Dodaj do ulubionych

Dlaczego tu tak cicho o tęczy?

17.08.15, 13:43
Ponoć w Warszawie trwają przygotowania do uroczystości pogrzebowych na pl. Zbawiciela. Odchodzi tęcza, ten sześciokolorowy symbol neomarksistowskiej okupacji kraju.

A na forum cisza? Żadna lewaczka łez nie roni? szat nie rozdziera?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 13:54
      Nawet nie wiedziałam, No cóż szkoda ładna aczkolwiek problemowa byla😊
    • wioskowy_glupek Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 13:59
      lecz się, może miejsce w dobrym psychiatryku się znajdzie...
    • lilly_about Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 14:00
      Podobno Duduś na Pałacu sobie ją wywiesi smile
    • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 16:48
      scher napisał:

> A na forum cisza? Żadna lewaczka łez nie roni? szat nie rozdziera?

Niuniu to raczej problem ePISkopatu ,w końcu 30% waszych kapłanów lubi mieć zamieszane w glinie ...

Oczywiście wśród księży 
są także mężczyźni o skłonnościach homoseksualnych. Dane, oficjalnie zresztą ogłaszane przez różnych badaczy, pokazują, że 70 proc. polskich księży to osoby heteroseksualne, reszta to homoseksualiści lub biseksualiści. Mniej więcej tak samo rozkładają się proporcje preferencji seksualnych wśród ludzi spoza środowiska duchownych.
      • praca.zawodowa Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:12
        I ci homoseksualni ksieza dumnie rozgogoleni maszeruja przez miasta ? Nie ma nakazu bycia ksiedzem, nie idzie sie do wiezienia za zrzucenie sutanny.
        • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:25
          praca.zawodowa napisał(a):

> I ci homoseksualni ksieza dumnie rozgogoleni maszeruja przez miasta ? Nie ma
          > nakazu bycia ksiedzem, nie idzie sie do wiezienia za zrzucenie sutanny.

jak to nie ma nakazu ?? karol opowiada inaczej ;

"Powołanie kapłańskie: dar i tajemnica

Powołanie do kapłaństwa — jak przypomina nam Ojciec Święty - jest jednocześnie darem i tajemnicą. Jest ono najpierw darem. Nikt z ludzi nie może przypisywać sobie prawa do bycia kapłanem. Kapłaństwo nie jest jednym z praw obywatelskich, które z natury przysługują człowiekowi. Jest ono niezwykłym darem Bożej miłości. Jest Bożym pomysłem. Jest wyrazem troski Boga o człowieka. Jest owocem Bożej łaski. Kapłaństwo jest jednocześnie tajemnicą. Jest tajemnicą spotkania dwóch wolności: wolności Boga, który powołuje oraz wolności człowieka, który odpowiada na to powołanie. Często sam powołany nie jest w stanie do końca wytłumaczyć nawet samemu sobie, jak to się stało, ze odkrył on i zrealizował powołanie do kapłaństwa."

www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZD/powolanie_do_kaplanstwa.html
    • joa66 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 16:55
      cześc towarszyszu! (skąd my znamy ten język wink )
    • mama303 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 18:10
      scher napisał:

> Odchodzi tęcza, ten sześciokolorowy symbol neomarksistowskiej okupacji
      > kraju.

może nie każdy tak to odbierał jak prawactwo.
    • marychna31 do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 18:17
      I bardzo się dziwisz, że inni są zrównoważeni emocjonalnie. Tęcza, była CZASOWĄ dekoracją, mającą na celu upamiętnienie konkretnej rocznicy. Teraz ci, którzy ja powiesili, ją demontują. Ważne, że nikt nie robi tego pod dyktando bandytów, którym się roi, ze są sumieniem narodu. W czym więc ma być problem?
      • azja001 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 18:52
        Kończy się zdaje termin pozwolenia na jej obecność, ma ulec renowacji i zostać przeniesiona w inne miejsce. A szkoda, bo ładnie sie komponowała z tym placem.
        • asia-loi Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 19:01
          Ja nie mieszkam w Warszawie, więc mnie ta tęcza ani ziębi, ani parzy. Jest mi całkowicie obojętne czy będzie czy nie.
        • arwena_11 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 19:02
          z której strony? Koszmarek to był
          • marychna31 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 19:12
            arweno - ludzie są rożni - jednym sie podoba tęcza, innym nie, jedni dobrze życzą wszystkim dzieciom, inni jakby mogli okradliby dzieci swojego męża z innego związku.
            • arwena_11 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 19:17
              jak się nie ma nic do powiedzenia to robi się przytyki personalne. Instalacja była kszmarna i nie ma znaczenia jej kolor. Nie pasowała w ogóle do tego miejsca. Może wśród jakiś nowoczesnych bloków by pasowała, ale na pewno nie na pl.Zbawiciela.
              • marychna31 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 19:24
                > jak się nie ma nic do powiedzenia to robi się przytyki personalne.

Nie, trudno po prostu odnosić się do wypowiedzi w oderwaniu od autora wypowiedzi. To tworzy kontekst. Ma znaczenie, czy instalacje artystyczna ocenia osoba wrażliwa, kulturalna, wykształcona czy wręcz przeciwnie.

> Instalacja b
                > yła kszmarna i nie ma znaczenia jej kolor.
                No cóż, polecę klasykiem, choć nie sądzę, żebyś się zorientowała skąd: "to tylko twoje zdanie".
                • scher Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 19:47
                  marychna31 napisała:

> instalacje artystyczna

Przeżyliśmy socrealizm, przeżyjemy i taki "artyzm". Co nas nie zabije, to nas wzmocni big_grin
                  • spanish_fly Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 21:44
                    Taki z Ciebie esteta, ale założę się, że wszechobecne koszmarne pomniki JP2 ani trochę Cię nie rażą.
                    • scher Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 17.08.15, 22:07
                      spanish_fly napisała:

> Taki z Ciebie esteta, ale założę się, że wszechobecne koszmarne pomniki JP2 ani
                      > trochę Cię nie rażą.

A wiesz, że niektóre mnie rażą?
                      • spanish_fly Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 09:19
                        Gdzie są Twoje wątki na ten temat?
                        • scher Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 09:29
                          spanish_fly napisała:

> Gdzie są Twoje wątki na ten temat?

Nie ma. One mnie rażą estetycznie (niektóre), ale symbolizują świat wartości, który uważam za właściwy. Tęcza symbolizuje ideologiczną rewolucję, której jestem przeciwny, a jej "wartość" artystyczna nie jest głównym moim zarzutem.
                          • spanish_fly Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:04
                            Konkretnie jakie wartości uważasz za właściwe? Ochrona pedofili w kościele i glanowanie ich ofiar? Świętokradczy kult jednostki? Czczenie posągów?
                            • scher Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:15
                              spanish_fly napisała:

> Konkretnie jakie wartości uważasz za właściwe?

Nie znasz nauki Kościoła?
                              • spanish_fly Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:19
                                Masz na myśli to co kościół głosi, czy to co robi? Te dwie rzeczy stoją w jaskrawej sprzeczności.
                                • kolter Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:31
                                  spanish_fly napisała:

> Masz na myśli to co kościół głosi, czy to co robi? Te dwie rzeczy stoją w jaskrawej sprzeczności.

nawet to co głosi jest bardoooooooooooo dalekoooooooooooo od ewangelii
                              • kolter Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:29
                                scher napisał:

> spanish_fly napisała:
                                >
                                > > Konkretnie jakie wartości uważasz za właściwe?
                                >
                                > Nie znasz nauki Kościoła?

ja je znam, i pech dla takich jak ty znam ewangelie i nauki apostolskie ,które są z nauczaniem Krk w co najmniej 80% niezgodne.
                          • kolter Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:26
                            scher napisał:

> Nie ma. One mnie rażą estetycznie (niektóre), ale symbolizują świat wartości, k
                            > tóry uważam za właściwy. Tęcza symbolizuje ideologiczną rewolucję, której jeste
                            > m przeciwny, a jej "wartość" artystyczna nie jest głównym moim zarzutem.

jak rozumiem ,kwestionujesz zawarte przez boga zawarte przymierze z jedynymi czyli de facto ojcami ludzkości smile
          • araceli Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 08:56
            arwena_11 napisała:
            > z której strony? Koszmarek to był

Znacznie lepsze niż Wasz 'Jezus ze Świebodzina'.
            • arwena_11 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 09:22
              a czy ja mówię że jest ładny? Nie mieszkam tam, więc jego estetyka nie kłuje moich oczu na co dzień. Koszmarną tęczę mijam często jadąc załatwiać sprawy w centrum.
        • scher Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 08:33
          azja001 napisała:

> Kończy się zdaje termin pozwolenia na jej obecność

Umowa kończy się dopiero z końcem roku, ale już teraz sprawy nabrały dużego przyspieszenia. Koszmarek ma zniknąć do końca sierpnia!

Skąd ten pośpiech? Czym motywowany? Może tym, że poparcia gejów w wyborach "tęcza" i tak nie zapewniła, a przerażoną tą lewacką ofensywą ideologiczną większość głosujących popchnęła w ramiona partii opowiadającej się za tradycją?
          • araceli Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 08:53
            scher napisał:
            > większość głosujących popchnęła
            > w ramiona partii opowiadającej się za tradycją?

O... To już zrywasz z zakłamaniem 'Duda prezydentem wszystki Polaków'? Już wychodzi szydło z worka, że to agent PIS-owski? Oj kłamczuszki, kłamczuszki big_grin
            • scher Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 09:16
              araceli napisała:

> 'Duda prezydentem wszystkich Polaków'?

Prezydent nie musi mieć poglądów pasujących każdemu, ale powinien przyjmować przedstawicieli reprezentatywnych grup społecznych i liczyć się z ich zdaniem. Nie zawsze się zgadzać, ale wysłuchać i liczyć się z ich zdaniem.

Komorowski tego nie potrafił (nie chciał?), dlatego przerżnął wybory.

Prezydent wszystkich Polaków nie oznacza, że Duda ma mieć samych zwolenników.
              • araceli Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 09:18
                Czyli jednak - PiSowski agent 'wszystkich Polaków' big_grin
                • scher Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 09:34
                  araceli napisała:

> Czyli jednak - PiSowski agent 'wszystkich Polaków' big_grin

Wyborcy nie oczekują do prezydenta, że zapomni, skąd mu nogi wyrastają, i zapomni, dlaczego został wybrany. Prezydent Duda ma reprezentować te wartości, dla których ludzie na niego głosowali.

Nie oznacza to zwalczania i marginalizowania ludzi o innych poglądach (co robił Komorowski). Oni mają być słuchani, a ich postulaty spełniane, jeśli nie godzą w podstawowe wartości, w które wierzy prezydent.
                • arwena_11 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:31
                  no proszę innych pouczasz a tu pisowski agent? Czuję się rozgrzeszona z gronkowca
                  • kolter Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:33
                    arwena_11 napisała:

> no proszę innych pouczasz a tu pisowski agent? Czuję się rozgrzeszona z gronkowca

jak rozumiem w twoich oczach nazwanie kogoś agentem PIS to równa sie prymitywem przekrecaniu nazwiska
                    • arwena_11 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:35
                      to jednym słowem mam przejść na Bufetową? Wydawało mi się że gronkowiec jest łagodniejszy
                      • kolter Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:39
                        arwena_11 napisała:

> to jednym słowem mam przejść na Bufetową? Wydawało mi się że gronkowiec jest łagodniejszy

np ja zawsze nazwiska twoich święty pisze z małej ,tak im brak szacunku okazuje
                  • araceli Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:42
                    arwena_11 napisała:
                    > no proszę innych pouczasz a tu pisowski agent? Czuję się rozgrzeszona z gronkow
                    > ca

Ty już wiele miesięcy temu wyzywałaś prezydenta Komorowskiego więc nie rób z siebie świętej big_grin
                    • arwena_11 Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:46
                      a ja mówię coś? Tylko ile w sumie już lat obrażacie śp Lecha Kaczyńskiego? Daliście wtedy zgodę na używanie tej broni w stosunku do waszych pupili
                      • feel_good_inc Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:47
                        arwena_11 napisała:
                        > a ja mówię coś? Tylko ile w sumie już lat obrażacie śp Lecha Kaczyńskiego? Dali
                        > ście wtedy zgodę na używanie tej broni w stosunku do waszych pupili

Dałaś sobie wmówić, że jak ktoś nie daje się dymać Prezesowi, to automatycznie kocha wilcze oczy Tusku?
                      • araceli Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:51
                        arwena_11 napisała:
                        > a ja mówię coś? Tylko ile w sumie już lat obrażacie śp Lecha Kaczyńskiego? Dali
                        > ście wtedy zgodę na używanie tej broni w stosunku do waszych pupili

My król Ludwik? Nigdy nie wyzywałam prezydenta Kaczyńskiego (choć winię go za Smoleńsk) natomiast fala agresji skierowana w stosunku do prezydenta Komorowskiego sprawiła, że mam do prezydenta Dudy dokładnie tyle szacunku co jego wyborcy do Komorowskiego. Ani odrobiny więcej.
                      • kolter Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:57
                        arwena_11 napisała:

> a ja mówię coś? Tylko ile w sumie już lat obrażacie śp Lecha Kaczyńskiego? Daliście wtedy zgodę na używanie tej broni w stosunku do waszych pupili

no a co to takiego to śp ?
          • kolter Re: do wszystkiegom masz histeryczny stosunek 18.08.15, 10:21
            scher napisał:

> Skąd ten pośpiech? Czym motywowany?

strachem ze PISowski motłoch zniszczy jak naziści wszystko co im republikę weimarska przypominało ??

>Może tym, że poparcia gejów w wyborach "tęcza" i tak nie zapewniła, a przerażoną tą lewacką ofensywą ideologiczną większoś ć głosujących popchnęła w ramiona partii opowiadającej się za tradycją?

moze z 20% chce waszej tradycji ,reszta jeszcze np ;nie uświadomiona jest tym czym był IV RP.
            poza tym wasz duda to ponoć prezydent wszystkich a nie ino tych tradycyjnych smile)
    • marusia_ogoniok_102 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 19:44
      Kurczę, scher, co się z tobą stało?

Poglądy zawsze miałeś bardziej na prawo niż większość ematek, ale zawsze umiałeś je jakoś obronić, tłumaczyć, itd. I byłeś w nich konsekwentny. Szanowałam cię za to, mimo że się z tobą nie zgadzałam.

A od jakiegoś czasu to jakby coś cię ugryzło. Piszesz posty rodem z najgorszego trollowiska, wyzywasz potencjalnych rozmówców, zanim się w ogóle odezwą, podejrzewasz o najgorsze zamiary, a każdy, kto się nie zgadza, ten lewak i won do Rosji. Co się stało?
      • scher Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 20:00
        marusia_ogoniok_102 napisała:

> A od jakiegoś czasu to jakby coś cię ugryzło.

Ugryzła mnie Kopacz swoim totalnym zwrotem w lewo, bandyckim, dokonanym rzutem na taśmę przeforsowaniem ustaw godzących w podstawy tożsamości większości polskiego społeczeństwa. Symbolem tego gwałtu na narodzie jest ta tęcza. Ilekroć przejeżdżam przez pl. Zbawiciela, muszę patrzeć na ten manifest ideologiczny okupacyjnych władz.

Jeżeli słowo "lewaczka" było nie do ciebie, tym bardziej interesuje mnie, co nielewaczka widzi w tej tęczy wartościowego.
        • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 20:16
          scher napisał:

> Ugryzła mnie Kopacz swoim totalnym zwrotem w lewo, bandyckim, dokonanym rzutem
          > na taśmę przeforsowaniem ustaw godzących w podstawy tożsamości większości polskiego społeczeństwa.

jak rozumiem gamoń nie rozumie czym jest demokratyczny wybór społeczeństwa , które jak widać na wafelek watykański nie patrzy z pozycji kolan ...

>Symbolem tego gwałtu na narodzie jest ta tęcza. Ilekroć przejeżdżam przez pl. Zbawiciela, muszę patrzeć na ten manifest ideologiczny okupacyjnych władz.

ciebie to nawet głupolem strach nazwać , bo głupole się wkurzą

> Jeżeli słowo "lewaczka" było nie do ciebie, tym bardziej interesuje mnie, co nielewaczka widzi w tej tęczy wartościowego.

coś czego nigdy swoim IQ 33 nie obejmiesz; tolerancja
          • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 20:43
            Jakby miało być demokratycznie to Gronkowiec zrobiłaby referendum w sprawie tęczy. Wtedy byłaby demokracja.

Poza tym nie myl tolerancji z akceptacją, jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Można coś tolerować ale już nie koniecznie akceptować
            • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 20:48
              arwena_11 napisała:

> Jakby miało być demokratycznie to Gronkowiec zrobiłaby referendum w sprawie tęczy. Wtedy byłaby demokracja.

jak rozumiem ,jak nowe szalety zacznie budować to też referendum ??

> Poza tym nie myl tolerancji z akceptacją, jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
              > Można coś tolerować ale już nie koniecznie akceptować

no ale milczeć z zasady można
              • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 20:53
                jednak ten koszmarek jest chyba dużo bardziej kontrowersyjny niż kible publiczne?
                • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:07
                  arwena_11 napisała:

> jednak ten koszmarek jest chyba dużo bardziej kontrowersyjny niż kible publiczne?

nie , koszmarne to są koszty budowania w stolicy takich szaletów
                  • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:11
                    z pewnością mniejsze niż nagrody dla krewnych i znajomych królika zatrudnionych przez Gronkowca w ratuszu.
                    • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:22
                      arwena_11 napisała:

> z pewnością mniejsze niż nagrody dla krewnych i znajomych królika zatrudnionych
                      > przez Gronkowca w ratuszu.

no a ile wziął architekt/wykonawca za to ze w stołecznym ratuszu na prezydentury Lecha obniżano PISuary ??
            • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 08:55
              arwena_11 napisała:
              > Jakby miało być demokratycznie to Gronkowiec zrobiłaby referendum w sprawie
              > tęczy. Wtedy byłaby demokracja.

Czemu wyzywasz? Kolejny przykład Twojej 'katolickiej' nienawiści do bliźnich? Tylko tyle potraficie...
              • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 09:23
                Arceli poczytaj sobie jak wyzywają Dudę i bądź obiektywna. Tylko wam wolno?
                • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:17
                  arwena_11 napisała:
                  > Arceli poczytaj sobie jak wyzywają Dudę i bądź obiektywna. Tylko wam wolno?

Ten drugi policzek czyż nie? Klejny przykład Twojej głębokiej 'religijności'.

Nie Arweno - nikomu nie wolno Tobie wyzywać Komorowskiego też nie 'było wolno' a jednak - waliłaś z katolicką rozkoszą.
                  • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:25
                    jakoś nie widzę, żebyś prowadziła krucjatę wśród tych co wyzywają Dudę, śp.Lecha Kaczyńskiego itd.
                    Proponuję zacząć od własnego podwórka, wówczas będziesz mogła zwracać uwagę innym
                    • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:43
                      arwena_11 napisała:
                      > jakoś nie widzę, żebyś prowadziła krucjatę wśród tych co wyzywają Dudę, śp.Lech
                      > a Kaczyńskiego itd.
                      > Proponuję zacząć od własnego podwórka, wówczas będziesz mogła zwracać uwagę inn
                      > ym

Czas onażać prawdziwe oblicze 'katolików'. Wartościami sobie wycieracie gęby a rynsztok z butów wychodzi.
                      • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:44
                        o popatrz, bo jak katolik to ma nadstawiać takim jak ty drugi policzek? Inaczej jest zły bo sie nie da obrażać i walczy tą samą bronią? Śmieszne
                        • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:45
                          arwena_11 napisała:
                          > o popatrz, bo jak katolik to ma nadstawiać takim jak ty drugi policzek? Inaczej
                          > jest zły bo sie nie da obrażać i walczy tą samą bronią? Śmieszne

Śmieszne są zasady wiary katolickiej? I przyznajesz to tak otwarcie?

Oj katolka, katolka jak się patrzy big_grin
                          • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:48
                            nie śmieszne jest to że to ty oceniasz co mi wolno a co nie. To na szczęście tak nie działa.
                            • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:52
                              arwena_11 napisała:
                              > nie śmieszne jest to że to ty oceniasz co mi wolno a co nie.
                              > To na szczęście tak nie działa.

Doikładnie tak działa obnażanie hipokryzji.
                        • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 14:56
                          arwena_11 napisała:

> o popatrz, bo jak katolik to ma nadstawiać takim jak ty drugi policzek? Inaczej
                          > jest zły bo sie nie da obrażać i walczy tą samą bronią? Śmieszne

nie musisz nadstawiać tego policzka ,bo to dotyczyło uczniów Jezusa ,a ty nawet nie bardzo wiesz kim był ..
                • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:24
                  arwena_11 napisała:

> Arceli poczytaj sobie jak wyzywają Dudę i bądź obiektywna. Tylko wam wolno?

aha a ty z mentalnością dziecka z piaskownicy powtarzasz za innymi smile)
                  • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:32
                    nie tylko zdecydowanie nie ma mnie prawa pouczać ktoś kto sam nie jest w porządku
              • mokka39 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 09:53
                No tak, inwektywy Kotler typu wobec Schera "ciebie to nawet głupolem strach nazwać , bo głupole się wkurzą", to przyklad zyczliwosci wobec bliznichtongue_out i twoje "Czas onażać prawdziwe oblicze 'katolików'. Wartościami sobie wycieracie gęby a rynsztok z butów wychodzi", to tez przejaw tolerancji dla czyichs pogladow..Jezeli tak ma wygladac ta slynna tolerancja lewicy, to ja sie chyba na prawice przerzuce jednak, mimo, ze jestem niewierzaca i nieochrzczona. I ty nprawde zadnej hipokryzji, droga araceli w sobie nie widzisz? Chyba, ze jestes trollem, a jako nieobeznana z forum z toba dyskutuje niepotrzebnie.
                • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:02
                  mokka39 napisała:

> No tak, inwektywy Kotler typu wobec Schera "ciebie to nawet głupolem strach naz
                  > wać , bo głupole się wkurzą", to przyklad zyczliwosci wobec bliznichtongue_out

scher nie jest mi bliźnim to kompletny świr ,a ja i tak dla niego jestem miły rozumiejąc ze to wynika z jego ograniczeń umysłowych

i twoje "Czas onażać prawdziwe oblicze 'katolików'. Wartościami sobie wycieracie gęby a
                  > rynsztok z butów wychodzi",

no i dlatego piętnuje twoich katolickich ziomali ..

> to tez przejaw tolerancji dla czyichs pogladow..Jezeli tak ma wygladac ta slynna tolerancja lewicy, to ja sie chyba na prawice przerzuce jednak, mimo, ze jestem niewierzaca i nieochrzczona.

zwisa mi tolerancja lewicy ,bo o ile wiem nigdy z nią nie miałem nic wspólnego ...
                  nazywam rzeczy po imieniu skoro ktoś jest idiotą , nie mam zamiaru udawać ze nim nie jest
                • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:08
                  mokka39 napisała:
                  > to tez przejaw tolerancji dla czyichs pogladow..

Ależ absolutnie nie! Osobiście nie mam ani grama tolerancji dla hipokryzji co bardzo często podkreślam.

Dodatkowo - jeżeli piszesz o 'tolerancji dla poglądów' to w przypadku katolickich hipokrytów musiałabyś jeszcze określić których - tych w gębie czy tych w czynach wink

> I ty nprawde zadnej hipokryzji, droga araceli w sobie nie widzisz?

Widzisz u mnie jakąś niezgodność głoszonych poglądów z czynami?
                  • mokka39 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:15
                    Widze duza - uwazanie sie za obronce tolerancji, przy jednoczesnym ponizaniu i obrazaniu jakiejs grupy spolecznej. Brzmi to jak "ja jestem tolerancyjny, ale Zydow to bym do gazu". I strasznie mnie razi takie uproszczone postrzeganie osob wierzacych - typu wszyscy to zaklamani pedofile itp. Byc moze to z jakichs waszych osobistych negatywnych doswiadczen z pewnymi osobami wynika, ale takie uogolnianie i nakrecanie sie w gnojeniu innych wedlug mnie nie ma sensu.
                    • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:19
                      mokka39 napisała:
                      > Widze duza - uwazanie sie za obronce tolerancji, przy jednoczesnym ponizaniu i
                      > obrazaniu jakiejs grupy spolecznej.

Momento - czy Tobie się wydaje, że 'toleracncja' to godzenie się na wszystko - nawet na to co jest złe? Czy osoba tolerancyjna ma się np. godzić na przemoc czy pedofilię?

> typu wszyscy to zaklamani pedofile

Wszyscy nie ale w tym wątku występują dwa egzemplarze 'miłujacych bliźniego', którym nie przeszkadza to w ich wyzywaniu. I co? Mam tego zła nie widzieć w imię 'tolerancji' czy 'bo nie wszyscy są tacy'?
                      • mokka39 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:29
                        Ale to brzmi jakbys sugerowala, ze przemoc i pedofilia jest wylaczna domena katolikow.W USA duzy procent przestepstw jest popelniany przez Aframerykanow i jakos nie ugolnia sie z tego powodu, ze kazdy czarnoskory to bandyta i gnojenie go jest w zwiazku z tym jak najbardziej uzasadnione, juz z definicji. A te dwa egzemplarze w watku, to nie zauwazylam, zeby byly bardziej agresywne i nieszanujace cudzych pogladow niz ty np. I chyba im przemocy i pedofilii zarzucic nie mozna, a przynajmniej nie mamy na to dowodow smile
                        • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:35
                          mokka39 napisała:
                          > A te dwa egzemplarze w watku, to nie zauwazylam,
                          > zeby byly bardziej agresywne i nieszanujace cudzych pogladow niz ty np.

Tylko widzisz ja nie pozuję na 'lepszą moralnie' czy 'wyznającą lepsze wartości'. Cały czas nie rozumiesz, że o chodzi o hipokryzję?
                          • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:40
                            Cytat Tylko widzisz ja nie pozuję na 'lepszą moralnie' czy 'wyznającą lepsze wartości

Oczywiście, że pozujesz - indywidualną, jednostkową hipokryzję dwóch osób z tego wątku rozciągasz na całą grupę, do której przynależnością się "pochwaliły" i wielokrotnie podkreślasz, że ty nie jesteś "taką hipokrytką".
                            • feel_good_inc Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:41
                              iwoniaw napisała:
                              > Cytat Tylko widzisz ja nie pozuję na 'lepszą moralnie' czy 'wyznającą lepsze
                              > wartości

>
                              > Oczywiście, że pozujesz - indywidualną, jednostkową hipokryzję dwóch osób z teg
                              > o wątku rozciągasz na całą grupę, do której przynależnością się "pochwaliły" i
                              > wielokrotnie podkreślasz, że ty nie jesteś "taką hipokrytką".

Gdyby hipokryzja katolików była jednostkowa, to mogłabyś mieć rację.
                              • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:46
                                feel_good_inc napisał:
                                > Gdyby hipokryzja katolików była jednostkowa, to mogłabyś mieć rację.

Dokładnie. I gdyby katolicy nie próbowali narzucić swojej morlaności (tej z gęby) prawnie innym to też wszystkim by mi to zwisało i powiewało.
                              • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:48
                                Hipokryzja w każdej grupie jest "jednostkowa" w tym sensie, że nie dotyczy wszystkich, a na forum nie rozmawiamy nawet z jednostkami reprezentatywnymi, więc w ogóle ciężko wyciągać wnioski na temat grupy na podstawie wpisów nicka X.
                                No ale ja nie o tym - ja o tym, że pisanie na jednym wdechu "nie pozuję na lepszą moralnie" i "wy jesteście moralnie miałcy, żałośni hipokryci, nie to co ja, brzydząca się hipokryzją" jest, delikatnie mówiąc, mało logiczne. wink
                                • feel_good_inc Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:52
                                  iwoniaw napisała:
                                  > Hipokryzja w każdej grupie jest "jednostkowa" w tym sensie, że nie dotyczy wszy
                                  > stkich

I tu jesteś w mylnym błędzie, bo hipokryzja dotyczy katolików jako grupy.
                                  Jednostkowe są w tej grupie przypadki nie-hipokrytów.
                                  • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:01
                                    Być może tak, być może nie. Nie upieram się, że nie masz racji, ale nie sądzę, by dało się ją w jakikolwiek sposób udowodnić. To akurat taki temat, że zawsze można jedynie podać przykłady hipokrytów i nie-hipokrytów i spierać się, którzy są bardziej reprezentatywni.
                                    • feel_good_inc Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:04
                                      iwoniaw napisała:
                                      > Być może tak, być może nie. Nie upieram się, że nie masz racji, ale nie sądzę,
                                      > by dało się ją w jakikolwiek sposób udowodnić. To akurat taki temat, że zawsze
                                      > można jedynie podać przykłady hipokrytów i nie-hipokrytów i spierać się, którzy
                                      > są bardziej reprezentatywni.

Katolicy nazywają się uczniami Jezusa. Rajt?
                                      Czy katolicy (jako grupa) żyją zgodnie z naukami Jezusa? Niet.
                                      Hipokryci - CBDU.
                                      • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:08
                                        A co to znaczy "żyją jako grupa"? Że 100% z nich zawsze i wszędzie? No to w ten sposób możesz spostponować dowolną grupę wytykając, że ktoś spośród nich (nie) robi rzeczy, co do których oficjalnie wyrazili jednoznacznie swe zdanie - zatem wszyscy ludzie są hipokrytami, oprócz jakichś jednostek (nieważne, czy jest ich 10% czy 90%)? Przecież to bez sensu.
                                        • feel_good_inc Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:21
                                          iwoniaw napisała:
                                          > A co to znaczy "żyją jako grupa"?

To znaczy, że ich zachowanie stoi w jawnej sprzeczności z naukami Jezusa, poza nielicznymi wyjątkami. Jakbyś tego nie obracała, na każdej ściance jest pieczątka z napisem "hipokryzja".
                                          • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:29
                                            Nie "obracam", tylko nie widzę żadnych podstaw by nazywać tych, którzy akurat hipokrytami nie są, "nielicznymi wyjątkami". Nie ma w tym żadnych argumentów poza twoją osobistą projekcją wynikającą z niechęci. Przy czym osobiście uważam, że hipokrytów nie brakuje, ale nie rzucałabym hasłami ani z cyklu "większość", ani "nieliczne wyjątki", gdyż nie sądzę, abyśmy mogli o tym wyrokować jedynie na podstawie własnych doświadczeń, które mogą być potraktowane jedynie jako tzw. dowody anegdotyczne.
                                            • feel_good_inc Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:39
                                              iwoniaw napisała:
                                              > Nie "obracam", tylko nie widzę żadnych podstaw by nazywać tych, którzy akurat h
                                              > ipokrytami nie są, "nielicznymi wyjątkami". Nie ma w tym żadnych argumentów poz
                                              > a twoją osobistą projekcją wynikającą z niechęci. Przy czym osobiście uważam, ż
                                              > e hipokrytów nie brakuje, ale nie rzucałabym hasłami ani z cyklu "większość", a
                                              > ni "nieliczne wyjątki", gdyż nie sądzę, abyśmy mogli o tym wyrokować jedynie na
                                              > podstawie własnych doświadczeń, które mogą być potraktowane jedynie jako tzw.
                                              > dowody anegdotyczne.

Obracasz, obracasz, a z każdej strony... pupa.
                                              Ja nie muszę nic projektować - to, że katolicy żyją w sprzeczności z nimi nie jest opinią, tylko stwierdzeniem faktu. Wystarczy wspomnieć Kazanie na górze - pokaż mi jakąś większą grupę katolików, która przestrzega choć większej części jasno tam postawionych wymagań, a wejdę pod stół i zaszczekam.
                                              • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:55
                                                CytatJa nie muszę nic projektować - to, że katolicy żyją w sprzeczności z nimi nie j
                                                > est opinią, tylko stwierdzeniem faktu.

To jest taki sam "fakt" jak twój niepoparty niczym wywód powyżej. No ale oczywiście możesz mieć zdanie nawet w ogóle z logiką rozłączne, nie tylko z faktami - tyle że w takiej sytuacji nie ma co dyskutować po prostu, bo swoje wiesz. No to cóż.
                                                • feel_good_inc Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 11:58
                                                  iwoniaw napisała:
                                                  > To jest taki sam "fakt" jak twój niepoparty niczym wywód powyżej. No ale oczywi
                                                  > ście możesz mieć zdanie nawet w ogóle z logiką rozłączne, nie tylko z faktami -
                                                  > tyle że w takiej sytuacji nie ma co dyskutować po prostu, bo swoje wiesz. No t
                                                  > o cóż.

Tak, wiem, jeżeli fakty nie pasują do twojego światopoglądu, to tym gorzej dla faktów big_grin
                                                  • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 12:28
                                                    No skoro tak twierdzisz, to pewnie znów wiesz, o czym mówisz big_grin
                                    • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 20:01
                                      iwoniaw napisała:

> Być może tak, być może nie. Nie upieram się, że nie masz racji, ale nie sądzę,
                                      > by dało się ją w jakikolwiek sposób udowodnić. To akurat taki temat, że zawsze
                                      > można jedynie podać przykłady hipokrytów i nie-hipokrytów i spierać się, którzy
                                      > są bardziej reprezentatywni.

akurat grupa ludzi ktora musi nie jako z powodu wyznawania swojej wiary wierzyć w dogmaty i zawzięcie to robi , niestety musi być grupa hipokrytów bo tylko ktos zakłamany odrzuca rozum wybierając bajki...
                                      • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 20:09
                                        Ej, jeśli ktoś naprawdę wierzy wbrew rozumowi w cokolwiek, to możesz to nazwać głupotą, ale hipokryzją? Hipokryzja to by była, gdyby udawali, że wierzą.
                                        • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 21:22
                                          iwoniaw napisała:

> Ej, jeśli ktoś naprawdę wierzy wbrew rozumowi w cokolwiek, to możesz to nazwać
                                          > głupotą, ale hipokryzją? Hipokryzja to by była, gdyby udawali, że wierzą.

mało kto wierzy na tym świecie , mało kto jest w grupie z powodu czystej niezakłamanej wiary
                                • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 19:55
                                  iwoniaw napisała:

> Hipokryzja w każdej grupie jest "jednostkowa" w tym sensie, że nie dotyczy wszy
                                  > stkich, a na forum nie rozmawiamy nawet z jednostkami reprezentatywnymi, więc w
                                  > ogóle ciężko wyciągać wnioski na temat grupy na podstawie wpisów nicka X.

bzdura ,grupy silnie związane ze sobą w danej np religii są na wskroś zakłamane .taki misiu czy scher to wprost podręcznikowe przykłady hipokryzji zwanej " syndromem oblężonej twierdzy" to rodzaj sekciarstwa zbudowany na niczym innym a na hipokryzji całej grupy ...

> No ale ja nie o tym - ja o tym, że pisanie na jednym wdechu "nie pozuję na lepszą moralnie" i "wy jesteście moralnie miałcy, żałośni hipokryci, nie to co ja,
                                  > brzydząca się hipokryzją" jest, delikatnie mówiąc, mało logiczne. wink

no wiesz ja od lat widuje tu religiantów , którzy w moim oku z 3 kilometrów widzą w moim oku muchę owocówkę , jednak nie wiem jakim cudem skoro z ich oka wystaje słup telegraficzny smile)
                            • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:45
                              iwoniaw napisała:
                              > Oczywiście, że pozujesz - indywidualną, jednostkową hipokryzję dwóch osób z teg
                              > o wątku rozciągasz na całą grupę, do której przynależnością się "pochwaliły" i

A co ma piernik do wiatraka? Nie - nie jestem hipokrytką - mam się z tego powodu biczować? Mam kłamać, że jestem hipokrytką, żeby ktoś inny poczuł się lepiej?

Czy rozciągam na 'całą' grupę? Nie - natomiast zauważam, że nie są to jednostkowe, odosobnione przypadki. I na forum i w życiu codziennym.
                              • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:50
                                Nie, nie masz się biczować big_grin
                                Niemniej wykaż choć trochę logiki i przyznaj, że skoro hipokryzja jest zła, a ty nie jesteś hipokrytką, to owszem, mówisz w ten sposób, że jesteś moralnie lepsza. Naprawdę, nie ma się co wstydzić ani logiki ani własnych norm moralnych, zwłaszcza jeśli cudze się nam zdają kiepskie w porównaniu.
                                • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 19:57
                                  iwoniaw napisała:

>
                                  > Niemniej wykaż choć trochę logiki i przyznaj, że skoro hipokryzja jest zła, a ty nie jesteś hipokrytką, to owszem, mówisz w ten sposób, że jesteś moralnie lepsza.

każdy ma w sobie system samoprzegrzań ,jednak jeden z tym walczy drugi za cel w życiu ma oszukiwać innych a najbardziej samego siebie
                            • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 19:45
                              iwoniaw napisała:

> Oczywiście, że pozujesz - indywidualną, jednostkową hipokryzję dwóch osób z tego wątku rozciągasz na całą grupę, do której przynależnością się "pochwaliły" i

problemem tzw wierzących a w tym wypadku katolików jest własnie to ze szeregują ,popatrz na misia i scher, ja dla nich jestem komuchem albo żydem do wyboru
                              choć nigdy nie glosuje na tzw lewicę a w wyborach samorządowych 2010-2014 glosowałem na swojego bliskiego kolegę z PIS smile) co mogę łatwo wpisami z innym for GW udowodnić
                    • kolter Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 19:35
                      mokka39 napisała:

> Widze duza - uwazanie sie za obronce tolerancji, przy jednoczesnym ponizaniu i
                      > obrazaniu jakiejs grupy spolecznej. Brzmi to jak "ja jestem tolerancyjny, ale Zydow to bym do gazu". I strasznie mnie razi takie uproszczone postrzeganie osob
                      > wierzacych - typu wszyscy to zaklamani pedofile itp. Byc moze to z jakichs waszych osobistych negatywnych doswiadczen z pewnymi osobami wynika, ale takie uogolnianie i nakrecanie sie w gnojeniu innych wedlug mnie nie ma sensu.

powiem tak ; bylem bardzo długo człowiekiem wierzącym w boga, ale nie takim co mówi wierzącym a nie ma pojęcia w co. ja zaznajamiałem się w pismach
                      dlatego mam jasny stosunek do ludzi pokroju scher ,to jest ignorant o ogłupiony propagandą kościelno PISowską ,amen
                • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:27
                  CytatChyba, ze jestes trollem, a ja
                  > ko nieobeznana z forum z toba dyskutuje niepotrzebnie.

Intuicji czasem naprawdę warto słuchać wink
                  • araceli Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:28
                    Wypadałaby, żeby moderator forum był bezstronny i wstrzymywał się od takich ocen. Nawet 'prywatnie'.
                    • iwoniaw Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:33
                      Idź do administracji i zaproponuj im prowadzenie kursów dla moderatorów big_grin
        • mama303 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 22:21
          a palma na rondzie de'Gaullea jest jakas wartościowa szczególnie?
          Czy wszystko co Cie otacza musi mieć wartości historyczno-katolickie?
      • demonii.larua Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:26
        > Kurczę, scher, co się z tobą stało?
        Też się od jakiegoś czasu nad tym zastanawiam... Właściwie zastanawiałam się, bo język jakim się od jakiegoś czasu posługuje sięgnął rynsztoka i już mi nie szkoda.
      • feel_good_inc Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 08:51
        marusia_ogoniok_102 napisała:
        > Kurczę, scher, co się z tobą stało?

To się nazywa pop***lenie religijne. Takie przypomnienie, że nie ma szczególnej różnicy między talibanem a lokalnym katolibanem.
    • woman_in_love na szczeście pomniki JotPe2 zostają, ośmieszając 17.08.15, 20:03
      skutecznie tego nieudolnego Papieża - Obrońcy Pedofilii.
      • niektorymodbija Re: na szczeście pomniki JotPe2 zostają, ośmiesza 17.08.15, 20:06
        Czy ja wiem -tęcza,jako symbol przymierza,które Bóg zawarł z ludźmi, teoretycznie pasowała do placu, bądź co bądź - Zbawiciela! smile
        • scher Re: na szczeście pomniki JotPe2 zostają, ośmiesza 17.08.15, 20:20
          niektorymodbija napisała:

> Czy ja wiem -tęcza,jako symbol przymierza,które Bóg zawarł z ludźmi

Tęcza sześciokolorowa nie jest symbolem biblijnego przymierza.
          • kolter pokaż swoim paluchem, gdzie to z tekstu wynika ? 17.08.15, 20:45
            scher napisał:

> niektorymodbija napisała:
            >
            > > Czy ja wiem -tęcza,jako symbol przymierza,które Bóg zawarł z ludźmi
            >
            > Tęcza sześciokolorowa nie jest symbolem biblijnego przymierza.

(11) Zawieram moje przymierze z wami. Wody potopu nie unicestwią już żadnej istoty żywej i nigdy już nie będą niszczyć ziemi. (12) Powiedział Bóg również: Oto znak przymierza, które zawieram z wami i z wszelką istotą żywą przebywającą wśród was, po wszystkie pokolenia. (13) Kładę łuk barwny na obłokach i on będzie świadczył o przymierzu, jakie zostało zawarte między Mną i całą ziemią. (14) Kiedy sprowadzę obłoki nad ziemię i ukaże się łuk barwny, (15) wspomnę na moje przymierze, które zawarłem z wami oraz z wszelką istotą żywą, obdarzoną ciałem. I nie wrócą już nigdy wody potopu, niosącego zagładę wszystkiemu, co żyje. (16) Na obłokach będzie widniał łuk barwny, a Ja będę nań spoglądał, aby przypomnieć sobie wieczne przymierze zawarte przeze Mnie, Boga, z wszelką istotą żywą, obdarzoną ciałem na tej ziemi. (17) I powiedział Bóg do Noego: Oto jest znak przymierza, jakie zawarłem z wszelką istotą żywą, obdarzoną ciałem, na ziemi.
          • mama303 Re: na szczeście pomniki JotPe2 zostają, ośmiesza 17.08.15, 22:28
            scher napisał:

> Tęcza sześciokolorowa nie jest symbolem biblijnego przymierza.
            komuś się kojarzy z przymierzem biblijnym - tez źle smile
    • mid.week Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:02
      Bo tęcza kręci tylko ortodoksów? Dla reszty to instalacja artystyczna, częsci się podoba, części nie ale nie podniecają się tym tematem jak prawicowe popaprańce.
    • demonii.larua Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 21:28
      Okupacji? O bogowie :F
    • ichi51e Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 22:10
      imho nikogo po za zainteresowanymi (czyli homoseksualistami i kryptogejami) tecza nie obchodzi. tak samo jak palma. ja bym tam wolala zeby autobus wzdluz KENu puscili

--
      tak ze Światowidem było, stał sobie, przyszli chrześcijanie, my se tak tu ten krzyż tylko oprzemy o Światowida, tak ekumenicznie, wiecie. Ani się obejrzeli Światowida ni ma a krzyż stał, jakby stał tam od zawsze. (By deelandra)
      • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 17.08.15, 22:14
        Coś tam jeździ na kawałku. Ale jakby puścić więcej to byłby koszmarny korek. Zresztą tam jest metro i kilka stacji, po co autobus?
        • ichi51e Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 13:41
          no wiem - dlatego nigdy nie bedzie. ale ostatnio imielin i kabaty byly zamkniete i zamiast jezdzilo z5 kabaty -ursynow KENem. bajka. wsiadlam z poziomu ulicy. w jedna chwile bylismy na dinozaurach. autobusy nie jezdza KENem normalnie tylko objezdzaja caly ursynow przecinajac KEN co 100 metrow 5 razy.
          • arwena_11 Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 19.08.15, 10:44
            z tym się zgodzęsmile
            Chociaż mnie akurat pasuje, bo korków nie mam. Brakuje mi za to autobusu nie objeżdżającego całego Ursynowa. Np. takiego jadącego Stryjeńskich do Dereniowej. Kiedyś tak jeździły, a teraz zanim dotrą do Stryjeńskich przy Kościele objeżdżają pół Ursynowa, a to tylko jeden przystaneksad
    • edelstein Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 08:43
      Ronie lzy,ze nadal w Pl homoseksualisci sa traktowani jak chorzy i dyskryminuje sie ich na kazdym kroku.Tecza jest mi obojetna,ale jej wielokrotnie podpalenia i mowa nienawisci jaka byla opisywana mowi sama za siebie.
      Na szczescie Biedron zostal prezydentem i to jest jakies swiatelko w tunelu.
      • mid.week Re: Dlaczego tu tak cicho o tęczy? 18.08.15, 10:21
        edelstein napisała:

> Na szczescie Biedron zostal prezydentem i to jest jakies swiatelko w tunelu.

Mam nadzieje, że to prorocze słowa i zaraz jak Duda abdykuje jego miejsce zajmie Biedroń.
    • iwoniaw No widzisz scher, może czas zweryfikować 19.08.15, 10:43
      pogląd na to, kto tu na forum ma skłonności histeryczne, rozdziera szaty bez powodu i pisuje w fazie manii, zakładając wątki mające już w założeniu stać się jatkami. Jak to byłeś łaskaw określić, "lewaczki", najwyraźniej nie mają takich skłonności...
      • kolter Re: No widzisz scher, może czas zweryfikować 19.08.15, 19:47
        iwoniaw napisała:

> pogląd na to, kto tu na forum ma skłonności histeryczne, rozdziera szaty bez powodu i pisuje w fazie manii, zakładając wątki mające już w założeniu stać się jatkami. Jak to byłeś łaskaw określić, "lewaczki", najwyraźniej nie mają takich skłonności...

zapytaj go czy do antka juz z zapytaniem wystąpił o tych trzech co zamach smoleński przeżyło smile)
    • iwoniaw Przeklejone: autor plater-2 19.08.15, 16:52
      Kto zapłaci za usunięcie tęczy - podatnicy ?
      plater-2 19.08.15, 16:46 Odpowiedz
      kto zapłaci za usunięcie teczy ?

Re: podatnicy ?
      joa66 19.08.15, 16:49 Odpowiedz
      Powinno być na koszt tych, którzy teczy nie chcą i ją niszczyli smile
      • plater-2 Re: Przeklejone: autor plater-2 19.08.15, 16:58
        a z czyich pieniedzy ufundowano ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka