi_scotti Nanga, Economist chyba specjalnie dla Ciebie :) 01.07.15, 00:37
              www.economist.com/news/europe/21656227-next-general-election-will-be-fought-between-two-female-candidates-women-war
              Cheers smile
              • nangaparbat3 Re: Nanga, Economist chyba specjalnie dla Ciebie 01.07.15, 10:32
                O, dziekuję smile
                Ale własnie przeczytałam (mam potworne zaleglosci prasowe i dopiero dzisiaj), jakeście głosowali. Jakoś dziwnie Toronto od pewnego czasu kojarzy mi sie z Tobą, a to taki obraz wirtualny jednak, jak sie okazało sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka