Dodaj do ulubionych

Ile Euro dać

19.10.15, 09:46
12-latce na tygodniowy pobyt w Paryżu?
Dzieć będzie miał wszystko co potrzebne zapewnione w cenie wycieczki - wyżywienie, rozrywki. Plan wyjazdu obejmuje jedynie JEDNO samodzielne wyjście do Centrum Handlowego. We Francji bardzo dawno temu i nie pamiętam już jakie tam są ceny sad
Obserwuj wątek
    • agniesia331 Re: Ile Euro dać 19.10.15, 20:14
      paryz jest drogi,mysle,ze 50 Eur?
      • kkalipso Re: Ile Euro dać 19.10.15, 20:19
        Dałabym 100 e na jakieś zachcianki/pamiątki/prezenty dla rodziny. W centrach handlowych pewnie jest to samo co i u nas więc bardziej na oglądanie bym córkę nastawiła niż na zakupy.
    • snakelilith Re: Ile Euro dać 19.10.15, 20:48
      Ja bym liczyła około 10 euro na dzień plus jakaś dodatkowa suma na większą pamiątkę. Jeżeli dziecko jest w Paryżu tylko tydzień oznacza to prawdopodobnie, że będzie ciągana po najważniejszych turystycznych punktach, a tam ceny są zwykle bardzo wysokie. Nawet jak ma zapewnione wyżywienie, to będzie chciała pewnie kupić sobie coś do picia, spróbować miejscowych smakołyków, jak crêpes, albo gorące kasztany. I tak jeżeli za butelkę coli zapłaci 2 euro, za dwie gałki lodów 3 euro i za kawałek pizzy 5 euro, to już jest 10 euro. W centrum handlowym pokus będzie więcej, bo nawet jak to samo co u nas, to przecież na wyjazdach kupuje się lepiej. I może akurat nie wszystko jest to samo. Może trafić na fajną wyprzedaż i za 25-30 euro kupić jakiegoś fajnego, markowego ciucha, którego będzie z dumą obnosić -"jako z Paryża". wink Dlatego jeżeli cię stać, to daj 100 euro. Tak bardzo dużo, to jak na Paryż naprawdę nie jest.
      • salinas Re: Ile Euro dać 19.10.15, 22:14
        Swojemu dziecku podczas pobytu w Paryżu dawałam 5 euro dziennie( wyżywienie , lody, picie i smakołyki były opłacane przeze mnie). Ta kwota wystarczała na kupno drobiazgów/ durnostojek wink / pamiątek. Pocztówka 1 euro, magnesik na lodówkę 3-4 euro ... Żebyście widziały jak się zastanawiała, czy warto coś kupić za taką ceną, a jak na sąsiednim stoisku znalazła rzecz tańszą chociażby 50 centów to było osiągnięcie i od razu liczyła ile zaoszczędzi big_grin

Myślę, że skoro jedzie bez mamy to 100 euro będzie kwotą OK.
    • niktmadry Re: Ile Euro dać 19.10.15, 23:03
      Dzięki za wskazówki. Ciekawy pomysł z tym ciuchem z Francji smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka