black_halo
27.11.15, 11:16
Bylam juz u ortopedy i nic sie dowiedzialam. Podejrzewam, ze dlatego, ze nie potrafilam tego wytlumaczyc dokladnie bo nic mnie nie boli. Otoz mam od mniej wiecej poltora roku problem z prawym kolanem i nasila sie podczas dlugiej jazdy samochodem, jak chodze albo siedze z wyprostowana noga to nic nie czuje. Dziwne uczucie mam jedynie jak siedze ze zgieta noga albo wlasnie w samochodzie chociaz tez glownie jak stoje w korku i wciskam to gaz to hamulec. Tak jak pisze, nic mnie nie boli ale mam irytujace uczucie, ze jakby na prawej nodze spodnie byly jakies mniej wygodne. Wiec albo te kolano jest bardziej drazliwe teraz albo spuchniete (pomiary centymetrem nie wykazuja). Nie moge dojsc co to i jak to leczyc a lekarz chyba stwierdzil, ze przesadzam bo przychodze "z dziwnym uczuciem w kolanie". Wezcie powiedzcie jak to nazwac albo do jakiego lekarza isc. Wiem, ze nieco zalatwilam sie sama bo mam tendencje do zaplatywania nog o krzeslo, podwijania nog jak siedze na kanapie i duzo jezdze.
RTG nie zrobia gdyz w Belgii uznano, ze jest rakotworcze i mozna zrobic w razie zlamania, powaznego urazu albo gdy nie ma innego wyjscia.
Aaa, robilam na to jakis czas temu cwiczenia wzmacniajace miesien czworoglowy uda i nawet troche pomoglo ale jest kiepska pogoda i codzien stoje w mniejszym czy wiekszym korku wiec znow jest gorzej.