Dodaj do ulubionych

Takie młode, a już stare

04.10.15, 08:58
Zobaczyłam zdjęcia Magdy Masny i serio - dałabym jej co najmniej 10 lat więcej. Przecież ona jest ledwo 10 lat ode mnie starsza... Ma 46 lat. Serio, spokojnie mogłaby mieć 60 i bym prędzej uwierzyła uncertain
www.pudelek.pl/artykul/84233/pamietacie_magde_masny_z_kola_fortuny_zdjecia/
Tak samo Iwona Węgrowska. Byłam święcie przekonana, że u niej to taka ciąża w ostatnim możliwym momencie, czyli już około czterdziestki. A ona ma zaledwie 33 lata.
I jeszcze niedawno przeczytałam, że Marta Grycan, którą oceniałam na dobrze zakonserwowaną 50+, ma tylko 43 lata.

Od czego to zależy? Od tuszy, makijażu, ubioru?
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 09:06
      tusza dodaje, potem rysy twarzy , geny, zadbanie
    • b-b1 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 09:11
      Grycanka ma tylko 43 lata????

Dokładnie jest tak jak napisałaś-tusza i ubiór i "sceniczny" makijaż, który nałożony w opcji hard- aby się trzymał i przed kamerami dobrze wyglądał wchodzi w każdą najmniejszą zmarszczkę i uwidacznia ją maksymalnie dodając lat.
    • sasanka4321 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 09:34
      > Przecież ona jest ledwo 10 lat ode mnie starsza...

No coz, pewnie za 10 lat bedziesz dokladnie tak wygladac. He, he, he...
      • mas.uka Re: Takie młode, a już stare 11.10.15, 16:54
        Dokładnie smile Ja sama mam 34 i zero zmarszczek, ostatnio wzięto mnie za studentkę. Ale to żadna moja zasługa tylko rodzinna cecha i u nas w rodzinie kobiety mając 37-38 lat nagle trach i nadrabiają jakieś dziesięć lat w kilka miesięcy i wychodzą wszystkie zmarszczki których nie było, starzejemy się skokowo niestety. Więc nie ma się co cieszyć na zapas i wyszydzać innych bo niestety Pan Czas posuwa nas wszystkich równo
    • lauren6 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 09:44
      Akurat Masny jest szczupła, więc z tą tusza różnie bywa.

Stres, geny. Nadmiar operacji plastycznych też nie pomaga, co widać po Grycan i Wegrowskiej.
    • mid.week Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 09:48
      Może ona wygląda normalnie, ale przyzwyczajono nas do widoku super wygładzonych rozmaitymi metodami twarzy?
      • fin-dus Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:07
        No bez przesady, naprawdę.
        Pracuję w normalnymi kobietami, których na pewno nie stać na wygładzanie twarzy i których w ogóle to nie interesuje. Starzeją się normalnie, naturalnie. Znam ich wiek i dlatego czasem zaskakuje mnie wiek osób znanych z telewizji. Bo te moje koleżanki, mając tyle samo lat, wyglądają o wiele młodziej.
    • mruwa9 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 09:51
      poczekaj 10 lat i popatrz w lustro wink
      BTW mnie sie bardziej podobaja osoby naturalnie starzejace sie, ze zmarszczkami, , niz napompowane botoksem i silikonem, z wargami na glonojada i zamurowana mimika.
      • kira02 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:02
        Otóż to. No i czemu one wszystkie mają wargi na glonojada?!!
        • mia_siochi Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:12
          Bo im sie takie podobają.
          Jak powiem wprost "tylko bez efektu kaczora" to nie mam kaczora.
          Jakbym chciała z kaczorem, to by tak było, jakkolwiek dwuznacznie by to nie brzmiało big_grin
        • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:26
          Podobno to nie jest proste powiększyć usta tak, żeby nie wyszedł glonojad. Tak słyszałam.
    • salinas Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:02
      fin-dus napisała:

> Zobaczyłam zdjęcia Magdy Masny i serio - dałabym jej co najmniej 10 lat więcej.
      > Przecież ona jest ledwo 10 lat ode mnie starsza.

Poprosimy o Twoją fotkę i ocenimy na ile wyglądasz. Może się będziesz zdziwiona... że nie jesteś taka piękna i młoda jak Ci się wydaje tongue_out
      • fin-dus Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:09
        Nie napisałam, że jestem piękna i młoda. Jestem przeciętna. A to, jak będę wyglądać, oceniam przez pryzmat mojej mamy, która też wygląda przeciętnie i starzeje się przeciętnie. I stąd moje zaskoczenie.
        • salinas Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:13
          Pani Masny też wygląda jak przeciętna kobieta przed pięćdziesiątką. Starzeje się z godnością , bez skalpela, botoksu. Dla mnie wygląda normalnie.
          • tarkawodna Re: Takie młode, a już stare 05.10.15, 21:25
            Serio? No nie wiem, ta szyja, te oczy, dla mnie wygląda na ok 60.
    • jolie Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:02
      Dla mnie Magda Masny wygląda jak pani przed 50 - czyli na tyle, ile ma lat. Zresztą 46- letnia kobieta nie jest dla mnie młoda tylko dojrzała. Myślę też, że u Iwony Węgrowskiej czy Marty Grycan urodowym problemem nie jest stary wygląd...
    • liliawodna222 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:02
      Wygląda bardzo dojrzale. Też bym jej dała 55+ .
    • nangaparbat3 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:10
      Ciekawe ze nigdy jeszcze nie było tu watku "starsza 10 lat ode mnie, a wygląda jakby byla 15 lat mlodsza".
      • fin-dus Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:22
        Zdarza się i tak. Mam kuzynkę, która ma 42 lata i czworo dzieci. Najstarszy syn ma 20 lat. Ostatnio była z nim na zakupach i panie w sklepie zwracały się do niej tak, jakby była dziewczyną swojego syna big_grin Syn powiedział, że ostatni raz gdziekolwiek z nią wychodzi, hehe.
        • echtom Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:52
          > Syn powiedział, że ostatni raz gdziekolwiek z nią wychodzi, hehe.

Nie wiem, czemu synowie mają z tym problem wink Kiedy moja szwagierka, lat 37, poszła do syna na zakończenie gimnazjum, koledzy się zachwycali, jaka z jego siostry fajna laska, a on jakoś nie podzielał ich entuzjazmu tongue_out
          • black_halo Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 16:46
            Bo dla syna jego matka, chocby nie wiem jak piekna to jest stare prochno, ktore zrzedzi, medzi, kaze sprzatac pokoj, wyrzuycac ogryzki i zabrania hodowli nowych cywolizacji pod lozkiem, w pudelkach po pizzy. Dla kolegow to jest jest za to wizualnie fajna laska.
          • aandzia43 Re: Takie młode, a już stare 05.10.15, 11:51
            Pewnie wewnętrzna walka z kompleksem Edypa tongue_out Odpępniania ciąg dalszy - matka idzie w odstawkę i jako autorytet (autorytetów szuka się w gronie męskim), i jako królewna, którą była dla przedszkolaka. Taki czas i lepiej chłopakowi erotyczną stroną w oczy nie kłuć, bo się należycie nie.rozwinie w mężczyznę.
            • echtom Re: Takie młode, a już stare 05.10.15, 12:50
              Na razie z chłopakiem wszystko w porządku - ma 26 lat i właśnie się ożenił wink
              • aandzia43 Re: Takie młode, a już stare 05.10.15, 14:03
                Czyli szczęśliwie zwalczył przeciwności losu w postaci sensownej mamy tongue_out
                • aandzia43 Re: Takie młode, a już stare 05.10.15, 14:04
                  Seksownej miało być.
      • black_halo Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:14
        Znam jedna taka kobiete, murzynke jednak musze dodac. Jak ja poznalam to myslalam, ze ma max. 25 lat, potem poznalam jej corke i sie mocno zdziwilam bo jej corka miala 21 lat, ona sama 44. W wieku 44 lat zaliczylam z mezem wpadke i dorobilam sie drugiego dziecka, rok pozniej trzeciego. Po obu ciazach nie zostal jej nawet minimalny waleczek tluszczu, ani milimetra obwislej skory nic. Dzisiaj ma 51 lat i moim zdaniem wyglada na max. 30, na pewno lepiej niz ja a tez zadnych zmarszczek nie mam.
    • kawka74 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:23
      > Zobaczyłam zdjęcia Magdy Masny i serio - dałabym jej co najmniej 10 lat więcej.
      > Przecież ona jest ledwo 10 lat ode mnie starsza...

W ciągu kilku lat można się bardzo posypać, więc byłabym ostrożna z samozadowoleniem.

> Od czego to zależy? Od tuszy, makijażu, ubioru?

Niewłaściwy ubiór czy makijaż dodają lat, a tusza - tu jest różnie, owszem, wielki tyłek może dodać lat, ale skóra osób z nadwagą (i otyłych również) starzeje się wolniej.
      • fin-dus Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:36
        Jakim samozadowoleniem? Czy napisałam, że wyglądam lepiej? Tak się po prostu zastanawiam.

Jest też sobie taka para - Piotr Starak i Agnieszka Szulim. I serio, oni dla mnie wyglądają jak matka z synem. On jest koszmarny, ale mógłby spokojnie twierdzić, że ma 20 lat. Ona jest ładna i bardzo zadbana, bez zmarszczek, a i tak bym jej dała jakieś 40.
        To chodzi chyba niekoniecznie o wygląd, tylko o powagę.
        Mam koleżankę, która ma na pewno więcej niż 40 lat. I ma sporo zmarszczek. Jednocześnie jest w niej coś takiego, że każdy z automatu daje jej około trzydziestki, bo jest taka, hm... Młodzieńcza wewnętrznie?
        • kawka74 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 11:29
          > Jakim samozadowoleniem?

Tym, co zwykle się pojawia u wszystkich założycielek tego rodzaju wątków, i nie mów, że nie ;p

> To chodzi chyba niekoniecznie o wygląd, tylko o powagę.

Może w pewnym stopniu tak jest. U Staraka włosy, okrągła buźka nastolatka i ubiór powodują, że wygląda jak maturzysta. Szulim ubiera się poważniej, jest od niego wyższa, a do tego widać przebyte różne ingerencje chirurgiczne (jeśli zostanie przekroczona cienka czerwona linia, dodają wieku zamiast odjąć). Metrykalnie różni ich chyba pięć czy sześć lat, wizualnie z piętnaście.
          • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:50
            Jak dla mnie Szulim jest takim przypadkiem, który już przekroczył granicę, jej twarz jest bardzo sztuczna.
    • solejrolia Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:35
      Grycan czy Węgrowska, no cóż z taką ilościa makijazu nie można wyglądać dobrze i młodo.
      a Magda Masny wygląda na swój wiek.
      To jest nadal bardzo piękna kobieta. Nie dziewczyna, a właśnie kobieta.

Poza tym są też osoby, które są mało fotogeniczne, owszem można zrobic im dobre zdjęcie (ciekawe), ale ogólnie te twarze wyglądają inaczej, albo gorzej, albo starzej, niż są w naturze.
      ja np niezbyt dobrze wyglądam na zdjeciach- staro może nie, raczej an swój wiek, ale mam ostre rysy twarzy, natomiast w realu wyglądam nieco lepiej, delikatniej.
    • aagnes Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:38
      Czyli potwierdza sie - znacznie gorzej wygladaja brunetki, po 40 wygladaja staro.
    • aandzia43 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 10:55
      Magda Masny wygląda na swój wiek, nie na więcej. Ma urodę ze "wschodnimi", ciężkimi powiekami. Powyżej czterdziestki na zdjęciu uśmiechniętym nie wychodzi się dobrze z taką urodą. W realu ten element wygląda dużo lepiej, prawie się go nie zauważa na kobiecie, jeśli ma ona inne walory i młode elementy urody. Plastyka powieki górnej i botoks na kurze łapki powinny załatwić sprawę i opóźnić proces "sypania" się twarzy. Może kiedyś pani Masny się zdecyduje na ten krok. A na razie jest po prostu ładną kobietą w swoim wieku.
      • lady-z-gaga Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 13:15
        aandzia43 napisała:

> Magda Masny wygląda na swój wiek, nie na więcej.

Wygląda równo na 60 lat.
      • aurinko Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:01
        Szyje ma bardzo pomarszczona, stara. Kurze lapki nic nie znacza przy takiej szyi, ktora bardzo postarza.
    • lady-z-gaga nie słuchaj ich :P 04.10.15, 12:55
      ponieważ masz rację
      ona naprawdę wygląda źle - pomyślałabym, że jest moją rówieśnicą, a ja mam dychę więcej
      bożesztymój, jak wspomnę, jaka ze mnie była laska w wieku 46 lat wink teraz faktycznie i szyja się posypała, i powieka nieco opada, i zmarszczki przy oczach widać podczas uśmiechu albo przy niekorzystnym oświetleniu
      jednak to wszystko jest efektem menopauzy i nastąpiło po 50tce - kwestia ostatnich 3-4 lat
      tym bardziej szokuje, że ta pani nie jest chuda, moje koleżanki rówieśnice o pełniejszych buziach nie mają nawet połowy jej zmarszczek
      nie wierz w to, co tu piszą niektore mądrale, że w jej wieku każda niepoprawiana sztucznie kobieta tak wygląda... byłabym w stanie natychmiast pokazac wiele 50tek, ktore wyglądają lepiej ( a wcale nie mam tłumu znajomych smile )
      • kropkacom Re: nie słuchaj ich :P 04.10.15, 15:39
        Choroby i używki niestety przydają lat na twarzy. Może pani ma jeden z tych problemów.
    • paloma_blauwinder Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 13:26
      Rozmawiałam sobie ostatnio luźno ze znajomą o dzieciach, zwierzętach itd.. I tak jakoś wyszło, że te jej dzieci są w moim wieku. O mało się nie zakrztusiłam z wrażenia, bo dałabym jej 10-15 lat mniej niż miała, była zupełnie niezrobiona, tylko farba na włosach. Znam też inną o podobnych parametrach - wspólny mianownik: obie są instruktorkami rekreacyjnego sportu dla dzieci na świeżym powietrzu (dużo ruchu, słońca, uśmiechu, mało stresu, bez używek). Panie ze zdjęć prezentują chyba dokładnie odwrotny tryb życia.
      • echtom Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 16:02
        > O mało się nie zakrztusiłam z wrażenia, bo dałabym jej 10-15 lat mniej niż miała

Ja tak miałam z rodzicami koleżanki córki z liceum. Wyglądali na moich rówieśników, okazało się, że są o kilkanaście lat starsi i mają jeszcze dwie córki w wieku 30+.
    • m_incubo Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 13:31
      Nie "ledwo" dziesięć lat starsza, tylko "aż" dziesięć, nie porównuj 36 latki do kobiety w wieku 46 lat. Albo inaczej, spojrzyj na swoje aktualne zdjęcia za 10 lat, a przekonasz się sama jak się sypnęłaś wink
      Magda Masny wygląda bardzo dobrze, tylko jakoś poważnie i to jej dodaje moim zdaniem kilka lat. Patrząc na fotkę myślałam, że jest po 50 (52-53), ale bez przesady, dowalić że wygląda na 60 mogła tylko rasowa ematka.
      • anorektycznazdzira Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:38
        dokładnie tak samo uważam
    • mary_lu Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 13:37
      Piękna kobieta, ciuchy, fryzura i makijaż starszej pani i chyba mocno niehigieniczny tryb życia, niestety.

Wygląda na więcej lat niż ma.
      • mary_lu Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 13:40
        Mam prawie sześdziesięcioletnią mamę, więc i dużo znajomych w tym wieku, tak jak Magda Masny wyglądają zadbane panie o dobrą dekadę od niej starsze.
        • isa1001 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 14:11
          mary_lu napisała:

> Mam prawie sześdziesięcioletnią mamę, więc i dużo znajomych w tym wieku, tak ja
          > k Magda Masny wyglądają zadbane panie o dobrą dekadę od niej starsze.

Dokładnie. Jestem niemal rówieśniczką tej pani, ale nie mam takich zmarszczek i zwisów na szyi. Ona wygląda nie na 46 a na 56.
          • enatealie Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 14:32
            Tak, na 66 od razu. Moim zdaniem wygląda na kobietę w swoim wieku, ewentualnie 2-3 lata starszą. Ma niekorzystną fryzurę, ale twarz wygląda całkiem ok.
            Dziwi mnie też pisanie, że Grycanka wygląda na starszą niż 43 lata. W którym niby miejscu? Twarz ma wygładzoną niczym dziewczyna dwa razy młodsza. Chirurg, zabiegi, nie wnikam, ale na zdjęciach z bliska widać, że dobrze się trzyma.
    • kkalipso Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 14:46
      Fakt jestem młodsza od tej pani o 6 lat ale przy niej wyglądałabym jak mała dziewczynka.
      Może ściemnia z tym wiekiem bo wygląda jak po 60 ....
    • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:26
      Co do Marty Grycan, to kiedy Grycanki zaczęły być "na fali", to ta kobieta nawet mi się podobała - wprawdzie z nadwagą, ale uroda kojarząca się (mnie, podkreślamsmile trochę z włoską mammą, trochę z taką kokotą. Zmysłowa, zadbana, może i tandetna, ale seksowna, dojrzała babka o pełnych kształtach. Tylko że ja myślałam, że ona jest koło 50-tki, a chyba nawet 40-tki wtedy nie miała...
      • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:29
        Jeszcze Natalia Siwiec (chociaż tutaj obwiniam śniadą karnacje i mocny makijaż), którą mimo sztuczności i spartolonych cycków, uważam za piękną kobietę, ale kiedy ją pierwszy raz zobaczyłam, to dawałam jej 5-7 lat więcej, niż ma. Tak samo Weronika Rosati, moja rówieśniczka, ale tutaj też - mocny makijaż, takie a nie inne stylizacje i widoczne zmarszczki, niespotykane w tym wieku.
        • jolie Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:43
          Napiszę trochę OT - nie rozumiem odium wokół Weroniki Rosati na tym forum. Dziewczyna jest śliczna, zgrabna i filigranowa- po prostu wygrała na loterii genetycznej. Natalia Siwiec urodowo jest imo lata świetlne od Rosati z prostego powodu - jej twarz to dzieło chirurga. Owszem Weronikę postarzał tapir na głowie (nie wiem, po co go robiła, bo włosów ma mnóstwo) i kreacje jej matki. Widziałam Rosati na żywo - absolutnie nie wygląda na starszą o 10 lat, uroda wręcz bije od tej dziewczyny, robiłaby wrażenie bez makijażu.
          • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:46
            Opiniuję po zdjęciach, gdzie Wera ma bardzo wyraźne zmarszczki jak na kobietę tuz po 30-tce. Plus stylizacje, o czym sama napisałaś. Tak, jest bardzo ładną kobietą, ale wyglądającą na starszą niż jest. No i fakt, Siwiec jest dziełem chirurga, ale ten chirurg jak dla mnie naprawdę się spisał (pomijając te nieszczęsne cycki - wystarczy porównać z cyckami Dity Von Teese, która też ma zrobione i to bardzo dobrze).
            • jolie Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 16:09
              Zgadza się, na niektórych zdjęciach Weronika R. ma zmarszczki mimiczne - nie wiem, czy przez ostre oświetlenie czy przez makijaż, który je uwypukla. Nie zmienia to faktu, że natura była dla niej bardzo hojna. Z aktorek w okolicach i po 30 dla mnie tylko Anna Czartoryska jest od niej ładniejsza (spokojnie mogę ją nazwać piękną). A Natalia Siwiec? Panom pewnie podoba się bardzo, mi nie (zdjęcia z ery przedoperacyjnej pokazują zupełnie przeciętną i inną dziewczynę).
              • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 16:13
                Dla mnie Czartoryska jest ładna, ale ma tak klasyczną urodę, że aż nudną, taką zupełnie bez "jaja". Z aktorek w zbliżonym wieku podoba mi się Agnieszka Więdłocha. No i Edyta Herbuś, ma bardzo ładną twarz. Natomiast nie rozumiem lansowania na piękność i seksbombę niejakiej Agnieszki Kaczorowskiej (chociaż ona bardziej dwudziestka niż trzydziestka) - przeciętna dziewczyna o przeciętnej twarzy i przeciętnej figurze.
                • jolie Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 16:33
                  Wiadomo, de gustibus.
                  Klasyczność w urodzie Czartoryskiej to właśnie jej siła - patrzy człowiek jak na antyczną rzezbę i podziwia te idealne proporcje i kształty. Niewiele jest takich twarzy. Oryginalną z kolei urodę miała młoda Anna Dymna - niestety przez tuszę te rysy twarzy są teraz mało widoczne. Agnieszka Więdłocha (atrakcyjna obiektywnie) ma dla mnie coś nie teges z oczami i lekko haczykowaty nos. Kaczorowska to twarz jakich wiele.
                  • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 16:53
                    Taką klasyczność urody, o której piszesz, ma/miała Monica Bellucci, a Czartoryskiej jednak do niej nieco brakuje. Mój kolejny typ to Agnieszka Wagner kilka-kilkanaście lat temu, bo teraz już po niej widać, że czas płynie. Młoda Dymna była bardzo ładna, ale to jednak nie "to", za to Teresa Tuszyńska - przepiękna.
                    • jolie Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:05
                      De gustbus po raz drugi.
                      Nie należę do fanklubu Moniki Bellucci (tak, obiektywnie bardzo urodziwej) - jest poprawiana przez chirurga to raz, a dwa jej twarz jest jakby ciągle obrzęknięta i wygląda ogólnie bardzo dojrzale (przez tendencję do tycia). Gdybym mogła wybierać, jak chcę wyglądać, wybrałabym Czartoryską. Marzeniasmile.
                      • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:19
                        Ja, jeśli miałabym przejąć od kogoś wygląd, to wzięłabym twarz od Jennifer Lopez (tej sprzed kilkunastu lat, ma się rozumieć), a figura może zostać moja - no, może ze dwie rzeczy bym nieco zmodyfikowała. smile
                    • agaja5b Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 21:44
                      Bellucci to moim zdaniem nie jest uroda w znaczeniu klasyczna, jest piekna w takim samym sensie jak np Sophia Loren, tzn ma w rysach twarzy wypisana zmysłowość i nie jest to zamierzony efekt. Klasyczna uroda jest moim zdaniem trochę " wyniosła", chłodna, bez emocji, " bez jaj " jak to ktoś wyżej ujął, posągowa i taka prezentuje min wspomniana Czartoryska. Jest piękna , a niektóre są śliczne, co nie znaczy że brzydsze tylko wg mnie bardziej słodką urode mają trochę taka dziecięcą buzię i tak np Tuszyńska była śliczna, Raksa była sliczna, Gardias jest śliczna.
          • kadfael Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:47
            Weronika R. ładna kobieta, ale od kiedy pamiętam postarzał ją makijaż i ciuchy. tylko, podejrzewam, za 10 lat będzie wyglądać tak samo.
            • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:48
              Wiesz co, dla mnie to takie pocieszenie dla kobiet, które w wieku 25 lat wyglądają na 40, że za te 15 lat będą niby wyglądały tak samo. W praktyce tego nie zauważam. suspicious
              • triss_merigold6 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 15:58
                Znam taki przypadek! Moja polonistka z podstawówki - kiedy zaczynała nas uczyć miała 28 lat (powiedziała kiedyś) i niefartowny typ urody, wyglądała na 40. Jak ją spotykałam kiedy byłam już na studiach i po studiach, nadal wyglądała na 40.
                • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 16:05
                  Ja raczej znam takie, które mając 15 lat wyglądały na 15, mając 25 wyglądały na 17, a mając 35 wyglądają na 25.
                  • enatealie Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:26
                    Dużo zależy od rysów twarzy. Takie poważne, klasyczne dodają młodej dziewczynie lat. Za to jeśli nie przybywa zmarszczek, można wyglądać praktycznie tak samo od młodości do 40 (powiedzmy)
                    • sid_15 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 17:41
                      Szczerze - nie spotkałam się z czymś takim. Owszem, można po latach wyglądać PRAWIE tak samo jak za młodu, no ale to prawie.smile No chyba, że ktoś umiejętnie i skutecznie wspomaga się medycyną estetyczną i wytrwale poświęca uwagę wyglądowi.
                      • mary_lu Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 20:16
                        Ja tak mam. Od 16 roku życia wyglądam na 28 lat, teraz mam 36 i dalej dają mi 28. Ale jestem przeciętnie urodziwa, więc w sumie co to ma za znaczenie wink
              • martishia7 Re: Takie młode, a już stare 05.10.15, 11:46
                Moja pani od geografii z LO. Tak się składało, że była też moją sąsiadką, moja mama znała ją od (pani profesor) lat nastoletnich. Wyglądała tak samo kiedy uczyła mojego starszego 8 lat brata, mnie, i kiedy spotkałam ją już kilka lat po maturze. Podobno zegar powiedział jej stop w okolicy urodzenia dziecka i relatywnie wyglądała wtedy staro. A z czasem coraz młodziej wink
            • agaja5b Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 21:47
              Na zdjęciach tylko, z mocnym makijażem i w określonych ciuchach wygląda jak stara lampucera, na żywo jak ją kiedyś widziałam to malutka, szczuplutka, ładniutka i naprawdę młodo wyglądająca osoba była a na zdjęciach jak nie ona, naprawdę
    • setia Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 18:12
      No niestety, wygląda dużo starzej niż na 46 lat. Ja w wieku 40 lat mogłabym być jej córką.
    • agaja5b Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 21:30
      Z moich obserwacji wynika, że na wygląd wpływ ma lub miało nadużywanie solarium, tak popularne jeszcze kilka lat temu, duża ilość środków do pielegancji, mocny makijaż, duża fryzura i określony styl ubierania tzn wyrazisty, podkreślający typowo kobiece atrybuty, ogólnie duża kontrastowość w urodzie nawet naturalnej sprawia że wygląda się na starszą niż się jest w rzeczywistości, no i rysy twarzy im " grubsze", bardziej wyraziste tym starzej się wygląda. Oczywiście skóra,ciemna karnacja postarza, wysuszenie bardzo postarza, ogólny bardzo szczupły wygląd może i jest młodzieńczy ale w przypadku twarzy jest odwrotnie, wychudzona twarz dodaje lat, podobnie nadwaga. Starzenie się to też sprawa genów, przeżyć, sposobu patrzenia na świat, pesymiści wyglądaja starzej, bo się rzadziej usmiechaja i ich oczy nie mają blasku.
      Moja babcia np ma delikatne rysy i mimo oczywistych obwisów skórnych na szyi, zmarszczki ma płytkie, jest wciąz pełna na twarzy i mimo 80 wygląda na sześćdziesiąt parę, tzn jeszcze do niedawna wyglądała bo do zeszłego roku praktycznie nie miała siwizny, tylko swój naturalny kolor włosów tzn ciemny blond. Odkąd osiwiała wygląda starzej. Ja tez długo, właściwie do 30, wyglądałam jak gó...ara, dopiero niedawno zobaczyłam w lustrze że spoważniałam na twarzy.
    • koronka2012 Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 22:07
      Geny - a tu konkretnie coś, co bym określiła jako syndrom opadającej powieki. U niektórych osób po prostu robi się taki nawis, co bardzo postarza. To plus worki pod oczami (też genetyczne).
      Tak samo poważnie wygląda Ola Kwaśniewska, dla mnie od zawsze sprawiała wrażenie parenaście lat starszej. Takie wyraziste rysy dodają lat.
      • simply_z Re: Takie młode, a już stare 04.10.15, 23:46
        rosatti ma włoskie korzenie, a włoszki, podobnie jak hiszpanki, brzydko i szybko się starzeją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka