Dodaj do ulubionych

Odwrotność sytuacji

08.09.15, 18:04
W związku z tym, że tak wiele wątków powstało na forum o imigrantach/muzułmanach, rozważmy może taką oto hipotetyczną sytuację:
przed okrucieństwami wojny i za lepszym życiem, uciekają katolicy do krajów muzułmańskich, jak e-matki sądzą: muzułmanie też pozwalają nam nielegalnie przekraczać ich granice, przyjmą katolików tak jak teraz np. Niemcy, dadzą dobry socjal, pozwolą nam żyć w/g naszych zwyczajów, religii, kultury, pozwolą nam nie pracować?
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:11
      Żaden normalny człowiek nie ucieknie czy nawet wyjedzie dobrowolnie do kraju muzułmańskiego
    • kkalipso Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:14
      Toż to gorsze niż śmierć. Już lepsze zginąć broniąc ojczyzny.
      • asia-loi Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:20
        No, ale jak to?
        Islam - religia miłości,
        muzułmanie tacy dobrze ludzi - źli to tylko my.
        ksenofoby - to my,
        nietolerancyjni - to my.
        • pitahaya1 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:59
          Zapomniałaś o paru rzeczach.
          Czy wolno nam będzie śmigać w spódnicy/spodniach do kolan? I w bikini latem? Nosić bluzki z dekoltem kopertowym? wink Zwiewne sukienki letnie? Powiewając przy tym włosami na wietrze?

Pójść do pierwszego gina po tabsy?
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:05
            wyjść będziesz mogła, pytanie czy wrócisz
        • obrus_w_paski Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:55
          Ale o czym ty mówisz, kto tu pisał ze islam jest religia miłości?!
          No i przeciez chyba nawet dla najbardziej zagorzałej fanki uchodźców jest jasne ze pochodzą oni z bardO rożnej kultury, a wieksZosci chodzi raczej o te dumę z forumowej nienawiści niz o miłość do muzułmanina z ktorym statystyczna Polka ma niewiele wspólnego.

Ad rem:
          Zakładając ze:
          A) kraje muzułmańskie sa stosunkowo blisko polski
          B) bezpieczne, tj nie ma zbrojnych konfliktów, bomb ani wojen, a w Polsce taka wojna wybucha, to mysle ze po szeregu krzywd wojennych (gwałty na każdym kroku, zabita starszyzna, dziecko, brak domu itp)
          C) jakas cześć rodziny juz tam siedzi

To mysle ze większość ematek po pierwszym lepszym ataku (again: gwałty, smierć bliskich) spieprzalaby gdziekolwiek.

Swoja droga nudne sa juz te topiki, tęsknie za takim smakowitym o teściowej i mężu maminsynku albo o pikantnej zdradzie
          • rosapulchra-0 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:20
            obrus_w_paski napisała:

>
            > Swoja droga nudne sa juz te topiki, tęsknie za takim smakowitym o teściowej i m
            > ężu maminsynku albo o pikantnej zdradzie

O to to to! smile
            • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:26
              były już takie prośby, ale nie da rady. Niby można po prostu nie pisać w tych wątkach i czekać aż się panie wypsztykają i wątek spadnie. W sumie to by była najlepsza metoda, tylko że ciągle powstają nowe i nowe, a czasem po prostu jak się zacznie czytać no to nie idzie zmilczeć tego co się tam wyrabia (no i niektóre byłby całkiem ciekawe i sensowne, gdyby się nie zaczynało w nich no wiecie...ematkowanie big_grin)
            • tak_to_nowy_nick Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:27
              rosapulchra-0 napisała:

> O to to to!

Oo biedna rosia, nie w centrum uwagi, to straszne tongue_out
            • asia-loi Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:35
              rosapulchra-0 napisała:
              > obrus_w_paski napisała:
              > > Swoja droga nudne sa juz te topiki, tęsknie za takim smakowitym o teściowej i mężu maminsynku albo o pikantnej zdradzie
              >
              > O to to to! smile

A jest obowiązek zaglądania do tych wątków i pisania w nich? Macie dość to przecież nie musicie w nich pisać. Jest tyle innych wątków na tym forum, że każdy znajdzie coś dla siebie. Zresztą możecie założyć własne wątki na jakiś ciekawy temat. Jak mnie temat będzie interesował i będę miała czas, to wezmę udział w dyskusji w Waszych wątkach.
              • rosapulchra-0 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:46
                Migona bardzo dobrze wyjaśniła. Nie chcesz rozumieć? Naprawdę nie musisz smile
    • zielonelato Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:18
      To ja już wybieram seppuku.
      Ty tak poważnie?
      • asia-loi Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:23
        zielonelato napisała:

> Ty tak poważnie?

Oczywiście, że nie. Ale ponieważ sypią się tu gromy na tych, którzy są przeciwko przyjmowaniu imigrantów/muzułmanów w Polsce (ja jestem przeciwna) to chciałabym wiedzieć, jak by to było gdyby sytuacja była odwrotna, czy muzułmanie by nam pomogli, tak jak Europa pomaga im.
    • srubokretka Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:25
      dadzą dobry socja
      > l, pozwolą nam żyć w/g naszych zwyczajów, religii, kultury, pozwolą nam nie pra
      > cować?

Hahaha. W najlepszym wypadku zaplodnia i dadza dzieci odchowac. Faceci nadet na to nie beda mogli liczyc.
      • diamondcrazy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:28
        Podejrzewam, ze nawet z lodki nie zdazylybysmy wysiasc...
        • asia-loi Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:31
          Czyli dobrzy to mamy być tylko my?
          Pomagać mamy tylko my?, a ci dobrzy muzułmanie nic nie muszą, nawet nie muszą pomagać swoim.
          • srubokretka Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:36
            >a ci dobrzy muzułmanie nic nie muszą

Oczywiscie, ze musza. Np walczyc z niewiernymi wszelkimi sposobami. Teraz wybrali najciekawszy: Nawrocic niewiernych od srodka.
            • diamondcrazy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:39
              Takie zdanie znalazlam w necie : " To co sie dzieje to jest regularna inwazja, nazywana w islamie Hijra(Hidżra), czyli zdobycie terenu wroga poprzez zasiedlenie, najczęściej pokojowe, bez walki "
    • lauren6 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:34
      Ha ha, przecież kraje islamskie już pokazały jak chętnie przyjmują uchodźców muzułmanów.
      • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:54
        3,5 mln uchodźców jest właśnie w krajach muzułmańskich (Turcja, Egipt, Liban).
        Po co kłamać?
        • znowu.to.samo Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 18:59
          prędzej ci głowę obetną, w najlepszym razie musielibyście przejść na islam
          • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:00
            ?
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:04
          uchodźców muzułmanów zapomniałaś dodać poza tym Turcja jest laicka a Liban islamsko-chrześcijański
          • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:16
            Taaa, kraj muzułmański o charakterze laickim.

Byłaś w Turcji?
          • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:18
            I przeczytaj post, na który odpowiadałam.
          • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:24
            Uważa się, że Turcja jest krajem z dominującą religią muzułmańską, który ma największy odsetek osób bezwyznaniowych, bo oficjalnie każdemu, przyznaje się domyślnie status wyznawcy islamu (chyba, że zgłosi co że wierzy w co innego). Więc tego no...ja rozumiem, że to nie pasuje do wersji krajów muzułmańskich jako jednolitego tworu, no ale cóz, Turcja zaliczana do krajów muzułmańskich, która jest tak muzułmańska jak chrześcijańskie są USA, przyjęła uchodźców w liczbie ok. 2mln z tego co ostatnio patrzyłam. PS. USA też nieco się różnią od Salwadoru, w obu teoretycznie dominują chrześcijanie. I tak chrześcijanie są zróżnicowani, popatrz ile odłamów, ile sekt, jak różny stopień gorliwości wyznawanych praktyk.
        • asia-loi Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:10
          thank_you napisała:

> 3,5 mln uchodźców jest właśnie w krajach muzułmańskich (Turcja, Egipt, Liban).
          > Po co kłamać?>

Ale to co uchodźcy, którzy nie są muzułmanami? A wiesz może, ilu wśród nich to katolicy lub buddyści.
          • asia-loi Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:11
            asia-loi napisała:
            >
            > Ale to co uchodźcy, którzy nie są muzułmanami? A wiesz może, ilu wśród nich to
            > katolicy lub buddyści.

Miało być: są
            • marzeka1 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:19
              Dyskusje na ten temat stały się okropne, ohydne, bo nie można mieć wątpliwości, obaw.
              Tzn, jak widać, zależy KTO protestuje:
              Izrael nie chce żadnych - i jakoś nie słychać mówienie, jacy to okropni, że ksenofobii, że nieżyczliwość wielka itd.

A tu proszę: pani Holland wie z góry, kim jest Polak, a do tego gdy jest jeszcze z kościołem związany: pożaliła się w rozmowie z Newsweekiem" :

"To, że polski katolicyzm jest totalnie wsobny, wiemy nie od dziś. To łże-chrześcijaństwo rozgrzeszające narodowy egoizm wybuchający zawsze wtedy, gdy trzeba się z kimś dzielić. Mentalność Kalego mamy we krwi".

Mimo że odzew jest taki, a tu już jest konkret jakiś

Ale powyzywać Polaków można. I "pochylić się z troską".
              • kolter Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:32
                marzeka1 napisała:

> Dyskusje na ten temat stały się okropne, ohydne, bo nie można mieć wątpliwości,obaw.
                > Tzn, jak widać, zależy KTO protestuje:
                > Izrael nie chce żadnych - i jakoś nie słychać mówienie, jacy to okropni, że ksenofobii, że nieżyczliwość wielka itd.

bo to w Izraelu wybuchło wiele bomb arabskich np w autobusach, więc nit się nie musi temu dziwić ze nie chcą arabów u siebie

> A tu proszę: pani Holland wie z góry, kim jest Polak, a do tego gdy jest jeszcz
                > e z kościołem związany: pożaliła się w rozmowie z Newsweekiem" :
                >
                > "To, że polski katolicyzm jest totalnie wsobny, wiemy nie od dziś. To łże-chrze
                > ścijaństwo rozgrzeszające narodowy egoizm wybuchający zawsze wtedy, gdy trzeba
                > się z kimś dzielić. Mentalność Kalego mamy we krwi".
                >
                > Mimo że odzew jest taki, a
                > tu już jest konkret jakiś
                >
                > Ale powyzywać Polaków można. I "pochylić się z troską".
          • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:13
            Ale ty widzisz post, na który odpowiadam?

Ktoś napisał, że ich bracia w wierze nie przyjmują - a to nieprawda. 3,5 mln uchodźców jest właśnie w krajach muzułmańskich. Naprawdę nie rozumiem po co te manipulacje.

A co do tematu to zgadzam się, choć sama znam miłych muzułmanów - w Europie.;-/
            • asia-loi Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:18
              thank_you napisała:

> Ale ty widzisz post, na który odpowiadam?
              >
              > Ktoś napisał, że ich bracia w wierze nie przyjmują - a to nieprawda. 3,5 mln uchodźców jest właśnie w krajach muzułmańskich. Naprawdę nie rozumiem po co te manipulacje.

To czemu teraz nie chcą ich przyjąć - ich bracia w wierze? Chodzi mi o bogate kraje arabskie, tylko sypnęli trochę kasy.

P.S. a z drzewkiem mam zawsze problem.
              • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:29
                Dobrze wiesz, czemu nie chcą ich przyjąć. smile

Ale niestety nie da się przejść obojętnie obok takich kłamstw - że ich bracia w wierze nie chcą i ignorować fakt, że właśnie 3,5 mln uchodźców znalazło u tych braci w wierze schronienie. U biednych, ale to typowe.
            • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:25
              Ja poznałam tez miłych gdzie indziej. Co do chodzenia ubrana po europejsku:

- Tunezja bez problemu
              - Malezja bez problemu
              - Maroko bez problemu
              - katary,arabie,dubaje absolutnie bezproblemowo
              - Egipt problemowo
              -Palestyna problemowo

Generalnie nie chadzam po zakazanych dzielnicach, ani w Europie ani poza.

W Paryżu - jak sie jeden świr pochodzenia północnoafrykańskiego przyczepił do mnie w metrze, to nie pomógł mi nikt z obecnych, już zaciskałam klucze w ręce zeby my wbić w oko, aż sie dosiedli inni - tego samego pochodzenia - i mu przylali w pysk i wyrzucili za szmaty w Asnieres.

A jedyna osoba, która mnie uderzyła w całym moim życiu - to Polak.
              • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:36
                Ale to były turystyczne pobyty w turystycznych miejscach. smile
                • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:43
                  Cześć turystyczna faktycznie -ale nie w zamkniętych kurortach all inclussive itd -część zawodowo,zanim francuski offshore wyniósł sie do Indii, próbowali we francuskojęzycznej Afryce północnej smile ( zeby sie nie musieć dogadywać po angielsku smile
                  • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:03
                    Tak czy siak jako turysta w turystycznych krajach możesz pozwolić sobie na wiele. Spójrz na taki Dubaj - jakie to zakłamanie. wink
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:06
                      Tyle, że w ZEA można pòjść do więzienia za odezwanie się do tubylca płci przeciwnej lub przebywanie z niespokrewnionym osobnikiem o czym wielu turystów się przekonało.
                      • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:15
                        Wielu z ilu? A może raczej niewielu spokrewnionych się o tym przekonało, tylko było o tym głośno?
                    • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:10
                      no, kasa,kasa,kasa wink w barach bikini, w domu burkinibig_grin

Ale najgorzej jednak wspominam Egipt, mimo ze turystycznie, tam sie naprawdę najadłam strachu, a byłam z zaprzyjaźnionymi lokalsami.
                    • echtom Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:51
                      > jako turysta w turystycznych krajach możesz pozwolić sobie na wiele

Zależy, jak się trafi. W Adżarii wyszłam na ulicę w szortach i zostałam zwyzywana przez jakiegoś typa od najgorszych, o mało mnie nie pobił.
                    • iziula1 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:57
                      thank_you napisała:

> Tak czy siak jako turysta w turystycznych krajach możesz pozwolić sobie na wiel
                      > e. Spójrz na taki Dubaj - jakie to zakłamanie. wink

Niekoniecznie. Jadąc do Maroka czy własnie do Dubaju w biurach podróży informują ( bo nie ostrzegają wink ) o różnicach w obyczajach a dokładnie jak się zachowywać, ubierać itp.
                      Nie jest prawdą,że jako turysta możesz więcej, może jest pewna doza "tolerancji" ale możesz trafić na "ultrasa" i naprawdę gorzko pożałować.
                      Warto o tym pamiętać wybierając się do krajów wschodnich.
                      • agni71 Re: Odwrotność sytuacji 09.09.15, 09:26
                        >Jadąc do Maroka czy własnie do Dubaju w biurach podróży informują ( bo nie ostrzegają wink ) o różnicach w obyczajach a dokładnie jak się zachowywać, ubierać itp.

ciekawe, że muzułmanie w krajach europejskich nie sa tak skorzy do nauki o obyczajach, o tym jak się ubierać i jak się zachowywac lub nie zachowywać
                        • depompadur Re: Odwrotność sytuacji 09.09.15, 10:23
                          Co więcej. Żrą świnie i popijają alkoholem, bo tu Allah nie widzi. A dywaniki rzucone w kąt, odświeżane są dopiero przed wyjazdem do swojego kraju. Takie małe zakłamanie.
              • iskierka3 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:45
                W Turcji, powiedzialabym srednio spoko. Kobiety Z FACETAMI chodzily nawet w szortach, ktore obudzilyby zgorszenie na emamiewink ale sama kobieta, nawet w dlugiej kiecce jest klepana po tylku ( nie bardzo czesto ale poza Turcja nie przytrafilo mi sie to nigdy), a na widok kawalka nogi gdy wiatr zawial, zakutana pani plunela mi pod nogiwink co nie zmienia faktu, ze ogolnie Turkow uwielbiam.
                • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:47
                  O zachęcasz mnie, jeszcze tam nie byłam smile Małżonek był tylko w Istanbule i mówił ze luz i ze babki ostentacyjnie jadały świnskie steki na ulicy.
                  • iskierka3 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:55
                    Pisze wlasnie o Istambulesmile panowie tez, zdarza sie, chodza za kobietami przez pol dnia ( w stosownym oddaleniu) oraz namietnie cmokaja, co jest szczegolnie urokliwe w wykonaniu bezzebnych starcowwink wraz z kolezanka chcialysmy im tak feministycznie pokazac jakie to uprzedmiatawiajace i okropne i zacmokalysmy na mijajacego nas chlopaka, ktory szalenie sie ucieszyl i zaczal za nami iscwink
                    Z malzonkiem to nici z rozrywki bo zauwazylam, ze na babki z facetami, pies z kulawa noga nie spojrzy chocby byly polnagiewink
                    Ale ogolnie cudowne miasto i cudowni ludzie.
                    • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:05
                      Już sobie wyobrażam minę kolesia na którego cmokalyscie smile i jego dzika radość smile

No to podobnie jak we Włoszech, w końcu sobie przefarbowałam włosy, bo tam zgodnie z zasada 'byle co byle blond' i było głupawe gwizdanie na ulicach uncertain

Nie zachęcaj nie zachęcaj bo ja mam niemowlaka na stanie i jestem uziemiona jak na razie smile
                      • iskierka3 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:18
                        Co sie odwlecze...wink
                        Moze to tylko moje wrazenie ale tam to zwracanie uwagi na kobiety jest duzo mniej oblesne niz we Wloszech, a zwlaszcza w Grecji, skad mam bardzo niemile wspomnienia. Faceci mega namolni, nie znaja slowa - nie, gosc przylazl z kawa do kolezanki na plazy i kiedy po wielu przezbywaniach, pokazala mu pierscionek na palcu i stanowczo oddala kawe, zrobil cyrk z wylewaniem kawy i tupaniem nogami, ku uciesze niemieckich emerytowwink
                        W Istambule kelner w cukierni przyniosl mi kawe, na moja uwage, ze jej nie zamawialam, zaprosil na randke. Pomna licznych niemilych sytuacji w Grecji, struchlalam ale gosc zachowal sie jak prawdziwy dzentelmen. Oczywiscie, nie to nie, niech ja sie nie czuje przyparta do muru kawa, kawa to tylko taki mily gest, przeprasza i zyczy smacznego.
                        To tylko dwa jednostkowe przyklady ale ogolny klimat zupelnie inny. W Istambule same dwie Europejki na wielkim bazarze o poranku, czy jedyne kobiety w zatloczonym autobusie, czulysmy sie bardzo bezpiecznie.
                        Takze po odchowaniu potomka, BARDZO polecamsmile
                        • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:24
                          Och urażone męskie ego rycerza, ktory zainwestował w kawę ?smile i koleżanka aż musiała pierścionek pokazywać,bo koleś nie rozumiał ze nie bo nie ?
                          Generalnie obłędny sa strasznie namolne.a potem sie stają agresywni. Ja w Grecji byłam tylko na wyspach,wiec sie nie znam, tam tylko salamander do mnie łypalbig_grin

Pomyślimy kusicielko, na wakacje z latoroślą wydaje sie nawet dość sensowniesmile
                        • zielonelato Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:32
                          Ja do Turcji już nie pojadę już nawet z mężem, chyba, ze przefarbuję jasne włosy na czerń i założę brązowe soczewki big_grin
                        • kkalipso Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:11
                          A skąd ta pewność że to był Grek tam pełno muzułmanów udających Greka.
                      • echtom Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:57
                        > No to podobnie jak we Włoszech, w końcu sobie przefarbowałam włosy, bo tam zgodnie z zasada 'byle co byle blond'

Stereotyp - też tak myślałam, a z moim ciemnym kasztanem nie mogłam się opędzić smile Ale to działało tylko 30 lat temu, rok temu byłam już niewidzialna. Trochę szkoda, bo włoski podryw jest sympatyczny i mało agresywny wink
                        • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:01
                          Ach nie, jak ładna brunetka to tez nie przepuszcza obojętnie smile

Byle co byle blond - to o tlenionych średniourodziwych, które odnosiły uliczne sukcesy w Italii smile
                • myfaith Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 22:15
                  No wlasnie - co jest z tym klepaniem po pupie? Ubrana byłam w długa spódnice a i tak w tramwaju facet poklepał mnie w pośladek - jak wychodziłam walnęlam go w jaja.
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:47
                O jaką "arabie" ci chodzi kłamczuszko? AS nie wpuszcza samotnych kobiet, a bez abaji i zakrytej mialabys poprzedzony wiezieniem wypad.
                • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:00
                  Racja - w miastach to dubai,abu dhabi, doha. A kto ci powiedział ze podróżuje samotnie tak w ogóle ?
                  • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:04
                    Emiraty i Katar... ziew...
                    • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:06
                      Wcale nie ziew,bo dobre soki owocowe maja.
                      • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:13
                        Z soków słyną, ale jeszcze lody... smile)))0
                        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:16
                          mężowie miłośnicy pokoju... i wszystko jasne.
                          • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:18
                            Co jasne?
                            • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:24
                              no jak co? raczyłaś coś pozytywnego o jakimś kraju islamskim/arabskim powiedzieć ergo mąż to ...
                              • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:27
                                Gdybym miała męża muzułmanina to bym tu już nie pisała. big_grinDDD
                              • zielonelato Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:27
                                Że niby Arabskim małżonkiem wszem i wobec się nie pochwaliły?wink
                                Nigdy dośc poczucia humoru big_grin
                                • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:30
                                  Ależ z niej Sherlock Holmes. big_grinDD Dedukcja leży i kwiczy.

Ja mam dziecko bez ślubu, hahaha. ;-D Ergo - nie żyję. ;D
                                  • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:33
                                    No faktycznie mogłam się pomylić. Powinnam napisać: miłośniczki arabskich mężczyzn.
                                    • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:37
                                      Buahahahaha. big_grinDD Serio masz aż tak zero-jedynkowe myślenie?
                                      • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:43
                                        Wyglada na to,ze taksmile
                                        I Cos sie za bardzo interesuje upodobaniami innych... Glodnemu chleb na mysli?
                                        • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:45
                                          Wiem - ona patrzy na nas przez pryzmat siebie. big_grin Pewnie jej narzeczony to jakiś Abdul czy inny taki. ;D
                                          • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:46
                                            Albo Zdzisiek, za to w fantazjach o jurnym rumaku big_grin
                                            • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:47
                                              Może lubi S/M? big_grinDD
                                              • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:50
                                                Że rozmiar ?big_grin
                                                • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:54
                                                  Taki rozmiar ma jej muzułmański chłopak. W spodniach. ;D
                                                  • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:04
                                                    dziewczyny, nie idźcie tą drogą
                                                  • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:09
                                                    Racja, racja. Sie zatrzymujemy, pardon wink
                                                  • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:12
                                                    Ale widzisz - to jedyna metoda. Obśmiać - bo co innego można zrobić? Obrazić się za insynuacje wysuwane w naszym kierunku? smile Kłócić się? wink Ale dobra - przestajemy.
                                                  • araceli Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:17
                                                    thank_you napisała:
                                                    > Ale widzisz - to jedyna metoda. Obśmiać - bo co innego można zrobić?

Merytoryczna dyskusja z Wami niestety nie jest możliwa więc tylko nerwowe chichoty Wam zostają big_grin
                                                  • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:17
                                                    racja absolutnie - jak coś to zabijać śmiechem, ale zawsze pamiętać, że "kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie" wink.
                                                  • araceli Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:20
                                                    migona napisała:
                                                    > racja absolutnie - jak coś to zabijać śmiechem, ale zawsze pamiętać, że "kiedy
                                                    > spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie" wink.

O - to to! Tylko wyższość i pycha big_grin ZERO - absolutne ZERO pomysłów na pomoc uchodźcom (którzy generalnie g..o Was obchodzą) tylko pochichranie się i poczucie lepszym od tej 'dziczy' big_grin Paniusie się znalazły big_grin
                                                  • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:39
                                                    kurcze, coraz bardziej lubię ten twój trollerski styl.
                                                  • araceli Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:48
                                                    Podziwiam upór stosowania określenia 'troll' do osób, które nie spijają Ci słów z dzióbka big_grin
                                                  • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:29
                                                    Migona, Nietzschem możesz nas zawsze przywoływać do porządku, dajemy autoryzacje smile
                                                  • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:39
                                                    zapamiętam big_grin
                                    • rosapulchra-0 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 22:48
                                      wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> No faktycznie mogłam się pomylić. Powinnam napisać: miłośniczki arabskich mężcz
                                      > yzn.

Obsesję się leczy.
                                  • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:33
                                    Ja mam ślub konkordatowy zawarty w Polsce w parafii rzymsko-katolickiejsmile i dziecko dluuuugo poślubne smile

Przenikliwość powalająca.
                                    • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:38
                                      Ale chociaż ciemniejszej karnacji? big_grin
                                      • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:45
                                        No szatynem jest,ale latem uzywa SPF50 bo inaczej sie spalismile
                                        Ode mnie za to ciemniejszy na pewno,ja uzywam blockera smile
                                        • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:53
                                          Uff, mi łatwo udowodnić - włosy mam naturalnie ciemne, a syn i imię i nazwisko i włosy - jak Skandynaw. wink)) Podobnie karnacja. wink
                                          • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:58
                                            No,ale nie możesz,po prostu nie możesz zajmować pozycji pro-uchodźcy, jeżeli nie masz na stanie męża/syna/ojca z ich regionów ... To takie ematkowe,feministyczne myślenie - kobieta nie decyduje.big_grin
                                            • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:04
                                              Ale wiesz co? Właśnie sobie uświadomiłam, że mając tatarskie korzenie sama pewnie jestem muzułmanką, choć jeszcze o tym nie wiem. big_grin
                                              • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:04
                                                Nawet jeśli te korzenie bardzo, bardzo niewidoczne. ;DDD
                                              • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:07
                                                I muzułmanka i Arabka i terrorystka - bo tutaj to synonimy. Ja sie przyznaje bez bicia - zdarza mi sie być terrorystka smile a arabkom zazdroszczę rzęs i brwi i tatuaży z henny smile
                                                • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:13
                                                  To samo masz u Hindusek - ty proislamistko. ;D

P.S. Spadam z wątku - tam niżej pojawił się forumowy troll o ps. araceli i już uprawia swoje manipulacje. wink

Dzięki za miło spędzony czas, pozdrawiam. smile
                                                  • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:28
                                                    Pozdrawiam tez, tak jak pojawia sie araceli to ja tez sie zawijam. Niech ponawijaja miedzy sobą, ich prawo big_grin
                                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:40
                                      z braku laku...
                                      • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:42
                                        Piszesz opierając się na swoim życiowym doświadczeniu? smile
                          • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:27
                            Akurat trafiłaś kula w płot,ale nawet jeśli, to żaden dla mnie dyshonor ani dla ciebie splendor.
                            • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:32
                              w swojej krótkiej ematkowej karierze zdążyłam zauważyć, że mąż muzułmanin albo nawet nie muzułmanin ale arabskiego pochodzenia, ew. Afroamerykanin to że się tak posłużę nomenklaturą z gier: minus 50 do ematkowego respektu w ogóle i kompletna niewiarygodność w jakimkolwiek wątku big_grin
                              • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:37
                                Najbardziej żenujące jest to,ze uzywane jest to w akcie oskarżeniasmile
                                • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:41
                                  Bardziej żenujące jest to, że gdy ktoś pochwali soki i lody w Dubaju to na pewno ma męża muzułmanina. big_grin Czasami chciałabym wejść w skórę ludzi, którzy takie bzdury wymyślają. wink
                                  • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:46
                                    To chyba jasne. Żadna inteligentna kobieta nie odwiedzi kraju, w którym jest zgodnie z prawem obywatelem drugiej kategorii. To tak jakby ciemnoskórzy pchali się do RPA w czasach apartheidu.
                                    • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:48
                                      To nie odwiedzaj Polski,bo jak Polske kocham,to prawa kobiet sa problemem.
                                      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:51
                                        Porównanie wróbla z orłem świadczy o braku mózgu.
                                        • v-mummy Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:55
                                          Dzięki za ornitologiczna diagnoze,zaraz pewnie rozwiniesz bardziej homerycko, orle wysokich lotów ?
                                    • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:48
                                      A dla kogo wybudowano 800 hoteli w Dubaju? big_grinDD
                                • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:43
                                  aa tak...to oskarżenie i wytłumaczenie na wszystko (może co prawda mąż Polak z dziada pradziada, ale podobają ci się te "muslimskie młode byczki" dlatego nie gardłujesz się z nami w wątkach jak trzeba tylko jakieś niuanse big_grin)
                                  jeszcze chyba niedobrze jest być singielką po 30.
            • migona Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:26
              w ogóle to zaczynam się w tych tematach czuć jak jakaś gorliwa obrończyni islamu big_grin, chociaż mam alergię na tę religię
              • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:30
                Ja też, ale to świadczy tylko o tym, że niektórym brak autorefleksji i wyznają zasadę: jak nie jesteś z nami, to jesteś przeciwko nam. 0-1 myślenie, przykre.
        • iziula1 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:53
          Podaj źródło , proszę. Ciekawią mnie te liczby uchodźców w Egipcie i Libanie .
          • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:01
            Google ci odinstalowali?
          • obrus_w_paski Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:08
            Proszsz, wg tego "ciekawego" źrodła, w Turcji 1.8 mln, Liban 1.3, a Egipt 133 tys

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59cd9720ef08.jpg
            • thank_you Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:10
              O Jordanii zapomniałam. smile
              • araceli Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:57
                O Jordanii... a tych wielkich zer przy Arabii Saudyjskiej czy bajecznie bogatych Emiratach oczywiście pikające serduszka nie widzą smile To nie są bracia muzułmanie?
                • obrus_w_paski Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 22:33
                  rany araceli rozmowa z toba to jak partyjka w pingponga, jedna z najnudniejszych gier swoja droga.
                  no przeciez o bogatych krajach arabskich przyjmujacych ZERO uchodzcow/ emigrantow bylo mnostwo razy i chyba kazdy na tym forum zgodzi sie, ze powinni ich przyjmowac, ale nie przyjmuja "i co im zrobisz". ktos pytal o egipt i liban, o kuwejcie itp rozmawiano tutaj setki razy, a GW poswiecila tym krajom i ich nastawieniu do syrijczykow kilka artykulow, wszyscy sie zgadzaja, ze powinni ich przyjac, ale zmusic sie ich nie da, bo nie maja zadnych umow z ONZ czy wuj wie czym.

• araceli Re: Odwrotność sytuacji 09.09.15, 07:24
                    obrus_w_paski napisała:
                    > rany araceli rozmowa z toba to jak partyjka w pingponga, jedna z najnudniejszyc
                    > h gier swoja droga.
                    > no przeciez o bogatych krajach arabskich przyjmujacych ZERO uchodzcow/ emigrant
                    > ow bylo mnostwo razy i chyba kazdy na tym forum zgodzi sie, ze powinni ich przy
                    > jmowac, ale nie przyjmuja "i co im zrobisz". ktos pytal o egipt i liban, o kuwe
                    > jcie itp rozmawiano tutaj setki razy, a GW poswiecila tym krajom i ich nastawie
                    > niu do syrijczykow kilka artykulow, wszyscy sie zgadzaja, ze powinni ich przyja
                    > c, ale zmusic sie ich nie da, bo nie maja zadnych umow z ONZ czy wuj wie czym.

Więc może z łaski swojej zamiast rzucać debilnymi danymi odniesiesz się do pytania zadanego przez autorkę wątku?
            • iziula1 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:35
              Dziękuję. Może wiesz kto jest autorem tych danych ?
              • nickokazjonalny Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 22:19
                UNHCR
        • bramstenga Re: Odwrotność sytuacji 09.09.15, 07:51
          Odkąd Turcja to kraj muzułmański? Od Ataturka jest to państwo radykalnie świeckie.
    • kozica111 Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 19:27
      Nie, ale męża ci znajdą.
    • ingryd 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 19:52
      Prosze bardzo, mala powtorka z historii Polski, do odswierzenia amnezji narodowej

Iran był dla naszych żołnierzy, a także dla tułających się z nimi cywilów, bramą do wolności. Dziękował Irańczykom za pomoc i zapisanie przez nich pięknej karty światowego humanitaryzmu. Podkreślił, że szczególnie dla polskich sierot kraj ten był właściwie jedynym ratunkiem przed śmiercią głodową w Związku Sowieckim.

Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/671671,iran-obchody-70-rocznicy-wyjscia-armii-andersa-z-zssr,id,t.html

Mdlosci dostaje czytajac wiekszosc z was i jest mi pierwszy raz w zyciu WSTYD ze jestem polka
      • thank_you Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 19:59
        Ale Ty wiesz czemu Polacy w ogóle wylądowali w Iranie? wink I myślisz, że to był taki Iran jak dziś?
        • zielonelato Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:02
          Musiałaby najpierw kupić słownik ort. i podręcznik do historii.
        • migona Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:07
          przed Chomeinim się nie liczy! big_grin W ogóle cała dyskusja pod tytułem : "a ciekawe czy by nas przyjęli" jest w obecnej sytuacji politycznej z deka no...kraje arabskie ciągle nie mogą wyjść na prostą ze swojej wiosny, w innych toczą się wojny domowe, a gdzieś tam jeszcze groźba ISIS. Zaręczam, że jakby była w tej chwili jeszcze jakaś wojna w Europie, to nikt mnie by nie zaciągnął do tych krajów. Bo to był wybór między dżumą a cholerą. Uciekałabym gdzieś, gdzie jest spokojne i nie jakoś tragicznie biednie. No bez jaj.
        • szarsz Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:09
          > I myślisz, że to był taki Iran jak dziś?

www.youtube.com/watch?v=G7XmJUtcsak
          • thank_you Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:13
            Chodziło mi o Brytyjczyków, no ale filmik fajny.
            • szarsz Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:57
              > Chodziło mi o Brytyjczyków, no ale filmik fajny.

A mnie o to, że Iran był bardzo postępowym krajem w latach czterdziestych smile
          • zielonelato Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:16
            Tak piękna kobieta, że aż szkoda tej burki wkładać.
            • thank_you Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:17
              To chyba hidżab. smile
              • zielonelato Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:22
                Jaka zwał tak zwał piękna kobietasmile
                Zawsze tak sobie wyobrażałam kobiety Bliskiego Wschodu opisywane w kryminałach Agathy Christie, a teraz je biedne okutali w te szmatki.... eh...smile
                • thank_you Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:28
                  Piękna.

P.S. instagram.com/therichkidsoftehran/ wink
                  • zielonelato Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:37
                    Ta Uroda kobiet Bliskiego Wschodusmile
                    Tylko wolę je bez mhm..szmatek na głowiebig_grin
      • asia-loi Re: Iran - druga strona medalu 08.09.15, 20:06
        ingryd napisała:

> Prosze bardzo, mala powtorka z historii Polski, do odswierzenia amnezji narodowej
        >

Fragment z artykułu, który tu już kilka razy wklejałam.

"Ci nasi to nie byli uchodźcy tak nawiasem, tylko ludność cywilna sojusznika (rząd polski) przejęta przez Brytyjczyków od drugiego sojusznika (ZSRR) w ramach międzynarodowej umowy anglo-polsko-rosyjskiej."

"Nic nie zawdzięczamy tamtemu światu czy rejonowi, innymi słowy. Nie mamy też żadnych rachunków z Afryką.
        Brytyjczycy zrobili bardzo dobrą statystykę w Iranie – wręczyli nam zresztą za to rachunek – w 1945 roku. To nie była żadna pomoc humanitarna, tylko usługa.

I Polska dostała rachunek za koszta naszego rządu w Londynie oraz koszta armijne. Nie tylko krwią zapłaciła swoich żołnierzy oraz pilnowaniem pól roponośnych w Iranie ( – bo o to chodziło Brytyjczykom, którzy rządzili wtedy na 90% powierzchni Iranu, to był zdaje się nawet protektorat – tylko dlatego nas w ogóle wzięli z ZSRR, że od roku mieli bunt tubylców na pokładzie – i potrzebowali naszych mężczyzn pod broń – brakowało im sił, a Anders umiał się targować i wytargował, że żołnierze wyjdą z rodzinami – i tak uratował tysiące wojennych sierot oraz samotnych kobiet).

"Proszę poczytać o tysiącach ludzi – kobiet i dzieci, które via Iran trafiły (tam ich Angole osiedliły) na terenach, gdzie szalała mucha tse-tse: nie było wody za to, chleba ani lekarstw – i na terenach byłego obozu koncentracyjnego dla Burów."

"Brytyjski Iran to był zresztą bodaj jedyny przypadek w naszej tysiącletniej historii tego rodzaju. Zawsze było odwrotnie np. przez ileś wieków uciekali do nas Żydzi – z całej Europy. To my mamy tradycje faktycznej tolerancji, także religijnej i obyczajowej – chyba szkoda, że zna pani bartoszewski wariant naszej historii, a nie ten prawdziwy".

"PS 3. 20 tysięcy Polaków mieszka w Kazachstanie. ONI MAJĄ PIERWSZEŃSTWO.
        Pani nie obchodzi ich los, bo pani nie zna historii własnego kraju: to są potomkowie tych, których nie udało się Andersowi zabrać ze sobą do Iranu.
        Dla mnie to są jedyni ludzie warci zainteresowania. REPATRIANCI."

Cały artykuł tu, długi, ale polecam:
        blogpublika.com/2015/09/03/uchodzcy-a-sprawa-murzynska/
      • araceli Re: 70 rocznica wyjscia armii andersa do IRANU 08.09.15, 20:58
        ingryd napisała:
        > Prosze bardzo, mala powtorka z historii Polski, do odswierzenia amnezji narodowej

O - czekałam która wyrywna się tym ośmieszy big_grin
    • lieu Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 20:54
      polecam
      natemat.pl/148383,my-tez-bylismy-uchodzcami-w-czasie-ii-wojny-swiatowej-przyjmowali-nas-na-calym-swiecie
      • kkalipso Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:17
        Polacy są bardzo lubiani i szanowani na całym świecie nie dziwię się że przyjmowano ich z otwartymi rękoma.
    • anorektycznazdzira Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:13
      big_grinbig_grinbig_grin
      Pytanie. Wypuszczasz tabun europejsko ubranych Europejek do sklepów, urzędów i na ulice a tamtejsi mężczyźni z szacunkiem i sympatią pomagają im funkcjonowac w nowym środowisku.
    • nickbezznaczenia Re: Odwrotność sytuacji 08.09.15, 21:14
      pl.wikipedia.org/wiki/Polonezk%C3%B6y
    • woman_in_love uchodźcy muzułmańscy to zło, nawet dla ich braci 09.09.15, 10:14
      Kuwejt deportował swojego czasu 400 000 Palestyńczyków, bo okazali się zdrajcami (poparli iracką inwazję rzekomo), a w rzeczywistości byli uciążliwi. Arabia, Dubaj czy Katar wolą przyjmować chrześcijańskich niewolników np. z Filipin i nie dawać im żadnych praw, a w razie czego natychmiast deportują.

W żadnym muzułmańskim kraju uchodźcy muzułmańscy nie otrzymali żadnych praw, a obywatelstwa im nawet ODBIERANO. Najgorszą opinię mają Palestyńczycy, dlatego
      "Według 1547 dekretu Ligii Arabskiej z 1959 roku, Palestyńczycy nie mogą stać się obywatelami krajów arabskich, “w celu zachowania palestyńskiej tożsamości”."

W 1988: Jordania cofnęła obywatelstwo milionom Palestyńczyków z Zachodniego Brzegu Jordanu, gdy ogłoszono „niepodległość”.

www.euroislam.pl/index.php/2014/11/jak-swiat-arabski-dyskryminuje-palestynczykow/
    • depompadur Re: Odwrotność sytuacji 09.09.15, 10:28
      Jedynymi krajami muzułmańskimi jakie mogłabym wziąć pod uwagę przy ewentualnej ucieczce to Bośnia i Hercegowina (chętnie) lub Albania (mniej chętnie). Ale czy tam mogłoby być lepsze życie? Wysokie bezrobocie, a socjalu właściwie nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka