Dodaj do ulubionych

Kiecki szukam

30.09.15, 15:06
Wątek tzw. lajtowy, poszukiwawczy. Szukam sukienki, która spełni następujące wymagania:

- będzie na okres jesienno - zimowy, więc preferowany grubszy materiał, rękawy długie lub 3/4.
- będzie umożliwiała karmienie piersią, bez potrzeby rozbierania się do tej czynności
- NIE będzie sukienką typowo ciążową.

Chciałabym w niej obskoczyć kilka mniej lub bardziej formalnych imprez, więc wszelkie dresówki, podomki itd odpadają. Preferowany sposób zakupu: online, więc fajnie żeby na stronie sklepu była podana rozmiarówka, żeby można było się pomierzyć przed zakupem.

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć nic w tym guście, bo zazwyczaj sukienki posiadające suwaki czy zakładki umożliwiające KP są jednocześnie sukienkami ciążowymi, często workowatymi.
Ematki wszystko wiedzą, to może coś podpowiedzą.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Kiecki szukam 30.09.15, 15:15
      Dekolt kopertowy albo rozpinana z przodu. Do tego szal, zeby się okryc od ramienia w dół i już.
    • run_away83 Re: Kiecki szukam 30.09.15, 15:49
      Szukaj sukienki dzianinowej z kopertowym dekoltem. Ja mam kilka kiecek tego typu, najbardziej lubię dwie z top secret (kopertowy krój, dzianina imitującą zamsz, lekko podkreślona talia, mam śliwkową i granatową). Do tego duży szal którym można przysłonić dekolt w trakcie karmienia. Mam też jedną podobną z M&S.
    • angeika89 Re: Kiecki szukam 30.09.15, 22:43
      W sukienkach typu "oriana" łatwo wyjąć biust w celu kp.
      Np coś takiego:
      www.jestesmodna.pl/sukienki/sukienki_wieczorowe/sukienka_oriana_knitwear.html
    • 18lipcowa3 Re: Kiecki szukam 30.09.15, 22:58
      uuuu gratulacje!
    • kaamilka Re: Kiecki szukam 30.09.15, 23:03
      A nie myslalas zeby kiecke uszyc? Wtedy pod biust dajesz dwa kryjace suwaki i git. Sama tak zrobilam i bylam super zadowolona.
      • lauren6 Re: Kiecki szukam 30.09.15, 23:17
        Jak nic nie znajdę to tak. Dziwi mnie, że na okres ciąży bez problemu kupiłam sobie bardzo fajne sukienki w necie, a gdy szukam sukienek dla karmiącej to szału nie ma.
        • run_away83 Re: Kiecki szukam 01.10.15, 08:36
          Bo ciąża trwa 9 miesięcy, ciężarna nie jest zwykle uziemiona w domu, prowadzi względnie normalny tryb życia, tzn. chodzi do pracy i prowadzi życie towarzyskie - to i popyt na ciążowe ciuchy jest, a więc jest i podaż. Z ciuchami do karmienia już tak różowo nie jest, z prostej przyczyny, zerknij sobie w jakieś statystyki - mało która matka karmi piersią dłużej niż kilka, kilkanaście tygodni; w dodatku sporo kobiet w okresie niemowlęctwa wychodzi z domu tylko po to żeby kurcgalopkiem przebiec przez osiedle z dzidzią w wózku i kupić bułki i mleko - na ciuchy dla karmiących jest więc o wiele mniejszy popyt niż na te dla ciężarnych, to i podaży nie ma. Trzeba kombinować.
        • kaamilka Re: Kiecki szukam 01.10.15, 09:20
          W ogole jak juz cos znajdziesz to wszystko w kroju takim jakby matka karmiaca musisla koniecznie tuszowac brzuch albo co tam jeszcze. Ja uszylam taka www.google.pl/search?q=dekolt+z+peknieciem&client=ms-android-om-lge&hl=pl-PL&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIsPDsrdDvxgIVRLsUCh3RPAAE&biw=360&bih=566#imgrc=JHsyCdMEXseasM%3A
          I wlasnie pod piersi mam wszyte dwa zameczki kryjace. Ze zwyklego stanika zrobilam karmnik i bylo pieknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka