Dodaj do ulubionych

Buty, chore stawy

01.11.15, 15:50
Szukam butów, które odciążyłyby stawy, dla 30 latki.
Obcasy odpadają, podeszwa musi być grubsza, but musi trzymać moją szczupłą i wąską stopę. Najlepiej wiązany. Kiedyś ecco mi pasowały. Teraz potrzebuje czegoś lepszego. Jakie marki polecacie.?

Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 15:56
      Moja matka z chorymi stawami kolanowymi i kręgosłupem chwali sobie właśnie ecco i scholla.
    • mikams75 Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 15:57
      znam tylko sportowe spelniajace takie warunki - asics, salomon - buty do biegania z amortyzacja.
      Moj ostatni nabytek to salomon trail running i moje kolano (powypadkowy ciagnacy sie problem) nie odczuwa dlugich lesnych/gorskich wedrowek wcale. Modelu konkretnie nie polece, bo nie jest na waska stope.
    • aguar Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 15:59
      Ja sobie chwalę Nike Air Max z poduszką powietrzną pod całą stopą. Przykład en.wikipedia.org/wiki/Nike_Air_Max#/media/File:Nike_air_max_95_model.jpg
      • andaba Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 16:26
        Ja mam wprawdzie szerokie i skłonne do opuchlizny nogi, ale mam trzewiki Ryłki i je uwielbiam. Spełniają wszystkie w/w kryteria.
        • feromona Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 17:16
          Dzięki dziewczyny, wezmę wszystkie sugestie pod uwagę.
          • aqua48 Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 17:21
            Poleciłabym Riekery, jeśli nie chcesz sportowych. Najwygodniejsze buty dla stóp z problemami.
    • myelegans Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 19:45
      Polecamy cwiczenia wzmacnajace szcegolnie dla kogos tak mlodego, strach pomyslec co bedzie za 20 lat. wozek?
      • mikams75 Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 21:00
        od prawie dwoch lat sie rehabilituje i tylko dzieki odpowiednim butom jestem w stanie przemierzac jakies odleglosci i byc aktywna. Stawy bardzo trudno wzmocnic cwiczeniami.
        • myelegans Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 21:39
          Absolutnie sie nie zgodze. Miesnie wzmacniaja stawy, mocne miesnie to mocne stawy. Miesnie wzmaniaja rowniez sciegna, tu jest caly aprarat ruchowy, nie stawy wylacznie. Chyba ze mamy do czynienia z reumatyzmem, ale to nie w wieku 30 lat. rowniez w pzrypadku reumatyzmu cwizcenia wzmacniajace sa najlepsza terapia i wspomaganie farmakologiczne jak trzeba.
          • mikams75 Re: Buty, chore stawy 01.11.15, 22:51
            alez oczywiscie, ze cwiczenia daja duzo i mocniejsze miesnie beda lepiej "trzymac" stawy i aparat ruchowy bedzie lepiej funkcjonowac. Ale staw sam w sobie w zaleznosci od problemu nie wyleczy sie cwiczeniami.
    • danielbob Re: Buty, chore stawy 03.11.15, 12:18
      Hej,
      myślę że faktycznie obuwie na grubej podeszwie powinno się sprawdzić.
      Nike AirMax, Kaishi, Ecco, Asics duży wybór butów jest w Eastend.pl smile
      Sam zawsze u nich kupuje, teraz z kodem sklep20 dostaniesz 20% rabatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka