mynia_pynia 13.11.15, 22:52 Ręce mi opadły, przykro. Za chwile pol europy bedzie w strachu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 22:57 Już jest ze 30 osób zabitych. I wziętych 60 zakładników w sali koncertowej. Odpowiedz Link Zgłoś
alsk9 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:08 jak powiedzieli o "rozszarpanych ciałach" to mi trochę niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:23 Przeciez niedawno niektore forumki przekonywaly ze w Europie nie ma zadnego problemu z terroryzmem! Gdzie one teraz sa? Idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:33 O Kuźwa. To się w głowie nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:34 Ale kto to Wiadomo??? Czyżby... Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:36 Podobno jeden z terrorystów krzyczał "to za Syrię" Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:41 No to może chodziło mu o to że ich tutaj wpuszczono tych "uchodźców".. A w ogóle Francuzi tacy ciemni są że nie sposób odróżnić od Syryjczyka chyba. Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:39 tak, tak,nawet zakładałam wątek o weekendzie w Paryżu i jak ktoś napisał że jest zagrożenie atakami to go wyśmiano...no ale co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 10:34 To była tylko kwestia czasu. Tak się tylko zastanawiam, kto za tym stoi, czy terroryści poczuli się na tyle silni, że jakakolwiek reakcja władz im nie przeszkadza, czy ktoś próbuje podkręcić strach... szczerze mam nadzieję, że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:54 Też się zastanawiam. Idiotki, które bardziej boją się naszych narodowców niż tych, którzy właśnie zabili co najmniej 60 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:12 d.o.s.i.a napisała: > > Przeciez niedawno niektore forumki przekonywaly ze w Europie nie ma zadnego pro > blemu z terroryzmem! Gdzie one teraz sa? Idiotki. > > Poproszę o linki do tych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:14 Rosa, Ty nie masz większych problemów? Teraz Ci się linki zachciewa. Weź się opamietaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 05:10 Jak ktoś rzuca oskarżenia, to niech ma na nie dowody. Proste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 08:31 przeczytaj sobie swoje wcześniejsze wypowiedzi z serii "jaką mnie bóg stworzył, taką mnie ma" Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 08:50 Pokaż mi, proszę, moje wypowiedzi, w których przekonuję, że nie ma problemu z terroryzmem na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:48 no nie mogę nie przyznać Ci racji....i jak sobie przypomnę komentarze po ataku w GB, gdy czarny islamista odciął głowę żołnierzowi a potem w wiadomościach unikano słowa "islamista" itp może dość już z tą poprawnością polityczną, czas się zabrać za nich Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:40 A teraz w centrum handlowym. I zapowiadaja ze to nie koniec na dzisiejsza noc. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:42 Właśnie podobno kolejna eksplozja... Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:43 nie jestem zaskoczona. całkiem niedawno Państwo Islamskie odgrażało się zamachami terrorystycznymi. UE wpuściło konia trojańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:43 wpuściła, nie wpuściło. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:44 Oni już temu dawno mówili, że zniszczą Europę od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:48 la_mujer75 napisała: > Oni już temu dawno mówili, że zniszczą Europę od środka. to też, ale ich groźby przybrały na sile, gdy do Europy zaczęła napływać fala "uchodźców" teraz tylko patrzeć, kiedy podobne sceny będa miały miejsce UK/Niemiec/Szwecji i innych państw, które ich przyjęły. przeciez na samej Francji się nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:50 oczywiście na terenie UK/Niemiec/Szwecji... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:53 Przybrali na sile,bo wraz z uchodźcami napłynęła nowa fala terrorystów chętnych do działań. Przecież tym mówili przeciwnicy przyjmowania, jak leci, wszystkich "uchodźców" . Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:56 Francja wprowadza stan wyjątkowy i zamyka granice... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 04:29 Teraz to sobie mogą zamykać granicę jak zaraz będzie zima i nikt się nie będzie pchał wpław do Europy. Zamiast wysmiewac Korwina Mikke w Parlamencie Europejskim niech ruszą resztkami mózgu, co mają między uszami, i natychmiast uchwala odpowiednie prawo. Uszczelnić poludniowe granice UE, odesłać z Europy to bydło. Na wiosnę się nie pozbieramy jak Merkel zaprosi kolejną falę "uchodźców ". Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:59 szkoda że nauka przyszła tak późno. Ale jak mu chcieliśmy pierwszy raz zrobić coś przed szkodą, a nie po szkodzie to byliśmy faszystami. Obawiam się, że jednak Francuzi będą i przed szkodą i po szkodzie głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:03 arwena_11 napisała: > szkoda że nauka przyszła tak późno. Wcale nie przyszła tak późno. Teraz dostali tylko kolejną porcję. Zamieszki i podpalenia w wykonaniu imigrantów we Francji zdarzają się od wielu lat. > Obawiam się, że jednak Francuzi będą i przed szkodą i po szkodzie głupi. Można za to ręczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:55 Ja też nie, dlatego jest mi bardzo przykro, ale w szoku nie jestem. Wiedziałem, że tego typu zamach będzie najdalej za kilka miesięcy w którymś z tolerancyjnych krajów, zostałem zwyzywany od nazistów i ksenofobów. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 10:03 No pamietam te dyskusje i krzyczace islamo-ematki...teraz jakos ucichly... Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 13.11.15, 23:59 Przerażające... BTW, w związku z dzisiejszymi wydarzeniami w Paryżu, czy też atak na redakcję Charlie Hebdo perspektywa organizacji przez Francję w przyszłym roku Mistrzostw Europy w piłce nożnej napawa niepokojem. Wyobrażacie sobie, jaka presja i odpowiedzialność ciąży na organizatorach, żeby zapewnić bezpieczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:01 Jeszcze nie wiadomo czy to Państwo Islamskie... Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 00:03 Zachód płaci za swoją głupotę, szkoda tylko że życiem niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 00:23 wheels.of.steel napisał: > Zachód płaci za swoją głupotę, szkoda tylko że życiem niewinnych ludzi. Francja jest zaangażowana w wojnie w Syrii, więc jeżeli Zachód popełnia jakąś głupotę, to tą, że pcha się ciągle w jakieś w konflikty zbrojne, które produkują tylko nowych terrorystów. Ta tragedia nie ma nic wspólnego z uchodźcami, bo jak ktoś chce, to znajdzie drogę, zobacz sobie Nine-Eleven w USA. Myślenie, że zaraz zaczną wybuchać bomby w Niemczech, czy Szwecji, bo tam jest dużo uchodźców, to brak najprostszej wiedzy geopolitycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 00:39 Moze i nie maja nic wspólnego z uchodźcami, przynajmniej nie bezposrednio, ale uchodźcy mogą zapłacić za to co sie wydarzyło. Choc nie chcę być złym prorokiem, ale w obecnej napiętej sytuacji kozioł ofiarny jest u płotu, potrzeba było tylko pretekstu, to własnie sie znalazł. Komu na tym zależało by rozpalic konflikt wewnatrz europejskiego kraju? Komu zalezy by Francja a za nią inne kraje Europy ze strachu (a tej nocy strachu najedzą się raczej wszyscy) zaangazowała sie otwarcie w wojne z terroryzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 04:59 >Komu zalezy by Francja a za nią inne kraje Europy ze strachu (a tej nocy strachu najedzą się raczej >wszyscy) zaangazowała sie otwarcie w wojne z terroryzmem? Mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOMU NIE ZALEZY?? Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 08:24 > Francja jest zaangażowana w wojnie w Syrii, więc jeżeli Zachód popełnia jakąś g > łupotę, to tą, że pcha się ciągle w jakieś w konflikty zbrojne, które produkują > tylko nowych terrorystów. Ta tragedia nie ma nic wspólnego z uchodźcami Naprawdę nie ma nic wspólnego? A ci uchodźcy skąd niby są, bo podobno z Syrii właśnie? Zachód wspierał rożne pożal się borze zielony wiosny arabskie, no to są efekty. Jak na razie tylko sytuacja w Egipcie jest w miarę opanowana, bo tam generalicja wróciła do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 09:11 Placi przede wszystkim za swoja polityke imigracyjna. Europa bez takiego multi kulti bylaby bezpieczniejsza. A za wojny na Bliskim Wschodzie tez placi swoja droga, w koncu zamachy byly rowniez np. w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 09:14 wheels.of.steel napisał: > Placi przede wszystkim za swoja polityke imigracyjna. Europa bez takiego multi > kulti bylaby bezpieczniejsza. nie prawda ataki zdarzałby sie tak jak teraz Slayer - Jihad - from Christ Illusion Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 08:21 > Zachód płaci za swoją głupotę, szkoda tylko że życiem niewinnych ludzi. Nie za głupotę, tylko za wyrachowanie. UE i USA musiały mieć interes w rozpieprzeniu Syrii i Libii, wyhodowały ISIS na swoim łonie. Kur.wa, płakać mi się chce, kiedy patrze na Paryż. Mamy kolejną pożywkę dla narodowców, z jednej strony dżuma, z drugiej cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 09:12 Pisalem przed chwila, ze placi tez za polityke imigracyjna. A narodowiec Cie ani nie zgwalci ani nie wysadzi w powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 09:16 wheels.of.steel napisał: > Pisalem przed chwila, ze placi tez za polityke imigracyjna. > A narodowiec Cie ani nie zgwalci ani nie wysadzi w powietrze. tak, ale skopie do nieprzytomności Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Ale na pewno jakieś ciapaki 14.11.15, 09:29 > A narodowiec Cie ani nie zgwalci ani nie wysadzi w powietrze. Bo gwałcą tylko dzikie islamisty, a nie nasze swojskie Polaki Katoliki? Polecam komentarze pod tym tekstem - "baba pijana, dupa sprzedana", typowa mentalność wschodnioeuropejskiego pożal się borze zielony mężczyzny: kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107880,19112563,pijana-dziewczyna-w-centrum-miasta-i-mezczyzni-ktorzy-nie.html Tak więc narodowiec może mnie jak najbardziej zgwałcić, do tego może mnie zagonić do kuchni, rodzenia dzieci kosztem mojego zdrowia, życia i niekoniecznie zgodnie z moją wolą, generalnie ustawić mi życie jak 5-letniemu dziecku, bo jako kobieta jestem jego zdaniem człowiekiem drugiej kategorii. I jeśli miałabym żyć w taki sposób, to to się bardzo nie różni od umiarkowanego islamu i ja bym tego nie zniosła, chyba już wolałabym, żeby przyszedł terrorysta i raz a dobrze strzelił mi w łeb. Ale Józku, ja piszą jako kobieta, do tego kobieta świadoma i ceniąca sobie swoją niezależność, czyli punkt widzenia niezrozumiały dla sporej części panów. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:09 Przecież nigdzie nie napisałam, kto jest sprawcą wczorajszych ataków Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 08:51 Raczej nie rodowici Francuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel [...] 14.11.15, 00:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Oczywiste i proste, nie chcemy uchodźców w Po 14.11.15, 00:01 Ja nie chce I nie ufam Arabom. Ale nie wiadomo kto dokonał zamachów. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Oczywiste i proste, nie chcemy uchodźców w Po 14.11.15, 00:04 To prawda. Nie ma jeszcze potwierdzonych informacji,ale ..... Niestety, tak jakoś samoistnie nasuwa ise myśl ,kto za tym stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Oczywiste i proste, nie chcemy uchodźców w Po 14.11.15, 00:06 w TV podają, że za zamachami stoją grupy islamskie, powiązane z Państwem Islamskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Oczywiste i proste, nie chcemy uchodźców w Po 14.11.15, 00:07 mobile.nytimes.com/2015/11/14/world/europe/multiple-attacks-roil-paris-president-hollande-is-evacuated-from-stadium.html Wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:01 Może wreszcie Europa się przebudzi i ofiara z tych biednych ludzi nie pójdzie na marne ? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:03 jakoś wątpię, za chwile przylecą tu obrończynie mniejszości wszelakich i cię wyzwą od ksenofobów... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:06 Tak naprawdę wolałabym się mylić i nie mieć racji i przyjąć na klatę wszelkie epitety, ale ... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitos Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:16 już za późno; ofiarom nikt życia nie zwróci; trzeba było myśleć wcześniej; ale podobno UE miała "mechanizmy weryfikacji"; ciekawe co na to Merkel- główny szkodnik Europy? a to dopiero początek; straszna tragedia, szkoda tych ludzi, a zakładnicy, ilu jeszcze zginie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:17 ciekawe co na to Merkel- główny szko > dnik Europy? Niemcy moga być następne w kolejce... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:57 Może też być Szwecja. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:20 Tym ludziom nikt już nie zwróci życia, ale trzeba zadbać aby nie było kolejnych ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitos Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:26 będą kolejne ofiary; myślisz, ze zakładnicy wyjdą z tego cało? jeśli chodzi o Niemcy to wiadomo, że są zagrożeni; koniec spokojnej i bezpiecznej Europy; najbardziej kretyńskie jest to, że ci, którzy sporawdzili zagrożenie (Niemcy, Francja, Szwecja- cie mam na myśli władzeoczywiś) nagle zamykają granicę i udają, ze dbają o bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:30 Własnie myślę o tych zakładnikach.... O tym,co teraz przeżywają. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:03 Zaraz, zaraz.. Uważasz, że to uchodźcy są winni tym zamachom? IMHO są ofiarami terrorystów, a nie źródłem tego, co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
juisy Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 08:09 Nie.... no po prostu k... nie...Rdzenni mieszkancy Francji postanowili rozstrzelac kilku innych...wysadzic sie tu i ówdzie, zeby troche miejsca zrobic. Tak. To byk sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:42 Widzę, że nie rozumiesz. Uogólnianie i obciążanie odpowiedzialnością syryjskich uchodźców za zamachy w Paryżu jest złe, niesprawiedliwe i krzywdzące dla nich. Jakoś dziwnie jestem przekonana, że zamachowcy nie przypłynęli do Europy bieda - łódkami, ale w zupełnie inny, znacznie bardziej bezpieczny i cywilizowany sposób. Ale osoby przeciwne uchodźcom mają już kolejny powód, by na nich pluć i stosować wobec nich mowę nienawiści. Trochę opamiętania by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 10:01 Odpowiadasz na: rosapulchra-0 napisała: > Widzę, że nie rozumiesz. Uogólnianie i obciążanie odpowiedzialnością syryjskich > uchodźców za zamachy w Paryżu jest złe, niesprawiedliwe i krzywdzące dla nich. Jakos mnie nie wzrusza to zlo, niesprawiedliwosc i krzywda. I chyba ty bardziej sie przejmujesz niz oni. Oni siedza i licza kase z zasilkow i smieja sie pod nosem bo pewnie sami nie moga uwierzyc ze potezna Europa daje sie tak wodzic za nos.... Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 13:26 Jakoś dziwnie jestem przekonana, że zamachowcy nie przypłynęli do Europy bieda - łódkami, ale w zupełnie inny, znacznie bardziej bezpieczny i cywilizowany sposób Fajnie, że jesteś przekonana, ale ISIS oficjalnie ogłaszął, że w ten sposób (mieszając się z tłumem uchodzców i imigrantów) będzie wysyłał swoich wojowników do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 13:38 www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees www.dailymail.co.uk/news/article-2958517/The-Mediterranean-sea-chaos-Gaddafi-s-chilling-prophecy-interview-ISIS-threatens-send-500-000-migrants-Europe-psychological-weapon-bombed.html Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 13:53 Ciekawe czy w koncu po takich wiadomosciach w mediach dotrze do co poniektorych, ze sa proISIS i maja krew na swoich rekach, bo argumenty na forum wczesniej nie docieraly. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 14:02 time.com/3857121/isis-smuggling/ The movement of migrants across the Middle East and Africa towards Europe has generated up to $323 million for the Islamic State in Iraq and Greater Syria (ISIS) and other jihadist groups, a new report has revealed. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 15:11 Rozumiem, że dla ciebie to jest powód, aby niewinnych ludzi osądzać tak samo jak terrorystów? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 16:10 >> Rozumiem, że dla ciebie to jest powód, aby niewinnych ludzi osądzać tak samo jak terrorystów? Nikt czegos takiego nie postuluje. Postulujemy natomiast, ze wpuszczanie setek tysiecy ludzi, o ktorych nic nie wiemy, przez OTWARTE granice, bez sprawdzenia ich papierow, zamiarow itp. naraza nas na powazne niebezpieczenstwo wpuszczenia tym samym tysiecy bojownikow panstwa islamskiego (co juz sie stalo). I tylko o to sie rozchodzi. Europa rozwarla ramiona i wspuscila MILION ludzi o ktorych NIC nie wie, po to aby pozyteczni idioci mogli okazac swoje pikajace serduszka. Jak to sie skonczy mialas okazje zobaczyc wczoraj w Paryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 16:13 Dokumenty zaginęły pod bombami, w większości przypadków wraz z ich kobietami i dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 16:16 Taa, zwlaszcza te wyealone w krzakach zaginely... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 16:19 Poczytaj sobie posty w tym wątku i w tym, który poleciał na oślą. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 17.11.15, 13:09 A jak isis ogłosi, że część polskich przedszkolanek to w rzeczywistości ich szkoleniowcy, to też im na słowo uwierzysz? Wiesz, żeby sterroryzować miasto, wystarczy POWIEDXIEĆ, że się podłożyło bombę czy zatruło się cyjankiem trzy produkty spożywcze w supermarkecie. Nie trzeba tego faktycznie robić. Im nie chodziło o to, żeby wysłać zamachowiec w gronie uciekinierów, tylko żeby Syryjczyk odciąć możliwości ucieczki, a ematka to łyka jak gęś kluski. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 17.11.15, 14:55 Ciekawe. Odciski palców twoim zdaniem też zostały sfałszowane? Fakty są jasne: 2 paryskich terrorystów dostało się do Europy jako uchodźcy drogą morską. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 17.11.15, 16:56 Prawdopodobnie. Fakty są takie, że większoąć zamachowców urodzila się na miejscu. Bez tych, co podobnoi przypłynęłi, isis też by dał radę. Zabronisz ludziom rodzić dzieci czy jak inaczej zamierzasz zapobiec zamachom? www.huffingtonpost.com/entry/fake-syrian-passport-paris_5648f9ade4b060377349887e Odpowiedz Link Zgłoś
malchance901 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 17.11.15, 18:47 Jakie "podobo przypłynęli"? W Twoim linku stoi jak byk: However, Greece's interior minister, Ioannis Mouzalas, has said fingerprints taken from the remains of one of the bombers match those of a man who registered as a refugee using the name Ahmad al-Mohammad at the Greek island of Leros in early October. He was also documented to have traveled through Serbia, Croatia and Austria. "The issue of whether the passport is fake or not obviously doesn’t affect the fact that this person did come through the Balkan route," Boucakert said. "But what it does show is just how extensive criminal control of this migration route is." Chociaż sam Huffington zatrudniający do niedawna Mehdi Hassana, umiarkowanego muzłmanina który zasłynął z nazywania niewierzących "bydłem", nie jest najbardziej wiarygodnym źródłem, tym razem się nie pomylili. Skoro tak łatwo podrobić syryjski paszport i przepchnąć żołnierzyka do Europy , sama sobie odpowiedz ile swojego mięsa armatniego IS już tu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 17.11.15, 23:33 Ależ nei twierdzę, że nie ma. Twierdzę tylko, że naprawdę isis nie potrzebuje exodusu syryjczykow, żeby swoich ludzi do europy przemycić. Im te wędrówki ludów pasują, żeby wzniecić przy ich pomocy antymuzułmańskie i antyuciekinierskie nastroje w europie a nie po to, żeby cichcem przemycić swoich ludzi. Pan o oryginalnym nazwisku ahmad al mohammad naprawdę by dał radę inaczej przyjechać, ale dostał prikaz podszycia się pod uchodźcę i wzięcia ze sobą paszportu na ostatnią drogę, bo przecież o to chodziło, żeby wzbudzić nienawiść i strach w stusunku do syryjczyków a nie do samych siebie, isis już ludzie nienawidzą. Innymi słowy: ten zamach był przeciwko europie oraz przeciwko syryjczykom. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 17.11.15, 23:41 Pan o orygin > alnym nazwisku ahmad al mohammad naprawdę by dał radę inaczej przyjechać, Drogie pikajace serduszko, napisz prosze jak moglby przyjechac, i dlaczego w ten sam sposob nie przyjezdzaja inni uchodzy? Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 18.11.15, 05:45 > Drogie pikajace serduszko, napisz prosze jak moglby przyjechac, i dlaczego w ten > sam sposob nie przyjezdzaja inni uchodzy? Twoje pytanie, skarbie, jest kretyńskie. "Inni uchodźcy" oznaczałoby, że i on był uchodźcą. No więc nie był. Był członkiem potężnej, bogatej organizacji, przed którą uchodźcy, jak sama nazwa wskazuje, uchodzili, mającej kontakty w wielu krajach i rozległe możliwości, na przykład fałszowanie paszportu, jak donosi The Guardian. Równie dobrze mogłabyś zapytać, dlaczego Żydzi w czasie drugiej wojny światowej nie budowali obozów zagłady dla hitlerowców. Oczywiście, on się nie teleportował, tylko faktycznie przynajmniej część podróży z tym paszportem odbył, przy czym wygląda na to, że część granic przebył niesprawdzony, no ale to już nie wina uchodźców tylko, niestety, samej Unii Europejskiej, którą Grecja bezskutecznie prosiła od miesięcy o pomoc przy granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:05 Francja zamyka granice, prezydent ogłosił wprowadzenie stanu wyjatkowego Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:09 Zakładnicy podobno są zabijani jeden po drugim... Błagają, żeby policja natychmiast wkraczała. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:10 W polskich mediach na razie o tym cisza Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 00:12 A poza tym to nowoczesna europejska i laicka Francja, która pokazała katolom gdzie ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 00:19 Każdy fanatyzm religijny jest niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 00:20 Fanatyczni katole bombią, biorą zakładników i podrzynają gardła.... Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 00:22 nie, ale kiedyś palili na stosie .. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 09:45 kagrami napisała: > nie, ale kiedyś palili na stosie .. Hmmm..., a kiedyś to kiedy? 5 miesięcy temu może? Nieeee, zdaje się, że ostatnio to ponad 200 lat temu. Haniebne, ale obawiam się, że islam był wtedy mniej więcej w tym samym miejscu co chrześcijanie. I w tym miejscu zresztą pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 00:22 Np. w USA - podkładali bomby pod klinikami,gdzie dokonywano aborcji .... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 10:13 To akurat niekoniecznie katole. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 00:47 kamyk.w.skarpecie napisała: > Fanatyczni katole bombią, biorą zakładników i podrzynają gardła.... Buddyści także... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitos Re: nie ma ciszy, TVN24 relacjonuje 14.11.15, 00:31 każda religia ma swoich fanatyków; jeżeli ktoś z powodu jakiegoś bożka jest w stanie zrobić coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:15 właśnie jest relacja na żywo na TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:20 Mnie chodziło o to o czym pisała Jakaw Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:10 Nie zdziwię się jak do rana Londyn i Berlin też zamkną Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:20 wioskowy_glupek napisała: > Nie zdziwię się jak do rana Londyn i Berlin też zamkną co z tego, że pozamykają. wpuścili do siebie tylu terrorystów, że zmykanie granic im juz nie pomoże. nie wiadomo, co się jeszcze do rana wydarzy w Londynie i Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:24 Otóż to... sami sobie założyli pętle na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:17 Tak, tak.. wszyscy uchodźcy są terrorystami. I wszyscy muzułmanie też. Odpowiedz Link Zgłoś
candied Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:22 Jestem rosiu strasznie ciekawa co musi się stać żebyś przestała ich tak kochać. Może musisz oddać życie w imię Allacha Ha! Wiem! Masz tnt w piwnicy! Brzmisz jakbyś miała tnt w piwnicy i planowała bronić islamu za wszelką cenę Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:27 Myślisz czasem, zanim coś napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
candied Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:35 Zawsze rosiu... zawsze. Powinnaś kiedyś spróbować, bo aktualnie jedynie ratlerkujesz. Wchodzisz w wątek, szczekasz jedno zdanie zaczepne i szukasz kolejnych gałązek do obszczekania. Gdybyś czasem pomyślała, to może byś nic nie pisała. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:43 I na tę potrzebę założyłaś sobie nowy nick? EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:11 Współczuję rodzinom ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie tylko tych sklepików halal żal 14.11.15, 00:19 kolorowych, pachnących egzotyką i mecca-colą I radosnych mieszanych par niosących powiew multikulti w zapyziałe faszystowskie społeczeństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love kolejne zwycięstwo ksenofobii i nietolerancji 14.11.15, 00:24 Bejrut Paryżem Bliskiego Wschodu (do 13 kwietnia 1975). Paryż Bejrutem Europy (od 13 listopada 2015). Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:24 Strach strachem za chwilę zniszczą to co budowaliśmy przez wieki, kulturę, zabytki - posłałabym ich w siną dal gdybym mogła ....kto nas przed nim obroni Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:25 Nikt sami ich tu wpuściliśmy, pośród poklasku pożytecznych idiotów, krzyczących o ksenofobii i ubogacaniu kulturalnym Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:38 Tak nikt - teraz oni mają kasę/władzę/ropę trzeba całować rączki. Jedyna nadzieja w sąsiadach .. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 10:14 W doopie mam ubogacenie kulturalne, niech się makrela ubogaca do wyrzygu, od nas wara. Jeżeli Polska przyjmie tych pseudouchodźców, to sama wstępuję do narodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:27 Wiecie co ja zwykle jakoś trzymam nerwy na wodzy i nie jestem chisteryczka, ale teraz czuję się wyjątkowo roztrzesiona i płakać mi się chce. To jest jakieś chore to wszystko! co za pi..ne oszałomy biegaja po ulicach i morduja niewimnych ludzi w iimię jakiegoś pi..go bozka!!!!! to nasze dziecię tak kwili, czy bachor sąsiada drze mordę??? Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:30 A ja si€ po prostu boję. Chyba dziś nie zasnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:33 Ponoć mówi się w sumie o 7 atakach w sumie... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:34 Mieli to dobrze przygotowane Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:35 Podobny mechanizm jak 11 września... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:38 Też od razu skojarzyłam z 11.09. Tylko pytanie - kiedy i gdzie kolejny taki atak ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:42 Noc jeszcze młoda... Myślę że w Paryżu już nic się poza akcją z zakładnikami nie będzie działo, bo ulice są wyludnione. Niemniej co się może wydarzyć w Berlinie czy w Londynie do rana.... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:50 Myślę,że w Londynie i Berlinie ludzie o tym myślą . przynajmniej ja bym na ich miejscu się zastanawiała, czy wychodząc do pracy, jadąc metrem nic mi nie grozi, czy umówić się ze znajomymi do teatru, itd. Terroryzm też m.in. polega na sianiu przerażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:51 No ja bym na pewno nie ruszyła się dzisiaj z domu Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 10:17 Lece za tydzien do Madrytu i juz dziwnie sie czuje... Wychodzi, ze moja mama miala racje. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 10:19 O wlasnie pomyslalam dzis o tobie i twiom watku- w pierwszej chwili nie moglam skojarzyc gdzie ty mialas leciec i zastanawialam sie czy to nie mial byc paryz i przepowiednia mamy sie niestety nie spelnila ;-(..... Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:47 Miałam byc teraz w Paryżu, ale za bardzo zaszalałam finansowo we wrześniu więc sobie odpuściłam....moi przyjaciele ok. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:57 Koniec obławy, zabili 2 terrorystów i wyprowadzają zakładników. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 00:59 Co najmniej jednego wzięli żywcem. A w środku jatka. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:01 Jak znam życie to do rana się okaże że wszyscy terroryści nie żyją, martwi nie złożą zeznań... Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:06 Zdaje się, że płonie obóz uchodźców pod Calais... To już wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:10 Źle to wszystko wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:13 Bardzo źle. W klubie (tym z zakładnikami) podobno kilkadziesiąt osób Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:16 Ostatnie info: około 100. Plus kilkadziesiąt z innych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:16 A pewno będzie jeszcze więcej ofiar - po obu stronach . Mam na myśli przeciętnych Europejczyków i niewinnych uchodźców, emigrantów, wszystkich o ciemniejszej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:26 A ten złapany twierdzi, ze jest z ISIS... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:17 czekam na mądrości morgen. domyślam się, że pracuje nad wystąpnieniem niczym hollande, choć będzie zapewniać że oglądała bunuela i o niczym nie wiedziała. ciekawe, czy to skrajni narodowcy francuscy tak zaatakowali tych biednych tolerancyjnych francuzów? faszyzm straszna rzecz, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:24 Morgen i kilku innych Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:26 Tam, gdzie człowiek w swoim przeciwniku nie widzi człowieka, a jedynie wroga, tam zawsze panuje nienawiść prowadząca do tragedii. Nie ma znaczenia, czy to faszysta, katol, czy talib. Historia zawiera tysiące takich przykładów. Teraz boimy się islamskich terrorystów ( i słusznie), a przedtem to inni ziali nienawiścią do wszystkich tych, którzy byli inni, nie podzielali ich poglądów, ich wizji świata. Ta nienawiść jest zawsze i w każdym wydaniu niebezpieczna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:29 Jak ma bzdury klepać, to juz niech lepiej w ogóle się nie odzywa. No taka była przerażona ta grupa chrześcijan z bronią w ręku na fb. Odpowiedz Link Zgłoś
skorupska.aga.12 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:23 Terroryści otworzyli jednocześnie ogień w kilku miejscach w stolicy Francji - Paryżu. Według nieoficjalnych informacji niektórzy z nich krzyczeli "Allah akbar" i "Za Syrię". Jak na razie doniesienia AFP mówią o 60 ofiarach śmiertelnych. Napastnicy wzięli ponad 100 zakładników w sali koncertowej Bataclan. Szturm na budynel zakończył się śmiercią dwóch terrorystów Z OSTATNIEJ CHWILI: Policja zakończyła szturm na Bataclan, gdzie islamiści mieli mordować zakładników. Dwóch terrorystów zostało zabitych, a zakładnicy są wyprowadzani małymi grupkami. Schwytano jednego terrorystę. Miał się on przyznać do związków z Państwem Islamskim Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:28 W Niemieckiej tv mowia ze w samejnsali koncertowej zabito ok 100, razem jest ponad 140 ofiar. Dwa zamachy samobojcze. Zamachy byly w siemiu roznych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:32 Wzięli 100 zakladnikow i prawie wszystkich zabili. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 01:40 Tam 40 terrorystów i zginęła 1/3 zakładników. A tu 3 terrorystów i zginęli wszyscy zakładnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 01:41 Tam, zdaje sie, terrorysci nie zabijali zakladnikow jednego po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 01:43 nie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: 85%? 14.11.15, 11:32 Kropka miała rację, imprezy masowe nie są bezpieczne, z tym że mówiła zdaje się o marszu patriotycznym w Polsce gdzie nikt nie zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 01:50 Rosje krytykuje sie z urzedu. Ciekawe jakby zachod zdal egzamin w tamtym czasie albo i aktualnie, gdyby takie zamachy mialy miejsce w Europie czy Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 09:47 Rosjanie po prostu zabili zarówno czeczeńskich terrorystów i zakładników wpuszczając trujący gaz do teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 10:06 rosapulchra-0 napisała: > Rosjanie po prostu zabili zarówno czeczeńskich terrorystów i zakładników wpuszczając trujący gaz do teatru. nie, po prostu władze nie udostępniły antidotum przeciwdziałającemu używanemu gazu Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 10:07 Na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 10:11 rosapulchra-0 napisała: > Na jedno wychodzi. nie, bo to rząd spowodował dodatkowo sporo ofiar... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: a jak śmiano się z Rosji z teatru na Dubrowce 14.11.15, 15:14 Przecież dokładnie o tym samym napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
skorupska.aga.12 [...] 14.11.15, 01:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 01:47 Po co ta mowa nienawiści ? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 07:29 Ten cały wątek to mowa nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
candied Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 07:33 Nie rosia. Mowa nienawiści, to nawoływanie do przemocy. To to, co uprawiają islamiści Tutaj ludzie się boją i zastanawiają co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 07:36 Tia.. nikt tu do niczego nie nawołuje.. Absolutnie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
candied Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 07:40 Przykład. Gdzie jest napisane "bić x"? Szczeknij konkretnym przykładem. Ja tu widzę tylko "mordują nas", bo mordują. Wzięli niewinnych ludzi i strzelali do nich po kolei. Z premedytacją - jednocześnie w kilku miejscach. Nie da się ignorować ewidentnych korelacji terrorystów z jedyną słuszną religią. Jeżeli ktoś to robi, to jest ślepy, głuchy i głupi jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 09:45 Nie mam ochoty rozmawiać z tobą w tym tonie. Nie widzę powodu, aby tolerować obrażanie mnie z twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 08:43 masz rację, twoja mowa, to mowa nienawiści, stoisz po stronie terrorystów, w końcu pokazałaś swoją twarz Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 09:45 Pogrzało cię? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 10:54 Jaka mowa nienawiści. Wpakowała nas w bagno i mam nadzieję, że za to odpowie przed TS. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 01:49 dziwię się, że na stronach gazety w ogóle są informacje o zamachach. czy to przypadkiem nie podsycanie nienawiści? no, chyba że chodzi o brunatnych faszystów, to jasne że trzeba o zamachu poinformować, i warsiaskie metro lepiej chronić, bo u nas faszyzm ma się mocno co było widać przecież na 11 listpoada Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 01:59 Jest napisane ze to islamskie ataki. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 04:20 Przecież morgen i inne beatki są przerażone polską ksenofobią i nietolerancja, bo gdzieś tam arabowi obito twarz. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 07:30 Gwoli ścisłości - Syryjczykowi, który jest katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 10:39 Który przeżył, dostał w cymbał od miejscowych dresów jak niejeden Polak dostał bo znalazł się w nieodpowiednim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Breivik premierem Norwegii, a potem UE - max 14.11.15, 15:15 No i? Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:45 Jakie granice? ? Też z Francją Francją zamknęła. A resztę też? Odpowiedz Link Zgłoś
skorupska.aga.12 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:51 Jeszcze kilka godz. temu angela mergel kazala przyjmować islamistów bez ograniczeń. Czy wreszcie zmadrzeje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 02:08 Kanclerz Merkel i Prezydent Gauck sa gleboko wstrzasnieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 07:33 Nie islamistów, tylko uchodźców. Poza tym sprawdź sobie, czym różni się muzułmanin od islamisty. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 08:14 Rosa a jak odróżnisz jednych od drugich? Właściwie niemożliwe. Wiec dla bezpieczeństwa wszystkich automatycznie wyrzucić i nie wpuszczać nowych. No cóż odpowiedzialność zbiorowa może i nie jest ok, ale to jedyny sposób aby nas uchronic. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 08:56 Dla bezpieczeństwa wszystkich dezerterów (czyli 3/4 "uchodźców" ) powinno się z marszu odesłać za morze. Niech walczą o ojczyznę zamiast skomleć o socjal. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 08:59 lauren6 napisała: > Dla bezpieczeństwa wszystkich dezerterów (czyli 3/4 "uchodźców" ) powinno się z > marszu odesłać za morze. Niech walczą o ojczyznę zamiast skomleć o socjal. to już teraz rozumiesz premiera Camerona i jego wysiłki zeby rzesze emigrantów socjalnych z Polski ograniczyć Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:20 Tylko coś ta walka mu nie wychodzi, bo jakby się bliżej przyjrzeć okazuje się, że to Polacy zasuwaja na socjal dla Polaków w UK oraz angielskich obiboków, którzy od pokoleń nie skalali się pracą. Były już robione wyliczenia, że Polacy więcej dokładają się do tego systemu niż z niego wyciągają. W przeciwieństwie do tych ubogacajacych kulturowo, gdzie obrotny tata pobiera socjal na kilka niepracujacych żon i gromadkę dzieci. Musisz mieć nieźle sprany mózg, że tak lekko powtarzasz kłamstwa o swoich rodakach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:22 lauren6 napisała: > Musisz mieć nieźle sprany mózg, że tak lekko powtarzasz kłamstwa o swoich rodakach. nie po prostu juz z piaskownicy wyszedłem i ideały z harcerstwa tez mi juz wywietrzały z głowy , czysty realizm Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:54 Takie myślenie to własnie jest mentalna piaskownica. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:04 lauren6 napisała: > Dla bezpieczeństwa wszystkich dezerterów (czyli 3/4 "uchodźców" ) powinno się >z marszu odesłać za morze. Niech walczą o ojczyznę zamiast skomleć o socjal. Z KIM mają walczyć i czym? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 09:22 Mam cię uczyć współczesnej sytuacji geopolitycznej na bliskim wschodzie? W Wikipedii sprawdź, skoro nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 12:41 lauren6 napisała: > Mam cię uczyć współczesnej sytuacji geopolitycznej na bliskim wschodzie? W > Wikipedii sprawdź, skoro nic nie wiesz. 'Wiem ale nie powiem' czyli po prostu nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:31 Wszystko wszystkim (bójki, wyzywanie się w szkole), ale już to zadanie z fizyki nie jest niczym, co powinniśmy zaakceptować jako normalne. Od takich właśnie niby małych (piszę 'niby', bo jednak już trzeba być niezłym świrem, żeby myśleć, że takie zadanie jest przydatne albo chociaż zabawne) rzeczy się zaczyna coś, co potem trudno ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:33 > że takie zadanie jest przydatne albo chociaż zabawne) rzeczy się zaczyna coś, > co potem trudno ogarnąć. Na przyklad co? Zabija sie ku... 160 osob? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 10:41 Już pisałem na forum Społeczeństwo - świat powoli zapomina dzięki usilnym staraniom Niemiaszków, kto naprawdę odpowiada za Holkaust i obozy koncentracyjne, jednocześnie stodoła w Jedwabnem rozrasta się do wielkości Oświęcimia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:58 Jakw gdzie śledzisz? Bo masz najświezsze informacje. Na WP? Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 01:59 Na twitterze. Co AFP poda czy ktoś obejrzy we francuskiej tv to po kilku retweetach dociera i do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Paryż. Czy ty to widzisz? 14.11.15, 02:02 Dziękuję. Nie mogę spać. Straszne to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 13/11/15 14.11.15, 02:41 #PrayForParis #PrayForJapan #PrayForMexico #PrayForLebanon Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: 13/11/15 14.11.15, 09:55 Tag PayForParis to u mnie kampania reklamowa jakiejś firmy... Odpowiedz Link Zgłoś