Dodaj do ulubionych

budowlancy-pomocy

22.12.15, 15:56
Mam remont w domu. Nie spieszy mi sie. O tym moj robitnik wie. Robi taka akcje: zadnej roboty nie konczy, wszystko zostawia do 3/4 pracy i zabiera sie za nastepne. Zapalty zada z za calosc. O co chodzi?
Trwa ten durny remont juz ponad 4 meisiace!!!! Do tego gdzies ucieka, robi inne prace, nie robi tego, o co go prosze w ramach robot.. Niby spoko gośc, ale po co nie konczy tych prac?
Obserwuj wątek
    • wadatka Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 16:02
      do tego nie ma sowich narzedzi-kaze mi kupowac narzedzia do wykonania jego pracy!!!!!!!
      • vessss Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 16:08
        To czy 'pan fachowiec' ma własne narzędzia, powinno być ustalone przed zatrudnieniem. A nie kończy żebyś nie zastąpiła jego kimś innym, rozchwytywany fachowiec nie będzie leciał na końcówkę pracy po kimś za 300zl.
    • lauren6 Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 16:06
      Żebyś go nie wymieniła na lepszy model?

Bardzo trudno znaleźć ekipę, która zgodzi się robić po kimś innym (wiem coś o tym, bo sama się kiedyś naszukałam kogoś, kto poprawi mi mieszkanie po partaczu). Mając rozpoczęte i nie skończone różne prace ma pewność, że szybko się go nie pozbędziesz.
      • wadatka Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 17:55
        w takim razie nie bede mu wyznaczala zadnych nowych ''prac''. W sumie sa to naprawde ''male'' rzeczy, więc tego nie orzumiem. Widac, ze robi to specjalnie. Tak np. niedokonczony schodem, niezamurowaan sciana czy niewstawione pochydlo..
        • peonka Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 17:59
          Przede wszystkim następnym razem nie mów, że ci się nie spieszy. Jak tobie nie, to i jemu nie smile
    • koronka2012 Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 18:05
      Żądać to sobie może - płacisz, jak skończy, to chyba logiczne? to, że ci się nie spieszy, nie jest żadnym argumentem, długo masz jeszcze zamiar patrzeć na rozbabrany lokal?
    • e-kasia27 Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 19:01
      Zaraz, zaraz, bo nie rozumiem.
      On robi 3/4 roboty, a Ty mu płacisz za całość, jakby było zrobione do końca??
      Dajesz się wykorzystywać, to wykorzystuje.
      Możesz się zakończenia prac nigdy nie doczekać.
      Każ mu wszystko pokończyć i nie dawaj ani złotówki, dopóki wszystko nie będzie tak, jak powinno być.
      • hermenegilda_zenia Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 19:48
        Znając wadatkę i jej występy na forum to chciała pewnie jakoś wyrolować pana budowlańca, a tu proszę - sama została wyrolowana. Jak to się mówi - karma wraca, w ten czy inny sposób. No i okazuje się, że tutejsze trolle tylko w wirtualu takie mocne w gębie - w prawdziwym życiu bida z nyndzą.
    • cosmetic.wipes Re: budowlancy-pomocy 22.12.15, 20:58
      Może mu podp...łaś papier toaletowy i gość się wk...ił big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka