Dodaj do ulubionych

Guma turbo wróciła na rynek!?!

04.07.15, 19:23
Podobno do kupienia w biedronce! Serio serio??? Aż się rozczuliłam. Był ktoś? Widział? Tak samo smakuje? Occhhh!! Musze powiedzieć żeby mi z Polski przysłali.
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 19:36
      Za godzinę będę w Biedronce to poszukam. Jak Turbo, to powinna już przez papierek pachnieć. ☺
    • aurinko Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 19:39
      Guma Turbo na półkach Biedronki

Guma Turbo, kultowy produkt z początku lat 90, wraca na półki. Od 2 do 8 lipca można ją kupić w sieci Biedronka. Pomysł jest częścią akcji promocyjnej z okazji 20-lecia działalności sieci. W jej ramach Biedronka zaoferuje 20 produktów vintage nawiązujących do asortymentu sprzed lat.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 19:48
      Tak. Wróciła. Smakuje tak samo jak kiedyś - przez 15 sekund smile
      • truskawkowe_studio Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 19:52
        Haha czyli tak jak ja pamiętam wink żeby tak jeszcze kukuruku i donald wróciły. O i oranzada w woreczku
        • wilowka Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 19:57
          Kukuruku widziałem w Tesco przy kasach. Ale nie wiem czy smakują jak kiedyś i czy mają naklejki smile
          • truskawkowe_studio Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 19:58
            No przestań!!!!!! Już robie listę dla rodzicielki :o
            • wilowka Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 20:11
              No serio big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 22:08
            W sklepie widziałam pomidorowe "Star foodsy", ale ze dwa lata temu.
    • lauren6 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 20:23
      Serio.
      • wilowka Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 21:09
        OSZUSTWO niestety. Smakuje i pachnie jak Donald. Koło Turbo nawet nie leżała sad
        • gazeta_mi_placi Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 22:08
          W prawdziwym Turbo obrazki z samochodami pachniały gumą jeszcze dobry czas. Miałam całą kolekcje.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 22:26
          Nie zgodzę się. Donald smakował inaczej.
          • wilowka Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 23:28
            Guma Turbo TEŻ smakowala i pachniala inaczej.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 09:47
              Może w latach 60tych...
    • angeika89 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 04.07.15, 21:51
      Tak są w biedronie,dziś memlałam big_grin
      Smakują tak samo i tak samo szybko tracą ten smak. Trochę donaldem mi to zalatuje i nie ma naklejek tylko obrazki aut. Kiedyś w któryś gumach tatuaże były?

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
      • bbuziaczekk Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 00:21
        Tak to prawda, widziałam w Biedronce, chyba niecale 30 groszy kosztowala. Nie kupiłam. A szkoda bo mogłam kupic i zobaczyć ten smak. Nastepnym razem.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 00:49
      A która powodowała raka? Turbo czy Donald?

(niby lata 90', a za cholerę nie pamiętam ani jednej, ani drugiej. No ale ja byłam chowana pod kloszem.)
      • gazeta_mi_placi Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 08:37
        Turbo.
    • edelstein Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 09:56
      Obrzydlistwo.Nigdy nie rozumialam fenomenu tej gumy.
      --
      "...ich bin ein schlechtes Vorbild na und wer sagt was schlecht ist?ich passe nicht in dein Konzept, egal mir geht es prächtig (...)
      die Welt ist klein denn ich betrachte sie von oben,ich bin unerzogen,abgehoben(...)das ist meine Sache, warum ist das ein Problem, weil ich`s nicht heimlich mache?"
      • kulawa.stonka Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 11:05
        Kupiłam wczoraj. To nie to co kiedyś... Jakiś taki nie ten smak uncertain
        Jakiś czas temu był gdzieś artykuł w internecie na temat dawnych spożywczych hitów dziecięcych. Większość próśb było na temat powrotu gumy Donald.
        Rozmówca jednak poinformował, że to raczej niemożliwe, bo firma (holenderska czy duńska) już, niestety, nie istnieje... sad
    • malwa51 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 12:42
      A Chio? Jadla ktoras z was, probowalyscie tych "nowych"? Powiem szczerze, ze paprykowe Chio to byly jedyne chipsy jakie w ogole jadlam. Po ich zniknieciu probowalam oczywiscie innych, starajac sie znalezc nastepce, ale wywalalam opakowania z wiecej niz polowa. Uwazalam to za marnotrawstwo - zarzucilam wiec chipsy w ogole...

Donaldy dostawalam czasem w 10-paku (moze 8?), najbardziej interesowaly nas jednak historyjki big_grin Turbo dawalam kuzynowi, on mial cala kolekcje. Pozniej zbieral obrazki z gumy "Futbol" (?) gdzie byly zdjecia pilkarzy i druzyn. Smakowala podobnie jak Turbo, kojarzy to ktos? O Turbo pamietam tylko, ze miala slodkawy smak i byla strasznie twarda.
      • angeika89 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 15:00
        Pamiętam chio chips,donaldy,turbo,futbol też... I takie oranżadki w proszku co się je jęzorem z opakowania wylizywało big_grin Ale najlepsza była oranżada w szklanej butelce z kapslem...

• misterni Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 16:13
      Tak, jest w biedronce wink
      Wczoraj byłam, ale nie kupiłam, jakoś tak kontem oka tylko zarejestrowałam wink
      • misterni O matko, kątem :D 05.07.15, 16:18

• kopiko-lol Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 17:00
      A huba buba czy jakos tak sir to piszesmile jablkowa mniam smile
      • angeika89 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 20:18
        Tak. Uwielbiałam malinową wink

• angeika89 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 05.07.15, 20:19
          A jakie balony z tego szło zrobić big_grin

• astomi25 Re: Guma turbo wróciła na rynek!?! 06.07.15, 17:16
            Ale przeciez hubba bubba nadal jest do kupienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka