Dodaj do ulubionych

olaplex..ktoś zna?

24.09.15, 14:52
Macie jakieś doświadczenia. ?
Obserwuj wątek
    • nenia1 Re: olaplex..ktoś zna? 24.09.15, 19:36
      Nie znam, ale przedwczoraj byłam u fryzjerki i pani, do której jak dotąd mam zaufanie, bo świetnie robi włosy, zachwalała ten zabieg, podobno klientki w większości zachwycone, zapytałam więc czemu mi mówi po farbowaniu a nie przed, odpowiedziała, że nie chce wyjść na kogoś kto naciąga i mam sobie poczytać co piszę kobiety w internecie. Jak na razie większość wypowiedzi na tak, więc wypróbuję następnym razem.
      • white_swan Re: olaplex..ktoś zna? 24.09.15, 19:56
        Polecam smile Włosów nie miałam farbowanych olaplexem ponieważ robię tylko odrosty. Natomiast miałam zabieg regeneracyjny olaplex i jestem zachwycona efektem. Mam długie włosy, nie są jakoś bardzo zniszczone, ale suche i łatwo plątające. Minął tydzień i nadal nie muszę włosów rozczesywać, są miękkie i gładkie . Mam w domu olaplex do fazy 3 czyli podtrzymania efektów i do tego polecaną przez firmę odżywkę Kevin Murphy. Ale jeszcze nie stosowałam.
    • mary_lu Re: olaplex..ktoś zna? 24.09.15, 20:06
      Za kilka dni idę, siedziałam wczoraj u fryzjera kilka godzin i przy mnie trzy kobiety miały farbowanie z olaplex, a fryzjerki pokazywały swoje włosy, trzeba przyznać, że efekt jest spektakularny. Jedna klientka przyszła z totalnym żółtym wacianym filcem na głowie po kilku domowych dekoloryzacjach, fryzjerka jej to jeszcze raz rozjaśniła (!) do pięknej platyny i dziewczyna wyszła z włosami, które wyglądały, jakby od zawsze były profesjonalnie farbowane i pielęgnowane.

Fryzjerki też dawały nam swoje włosy do pomacania, i jak na mój gust, i na to co mówiły, włosy były w strukturze jakby nigdy nie farbowane i nie utleniane. Prawie nie muszą używać odżywek po myciu. Nie wiedzą, jaki będzie efekt długofalowy, bo mają to miesiąc, ale podobno efekt jednego zabiegu utrzymuje się w pełni dwa-trzy miesiące.
    • karanissa Re: olaplex..ktoś zna? 25.09.15, 15:36
      Wczoraj mialam farbowanie z olaplexem smile Skusilam sie, bo u mojej fryzjerki wiele klientek sobie to robi i efekty faktycznie sa (zwlaszcza przy rozjasnianiu wlosow). Po sobie moge powiedziec, ze rzeczywsicie wlos bardziej blyszczacy i gladki. Fryzjerka powiedziala mi, ze taki efekt moze utrzymac sie do kolejnego farbowania, mam nadzieje, ze tak bedzie smile
      • gosia-sk Re: olaplex..ktoś zna? 03.10.15, 08:52
        Jasne, że znam Olaplex smile Podpatrzyłam, że podczas jednego z zabiegów ratujących moje włosy używała go moja fryzjerka. Można go kupić w internecie, np tutaj - www.pjszop.pl/search?keyword=olaplex&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category może nie jest najtaniej, ale zdecydowanie warto. Za dwie wizyty u fryzjerki zapłacę podobnie a to opakowanie starczy mi zdecydowanie na dłużej.
        • white_swan Re: olaplex..ktoś zna? 03.10.15, 16:45
          gosia-sk napisał(a):

> Jasne, że znam Olaplex smile Podpatrzyłam, że podczas jednego z zabiegów ratujących moje włosy używała go moja fryzjerka. Można
          go kupić w internecie, np tutaj - www.pjszop.pl/search?keyword=olaplex&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category może nie
          jest najtaniej, ale zdecydowanie warto. Za dwie wizyty u fryzjerki zapłacę podobnie a to opakowanie starczy mi zdecydowanie na
          dłużej.

Ale to jest tylko odżywka , do podtrzymania efektu. Całego zestawu olaplex osoba prywatna nie może kupić. Za ponad 200$ możesz jedynie kupić zagranicą.
    • ewekub Przereklamowany 25.09.15, 20:04
      Miałam trzykrotnie farbowane włosy z olaplexem.
      Mój fryzjer bardzo go zachwalał, a ja nie widzę żadnej różnicy.
      Myślałam, że może tylko mi się wydaje, ale moja siostra miała również nałożony olaplex i również bez efektu.
      Następnym razem rezygnuję z niego.
      Salon fryzjerski jest z głównej półki, zabieg był na pewno dobrze przeprowadzony.
      • ewekub Re: Przereklamowany 25.09.15, 20:06
        * z GÓRNEJ półki wink
        • kariwitch00 Re: Przereklamowany 30.09.15, 10:23
          Możecie napisac jak długo utrzymują sie efekty takiego zabiegu pielegnacyjnego, czy to trwałe odbuduje włosy czy działa doraźnie a wiec gładkie włosy do kolejnego mycia? Czy mozna liczyć na jakies trwałe efekty?
          • mary_lu Re: Przereklamowany 30.09.15, 10:40
            Dzisiaj po południu idę na zabieg, to będę mogła powiedzieć coś więcej za kilka dni. Koleżanka, która ma to na głowie od tygodnia mówi, że efekt przez te kilka dni się utrzymuje, używa 1/3 dawnej ilości odżywki, a włosy gładkie i z domkniętą łuską, mało się plączą, a jednocześnie zero obciążenia czy oklejenia.
            • kariwitch00 Re: Przereklamowany 30.09.15, 10:47
              OK ale jeśli ten efekt jest doraźny tj do następnego mycia to uwazam nie warto inwestować w zabieg ponad 100 zł, trzeba to pewnie stosować regularnie, raz w tygodniu tak ?
          • karanissa Re: Przereklamowany 30.09.15, 10:46

U mnie na razie efekt sie trzyma - bylam ponad tydzien temu. Wlosy sa gladkie i lsniace, a co najwazniejsze - nie pusza sie i sa proste. Wystarczy wysuszyc je na gruba szczotke, nie musze juz poprawiac prostownica. Zobaczymy, ile ten efekt sie utrzyma.
            • kariwitch00 Re: Przereklamowany 30.09.15, 10:48
              A ile razy myłaś włosy od zabiegu?
              • montechristo4 Re: Przereklamowany 30.09.15, 10:54
                przereklamowany. Miałam włosy na końcach rozjasniane i po dwóch myciach mam filc sad Szkoda takiej kasy, więcej nie zrobię.
    • mary_lu Re: olaplex..ktoś zna? 30.09.15, 17:01
      No to jestem tuż po, włosy jak lustro i jedwab, w dotyku jak u dziecka. Fryzjerka twierdzi, że na początku też zdarzały jej się klientki, u których nie było różnicy, winą jest instrukcja producenta, który każe trzymać produkt drugi za krótko. Oprócz tego efekt jest głównie na włosach rozjaśnianych, włosy zniszczone czym innym niż rozjaśnianie nie reagują tak dobrze na preparat.

Zobaczymy, co z tego zostanie jutro po myciu.

Z rzeczy, które mogą być minusem - zabieg podbija kolor. U mnie pięknie podkreślił lekkie ombre, ale też wyciągnął skądś pasma koloru, którego myślałam, źe z sukcesem pozbyłam się pół roku temu.
      • mary_lu Re: olaplex..ktoś zna? 01.10.15, 09:11
        Dzisiaj po myciu (a używam mocno czyszczącego ziołowego szamponu) mam 90% wczorajszego efektu. Użyłam mało odżywki, włosy były słabo splątane, bardzo łatwo dały się rozczesać, są gładkie i miękkie. Nie układałam ich na szczotce, nie prostowałam, nie przygładzałam, mam przyjemną, naturalną fryzurę (włosy do ramion).
        • kariwitch00 Re: olaplex..ktoś zna? 01.10.15, 10:34
          A wiec wyglada na to ze efekt nie jest doraźny,a co z kolorem wlosow, bardzo sie zmienia? Jak długo fryzjer trzymał ci poszczególne preparaty na głowie bo chce zamówić zestaw do użytku domowego.
          • mary_lu Re: olaplex..ktoś zna? 01.10.15, 10:38
            Pierwszy preparat miałam ok. 10 minut, a o drugim fryzjerka mówiła, że musi być 20 minut minimum, siedziałam z nim nieco ponad pół godziny.
          • mary_lu Re: olaplex..ktoś zna? 01.10.15, 10:42
            Co do koloru, to po prostu staje się czystszy i bardziej wyraźny. Włos robi się gładki, to i kolor "wychodzi". Raczej nie jest to "chemiczna" zmiana koloru w stylu "wszystko żółknie", albo "wszystko ciemnieje". Podobno farba będzie dłużej się wypłukiwać, czyli koloryzacja ma być trwalsza.
            • kariwitch00 Re: olaplex..ktoś zna? 01.10.15, 10:58
              Boje sie ze włos zrobi sie gładki ale kosztem koloru,walczę z ciepłymi tonami i zazwyczaj takie cudowanie wygładzanie wyciąga mi je,mam no pielegnice daje świetny efekt gładkich odżywionych błyszczących wlosow ale robi mi jednocześnie na głowie paskudny kolor.
              • mary_lu Re: olaplex..ktoś zna? 01.10.15, 11:05
                Jest to bardzo prawdopodobne, niestety. Siostra właśnie do mnie dzwoniła, że jest po zabiegu, włosy w dotyku cudne, ale blond zrudział i ściemniał ( u niej na włosach większość blondów ma tendencję do rudzenia). Według fryzjerki, jeśli następną koloryzację zrobi u niej od razu z olaplexem, to tego uniknie. Pożyjemy, zobaczymy.
    • kariwitch00 Re: olaplex..ktoś zna? 01.10.15, 11:13
      Właśnie mi tez kolor rudzieje, do tej pory musze wybierać czy ładny kolor czy wygładzone ładne włosy, jednego i drugiego ńie udało mi sie osiągnąć a cudowalam z nimi juz na wszelkie możliwe sposoby, poza olaplexem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka