Gość: Paulina IP: *.217-171-54.tkchopin.pl 01.01.09, 22:46 Mam problem . Chcialabym zmienić nagłowek bloxa , tzn. umiescic tam zdjecie . Czy moge to zrobić sama ? jak tak to w jaki sposob? Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Szablon 01.01.09, 23:41 Możesz. Ładujesz zdjęcie do zasobów, wchodzisz do wygląd -> css Ja mam tam coś takiego: #BlogTytulBox {border-bottom:thin dotted #298B09; background-image: url('/resource/portrecik2008.jpg'); background-repeat: no-repeat; background-position: right}; co daje taki efekt: juniororazmala.blox.pl/html border to ramka, u mnie w kropki, czyli dotted, to pochodzi z podstawy szablonu, ale juz nie pamiętam, który to był background image to własnie moja fotka, w zasobach mojego bloga ma nazwę portrecik2008.jpg - adres jest względny i odnosi się konkretnie do zasobów MOJEGO bloga - na twoim blogu będzie odnosił się do twojego background-repeat: no-repeat; Powtórzenia - u mnie zadeklarowane bez powtórzeń background-position: right Położenie - u mnie po prawej Ogólnie, za zmiany w nagłówku bloga odpowiedzialna jest ta sekcja: #BlogTytulBox Kombinuj tylko tam. Odpowiedz Link Zgłoś