Dodaj do ulubionych

Problem obuwniczy- potężne łydki

26.10.15, 16:09
Poradzcie gdzie znajdę klasyczne oficerki czarne z cholewka szer. 44-44,5 cm? Albo jakies na obcasie stabilnym, nie muszą być ocieplane bardzo, bo to takie raczej do wygladania. Tyle ze w rozm. 38? Bo mam wrazenie jak bym w chinskich stanikach szukała - im większa miska to rośnie obwód, tak samo z butami: im większy rozmiar tym wieksza cholewka. Nie znalazlam nic. No 1 doslownie ale miały wstawki z jakiegos gumowatego czegoś. Chcę klasyczne,eleganckie, czarne. Któraś wie, gdzie takowe stacjonarnej znajdę? I żeby jeszcze cenę miały przyzwoitą.
Nie mam już sił do szukania. Poratujcie bo mam już dość niskich butów.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 16:22
      Mam (miałam?, bo to było z 5 lat temu) taki sam problem, z tym że chciałam klasyczne kozaczki do kolan, w rozmiarze 36-38. Kupiłam po kilku miesiącach szukania, rozmiar 38 w sklepie Martensa, firmy Marco czy jakoś podobnie (schowałam wiosną i dotychczas nie odnalazłam, więc nie sprawdzę).
      W każdym razie spróbuj tam, mieli jaki taki wybór, tyle że ceny też takie sobie...
    • oqoq74 Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 16:22
      Obawiam się, że bez gumowych wstawek nie dostaniesz.
      • annakate Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 18:31
        Ja tez mam masywne łydki i jedyne kozaki jakie udało mi się ostatnio kupić i w nie zmieścić były firmy Caprice.
    • eni.s Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 18:47
      rozumiem Twój ból, mam odwrotny problem potrzebuje rozmiar 40 z wąską cholewka 33 cm, ale widać nie jest mi dane chodzenie w wysokich butach sad
      • noowaak Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 19:33
        Zobacz na te www.zalando.pl/caprice-oficerki-black-ca411m011-q11.html piszą w komentarzach, że bardzo wąska łydka ( w opisie 33cm), są w rozm. 40, może Ci spasują. Kupiłam w lipcu skórzane inne Caprice w wyprzedaży za 170 zł, to moje pierwsze z tej firmy, ale ładnie wykonane i skóra wyglada dobrze, wygodne ( w mierzeniu, zimą wyjdzie ). Mojego modelu juz nie ma, ale te wygladają ok,
        • eni.s Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 22:57
          40 niedostępny sad ale poszukam jeszcze dzięki smile
    • aankaa Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 18:54
      mogę Cię tylko ostrzec przed kozakami z koziej skóry. W sklepie ledwo dopięłam, rano też mam problem. Po 2-3 godzinach opadają sad
      gdybym to wiedziała wcześniej pewnie szukałabym kozaków ze wstawką z gumy
    • roodolff Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 19:12
      W Bacie kupiłam.
    • clio_yaga Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 19:24
      Jilsen specjalizuje się w kozakach na szeroką łydkę, jednak ceny mają zabójcze.
      • nelamela Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 19:49
        Kiedyś Ryłko miało różne tęgości łydki.Spróbuj może poszukać w ich sklepach firmowych.
    • skinnie07 Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 22:07
      Wpisz w allegro - kozaki na wymiar - tam wybierzesz tylko fason a resztę w tym obwód łydki mierzysz i dostajesz buty dokładnie na Twoja stopę 😊
    • ida_listopadowa Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 26.10.15, 22:17
      Mam konkretna łydkę z powodu mięśni (rower, chodzenie), a kozaków mam mnóstwo

Polecam Gabor. Maja wersję XL, a czasem z dodatkowym suwakiem. Mnie wchodzą na grube dżinsy z dużym luzem. Cena od 499.

Ryłko maja cholewki specjalne o szerokości L, wg tabeli to nawet 42-46 cm, moje wchodzą na spodnie i jeszcze kilo ziemniaków by wlazłosmile

Mam tez kozaki Bagatt, Tamaris, Caprice. Venezia ma czasem szerokie cholewki.

Poza tym polecam zajrzeć do spartoo czy sarenza - maja kategorie szeroka cholewka. Sa buty powyżej 50 cm.
      • piepe Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 09:14
        ida_listopadowa napisała:

> Ryłko maja cholewki specjalne o szerokości L, wg tabeli to nawet 42-46 cm, moje
        > wchodzą na spodnie i jeszcze kilo ziemniaków by wlazłosmile

Hm, moze coś się zmieniło, ciężko ocenić, bo na stronie nie ma informacji ani tabel (albo ja nie umiem znalezć), ale moje kozaki Ryłko sprzed około 4 lat, klasyczne oficerki z poszerzaną cholewką, mają w porywach 41 cm obwodu...
    • default Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 07:58
      Najlepiej zamówić na miarę :
      www.kielman.pl/pl/
      • madamaga82 Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 08:19
        Dzięki za odpowiedzi. Widzę że nie tylko ja mam problem, choć to w sumie żadne pocieszenie. Przez net nie zamówię, muszę przymierzyć, bo oprócz wielkich łydek od biegania mam jeszcze wysokie podbicie.
        Jeszcze poszukam, teraz wiem przynajmniej z jakich firm. Tylko ceny niektórych zabijają 😣. Liczyłam że max 300-350zł wydam.
        • black_halo Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 08:29
          madamaga82 napisał(a):

> Dzięki za odpowiedzi. Widzę że nie tylko ja mam problem, choć to w sumie żadne
          > pocieszenie. Przez net nie zamówię, muszę przymierzyć, bo oprócz wielkich łydek
          > od biegania mam jeszcze wysokie podbicie.
          > Jeszcze poszukam, teraz wiem przynajmniej z jakich firm. Tylko ceny niektórych
          > zabijają 😣. Liczyłam że max 300-350zł wydam.

Nie wiem czy Cie to pocieszy ale mam identyczny problem i zasadniczo pogodzilam sie z tym, ze nie dla mnie klasyczne oficerki. Kupuje krotkie i wiazane bo tak jak Ty mam wysokie podbicie. Mnie czasem nawet baleriny uwieraja bo maja np. nie do konca odpowiednie wyciecie.
          • piepe Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 09:26
            Trzeba polować.
            Mnie udało się w ccc kupic w tamtym roku szeroką cholewkę, co prawda z gumą, ale klasyczne. Guma osadzona jak w sztybletach, więc wizualnie ujdzie. Niestety skaj i cienka podeszwa. No ale cienka podeszwa to zmora praktycznie wszystkich klasycznych kozaków. A skaj - cóż, jeśli dużo chodzi się piechotą to nawet lepiej, bo skórę zniszczy pierwsza większa ilosc soli.

Czekam tez na rozpowszechnienie mody na kozaki "oversize", czyli wkadane bez zamka, z odstającą cholewką i dosc szeroką kostką - często mają grubszą podeszwę. Podoba mi się taki efekt odstającej cholewki i ogólnego luzu, oczywiscie u mnie nie do osiągnięcia, ale moze byłby jakis wiekszy wybór kozaków, w które bym się w ogóle zmieściła no i bez gumy.
        • joanekjoanek Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 10:49
          madamaga82 napisał(a):

> Dzięki za odpowiedzi. Widzę że nie tylko ja mam problem, choć to w sumie żadne
          > pocieszenie. Przez net nie zamówię, muszę przymierzyć

Jak chcesz tanio zapłacić, to weź jednak pod uwagę zakup online (ja kupiłam z Anglii) i ewentualny zwrot, jeśli nie pasują. Zwrócić można zawsze, to może trochę niewygodne, ale za to możesz kupić sporo taniej.
    • atenette Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 09:07
      www.okazje.info.pl/szukaj/kozaki-szerokosc-cholewki-44-cm/ceny.html
    • bella_roza Re: Problem obuwniczy- potężne łydki 27.10.15, 09:15
      podpowiem że jak znajdziesz takie tylko trochę za ciasne to można 1-2cm rozciągnąć u szewca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka