renkral 06.08.15, 10:23 Wstyd za posłów, dali przykład szacunku dla urzędu prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renkral Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 10:31 Oglądam z dziećmi 9 i 12 lat, które od małego uczę szacunku do każdego, jak wytłumaczyć zachowanie przedstawicieli Narodu, którzy powinni być wzorem? Post bez przepychanek politycznych, pod kątem jedynie kultury i szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 10:36 Ech. PIs buczy na PO, Po na PIS i tak w kolko .. Chyba trzeba sie do tego przyzwyczaic, bo ani jedni, ani drudzy nie szanuja siebie, choc jak mnie pamiec nie myli to akcje buczenia zapoczatkowali przedstawiecie i 'wyznawcy' PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
renkral Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 10:43 Nie wiem, kto zaczął akcję buczenie, ale choć dziś mogli sobie darować, parę minut wcześniej prosił o wzajemny szacunek, totalny brak klasy. Media powinny tępić takie zachowania, a nawet nie ma wzmianki w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
renkral Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 10:53 Moje dzieci nie oglądają na co dzień obrad Sejmu, zaprzysiężenie Prezydenta RP jest jednym z najważniejszych momentów w historii dlatego chciałam im pokazać to wydarzenie, 5 lat temu były za małe Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 10:55 No cóż, od razu miałaś niezamierzoną okazję wytłumaczyć im, że wybrańcy Narodu często gęsto są raczej szumowiną niż śmietanką. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 21:12 renkral napisała: > Moje dzieci nie oglądają na co dzień obrad Sejmu, zaprzysiężenie Prezydenta RP > jest jednym z najważniejszych momentów w historii dlatego chciałam im pokazać > to wydarzenie, 5 lat temu były za małe to czas uświadomić dzieci, że polityka jest brudna, że ludzie skacza sobie do oczu, buczą i zastawiają podsłuchy w kawiarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 16:23 renkral napisała: > Nie wiem, kto zaczął akcję buczenie, A ja wiem, kiedy po raz pierwszy uslyszalam buczenie. Zabuczano wystąpienie pani profesor i senator Zofii Kuratowskiej, dotyczyło chyba usuwania ciąży, a buczeli na pewno lekarze orientacji prawicowej. Na pewno lata 90., chyba początek. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog twarde dane GUS - klamcy z PO bucza 06.08.15, 21:38 Z badania budżetów gospodarstw domowych jednoznacznie wynika, że w 2014 r. w stosunku do roku 2013 nastąpiła poprawa przeciętnej sytuacji materialnej gospodarstw domowych. Jednocześnie nie odnotowano istotnych zmian w zasięgu ubóstwa ekonomicznego. Stopy ubóstwa skrajnego i relatywnego pozostały na tym samym poziomie (7,4% w przypadku ubóstwa skrajnego i 16,2% relatywnego). Podobnie na zbliżonym poziomie pozostał zasięg ubóstwa ustawowego – 12,2% (w 2013 r. - 12,8%). Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: twarde dane GUS - klamcy z PO bucza 06.08.15, 22:38 Słabo czytasz -wykres 1 pokazuje jak spada poziom ubóstwa w Polsce. Nawiedzony popatrz jakie było ubostwo za rzadów PIS a jakie jest teraz. Link - stat.gov.pl/obszary-tematyczne/warunki-zycia/ubostwo-opieka-spoleczna/ubostwo-ekonomiczne-w-polsce-w-2014-r-,14,2.html Aha otwórz opracowanie a nie tylko czytaj wprowadzenie Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Tak, buczenie jest buraczane 06.08.15, 10:54 i to w zasadzie niezależnie od okoliczności. Dorośli ludzie, parlamentarzyści, powinni się po prostu wstydzić takich zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 10:57 Każde buczenie w takiej sytuacji jest paskudne, także paskudne było w czasie uroczystości na cmentarzu w czasie obchodów rocznicy Powstania W-wskiego- tyle że w taki sposób buczenie stało się .... uniwersalne politycznie Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:07 > Wstyd za posłów, dali przykład szacunku dla urzędu prezydenta nie pamiętasz, renkral? przecież to "twoi" wyborcy nauczyli innych, jak postępowac mają. Jak my buczymy to w słusznej sprawie, jak inni to brak szacunku? no, ciekawe podejscie. Idź poskarżyć się ojcu dyrektorowi, pewnie ich wyklnie. Odpowiedz Link Zgłoś
renkral Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:25 Przeinaczyłaś mój post, pisałam bez przepychanek politycznych, nie masz pojęcia jak głosowałam i czy w ogóle.. Gdyby prezydentem został B. Komorowski wyobraź sobie, że moje dzieci również oglądałaby zaprzysiężenie. I gdyby wtedy buczeli posłowie PIS również miałabym te same odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:15 , nie masz pojęcia > jak głosowałam i czy w ogóle.. Gdyby prezydentem został B. Komorowski wyobraź > sobie, że moje dzieci również oglądałaby zaprzysiężenie. I gdyby wtedy buczeli > posłowie PIS również miałabym te same odczucia tak, nie mam pojęcia jak głosowałaś/głosowałeś. Ale to, że zechciało ci się zakladać konto żeby wyrazic swoje "świete oburzenie" to akurat wiem, bo to łatwo sprawdzić. Ciekawe nie? Jak widzisz, sa nie tylko głupie maciołki - polki, które dadza sobie wklepać w mózgownice wszystko, wystarczy tylko odpowiednio długo "popracować" nad materiałem, droga renkral, czy jak cie tam zwą. I to najbardziej mnie wkurza, ten zalew pisowskich spadochronów, jak tylko mozna powrzeszczeć "w jedynie słusznej sprawie". I to najczęściej w sposób, że u siebie to belki w oku się nie dostrzega a u innych źdźbło... Odpowiedz Link Zgłoś
renkral Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:38 Od 2008 jestem na forum, założyłam konto właśnie dlatego, żeby takie forumowiczki jak ty nie śledziły moich postów z ostatnich 7 lat i nie wywlekały ich na forum przy okazji tego wątku. Pisałam o kulturze li i jedynie. Naprawdę uważasz, że zachowanie POSŁÓW było kulturalne, godne naśladowania? I naprawdę uważasz, że można być tylko pełowcem albo pisiorem? Pamiętam wszystkie prezydentury po 89 i zawsze miałam szacunek do urzędu prezydenta i tego samego uczę dzieci. Z twoim zacietrzewionym podejściem ciekawe jak wzorce synowi przekazałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:48 > Od 2008 jestem na forum, założyłam konto właśnie dlatego, żeby takie forumowicz > ki jak ty nie śledziły moich postów z ostatnich 7 lat i nie wywlekały ich na fo > rum przy okazji tego wątku. oczywiście, oczywiście... za każdym razem, kiedy chcesz cos napisać, zakladasz nowe konto.. Nawiasem, boisz się swoich poglądów, czy jak? > Pisałam o kulturze li i jedynie. Naprawdę uważasz, że zachowanie POSŁÓW było ku > lturalne, godne naśladowania? było tak samo "godne" jak buczenie 1.08. Wtedy też byłaś oburzona i napisałas o tym? czy tylko dzis tak cie ruszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
renkral Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:57 Nie interesuje mnie wywlekanie moich postów przy okazji tego wątku, nie zamierzam cię przekonywać od kiedy piszę na forum. Wyobraź sobie,że byłam oburzona. O ile nie mam wpływu na obcych chamskich, to jednak w przypadku posłów powinny być jakieś normy. A ruszyło mnie szczególnie, bo oglądałam z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 20:04 Oczywiście nie byłaś oburzona jazdą, jaką urządził PIS po tym jak prezydentem został Bronisław Komorowski? Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:41 a powiedz mi moja miła, a rocznicę powstania warszawskiego to z dziećmi oglądałaś czy tylko sejm z AD. myslę że to by wyjaśniło twoje zaangażowanie. Jakoś ciebie niebyło na forum 1 sierpnia. Pisowski trolu Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 23:25 > Od 2008 jestem na forum, założyłam konto właśnie dlatego, żeby takie forumowiczki jak ty nie śledziły moich postów z ostatnich 7 lat i nie wywlekały ich na forum przy okazji tego wątku. To już nawet zaprzysiężenie prezydenta jest powodem do zmiany nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 07:32 echtom napisała: > To już nawet zaprzysiężenie prezydenta jest powodem do zmiany nicka? Stawiam, że to jedna z prawicowych aktywistek, która teraz chce uchodzić za bezstronną Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:46 kamunyak napisała: > przecież to "twoi" wyborcy nauczyli innych, jak postępowac mają. Chyba to Ty nie wszystko pamiętasz. Przypomnę Ci więc przedwyborczą debatę Donalda Tuska i Jarosława Kaczyńskiego, kiedy to przyprowadzona przez Tuska do studia smarkateria ("młodzi, wykształceni, z dużych miast") robiła wiochę bucząc, gwiżdżąc i drąc japę. To "Wyście" zapoczątkowali takie zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:52 misiu-1 napisał: > Chyba to Ty nie wszystko pamiętasz. Przypomnę Ci więc przedwyborczą debatę Donalda > Tuska i Jarosława Kaczyńskiego, kiedy to przyprowadzona przez Tuska do studia > smarkateria ("młodzi, wykształceni, z dużych miast") robiła wiochę bucząc, gwiżdżąc i drąc > japę. Faktycznie, pamiętam. Była to zaplanowana przez chłopaka z podwórka akcja, przeprowadzona z pełną premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:56 jeszcze tylko gogologa brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:45 pa pa scher, jak widzisz nie mamy chęci się słuchać więc znajdź sobie inne fora. Zastanawiam się czy tak duży procent naszego społeczeństwa to ludzie, ktorzy nie potrafią samodzielnie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:12 Teoretycznie wstyd. Bo tak się nie powinno postępowac. Szczególnie jeśli jest się człowiekiem (a przynajmniej powinno się być) w miarę kulturalnym i zajmującym ważne stanowisko. W praktyce - czy to ostatnio nie prof. Glinski, potencjalny techniczny szef rządu PIS mówił o prawie do wyrażania w ten sposób własnego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:36 ewa_mama_jasia napisała: > czy to ostatnio nie prof. Glinski, potencjalny techniczny szef rządu PIS mówił o prawie > do wyrażania w ten sposób własnego zdania? Niezupełnie. W programie „Szkło kontaktowe” w dniu 02.03.2015 słowa wypowiedziane przez widza interpretującego nieprawdziwie moją ocenę takich zachowań, zostały przez prowadzących zaakceptowane i wzmocnione. W programie „Fakty” w dniu 03.08 2015 moja wypowiedź jednoznacznie potępiająca takie zachowanie została pominięta, natomiast zacytowany został fragment, w którym mówię o przyczynie takich zachowań, przy czym wypowiedź ta została podana w taki sposób, że widzowie mogli odnieść wrażenie, jakobym takie zachowanie pochwalał, co jest nieprawdą. wpolityce.pl/polityka/261462-prof-glinski-odpowiada-na-atak-gazety-michnika-nie-popieram-i-nigdy-nie-popieralem-buczenia-na-powazkach Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:13 No cóż, oglądałam jego wypowiedź w studiu telewizyjnym po którychś wiadomościach (nie pamiętam czy to były fakty czy informacje czy coś jeszcze innego) i odebrałam tak samo. Że on niby nie popiera, ale....... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:47 Ja natomiast słuchałam rozmowy w Tok FM z przedstawicielem PiSu który jednoznacznie powiedział, że nie widzi nic złego w buczeniu na obchodach rocznicy powstania. Dla mnie o wiele większym buractwem, brakiem kultury i brakiem szacunku do zmarłych powstańców jak i ludność cywilną jest buczenie na obchodach powstania warszawskiego, bo ci ludzie walczyli nie za poglądy polityczne Kaczyńskiego tylko za swoje rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:13 I za niewprowadzenie in vitro, nie zapomnij Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:39 > Niezupełnie. zupełnie, zupełnie... proponuję obejrzeć, pominięty w komentarzu odcinek, Faktów po faktach z 1.08.2015. fakty po faktach gdzie pan prof. raczej usprawiedliwia a nie "jednoznacznie potępia". Nie sa to wyciete jakies fragmenty tylko całosc rozmowy. No, niestety (dla niektorych), trzeba mieć świadomośc, że obecnie wszystko, co sie powie, może służyć "przeciwko" i czasem lepiej milczeć i nic nie mówić. Zresztą juz z powodu tejże rozmowy miał klopoty i przepraszać musiał. O czym warto tez pamiętać, w kontekście wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:42 No właśnie chyba to oglądałam. I tutaj nie można się bronić argumentem że ktoś wyolbrzymił, przekręcił, dodał nieprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 21:23 ależ on nie popiera, absolutnie ale....rozumie! hipokryzja pisowska. Ciekawe czy prof. Gliński w pełni ROZUMIE posłów, którzy dziś buczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:58 a może byś tak posłuchala całe wypowiedzi twojego guru, zanim coś będziesz tu zamieszczała . Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:12 Witam Należało mu się za wiewiórkę, podłożył się. Za wykonanie projektów graficznych z wiewiórką wypłacono 28 tysięcy z kancelarii prezydenta. Kto widział tę wiewiórkę? To nasze nowe godło, czyżby?;-P Monty Python normalnie. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:17 Jaką wiewiórkę?! Dawaj link! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wydatki kancelarii prezydenta;-) 06.08.15, 11:36 Inguszetia, a o którym Ty prezydencie piszesz? Skoro kwiecień to chyba o Komorowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Wydatki kancelarii prezydenta;-) 06.08.15, 11:41 Witam O Komorowskim. A tu mowa o Dudzie? Hm.... Jego też już wybuczęli? Ale jestem zakręcona;-P To przez upał. Kocham upały, ale mi rozum odbierają trochę;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: Wydatki kancelarii prezydenta;-) 06.08.15, 12:08 "Kocham upały, ale mi rozum odbierają trochę" To nie tak,po prostu tak się przyzwyczaiłaś do buczenia pisowskiego elementu ,że inna opcja nie przychodzi Ci do głowy.Jak dla mnie jesteś usprawiedliwiona . Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Wydatki kancelarii prezydenta;-) 06.08.15, 13:27 ciekawe dlaczego akurat wiewiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:18 O co chodzi z tą wiewiórką? I czy ja dobrze czytam na pasku, że Duda został wybuczany za głodne dzieci? A i Polsce w ruinie nic nie mówił? Albo o zgliszczach? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:23 No tak, w Polsce nie ma głodnych dzieci, to nas nie dotyczy w ogóle Póki nie stanie się dla wszystkich oczywistością, że buczenie na tzw. ważnych uroczystościach jest chamskie- to tak będzie. Tyle że nagle w ten sposób PO stracił bycie tymi, którzy "my tego nie robimy". Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:25 A jak gdzieś twierdzę, że nie ma? Tylko czy to jest temat na orędzie po zaprzysiężeniu? orędzie, przemówienie, jak zwał, tak zwał Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:57 Trzeba było posłuchać całości (bardzo dobre przemówienie) to mogłabyś sama ocenić Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:01 Bardzo dobre mówisz? Nie dziwi mnie Twoja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:03 No to mówię, trzeba było posłuchać i samej ocenić Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:00 A Ty wysluchalas cale i jednak umknelo Ci buczenie? Dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:13 A gdzie iuscogens napisała, że jej buczenie umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:15 pomylila mi sie z inguszetia, sorry iuscogens... Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 18:22 Bardzo dobre przemowienie. Po prostu maz stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 21:34 gogologog napisał: > Po prostu maz stanu. Zbawiciel Odpowiedz Link Zgłoś
depompadur Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 08:48 A imię jego 44 Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 21:00 ocena przemówienia super ale tylko wśród tych co niewiele rozumieją Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:42 inguszetia_2006 napisała: > Należało mu się za wiewiórkę, podłożył się. Za wykonanie projektów graficznych > z wiewiórką wypłacono 28 tysięcy z kancelarii prezydenta. To w kwietniu Duda już był prezydentem, czy jeszcze Komorowski? Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:19 Buczenie, gwizdy niewybredne komentarze - to stało sie norma w polskiej polityce - niestety. Jednych razi buczenie na Prezydenta Dudę, innych wyśmiewanie ( nawet został obrzucony jajkami ) Prezydenta (byłego) , buczenie na cmentarzu i tłumaczenie posła PiS ze w ten sposób wyrażają swoją opinie - wszak moga. Jedni sie wściekają na określenie "lemingi" a inni na "lud smolenski" Pogarda (i chamstwo ) I milczące przyzwolenie na to , to jest obosieczna broń. I tego doświadczył (niestety) dzisiaj P.Duda - oberwał nie za siebie ale za PiS. Choć to głupie i szczeniackie jest no ale wszystkie partie reprezentują ten sam (niski) poziom kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:26 Ogólnie zgodzę się z Tobą, Myfith, tyle że to, że jedni z danej strony buczący= ci sami z drugiej strony buczący- myślę, że z każdej strony będą tacy "normalni", którzy tego nie robią. I jak na twiterze przeczytałam komentarz, że na tle zachowań innych ze swojej partii pan minister Schetyna wyszedł na "męża stanu". Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:29 Oby dla nas wszystkich było tak ze jeszcze sa politycy ktorzy zachowują klasę ( we wszystkich partiach) bo inaczej to wrócimy do roku 2005-2007 kiedy nic sie nie dało zrobic ( w Sejmie i na lini Prezydent- rząd) bo wszyscy sie ze wszystkimi kłócili. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:29 Dokładnie, poziom jest bardzo niski. Dlatego do łez mnie bawią te napuszone podziały "na tych głosuje lud ciemny i prosty a na tamtych intelektualna elita" bo w sejmowych ławach coraz częściej buc bucem pogania i to w każdej politycznej opcji. Powinien być ostry sprzeciw na taką politykę a tu usprawiedliwienia rodem z przedszkola "proszę pani, proszę pani, ale to on zaczął"... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:31 I dlatego, Neniu, wkurza mnie takie tłumaczenie rodem z przedszkola. Są po prostu rzeczy, którzy się NIE ROBI, po prostu- nie robi- koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:53 Na emamie jest sporo wypowiedzi odnośnie byłych prezydentów, które są chamskie. Chcemy zmian, to może trzeba się zastanowić zanim napisze się jakąś głupotę w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:58 Ale powiedz mi jedno: CO ma usprawiedliwić pewien typ mówienia o innych ludziach- mówię o formie? Chamskiego gadania, hejtowania na dzień dobry- nic nie usprawiedliwia, no chyba że ktoś jest tak skrzywdzony z domu i tylko tak się z nim komunikowało. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:04 A dlaczego o były prezydencie mówiono bul, komoruski? Dlaczego były gwizdy i chamskie zachowanie na pogrzebie Jaruzelskiego? Pytaj tych, którzy się tak zachowują, nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:08 a Bartoszewski świętej pamięci? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:08 marzeka1 napisała: > I dlatego, Neniu, wkurza mnie takie tłumaczenie rodem z przedszkola. Są po pros > tu rzeczy, którzy się NIE ROBI, po prostu- nie robi- koniec i kropka. Powiedz to Marzeko partii na którą głosujesz. Bo nie da się ukryć, że to 'Twoi' zaczęli i nadal w chamskich zagrywkach się lubują (buczenie na cmentarzach, ustawki wobec polityków PO). Mało tego - wcale zaprzestać swojej taktyki nie zamierzają a Ty... nadal na nich głosujesz. Baaardzo żałuję, że PiS sprowadził kulturę polityczną w PL do rynsztoka ale cóż... i świętemu czasem brakuje cierpliwości. Tym bardziej, że cierpliwość odbierana jest jako 'przyznanie się do winy'. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:20 Wchodzisz w tę rolę "no kto pierwszy"- a ja piszę po prostu w tej sprawie (podobnie odnośnie zachowań 1.08 na cmentarzu), że NIC nie usprawiedliwia pewnych zachowań w pewnych sytuacjach ważnych. Ty za to z racji tego, że faktycznie nie jest z PO, na bank muszę być z PIS (a ja o czym już pisałam -dziecię "popisowkie" )- mam do polityki dystans o tyle, że nie wchodzą z zaangażowaniem emocjonalnym i patrząc na daną sprawę np. patrzę na to, jak to samo widzą z różnych stron. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:23 marzeka1 napisała: > Wchodzisz w tę rolę "no kto pierwszy"- a ja piszę po prostu w tej sprawie (podo > bnie odnośnie zachowań 1.08 na cmentarzu), że NIC nie usprawiedliwia pewnych za > chowań w pewnych sytuacjach ważnych. Po pierwsze to nie 'kto pierwszy' ale kto stosuje tę strategię od lat i nie zamierza przestać. > Ty za to z racji tego, że faktycznie nie jest z PO, na bank muszę być z PIS Nigdy nie ukrywałaś, że głoszujesz na PiS więc cóż - widać popierasz takie zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:27 Ty tak serio? A jak głosujesz na PO z w 100% akceptujesz wszystko, wszystkich i całość? Na PSL 0- też, na zjednoczoną teraz lewicę- też, gdzie masz od Palikota (dla mnie wariata) po panią Nowacką, którą lubię słuchać i uważam za mądrą kobietę, która powinna zostać posłanką jak jej śp. matką. A jak pójdę na wybory i skreślę wszystkich , będą tylko robić frekwencję to co będzie znaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:35 araceli napisała: > Po pierwsze to nie 'kto pierwszy' ale kto stosuje tę strategię od lat i nie zamierza przestać. Najpełniej tzw. przemysł pogardy udokumentowany jest w książce Kmiecika pod tym właśnie tytułem: SPIS TREŚCI Zamiast wstępu... uwagi w sprawie (nie)równowagi Zamiast wprowadzenia... zdania na temat wyśmiewania Część pierwsza: Misja: zabić śmiechem Rozdział I: Prezydent w polityce Rozdział II: Prezydent na salonach Rozdział III: Prezydent w prasie Rozdział IV: Prezydent na fotografiach Rozdział V: Prezydent na rysunkach Rozdział VI: Prezydent w radiu Rozdział VII: Prezydent w telewizji Rozdział VIII: Prezydent u showmanów Rozdział IX: Prezydent w internecie Rozdział X: Prezydent w reklamie Rozdział XI: Prezydent na scenie Rozdział XII: Prezydent w kabarecie Część druga: Śmierć do rozpuku Rozdział XIII: Po 10 kwietnia 2010 O autorze: SŁAWOMIR KMIECIK Dziennikarz, redaktor, publicysta, komentator – z wieloletnim doświadczeniem pracy w prasie, ale także w telewizji i internecie. Absolwent Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Pisuje o najnowszej historii Polski i polityce. W tej drugiej sferze, im wnikliwiej ją obserwuje, tym więcej dostrzega groteski i teatru absurdu, czyli powodów do śmiechu. Nie boleje nad tym jednak, gdyż satyra polityczna od lat jest jego pasją. Opublikował na jej temat trzy książki: Wolne żarty! Humor i polityka, czyli rzecz o polskim dowcipie politycznym (Czytelnik, Warszawa 1998), Chichot (z) polityka (Alma-Press, Warszawa 1998) oraz Niezłe szopki. Polska polityka na wesoło 1999-2009 (Zin-Zin Press, Poznań 2010), a także wiele artykułów i wywiadów. Autor dorocznych, wierszowanych szopek politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:37 Taaaa... prawicowa propaganda Dawaj! Odpowiedz Link Zgłoś
renkral Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:32 Nie ma usprawiedliwienia dla chamskich zachowań, a tym bardziej wymaga się kultury od posłów- jakby nie było przedstawicieli narodu Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:51 No a jacy zwolennicy zaczeli buczeć i gwizdać i jaka była reakcja posłów. PIS owcy byłi wniebowzięci. Masz problemy z pamięcią moja droga, jak masz to się lecz Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:17 A najgorsze jest to, że media lubują się w cytowaniu i pokazywaniu takich zachowań. Media nie pokażą np. merytorycznego wystąpienia jakiegoś posła (obojętnie z której strony), tylko pokazą polityczne przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:36 myfaith napisała: > Buczenie, gwizdy niewybredne komentarze - to stało sie norma w polskiej polityc > e - niestety. Tzw. "heckling" jest norma w polityce/parlamentach wlasciwie wszystkich rozwinietych krajow demokratycznych i nalezy to przyjmowac jako swoisty folklore miejsca/systemu. Mozna sie oburzac (choc wlasciwie dlaczego?) ale warto sobie uswiadomic, ze jest to jak najbardziej naturalna reakcja polityczna (!!!), z ktora kazdy przemawiajacy w jakimkolwiek parlamencie musi sie liczyc. Podobnie jak z przemawianiem do reprezentatow odwroconych plecami na znak jakiegos tam protestu albo przemawianiem do pustych krzesel etc. Kazde miejsce publiczne ma swoje konwencje (tego tez nalezy dzieci uczyc razem z kultura, eh!) i do konwencji parlamentarnych jak najbardziej nalezy heckling/buczenie/wyklaskiwanie/wygwizdyywanie/opuszczanie sali i tym podobne "demonstracje" braku aprobaty. Przy czym o ile takie zachowania i reakcje sa tradycyjnie do zaaprobowania w parlamencie, tak niekoniecznie sa do zaaprobowania w innych miejscach publicznych typu cmentarz, szkola czy biblioteka. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 16:15 Wiesz , dla mnie chamstwo pozostanie chamstwem a do takiego zaliczam buczenie, gwizdy itp - do przedstawiania swojego oburzenia i swoich poglądów jest mównica, media a nie takie zagrywki rodem z meczów dajmy na to bokserskich. Bo jesli zaczniemy uważać za normę takie zachowania to dlaczego za x lat nie uważać za normę to ze jeden polityk dał po buzi drugiemu ( bo argumentów merytorycznych zabrakło)? A co bedzie następnym krokiem? Upublicznianie adresu i danych rodziny polityka ktory miał odmienne zdanie a potem hejt w czystej postaci taki ze jeden nakręcony sympatyzujacy z opozycyjnym obozem, pójdzie pod dom i dojdzie do tragedii? takie zachowania sa po prostu prymitywne ( a przecież uważamy sie za tych wyżej stojących cywilizacyjnie - mowie tu o tzw. Państwach rozwiniętych- demokratycznych i jakże często to podkreślamy wyrażając swoje oburzenie na barbarzyństwo innych nacji.) Polityk nie bierze tylko odpowiedzialności za siebie ale powinien pamietać ze swoim zachowaniem moze innych zachęcić do działania niekoniecznie dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 18:19 Demonizujesz. W moim kraju buczenie, walenie otwarta reka lub piescia w pulpit przez ilus tam niezgadzajacych sie z mowca MPs, heckling, okrzyki z tylu sa normalna sprawa w parlamencie i kazdy wie, ze to tak wyglada. Bo to jest swoisty teatr, czasem cyrk. I kazdy wie, ze praca parlamentu nie polega na przemowach tylko na faktycznej dzialanosci w komisjach, ktorych spotkania nie sa upubliczniane a wiec i poslowie nie musza nic robic "pod publiczke". Bo te wszystkie oklaski, gwizdy, buczenie czy owacje na stojaca to sa dla publiki a nie dla polityki! Wiec take it easy, spoleczenstwo nie stoczy sie w bagno chamstwa i prostactwa jak nie staczaja sie Brytyjczycy, Kanadyjczycy, Australijczycy etc. etc. What happens in Vegas, stays in Vegas = what happens on Wiejska, stays on Wiejska Life. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 20:01 Śmiem twierdzić, że Polacy są bardzo "upolitycznionym" narodem - zawsze gdzieś przy okazji spotkań towarzyskich pojawia się temat polityczny (niejedna forumka mówiła, że się nieomal pokłóciła z rodziną bo stwierdziła że jest za inna partią W związku z tym niestety to co na Wiejskiej przechodzi pod strzechy - tylko w formie trochę innej- widać to zresztą chociażby 11 listopada - na manifestacjach (każda partia ma potrzebę podkreślenia swojego indywidualizmu w postaci oddzielnego pochodu) Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 23:42 > W moim kraju buczenie, walenie otwarta reka lub piescia w pulpit przez ilus tam niezgadzajacych sie z mowca MPs, heckling, okrzyki z tylu sa normalna sprawa w parlamencie i kazdy wie, ze to tak wyglada. Ok, ale nie mówimy o zwykłym posiedzeniu parlamentu, tylko o uroczystości państwowej. Na "buczenie" jest czas podczas kampanii wyborczej, bo wyborach można składać protesty, ale z chwilą zaprzysiężenia elekt staje się prezydentem także tych, którzy na niego nie glosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 13:37 echtom napisała: > Na "buczenie" jest czas podczas kampanii wyborczej, bo wyborach można sk > ładać protesty, ale z chwilą zaprzysiężenia elekt staje się prezydentem także t > ych, którzy na niego nie glosowali. I wciaz jak najbardziej mozna a czasem wrecz nalezy (!!!) na Prezydenta buczec, wygwizdac go, obsmarowac karykatura czy wypunkotowac jego slowa w kabarecie etc. etc. etc. Stanie sie Prezydentem nie rowna sie nietykalnosci! Na tym, miedzy innymi, polega demokracja i osoba ubiegajaca sie o jakiekolwiek stanowisko polityczne, rowniez/przede wszystkim o stanowisko Prezydenta, musi miec tego pelna swiadomosc, ze bedzie wciaz i wszedzie na cenzurowanym. Such is a life of any politician I mozna sie spierac o forme krytyki (buczenie vs. artykul w eleganckim magazynie, wygwizdanie vs. satyryczny rysunek w prasie codziennej, wrednie zlosliwy dowcip powtarzany w srodkach komunikacji publicznej vs. merytoryczna dyskusja z udzialem experts etc. etc.) ale wszystkie formy krytyki maja prawo istniec w przestrzeni politycznej, wszystkie maja swoja wartosc i znaczenie a tzw. madry polityk (oxymoron???) z kazdej formy i tresci krytyki bedzie sie starac wyciagnac jakas nauke. Osobiscie dostaje gesiej skorki gdy postulowana jest ta nieszczesna "krytyka konstruktywna", bo rzady/politycy nie sa zmieniani, korygowani czy czasem wrecz obalani przez "konstruktywna krytyke" tylko przez gwizdanie, walenie w pokrywki, wysmiewanie i wytupywanie - historia i dobre tradycje "zrywow" pokazuja, ze sami politycy bez porownania bardziej skutecznie reaguja na gwizdy i buczenie niz na dyplomatyczne pitu-pitu w salach z kolumnami. Dudzie nalezy dac jakas szanse, nie przecze. Ci z nas, ktorzy glosowali na BK przyjmuja z mniejsza badz wieksza pokora demokratyczna decyzje calego spoleczenstwa ale to nie znaczy, ze akurat ci, ktorzy glosowali przeciwko AD, beda mu polityczne zycie ulatwiac. Wrecz przeciwnie, to na nich spoczywa swoisty demokratyczny obowiazek punktowania wszystkich jego niedociagniec i potkniec, niezgrabnych wyrazen czy niewlasciwych zachowan/reakcji. A czy Duda stanie sie (!!!) Prezydentem wszystkich Polakow to sie okaze przy nastepnych wyborach. BK ewidentnie sie nie stal. Nie potrafil zjednoczyc spoleczenstwa na tyle zeby bylo sklonne przedluzyc z nim kontrakt. Czy to sie uda AD, to sie okaze gdy przyjdzie czas na nastepne wybory. Jak on ten czas wykorzysta, jakie wyciagnie wnioski chocby i z tego buczenia to juz tak jakby jego problem, eh Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 14:18 Mam podobne zdanie jak Bi_scotii. Buczenie tak ale pod warunkiem, że jest "na temat". Ale buczeniu na obchodach kolejnych rocznic Powstania Warszawskiego NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 21:50 bi_scotti napisała: > Przy czym o ile > takie zachowania i reakcje sa tradycyjnie do zaaprobowania w parlamencie, tak > niekoniecznie sa do zaaprobowania w innych miejscach publicznych typu cmentarz, > szkola czy biblioteka. dokładnie, osobiscie mi nie przeszkadza jak sobie na siebie buczą w parlamencie, jest to wyraz wzajemnej dezaprobaty. Natomiast buczenie na cmentarzu na uroczystosci, gdzie czci sie ludzi poległych jest chamstwem z niczym nie porównywalnym Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:30 Wstyd. I niestety, wszyscy się tak zachowują. Mam na myśli wszystkie partie. Brak klasy i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 21:54 oqoq74 napisał(a): > Wstyd. > I niestety, wszyscy się tak zachowują. Mam na myśli wszystkie partie. Brak klas > y i kultury. polityka jest brudna, to nie jest głaskanie po główkach i jedzenie sobie z dzióbków.... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 11:55 Ktoś, kto komuś życzy coś takiego- jest chory, biedni są ci, którzy w realu żyją z taką osobą. Krejzi mam w tych niewidzących, więc przypadkowo widzę wpis. Na wejście komuś tak źle życzyć, bo jest "inny" niż samemu się jest- jest chore ma maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:37 Polski parlament to i tak Wersal. W angielskim buczą i tupią, we włoskim biorą się za łby, a w japońskim odchodzą regularne walki karate. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:41 asia_i_p napisała: > Polski parlament to i tak Wersal. > W angielskim buczą i tupią Podczas przemówienia królowej też? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:42 A to Twój ulubieniec został królem? O_O! Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 12:59 araceli napisała: > A to Twój ulubieniec został królem? O_O! Drwisz sobie nie z konkretnego człowieka, tylko z państwa polskiego. Anglicy mają szacunek dla królowej jako symbolu państwa, nie chodzi osobę. Co można (z trudem) wyjaśniać gdy chodzi o tłum, nie da się wyjaśnić, a tym bardziej usprawiedliwić, gdy chodzi o posłów i oficjalną uroczystość w Parlamencie. Prosty test: czy wypadałoby w ten sposób wyrażać dezaprobatę, gdyby w polskim Parlamencie przemawiała zaproszona głowa obcego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:05 scher napisał: > Drwisz sobie nie z konkretnego człowieka, tylko z państwa polskiego. Anglicy ma > ją szacunek dla królowej jako symbolu państwa, nie chodzi osobę. Ty do prezydenta Komorowskiego nie miałeś za grosz szacunku - ciągle tylko kłamstwa, szykany i wyzwiska. A teraz oburzenie? WOOOW HIPOKRYTA ROKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:22 Dokładnie, to hipokryzja w czystej postaci. Kiedy przedstawiciele pisu mówili o Komorowskim, z trudem przechodziło im przez usta słowo prezydent. A teraz to jest symbol państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 16:06 Czy podczas obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego, wypada buczeć , czy buczenie na takiej uroczystości to brak szacunku do mówcy czy raczej brak szacunku do zmarłych którym uroczystość była poświęcona. Czy według ciebie powstańcy walczyli za Kaczyńskiego, Komorowskiego, Pis czy PO, aby podczas upamiętnienia tych wydarzeń prowadzić prywatną wojnę. Uważam, ze decyzja o powstaniu Warszawskim była błędem, ale trzeba być zwykłym bydłem by nie potrafić zachować się podczas rocznicy upamiętniającej to wydarzenie. Co śmieszniejsze tym bydłem okazali się przedstawiciele partii dla której podobno " Bóg, miłość , ojczyzna " coś znaczy. Buczenie w trakcie uroczystości powstania warszawskiego to zdeptanie tych wszystkich wartości. Osoby buczące nie mają za grosz szacunku do zmarłych powstańców, polski, rodziny ani Boga. Ot po prostu bydło dorwało się do koryta, i mimo zmiany szat nadal bydłem pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 21:58 scher napisał: > Prosty test: czy wypadałoby w ten sposób wyrażać dezaprobatę, gdyby w polskim P > arlamencie przemawiała zaproszona głowa obcego państwa? np. Władymir Putin Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 22:02 mama303 napisała: > np. Władymir Putin Myślę, że on akurat ma od tego naszych jurgieltników, reprezentujących jego interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 22:09 Nie o to było pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 22:10 scher napisał: > Myślę, że on akurat ma od tego naszych jurgieltników, reprezentujących jego int > eresy. nie zmieniaj tematu? Nie pouczałbyś z radością? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 22:15 mama303 napisała: > Nie pobuczałbyś z radością? Gdybym był posłem? Po co miałbym buczeć? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 22:44 to chyba oczywiste po co ktoś buczy: żeby okazać dezaprobatę. uważasz że to by sie nie godziło? na Putina pobuczeć? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 23:13 mama303 napisała: > to chyba oczywiste po co ktoś buczy: żeby okazać dezaprobatę. > uważasz że to by sie nie godziło? na Putina pobuczeć? Może ty masz marzenia typu zrobić krzyż z puszek po piwie i krzyczeć: Jeszcze jeden! albo posikać sobie na znicze... Skoro ty udajesz, że uważasz, że rozmawiasz z kulturowym barbarzyńcą, to ja poczynię podobne założenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 23:23 scher napisał: > Może ty masz marzenia typu zrobić krzyż z puszek po piwie i krzyczeć: Jeszcze j > eden! albo posikać sobie na znicze... wykręcasz kota ogonem, a na proste pytanie /swoje zresztą/ czy naprawdę nie uchodzi buczeć np. na Putina nie odpowiadasz tylko uciekasz w krzyże z piwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 08:14 mama303 napisała: > wykręcasz kota ogonem Nie, odpowiedź jest oczywista, a twoje pytanie skierowane do mnie uważam za niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:00 scher napisał: > Nie, odpowiedź jest oczywista oczywista, że nie wypada buczeć na Putina? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 08:27 > Może ty masz marzenia typu zrobić krzyż z puszek po piwie i krzyczeć: Jeszcze j > eden! albo posikać sobie na znicze... Sądzę, że takie marzenie mieli buczący podczas obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego. Rocznica upamiętniała poległych, a nie Komorowskiego, buczeniem okazali brak szacunku dla poległych. O ile wczorajsze buczenie uderzało konkretnie w Dudę, o tyle buczenie w trakcie obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego uderzało w powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 09:07 makurokurosek napisała: > O ile wczorajsze buczenie uderzało konkretnie w Dudę Polemizowałbym, ale mniejsza o to. > o tyle buczenie w trakcie obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego uderzało w powstańców. Ja to buczenie potępiam, ale myślę, że nie o uderzenie w powstańców chodziło. To jest raczej niesmak, że okrągłostołowe władze przejęły piarowskie taktyki władz z PRL-u i próbują zawłaszczyć dla siebie rocznice historyczne, do których nie mają prawa. Skoro pomuniści wyznają zupełnie inne niż powstańcy wartości, niech nie udają, że szanują ich oraz ich dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 09:40 > Ja to buczenie potępiam, ale myślę, że nie o uderzenie w powstańców chodziło. Czy gdyby na pogrzebie twojej mamy kilka osób w trakcie przemówienia księdza zaczął buczeć, krzyczeć, gwizdać kłócić z księdzem o sprawy kompletnie nie związane z twoją mamą, czy odebrałabyś to jako brak szacunku do księdza czy brak szacunku do twojej zmarłej mamy ? "> Ja to buczenie potępiam, ale myślę, że nie o uderzenie w powstańców chodziło. T > o jest raczej niesmak, że okrągłostołowe władze przejęły piarowskie taktyki wła > dz z PRL-u i próbują zawłaszczyć dla siebie rocznice historyczne, do których ni > e mają prawa. > Czy powstańcy walczyli przeciw okrągłemu stołowi, czy wybrali stronę PiSu, PO, Solidarności bo z tego co pamiętam to powstanie miało miejsce 1944, a okrągły stół w 1989. Ci ludzie nie walczyli za rząd bo ten go opuścił na samym początku wojny, ci ludzie walczyli za swoje rodziny. Tak więc buczenie na uroczystości rocznicy Powstania Warszawskiego to nic innego jak brak szacunku do poległych, nie dla Komorowskiego tylko dla poległych. "> Skoro pomuniści wyznają zupełnie inne niż powstańcy wartości, niech nie udają, > że szanują ich oraz ich dokonania. > Rozumiem, że ty masz zdolności spirytystyczne, że wiesz co w obecnej chwili myślą zmarli i którą partię ( która w ich czasie nie istniała ) by wybrali. Za chwilę się okaże, że Jagiełło też walczył dla Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:03 makurokurosek napisała: > > Ja to buczenie potępiam, ale myślę, że nie o uderzenie w powstańców chodziło. > Czy gdyby na pogrzebie twojej mamy Ja to buczenie potępiam. > "> Skoro pomuniści wyznają zupełnie inne niż powstańcy wartości, niech nie udają, > > że szanują ich oraz ich dokonania. > Rozumiem, że ty masz zdolności spirytystyczne, że wiesz co w obecnej chwili myślą zmarli Nie wiem, co myślą zmarli. Domyślam się natomiast, za jakie wartości walczyli. Na pewno taka postradziecka kolonia, "bliska zagranica", priwislanskij kraj, jaki usiłują nam zafundować jurgieltnicy z PO, to nie był cel walki powstańczej. Skoro pomuniści to trzecie pokolenie UB, niech nie udają, że bliskie im są święta trzeciego pokolenia AK. I niech się nie wpychają na nieswoje uroczystości. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:16 Po twojej skasowanej wypowiedzi widać było, jaki masz szacunek dla państwa i jego instytucji. Prezydent Komorowski został wybrany w wyborach, tak samo jak prezydent Duda. Dlaczego na tego pierwszego wylewasz zawsze wiadro pomyj, a dla drugiego żądasz szacunku jako przedstawiciela narodu , państwa i - przede wszystkich - Schera.? Aż mam ochotę pojeździć za obecnym prezydentem i mu buczeć przy każdej okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:23 morekac napisała: > Po twojej skasowanej wypowiedzi widać było, jaki masz szacunek dla państwa i jego instytucji. > Prezydent Komorowski został wybrany w wyborach, tak samo jak prezydent Duda. Nie zmienia to faktu, że dla jednego los przeznaczył Pałac Prezydencki, dla drugiego z nich pałac namiestnikowski. Który dla którego to już sobie sama poukładaj elementy układanki Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 15:17 Coś ci się z nazwami chyba pomyliło. Pałac Namiestnikowski to Pałac Prezydencki właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 15:59 morekac napisała: > Coś ci się z nazwami chyba pomyliło. Pałac Namiestnikowski to Pałac Prezydencki właśnie... Ciepło, ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 16:25 Owszem ciepło dzisiaj, ale to wciąż jest ten sam budynek.... Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 17:46 morekac napisała: > Owszem ciepło dzisiaj, ale to wciąż jest ten sam budynek.... Mury te same, ale format namiestnikowski to nie format prezydencki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:46 scher napisał: > Mury te same, ale format namiestnikowski to nie format prezydencki. duda namiestnikiem? a chyba wiem czyim...może i Ty masz racje scher Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:21 > Nie wiem, co myślą zmarli. Domyślam się natomiast, za jakie wartości walczyli. > Na pewno taka postradziecka kolonia, "bliska zagranica", priwislanskij kraj, ja > ki usiłują nam zafundować jurgieltnicy z PO, to nie był cel walki powstańczej. Sądzisz, że 10-16 latkowie którzy dorastali w czasie wojny, którzy niejednokrotnie widzieli śmierć swoich bliskich mieli pojęcie o polityce, o różnicach ideologicznych wojsk AK i AL. Sądzisz, że te dzieciaki walczyły za rząd który całą wojnę spędził na emigracji, czy za swoje bliskich którzy zostały w Polsce, którzy nie rzadko ginęli na ich oczach. Trudno określić jaką świadomość polityczną miały te dzieciaki wtedy, a co tu mówić o tym którą partię polityczną wybrałyby teraz. Te dzieciaki walczyły za życie, a nie za partie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:27 makurokurosek napisała: > Sądzisz, że 10-16 latkowie Decyzję o Powstaniu podejmowali nie oni. Oni tylko poszli za ideą, którą im przekazano. Widać idea była piękna, skoro nie wahali się dla niej poświęcić życia. Pani Kopacz, która się dzisiaj oburza, że jej obecność na uroczystościach jest niemile widziana - za co ona jest gotowa oddać życie? Niech zamknie się w domu i opiekuje dziećmi, to zadanie adekwatne do jej formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:36 > Decyzję o Powstaniu podejmowali nie oni. Oni tylko poszli za ideą, którą im > przekazano. Widać idea była piękna, skoro nie wahali się dla niej poświęcić > życia. Te dzieciaki przez pięć lat, żyły w czasie wojny , przez pięć lat codziennie widziały jak ktoś na ich oczach ginie, przez pięć lat codziennie walczyły o przeżycie. Tak więc przestań pieprzyć , że walczyły za ideologię PiSu który powstał kilkadziesiąt lat później. "ostawcie nas Zapomnijcie o nas o naszym pokoleniu żyjcie jak ludzie zapomnijcie o nas my zazdrościliśmy roślinom i kamieniom zazdrościliśmy psom chciałbym być szczurem mówiłem wtedy do niej chciałabym nie być chciałabym zasnąć i zbudzić się po wojnie mówiła z zamkniętymi oczami zapomnijcie o nas nie pytajcie o naszą młodość zostawcie nas T. Różewicz Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:38 makurokurosek napisała: > Tak więc przestań pieprzyć, że walczyły za ideologię PiSu Kłamiesz! Nic takiego nie powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 12:19 "Nie wiem, co myślą zmarli. Domyślam się natomiast, za jakie wartości walczyli. Na pewno taka postradziecka kolonia, "bliska zagranica", priwislanskij kraj, jaki usiłują nam zafundować jurgieltnicy z PO, to nie był cel walki powstańczej. Czyli albo jesteś medium, albo jesteś bezczelnym pozbawionym moralności chamem tłumaczącym chamskie zachowanie wobec powstańców i ich rodzin wyimaginowaną wiedzą co do poglądów zmarłych w trakcie powstania Warszawskiego. Obchody rocznicy Powstania Warszawskiego to nie miejsce na polityczne przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 12:26 makurokurosek napisała: > Obchody rocznicy Powstania Warszawskiego to nie miejsce na polityczne przepychanki. No to może skupmy się na tej tezie, która nas łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 12:25 Oburzasz się, za buczenie wobec konkretnej osoby i jej konkretne wypowiedzi, jednocześnie dajesz przyzwolenie na wykorzystywanie poległych powstańców przez PIS, upolitycznianie tego wydarzenia i osób biorących w nim udział, deptania godności powstańców i ich rodzin poprzez chamskie zachowanie reprezentantów PIS na obchodach rocznicy Powstania Warszawskiego. Gdyby ktokolwiek z mojej rodziny zginął w trakcie powstania, osobiście dałabym w pysk osobie buczącej w trakcie tych obchodów. To nie były obchody Kaczyńskiego, aby ktokolwiek z jego partii wykorzystał je do własnej wojenki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:27 scher napisał: > Pani Kopacz, która się dzisiaj oburza, że jej obecność na uroczystościach jest > niemile widziana - za co ona jest gotowa oddać życie? ale po co takie brednie klepiesz? co ty wiesz kto za co jest gotów życie oddać...Jak w ogóle możesz o KIMKOLWIEK tak mówić? sam siebie nie możesz byc pewien. tyle o sobie wiemy ile nas sprawdzono. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:30 makurokurosek napisała: > Sądzisz, że 10-16 latkowie którzy dorastali w czasie wojny, którzy niejednokrotnie widzieli > śmierć swoich bliskich mieli pojęcie o polityce, o różnicach ideologicznych wojsk AK i AL. Jestem pewien, że mieli pojęcie o różnicy między AK i AL Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:37 To idz do jakiekolwiek szkoły i zapytaj sie dwunastolatka o to jaka jest ideologiczna różnica między AL i AK, oraz niech wymieni 10 różnic programowych PIS i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:42 makurokurosek napisała: > To idz do jakiekolwiek szkoły i zapytaj sie dwunastolatka o to jaka jest ideologiczna różnica > między AL i AK Dzisiaj? Chyba żartujesz. Służby postępu już zrobiły wszystko, co możliwe, żeby uczniów odmóżdżyć. Wstydziłbym się, gdyby moje dziecko w tym wieku nie umiało odpowiedzieć na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:23 Proponuję abyś lustrację tych poległych dzieciaków przeprowadził, i tych którzy nie wpisują się w twój światopogląd wypieprzył na zbity pysk, odarł z wszelkiej godności i nazwał zdrajcami. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:33 Jakaś obsesja na punkcie lustracji? Skutek jakiegoś traumatycznego przeżycia? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:45 > Jakaś obsesja na punkcie lustracji? Skutek jakiegoś traumatycznego przeżycia? ; > ) > To raczej ty masz obsesję. Niezależnie jak będziesz sobie tłumaczył zachowanie reprezentantów PISu buczenie podczas uroczystości Powstania Warszawskiego to brak szacunku do poległych podczas powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 10:50 makurokurosek napisała: > Niezależnie jak będziesz sobie tłumaczył zachowanie reprezentantów PISu buczenie podczas > uroczystości Powstania Warszawskiego to brak szacunku do poległych podczas powstania. No ja tam bywam. I nie buczę. W tym roku się nie wybrałem - właśnie dlatego, by nie oglądać załganej gęby Pierwszej Psiapsiółki Rzeczypospolitej, kapciowej kapciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:08 scher napisał: >To jest raczej niesmak, że okrągłostołowe władze przejęły piarowskie taktyki wła > dz z PRL-u i próbują zawłaszczyć dla siebie rocznice historyczne, do których ni > e mają prawa. Twoje słowa świadcza o tym, że to Ty /i Tobie podobne prawactwo/ próbujesz zawłaszczyć rocznice ważne dla Polaków. Jakim trzeba byc zadufanym w sobie, żeby odbierać Polakom prawo do obchodzenia ważnych dla ich narodu rocznic. w czasie Powstania ginęli równo wszyscy a najwięcej przypadkowych cywilów, którzy zostali wciągnięci w wymachiwanie szabelką, czy tego chcieli czy nie! Nie pozwalasz ludziom czcić ich pamieci? > Skoro pomuniści wyznają zupełnie inne niż powstańcy wartości, niech nie udają, > że szanują ich oraz ich dokonania. no jasne bo pomunisci są za invitro jak to oznajmił jeden "mądry" arcybiskup To juz normalnie tragikomiczny kabaret sie robi w tym naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 21:07 Laska a powstanie warszawskie to powinno nalezeć tylko do PIS.?????. moj wuj walczył w powstaniu i niestety nie mógł wrócić do kraju ale gwarantuję ci że na pewno nie popierał PIS-owców Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:53 laska Duda to prezydent a nie król. Nie kumasz różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:07 Brali korki przez kilka lat u opcji przeciwnej, pojętni są jednak nadspodziewanie... Piszesz tak, jakby ktokolwiek z PISu szanował poprzedniego prezydenta, jego urząd oraz powagę parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:07 PO bardzo głupio robi. PIS jest i zawsze będzie lepszy w te klocki, bo im to przychodzi naturalnie. Niestety PO dało się sprowadzić do tego żenującego i prymitywnego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 13:21 To nie jest pierwszy przypadek, kiedy zaprzysiężonemu prezydentowi nie wturowały wiwaty tłumów. Patrz George W jr. Bush. w Farenheicie 9/11 to uwieczniono minuta 5.33 Michael Moore Fahrenheit 9 11 Full Movie English || Documentary Films || BBC Documentary 2 Odpowiedz Link Zgłoś
scher Uderz w stół 06.08.15, 13:23 Prezydent Polski mówi, że w Polsce są głodne dzieci. Nagle nie wiedzieć czemu przedstawiciele jednej opcji politycznej (sprawującej pełnię władzy przez ostatnich 8 lat) zaczynają buczeć. Możliwości są dwie. Albo uznają, że mówca kłamie i w Polsce nie ma głodnych dzieci. Albo uderz w stół, nożyce się odezwą. Myślę, że to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Uderz w stół 06.08.15, 13:30 Kto jak kto, ale Ty nie powinieneś zabierać głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
depompadur Re: Uderz w stół 07.08.15, 08:56 Jeśli jednym z głównych celów tej prezydentury jest nakarmienie głodnych to ja powiem ok, rozumiem czemu powiedział o tym w orędziu. Ale jakoś śmiem wątpić czy akurat ten problem będzie priorytetowy. Poczekamy, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:04 Buczenie, tupanie to nic specjalnie nowego w europejskich parlamentach. Dobrze, że nie było rzucania przedmiotami albo "się" z pięściami. A u nas "wojnę" na chamskie buczenie, odzywki i ignorę zaczął swego czasu "lud smoleński. Cóż, stworzyli nową świecką tradycję Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:12 feniks_z_popiolu napisał: > A u nas "wojnę" na chamskie buczenie, odzywki i ignorę zaczął swego czasu "lud > smoleński. Cóż, stworzyli nową świecką tradycję ano właśnie - więc teraz jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom. A że "Kubańczycy" teraz zdziwieni? Cóż - inteligencja nigdy nie była waszą mocną stroną... Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:23 feniks_z_popiolu napisał: > A u nas "wojnę" na chamskie buczenie, odzywki i ignorę zaczął swego czasu "lud > smoleński. Ja to pamiętam nieco inaczej. W kwietniu 2010 r. byłem lemingiem zmanipulowanym przez media głównego ścieku. Łykałem swobodnie (przez kilkanaście dni) wersje o czterech podejściach i błędach pilotów. I doskonale pamiętam, kto brutalnie zakończył tę atmosferę narodowego pojednania i zadumy na Krakowskim Przedmieściu, wszczynając tzw. wojnę o krzyż. Od tego czasu jestem dumnym przedstawicielem ludu smoleńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:30 obecnie dales sie zmanipulowac drugiej stronie. Czy w ogole masz w planach myslenie samodzielne? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:36 zlotarybka_1 napisała: > obecnie dales sie zmanipulowac drugiej stronie. To twój punkt widzenia. Ale jak masz czyste intencje i jesteś w stanie rzeczowo dyskutować, to przedstaw argumenty, przemyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 15:18 przeciez doskonale wiesz jakie poglady tu wyrazasz, jestes bardziej skrajny niz misiu. Argumentow mam na peczki, wlasciwie kazdy Twoj post. Chocby ten pierwszy z brzegu: "Od tego czasu jestem dumnym przedstawicielem ludu smoleńskiego". bardzo wiele wyjasnia. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 16:02 zlotarybka_1 napisała: > przeciez doskonale wiesz jakie poglady tu wyrazasz, jestes bardziej skrajny niz misiu. I to jest dowód na to, że dałem się zmanipulować i nie myślę samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 16:06 dokladnie tak, kazdy Twoj wpis jest tego dowodem, poczytaj troche Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 14:45 Może i tak było. Nie śledzę zbyt szczegółowo kolejnych buczeń i raczej nie chodzi mi o to "a bo on zaczął...". Faktem jest, że prawa strona sceny politycznej w tym przoduje. Mój Śp.teść, kilkuletni chłopak podczas powstania, aktywny wolontariusz Muzeum Powstania, zaprzestał kilka lat temu chodzenia na obchody rocznicy PW choć dostawał na nie imienne zaproszenie od Prezydent W-wy. Żenujące zachowanie zwykłych buczących ludzi nigdy tak naprawę nie zostało potępione a nawet zyskiwało ciche przyzwolenie Pana J.K.i jego świty A teraz zdziwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 15:54 no co ty nie powiesz....a dopiero co buczano na prezydenta Komorowskiego wtedy też mówiłeś, że to wstyd i brak szacunku dla urzędu prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 06.08.15, 20:49 mnie to zastanawia dlaczego prezydent powiedział o głodnych dzieciach akurat na wsi.... przecież w gospodarstwie jest krówka, kurki i inny drób, warzywa na polu, owoce w sadzie biedne dzieci dostają obiady w szkole trochę przegiął z tymi głodnymi dziećmi na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
scher [...] 07.08.15, 10:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 11:59 Ale nie chodziło chyba o dzieci jako takie, które z pewnością gdzieś głodują. Raczej o tani populizm, do którego Prezydent nie powinien się zniżać. W ogóle odnoszę wrażenie, że P. A.Duda jakby nie zauważył, że kampania się już skończyła. Czas od nośnych haseł przejść do konkretnych działań. A tymczasem zapowiada się znowu Dudobusowy rajd turystyczno-krajoznawczy po Polsce. Panie Prezydencie prosilibyśmy niezwłocznie wziąć się do rzetelnej pracy bo czekamy na obiecane w kampanii zmiany na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 14:32 Masz rację wstyd za posłów, którzy na obchodach rocznicy Powstania Warszawskiego buczeniem pokazali brak szacunek dla powstańców i ich rodzin. Wstyd, że zaprzysiężony na prezydenta Andrzej Duda publicznie nie przeprosił za zachowanie swoich kolegów partyjnych. Nasuwa się pytanie czy osoby depczące godność poległych na polu walki, poległych dzieciaków zasługują na szacunek, czy zasługuje na nie prezydent który również nie widzi problemu w takim zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamharem Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 16:08 BUUUUUUUUUU!!!! Wybuczałem dudę. Nie uważam go za prezydenta. On jest przypadkowo wybrany, przez przypadkowe społeczeństwo i ciemny lud. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 20:42 mamharem napisał(a): > BUUUUUUUUUU!!!! > > Wybuczałem dudę. a mnie on rozśmiesza, ani krzty powagi nie wywołuje, ten jego dziki błysk w oku, podnoszenie głosu i jednej brwi w czasie orędzia i słowa o tym, że jest niezłomny. Jeszcze nie mieliśmy takiego śmiesznego Prezydenta. Będzie wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 21:12 no to laska sprawdz ile pieniędzy idzie na dożywianie dzieci na terenach wiejskich. Sprawdz nawiedzona przy jakim dochodzie przysluguje taka pomoc dzieciom. Mowie tu wyłacznie o przepisach prawa bo w wielu miejscowościach finansuje wyżywienie także gmina Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Buczenie podczas przemówienia prezydenta 07.08.15, 21:15 scher to nie laska Odpowiedz Link Zgłoś