lena36 15.08.15, 19:53 Jak w temacie. Chodzi mi o takie np. że zegarek Kors czy Prada czy inna biżuteria w cenie dużo niższej ale że niby nie do odróżnienia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:01 Nie, ponieważ w ogóle nie zależy mi na takich firmowych rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:02 lena36 napisała: > w cenie dużo niższej ale że niby nie do odróżnienia... "niby" robi tę istotną różnicę Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:17 Wiem że robi. Mam znajome które namiętnie kupują ale one w sumie nie udają że to jest oryginał. Tzn. nie wiem może gdzieś w szerszym gronie tak, ale w pracy ostatnio była dyskusja która co kupiła tanio (tzn. relatywnie tanio - nie za 50 zł zegarek Armani tylko np. połowa ceny oryginału) i ile kosztuje oryginał. Tak że mówią o tym otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:26 lena36 napisała: > Wiem że robi. Mam znajome które namiętnie kupują ale one w sumie nie udają że to jest oryginał. To to jest dla mnie zwyczajnie śmieszne - wiadomo, że podróbka, widać na kilometr (no bo to jednak widać) - to po ch...j to firmowe logo??? Przecież taka rzecz bez loga wyglądałaby o wiele lepiej, a tak od razu widać, że oszujstwo. Jakieś gupie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:31 No dla mnie też gupie, ale chciałam wiedzieć jak to widzą inni Dla mnie to troche tak jakbym chciała być koneserem sztuki, mieć w domu galerię, uwielbiała np. Picassa ale że mnie nie stać na oryginały to kupuję dobre kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:57 lena36 napisała: > Dla mnie to troche tak jakbym chciała być koneserem sztuki, mieć w domu galerię > , uwielbiała np. Picassa ale że mnie nie stać na oryginały to kupuję dobre kopie. Dla mnie niezupełnie tak. Bo w przypadku Picassa kupujesz dobrą kopię. Nikogo nie próbujesz oszukać (ani twórca kopii nie oszukiwał, że to kopia). A one kupują falsyfikaty. A to nie to samo, co kopia. W tym przypadku kopia wyglądałaby tak samo, jak oryginał - tylko nie miała loga. A im przecież głównie o to logo chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:11 Może masz rację, ja w sumie nie wiem o co im chodzi. Podałam tylko takie zjawisko do dyskusji ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 10:56 W przypadku ciuchów chyba nie ma takiej szansy. Np. Podoba mi się model X torebki danego domu mody i chcę dokładnie taki sam bez logo. Da się? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:01 To akurat porównanie bez sensu, bo "Picassy" kosztują kwoty niewyobrażalne dla większości ludzi i jest ich zwyczajnie mało- w porównaniu do setek tysięcy identycznych torebek mnożonych jedna za drugą w fabryce. Nie widzę więc niczego złego w wieszaniu w domu reprodukcji obrazów. Nikt przecież nie udaje, że to orginał, ale wyraża swoje upodobanie do czyjejś twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 20:27 A myśmy sobie właśnie sprawili fałszywkę Moneta. Laserowo malowaną, nie do odróżnienia. Zawsze chcieliśmy mieć fałszywkę nie-do-odróżnienia jednego z wielkich Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 20:31 Marzy mi sie tiszert z napisem HANEL .... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kupujecie podróbki? 19.08.15, 08:23 I co ten laser maluje farbą? Gdzie robią takie cuda? Może bym sobie Monę Lisę sprawiła... Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Kupujecie podróbki? 19.08.15, 14:59 W hameryce Urządzamy dom, więc w pierwszej kolejności wybraliśmy się do galerii z grafikami. Patrzymy, a w jednej wśród licznych posterów Monet wisi na ścianie - no to się pytamy po ile ta fałszywka I kupiliśmy, dla jaj. Ładnie wygląda w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kupujecie podróbki? 19.08.15, 16:15 Myślałam, że laser maluje farbą na płótnie, łeee....Takie to i u nas są. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kupujecie podróbki? 19.08.15, 16:24 W ogóle jak się maluje laserem, przecież to strumień światła? Wypala się w papierze, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:36 > Jakieś gupie.... Zwłaszcza, że skoro są w stanie zapłacić 50% ceny oryginału, to oznacza, że przy odrobinie wysiłku zebrałyby też na ten oryginał. Bezsens, albo kupuje się podróbę za ułamek ceny oryginału, albo oryginał, a nie tak ni w pięć ni w dziewięć. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:19 Nie przesadzajmy,sa podrobki,ktorych na pierwszy rzut oka noe poznasz.Mialam przyjemnosc porownywac oryginalne Rolexy np.i tam roznica byla w wielkosci cyfer w datowniku czy napisie na branzolecie od srodka.Trzeba znac oryginal,by poznac kopie.Sa tez kiepskie podrobki np.torebka mk,Logo Jet metalowe,a wczoraj widzialam takie z odlazaca metaliczna farba.Zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:03 Świadomie nie, ale mam torebkę- kopię którą kupiłam nie będąc świadoma istnienia oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:13 Właśnie to miałam napisać - świadomie nie, ale zdarzało mi się kupić kilka rzeczy, które okazały się być podróbkami "stylizowanymi na". O istnieniu oryginałów/wzorców nie miałam pojęcia i nie traktowałam zakupu jako "markowego" czy nawet mającego cokolwiek udawać, potem jakoś przypadkiem skojarzyłam czytając o czymś/oglądając reklamę. Ktoś z czułym okiem i oblatany w markach mógł w każdym razie spokojnie wziąć mnie za lansiarę usiłującą oszukać otoczenie, iż oto ma oryginały Odpowiedz Link Zgłoś
sid_15 Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 19:32 Ja tak samo, acz obecnie jest tak, że jeśli jest na coś moda, to sklepy mają podobne do siebie rzeczy - często identyczne ciuchy są w rożnych sieciówkach, a sieciówki kopiują od bardziej luksusowych marek. Mam torbę kupioną właśnie w sieciówce, która (torba) jak się dowiedziałam, jest wzorowana na jakimś wysokopółkowym modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:03 Nie,stac mnie kupuje,nie stac mnie,nie kupuje. Podrobki nie do odroznienia jeszcze w reku nie mialam,podobno egzystuja. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:06 Nie, nie kupuję podróbek, wyrosłam już z tego. Kiedyś zdarzało mi się przywieźć z wakacji z Turcji czy na Kanarach dres z paskami czy też torebkę z logiem, ale stwierdziłam, że to obciach coś takiego nosić i ostatnio właśnie parę rzeczy powyrzucałam (swoją drogą, zadziwiająco dobre te podróbki, po paru latach wcale się nie zniszczyły - podczas gdy np. torebki z naszych rodzimych polskich firm muszę wyrzucać po roku). Teraz jak pragnę czegoś z logiem, to oszczędzam i kupuję oryginalne. Ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką torebki Versus Versace (mam certyfikat oryginalności). Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 08:23 Obciachem to jest nosić wyebiste, ostentacyjne loga czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 12:35 No ale to musisz interesować się modą i znać się trochę na markach, bo chyba nie myślisz, że na torebce napisane jest Versace? Jak ktoś się nie zna, nie będzie miał pojęcia, co to za marka. Dla mnie ważne, że torebka jest skórzana, pojemna i mnie się podoba. Jest też dobrze wykonana, dlatego chciałabym pochodzić z nią przynajmniej rok, a nie tak jak z torebkami polskich marek, gdzie po paru miesiącach pękają paski albo przecierają się rączki. Wolę zapłacić więcej, ale mieć porządnie wykonaną rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
marikooo Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:07 A perfumy się liczą? Kupiłam kiedyś podróbkę, firma się nazywa FM bodajże, ma "odpowiedniki" wielu znanych zapachów. Bardzo zadowolona byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:15 Kupuję podróbki perfum. Jeśli chodzi o torebki, to kupuję wyłącznie no name, nie będę chodziła z czyimś logo nieodpłatnie, uważam, że powinni mi płacić za ich promowanie Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:21 Dobre Lisa ja kiedyś kupiłam na allegro perfumy cena była trochę niższa niedużo ale jednak. Na pewno była to podróba tak były nietrwałe, wcześniej miała oryginał to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:36 Chciałabym kiedyś te świetne podróbki zobaczyć. Bo albo widuję śmieszne "torebki lv" na różnych paniach, po których grosza nie widać, albo ładnie dobrane firmówki na eleganckich kobitkach, które albo wyraźnie stać, albo wyglądają mi na takie, co zawezmą się i po stówce uciułają. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:14 Cóż, jeśli widziałaś kiedykolwiek te świetne podróby to pewnie nie byłaś przekonana, że to oryginały. Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:21 Cięzko powiedzieć bo ja w ogóle nie za bardzo zwracam uwagę na te rzeczy. Oprócz tego paska z brylancikami wielkiego o którym pisałam (bo się rzucał w oczy swoja własnie jakąś taką...brzydotą..czy ja wiem czym....) właściwie nie wiem co kolezanki mają w uszach/noszą na sobie. Zwróciłam na to uwagę bo jestem na okrągło świadkiem dyskusji która co kupiła i ile kosztuje oryginał. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:27 W sumie połowa tych firmówek sama wygląda jak tandetna podróbka, te wszystkie torebki z ceraty... Na bank bym nie rozpoznała. Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 20:53 U niektórych widać u niektórych nie. Tzn. ja się akurat nie za bardzo znam i nie przyglądam, i kolczyki u mojej kolezanki z pracy niby Corsa nawet mi się podobały -tzn.na niej, bo ja noszę zupełnie inną bizuterię ale jej pasowały. Ale już jak następna weszła z wielkim paskiem w talii D&G wysadzanymi szkiełkami to juz nie... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:17 Nie, ponieważ nie przywiązuję wagi do marek, w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 21:20 Nie znam się na markach i metkach, nigdy nie byłam przywiązana do jakiegoś logo że jak torebka to tylko tej firmy. Generalnie kupuje rzeczy w firmowych sklepach, nie na bazarze, więc tam chyba sprzedają oryginały... Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 22:00 Ogólnie poza jednym wyjątkiem nie, kompletnie nie odczuwam takich potrzeb. Wyjątkiem są perfumy z Lidla, będące podróbką któregoś Chanella, sęk w tym że oryginału nie wąchałam nawet, więc z mojego punktu widzenia to oryginał , po prostu je kupuję bo są fajne i trwałe, a cena jak za dużą latte I chętnie bym się dowiedziała imitacją czego była limitowana edycja Diamond jakieś 2 lata temu - zapach był super, jeśli jest gdzieś taki oryginał chętnie nabyłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 23:08 chciałam zapytać, jak widzicie różnicę (mówię tutaj o paniach na ulicy), zagarka czy torebki lub okularów? Po czym poznajecie ,że to podróba? Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 11:41 nie rozpoznają 50/50 tylko tak im się wydaje. Jeżeli zobaczą tipsiare toz góry zakładają, ze to są podróbki a jeżeli na nosie pani eleganckiej to napewno oryginał. ot i cała filozofia uliczna Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 12:18 Proste,te rzeczy,które mam i z ktorymi mam stycznosc rozpoznam.Kiepskie podrobki rozpoznam nawet bez stycznosci,odwrocone logo np.reszta to domysly. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Kupujecie podróbki? 19.08.15, 16:20 czyli wychodzi na to, że wszystkie ematki mają same oryginały i dlatego rozpoznają podróbki? bo nie wiem , jak można torebkę jakiejkolwiek marki podrobioną rozpoznać? skoro podrobiona, oznacza dla mnie ,że wszystko jest tak samo.Nie chodzi mi że np PRADA będzie napisane(nie wiem) PRADA bez kreseczek w A np.Nie wiem, zgaduję, wymyślam... Po czym poznacie u kogoś podróby Ray Ban(ów) np? "Gdyby idiota wiedział, że jest idiotą, to automatycznie przestałby być idiotą". Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 23:31 Wolałabym prawdziwego Korsa bez logo niz nieprawdziwego z logo. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Kupujecie podróbki? 15.08.15, 23:43 jak widzę w swoim mieście babkę z torebką np. armanii czy lv ? takie jakieś wzorki , to się zastanawiam czy ta babka ma w ogóle świadomość , że nosi podróbkę znanej marki . A nawet gdyby miała oryginał , to i tak pomyślałabym że podróba , no więc w sumie po co płacić za torbę 20 tyś zł. jak większość normalnych ludzi ma to w d.upie Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 03:54 Bo kupujesz to dla siebie a nie dla innych. Jak kupisz ciuch od znanego projektanta to metkę z wewnątrz przeszywasz na zewnątrz ciucha zeby wszyscy widzieli? Zapewniam cie ze kupując takie rzeczy nikt normalny nie lata i nie pokazuje wszystkim dookoła co ma. No chyba ze ktoś kupuje to dla lansu ale wtedy tylko sie ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 08:54 Nie kupuję bo uważam, że to obciach. Poza tym takie podróbki sa wykonane z nie wiadomo czego, nie wiadomo gdzie i bałabym się tego w ogóle dotknąć. Nie mówiąc już o podróbach kosmetyków czy perfum. Że też ludziom nie szkoda zdrowia na coś takiego? Za to kupiłam raz torebkę, która była "stylizowana" na coś tam droższego. No ale na to narażona jest niemal każda osoba, która kupuje ciuchy w popularnych sieciówkach typu Reserved czy Zara (mistrzowie kopiowania!) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 09:26 Kupiłam nieświadomie lampę, ot, wpadła w oko, nie wiedzialam, ze to lampa inspirowana innym projektem. Lampa do kotłowni. Gdy zaczęłam dociekać okazało się, ze Ikea słynie z plagiatów ( jest pozywana i karana za kradzieże wzornictwa) Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 10:43 bei napisała: > Kupiłam nieświadomie lampę, ot, wpadła w oko, nie wiedzialam, ze to lampa inspi > rowana innym projektem. > Lampa do kotłowni. > Gdy zaczęłam dociekać okazało się, ze Ikea słynie z plagiatów ( jest pozywana i > karana za kradzieże wzornictwa) > Wszyscy plagiatują, Ikea to pikuś. Np. taki Max Fliz robi w ten sposób, że jeżdżą na targi designu, kopiują wzory, po czym robią podobne (tak słyszałam, a efekty widziałam na własne oczy). Podróbek lamp są masy w Leroy Merlin i pozostałych marketach. Podróbek krzeseł jest multum, ostatnio naoglądałam się w BRW. Nie licząc sklepów typu Customform, robiących tylko podróbki. Ogólna masakra. Ja kupuję oryginały. Mam tylko jedną podróbkę krzesła, ale akurat nie do zdarcia, więc nie wyrzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 11:29 Gdy ostatnio byłem w Bangkoku odwiedziłem mój ulubiony bazar nocny. Dwa lata temu od razu można było rozpoznać podróbki znanych marek, ale może dlatego, że zwykle kopiowano te same marki: 3 rodzaje torebek damskich, jeansy levis i buty adidasa. Kopii było oczywiście więcej ale nie znam się specjalnie, więc nie zwracałem uwagi. Jakże wielkie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem podróbki nike. Przypadkowo zwróciłem uwagę na kolor, potrzebowałem białego do pracy, a wiadomo by przeżyć ileś godzin w fabryce przy obróbce skrawaniem muszę mieć dobre (tu markowe) buciki. Na białym widać ścinki metalu do strzepania stad biały kolor😉. Zobaczyłem białe i wziąłem do ręki. Ładne, leciutkie i dobra elastyczna podeszwa. Cena po przeliczeniu 25 euro. Kupuję- pomyślałem i przymierzam. Prawy but był idealny, wpadłem niemal w zachwyt. Po chwili jednak założyłem lewego bucika i coś zaczęło ugniatac przy malleolus lateralis. Wyrobi się- pomyslalem. Przeszedłem kilka kroków, poskakalem na jednej nóżce, potem na drugiej. Trzeciej nie mam a i bucika w ofercie dla niej nie było. I dalej gnietło😊. Obejrzę dokładnie szwy- jedyne na co mogłem wpaść w nocy będąc na bazarze w Bangkoku to szwy. Jak pomyślałem tak zrobiłem. I wymacałem kantem stopy pierwszym po lewej nitki z żyłki plastikowej. Podróbka nike. Zdziwiłem się bardzo, że wcześniej nie wpadłem na tę swiatłą myśl po ujrzeniu butów na bazarze w Bangkoku.- 25 euro to nie dużo, ale w sumie szkoda wyrzucać do kosza- przemowilem sobie do rozsądku (tu venunft) i odłożyłem buciki na miejsce. 25 euro starczyło potem na 3 kolacje z piwem chang. W przyszłym tyg spróbuję znaleźć trochę czasu by podjechać do karstadt sport i poszukać oryginału za 120. Nike jak nike ale wolę jednak reeboki. Kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 12:22 Za 25 Euro kupisz nike w outlecie lub na wyprzedazy.Nie pojmuje ludzi,ktorzy placa za podrobke tyle ile zaplaciliby za oryginal gdyby poszukali. Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 12:25 A musisz pojmować? Dziw nad dziwy w tutejszych glowkach. Okienko na dole i automatyczną funkcję zurück abhacken. Kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 10:16 Nie kupuje markowych, ani podróbek. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 10:22 Nie. Sam pomysł, by wydać na torebkę trzy pensje, bo ma jakieś tam logo jest dla mnie dość osobliwy, a już kupowanie podróbki, żeby się takim logo lansować, to już kuriozum. Mam jedną podróbkę, kupioną przypadkiem, zorientowałam się po otrzymaniu przesyłki, że szczotka Tangle Teezer nie jest oryginalna. Miałam odesłać, ale ostatecznie machnęłam ręką - czesze jak trzeba. Kiedyś jeszcze kupię oryginał Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 redheadfreaq 17.08.15, 17:19 redheadfreaq napisała: > > Mam jedną podróbkę, kupioną przypadkiem, zorientowałam się po otrzymaniu przesy > łki, że szczotka Tangle Teezer nie jest oryginalna. Miałam odesłać, ale ostatec > znie machnęłam ręką - czesze jak trzeba. Kiedyś jeszcze kupię oryginał możesz napisać po czym poznałaś, że to podróbka. zamówiłam kiedyś ale niestety nie mam pojęcia co przyszło, czesać tk jak piszesz czesze bez zarzutów ale jednak męczy mnie ta niewiedza.. no i skoro podróba taka dobra to jak musi czesac oryginał?? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 10:47 Nie. O ile mi wiadomo nikt nie podrabia marek/producentów, które kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 11:39 Nie kupuję. Po pierwsze nie jestem metkarą i na marce średnio mi zależy. No może na butach - tu jestem wierna ecco i tylko ecco. Perfumy muszą być oryginalne, bo muszą i już. A że jestem wierna Chanel, to kupuję tylko Chanel. No dobra, czasem zdarza mi się ją zdradzić z czymś, co poleca konwalka. Ale takie rzeczy jak zegarki, gadżety, torebki i inne dodatki to mnie zupełnie nie interesują. Jednak wiem, że gdybym miała sobie coś z tego rodzaju kupić, to wolę oryginał. Jakoś tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 14:45 perfumy kupuję oryginalne i tylko to, reszta mi zwisa, czyli nie mam parcia na żadne loga ani metki, więc ani oryginałów w chorych cenach, ani podróbek tychże nie kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 17:33 Nie, nie widzę powodu - nie szpanuję markami. Chociaż kiedyś w Egipcie kupiłam cudne, zielone "Conversy" - ze względu na kolor, nie na "markę". Potem się radośnie przyznawałam, że to podróba. Z resztą okazały się bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 17:59 zdecydowanie nie nie kupuje tez oryginałów dla metek. Jak cos kupuje to dlatego, ze mi sie podoba. W większości rzeczy, gdzie to możliwe, metki wycinam, odpruwam Najlepsze jest to, ze mam torebke, które chyba jest stylizowana na MK, albo na inna- jest dokładnie klasyczna- kupiłam ja dla koloru i tego, ze idealnie gładka i idealnie mi pasuje i to jaki ma napisik, którego i tak nie widać, bo najczęściej zakryty ręka, mi dokładnie zwisa. A ten zwisający doczepek metalowy co miała to oczywiście odczepiłam bo nie wiem dlaczego miałabym sobie dodatkowo ciężaru dodawać. No MK mnie stać, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Kupujecie podróbki? 16.08.15, 18:03 I tak i i nie. Duże marki w stylu Chanel czy inny Lv odpadają czy to oryginalne czy podróbki. zwłaszcza z widocznym logo. Nie podobają mi się i nie chce ich nosić. A po drugie uważam że oryginały mają absurdalnie wywindowane ceny. Mniejsze marki to zależy: zamiennie noszę oryginalne conversy z podrobkami które z tyłu zamiast all stars mają napis "nikh van" albo mam prawie buty nb które mają z boku H zamiast N. Podobały mi się kolory to kupiłam jeszcze nie oszalałam by za adidasy dawać kilkaset złotych. Część moich rzeczy jest podobna do jakichś oryginałów ale ich nie udaje. Mogę mieć torebkę w kształcie Burkina bag ale nie zależy mi ją logo Hermes. Po co mi ono? Mam za to parę rzeczy kupionych dla jak z uroczo niepoprawny logo. Mam dres z wielkim napisem HANEL na plecach. Robi wrażenie. Pewnie sobie czasem ktoś coś pomyśli jak mnie w nim zobaczy ale spoko. Mi ten HANEL strasznie poprawia humor czystym absurdem swojego występowania na zwykłym dresiku. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 06:44 Buty sportowe HB i dresik HANEL? A nie lepiej jakieś zwykłe no-name kupić i nie napędzać rynku podróbek, na dodatek podróbek skierowanych so analfabetów? No chyba że cię powaliła jakość tych rzeczy i nie mogłaś sobie odmówić... Ale jakoś w to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 11:56 Buty sportowe są tylko butami sportowymi. Niczym więcej. Służą mi do chodzenia po łąkach. Podobały mi się kolor to kupiłam a czy mają na boku N czy H czy Ó jest mi obojętne. Dres HANEL jest kupiony dla śmiechu i też spełnia swoje zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gkus1030 Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 14:55 Dzieki. Poprawilas mi humor. Burkina bag. A co to jakas nowa marka z Burkina Faso czy chodzi jednak o Birkin bag Hermesa? Wychodzi na to, ze Twoj post to tez taka podrobka oryginalu... Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 06:59 Mam kilka ulubionych marek ale chyba nie są podrabiane bo nie mają wystarczająco dużej "obecnosci" na rynku. Więc nawet nie mam wyboru ale gdybym miała to nie, nie kupowałabym podróbek. A już kupowanie produktu - oryginalu czy podróby - z oczojebnym jakimkolwiek logo, dla mnie zupełnie odpada. Nie będę darmową reklamą jakiegos koncernu. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Kupujecie podróbki? 17.08.15, 08:11 Nie. Rzeczy nie kupuje dla logo, a jezeli nawet, to kupuje je dla siebie, a nie po to, zeby innym w oczy kluc jakims logo. I w takim przypadku kupowanie podrobki mija sie z celem, bo i tak wiem ze to jest podrobka . Odpowiedz Link Zgłoś