Dodaj do ulubionych

Polska 2020

12.12.15, 07:34
Prezydent Robert Biedroń
Rządowa koalicja Nowoczesna/PO z premierem Petru.
Marszałek Sejmu Donald Tusk.
Oskarżeni Andrzej D, Beata S.
Pacjent Antoni Macierewicz

Polska z moich marzeń.
Obserwuj wątek
    • wielceszanownypan Re: Polska 2020 12.12.15, 07:50
      krejzimama napisał:
      > Prezydent Robert Biedroń

Już jest prezydentem. Przez wielu krytykowanym.
    • czarna9610 Re: Polska 2020 12.12.15, 08:16
      Takiej Polski chciałabym doczekać . Oby tak było
    • fadilla Re: Polska 2020 12.12.15, 08:35
      Jakby nie było innych partii, tylko albo PiS, albo PO. No i właśnie teraz mamy to co mamy. Stawiam na Zandberga w kolejnych wyborach.
    • anorektycznazdzira Re: Polska 2020 12.12.15, 08:44
      Całkiem prawdopodobne. O ile nie:

Warszawa, Kraków i Gdańk zbombardowane po tym, jak wypowiedziano wojnę jądrową Moskiwe. Szczęśliwie Wołodii nie chiało się podnosić klapki znad guzika i zbombardował konwencjonalnie.
      Szczecin, Poznań i Wrocław stanowią odzyskane ziemie odzyskane po tym, jak wypowiedziano wojnę Berlinowi.
      30 milionów polskich uchodźców szturmuje tunel pod kanałem.
      Chiny proponują mediacje pod warunkiem zawarcia korzystnych umów na dostawy do stref okupowanych.
      USA dyplomatycznie milczy.
      UE obraduje.
      Ojciec Rydzyk przebywa na Seszelach.
      • iskierka3 Re: Polska 2020 12.12.15, 08:48
        A Jego Krolewska Mosc, Ukochany Wodz i Namiestnik przebywa w Korei Polnocnej z wizyta przyjaznismile
        • wioskowy_glupek Re: Polska 2020 12.12.15, 08:58
          Raczej bym stawiała na place Kaczyńskiego w każdym mieście i niezły reżim totalitarny albo monarchię...
      • fadilla Re: Polska 2020 12.12.15, 09:19
        Nie zapominaj że w zach. Europie trwa wojna domowa wywołana przez imigrantów i popierajace ich lewactwo.
        • krejzimama Re: Polska 2020 12.12.15, 09:41
          A to ciekawe.
    • ichi51e Re: Polska 2020 12.12.15, 09:30
      Serio marzy ci sie Tusk jako marszałek sejmu??? Boże never mam nadzieje ze już odszedł w niepamięć razem z PO. Ja tam pamietam wybory prezydenckie i jak Cimoszke załatwili. Dziękuje bardzo.
      • krejzimama Re: Polska 2020 12.12.15, 09:41
        Jaką niepamięć? Jest przewodniczącym rady europejskiej..
        • ichi51e Re: Polska 2020 12.12.15, 10:48
          I niech tam zostanie big_grin może robi karierę z punktu widzenia świata - z punktu widzenia po to cmentarzysko
          • ichi51e Re: Polska 2020 12.12.15, 10:49
            PL nie PO
            • gris_gris Re: Polska 2020 12.12.15, 13:46
              jakie Ty bzdury piszesz
      • antyk-acap2.0 Re: Polska 2020 12.12.15, 14:07
        Powiedz mi co ci takiego po zrobilo? Żonę ci chwalili? Dziecko zabili? Ja tez nie lubie po. Podpali mi ofe. Ale nie wygrazam pięścią jadac autostradą.
    • ludborka Re: Polska 2020 12.12.15, 09:43
      A wybory są zgodne z interesem narodu?
    • zazou1980 Re: Polska 2020 12.12.15, 11:12
      Daj znac jak do tego dojdzie, bo ja raczej nie widze w tym narodzie wielkiej checi zmiany. Jeszcze niedawno na tym forum smieliscie sie jak to Putin trzyma za ryja swoich wspolobywateli. U nas tez zaczyna sie dziac to samo - pluja im w twarz, a oni mowia, ze deszcz pada. Czesc ma to w dupsku - nie zna swoich podstawowych praw obywtelskich i nie wie, jak sie ten kraj kreci.
      Tu gdzie mieszkam jest w brud nienawistnych ludzi, czasami zagladaja mi w wozek, zeby tylko sie przypieprzyc do czegos, wtracic swoje 3 grosze. Jak sa w tlumie, to az strach sie bac.

Jak tak dalej pojdzie, to ja wyjade stad, zabiore konkubina i moje dzieci. Mam corki i chce, zeby wychowywaly sie w normalnym kraju, rzadzonym przez zdrowych psychicznie ludzi, a nie jakichs nawiedzonych wariatow. Starsza intensywnie ucze angielskiego, po nowym roku wyrabiam najmlodszej paszport. I tak musze poszukac roboty, wiec dlaczego nie tam, gdzie bedzie nam sie zylo latwiej i przyjemniej...
    • j_a_ch Re: Polska 2020 12.12.15, 11:18
      Moje marzenia nie sięgają aż tak daleko.
      Wystarczy, że w następnej kampanii wyborczej (zakładam, że istnieje jeszcze demokracja - oby żyła wiecznie) doczekamy się na początek kulturalnej i merytorycznej debaty pomiędzy normalną prawicą i lewicą.
      Że usiądzie Petru, Frasyniuk i Gasiuk-Pihowicz naprzeciw Zandberga, Biedronia i Nowackiej i nie będzie trików, piaru, machania pustymi teczkami i stawiania sobie durnych gadżetów, tylko wreszcie normalny, rzeczowy spór o kształt państwa.
      A lud usiądzie, posłucha, pomyśli i wybierze z głową (nie w chmurach).
      I had a dream... smile

A Tusk? Wróci, wróci...na białym koniu smile Ten lud tak ma...
    • lusitania2 Re: Polska 2020 12.12.15, 11:39
      nie z marzeń a twardej rzeczywistości:
      Polska 2020 to będzie kraj w ruiniesad.
    • antyk-acap2.0 Re: Polska 2020 12.12.15, 14:04
      Dodalbym Kaczyński zszedł naturalnie.
    • rosapulchra-0 Re: Polska 2020 12.12.15, 14:11
      Ile będziesz jeszcze tak trollować?
    • mejerewa Re: Polska 2020 12.12.15, 14:23
      Tylko, że będzie taki burdel po nierządach pisu, że każdy następny parlament i rząd będzie miał do podjęcia wiele trudnych i niepopularnych decyzji, w celu ratowania finansów państwa, systemu emerytalnego, szkolnictwa itp. I może się przejechać na tym, tak jak Balcerowicz, który co prawda ułatwił gospodarce wyjście z komunizmu, ale został znienawidzony.
      A jesli pis zrobi to, co zamierza, to wyjście z kaczyzmu będzie równie trudne jak z komunizmu. I posprzątanie po tym również.
      Dlatego nie ma co czekać do 2020, trzeba już teraz bronić się przed niszczycielskimi zapędami owładniętych żądzą władzy i zemsty furiatów.
      • gris_gris Re: Polska 2020 12.12.15, 14:26
        mnie to wlasnie tez martwi najbardziej. Bardzo latwo jest zepsuc, ale trudniej naprawic.
    • edelstein Re: Polska 2020 12.12.15, 14:28
      Jesli Jaroslaw utrzyma sie u wladzy to moim marzeniem bedzie,by slask i pomorze dolaczeni zostali do Niemiec.
      B.mozliwe,ze niedlugo bede musiala miec wize,by do Pl wjechactongue_outJarek planuje druga Koree.
      • antyk-acap2.0 Re: Polska 2020 12.12.15, 14:36
        I to północną.
    • srubokretka Re: Polska 2020 12.12.15, 14:48
      Polacy przestali narzekac

Wole jednak zeby to sie nie spelnilo, bo oznaczaloby , ze nas nie ma smile
    • figrut Re: Polska 2020 12.12.15, 15:06
      > Prezydent Robert Biedroń
      > Rządowa koalicja Nowoczesna/PO z premierem Petru.
      > Marszałek Sejmu Donald Tusk.
      > Oskarżeni Andrzej D, Beata S.
      > Pacjent Antoni Macierewicz
      Prezydentem rzeczywiście może być Biedroń, jeśli nie będzie przeginał w Słupsku. Lubię faceta i myślę, że dobrze reprezentowałby Polskę. PO raczej ma mizerne szanse na powtórkę w rządzie. Ludzie po osiągnięciu dna przez PiS i przekrętach PO będą chcieli czegoś nowego, nie obarczonego złą historią. PiS dobitnie im pokaże, że głosowanie na zasadzie "na złość mamie odmrożę sobie uszy" jest zbyt bolesne. Nowoczesna będzie miała duże szanse po czterech latach cofania się w rozwoju przy rządach PiSu. Duda być może pozostanie wierną kukiełką malutkiego, ale Szydło w końcu się opamięta i sama zrezygnuje jak zobaczy, że PiS przekracza wszelkie granice. Widzę w tej kobiecie jakąś większą normalność niż w pozostałych. Macierewicz na bank zasili grono pensjonariuszy psychiatryka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka