Dodaj do ulubionych

Budyn domowy

01.09.15, 09:37
Jak myslicie - da sie tą mieszankę budyniową (mleko, jajko, mąka i takie tam) zrobić wieczorem i na noc do lodówki a rano tylko wlac do mleka i zagotować?
Córka sobie ulubila na sniadanie i teraz jej robie z torebki ale niedlugo mi sie torebki skoncza i chcialam jej robic "prawdziwy" budyn ale rano mam ciasno z czasem.
Tak na zdrowy rozum powinno sié przechowac w lodowce przez noc.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Budyn domowy 01.09.15, 09:42
      Wybełtałabym wieczorem wszystko poza żółtkiem, a rano dodałabym tylko żółtko, chociaż może niekoniecznie przechowywanie żółtka jest szkodliwe, ja po prostu mam takie skrzywienie.
      • eve-lynn Re: Budyn domowy 01.09.15, 09:46
        Hmmm, kiedys przechowywalam ciasto na babeczki w lodowce i potem trzeba bylo tylko mikserem przeleciec bo sie "rozarstwilo" ale nie potrulismy wink
    • thank_you Re: Budyn domowy 01.09.15, 10:13
      Ale rano i tak musisz to wymieszać, więc w czym problem? Wyjmij wieczorem garnek, miskę, wystaw mąkę, substancję słodzącą, np. kakao i tyle.
      • thank_you Re: Budyn domowy 01.09.15, 10:16
        Jeśli chcesz, to możesz zaproponować dziecku np. pudding z nasion chia. Ja jak wiem, że dnia następnego nie mam czasu na wymyślne śniadania, to zalewam nasiona mlekiem zwierzęcyn/roślinnym, potem kilka razy przez godzinę mieszam i rano dorzucam tylko owoce/płatki migdałowe - zdrowe i pożywne śniadanie gotowe.
      • eve-lynn Re: Budyn domowy 01.09.15, 10:37
        Niby nic, ale rano każda sekunda sie liczy i chce sobie ułatwić ile mogę
        • thank_you Re: Budyn domowy 01.09.15, 10:47
          Ale co połączysz? Mąkę z mlekiem? Nie wiem czy żółtko można zostawić w takiej konfiguracji w lodówce. Przygotuj sobie dzień wcześniej składniki - poporcjowane, postaw garnek na kuchnię, wystaw miski i już, rano tylko łączysz i mieszasz.
          Spróbuj też tego puddingu - może córka polubi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka