Dodaj do ulubionych

Wątek na sto postów

28.12.15, 15:41
Marzy mi się, żeby któryś mój wątek miał co najmniej sto wpisów.
Pomożecie?

Można pisać o wszystkim. Na przykład o kieckach, teściowych, polityce, dietach, albo o niczym. Byle tylko uzbierało się co najmniej sto postów.
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 15:52
      Nie wróżę dobrze temu wątkowi. Spróbuj inaczej: wyprodukuj wątek z tytułem i treścią typu: "To dobrze, że in-vitro nie jest dofinansowane" albo "kobiety wydają alimenty na siebie nie na dziecko" albo "Duda czyni cuda" i od razu masz 100 jak w banku.
      • wilowka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 15:55
        Coś byś sobie chciał długością zrekompensować? wink
        • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 15:59
          wilowka napisała:
          > Coś byś sobie chciał długością zrekompensować? wink

Myli ci się długość z częstotliwością big_grin
          • wilowka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:01
            To zależy na jakich falach nadajesz wink
            • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:14
              wilowka napisała:
              > To zależy na jakich falach nadajesz wink

A tobie zależy na długości, czy częstotliwości? smile
              • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:26
                Ja bym chciała jak najrzadziej i możliwie krótko. wink
                • ga-ti Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:35
                  Oooo i tu już jest nadzieja na nieco dłuższy wątek wink
    • bergamotka77 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:04
      pomarzyc dobra rzecz wink Moje czesto moja ponad 100 wpisow choc o to nie zabiegam. Ale probuj dalej...wink
    • ewa_mama_jasia Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:11
      Poczytaj wątki z ostatnich kilku tygodni - szczególnie te dłuższe i zawierające bardziej kontrowersyjną tematykę. Podpowiem: trybunał konstytucyjny, sześciolatki w szkole, likwidacja gimnazjów, PIS jest wielki i mądry smile, wyższość mleka modyfikowanego nad naturalnym, moja ex chce podwyżki alimentów a ja rzuciłem pracę żeby działac społecznie i takie tam. Coś się nada na wątek 100 wpisowy.
      • ewa_mama_jasia Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:12
        Miało być: Poczytaj wątki z ostatnich kilku tygodni - szczególnie te dłuższe i zawierające bardziej kontrowersyjną tematykę i załóż własny.
    • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:12
      Ciocia mojego męża ma psa, któremu niemiłosiernie jedzie z pyska. Kiedyś poszła z tym do weterynarza, powiedział, że to od kamienia na zębach, wyczyścił, ale po paru tygodniach wali znowu, a pies nie zniósł narkozy rewelacyjnie, więc ciotka jakoś wytrzymuje i juz kamień olewa. Nie mój pies, nie mój problem. Problem w tym, że ciotka często do nas przychodzi z psem. i dałoby jakoś się wytrzymać, gdyby pies siedział w wiatrołapie, ale on jest towarzyski, niestety. I jak siedzi pod stołem, możecie wierzyć lub nie, ale nie widzi się go, a czuć, że gębę rozdziawił. Ja psa wyganiam z pokoju, ciotce chyba się to nie podoba. Jak można psa zniechęcić do włażenia do pokoju, czy są jakieś odstraszacze, których ciotka nie zauważy, a pies będzie grzecznie siedział tam, gdzie ja chcę, a nie tam, gdzie on chce?
      • ichi51e Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:16
        Najważniejsze ze nie podsikuje. Resztę da sie zabić np kadzidelkami
        • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:25
          Jeśli myślisz, że kadzidełka są rozwiązaniem, to znaczy, że nie czułaś nigdy takiego smrodu. Ja mam ochotę tego psa walnąć w zęby, żeby tylko przestał na chwile oddychać.
          • arwena_11 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:29
            ja raczej myślę, że to aluzja do innego wątku - o sikającej na meble teściowej czy ciotce. Jakoś w ostatnich dniach był
            • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:32
              No tak, faktycznie ktoś radził, że na podsikującą teściową z kadzidełkiem.
            • anty_nick Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:51
              arwena_11 napisała:

> ja raczej myślę, że to aluzja do innego wątku - o sikającej na meble teściowej
              > czy ciotce. Jakoś w ostatnich dniach był

wrróóóć... o jakiej teściowej??? dawać linka wink
              • arwena_11 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:05
                proszzzsmile wedle życzenia

forum.gazeta.pl/forum/w,567,57743522,57743522,smierdzacy_problem_jak_zaradzic_.html
                • naomi19 Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 07:09
                  to nie jest ten watek
                  • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 07:59
                    naomi19 napisała:
                    > to nie jest ten watek

No właśnie. Tytuł bardzo podobny ale chodzi o inny wątek.
                    O ten forum.gazeta.pl/forum/w,567,159944515,,smierdzacy_problem.html?v=2
          • mid.week Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:41
            No wiesz, jak zje odpowiednio dużo tych kadzidełek to może przestać oddychać...
            • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:43
              I to jest jakiś pomysł. Nasmaruje kadzidełka kiełbasą, żeby mu smakowały.
      • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:19
        jowita771 napisał:
        > Ciocia mojego męża ma psa

Ja mam dwa psy. Suki.
        I kotkę.

• jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:23
          Nie pomagasz.
          • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:28
            owita771 napisał:
            > Nie pomagasz.

Naprawdę mam dwie suczki psie i jedną kotkę.
            Szkodzę?
            • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:30
              Jak chcesz, żeby wątek miał sto wpisów, jak piszesz coś takiego zamiast się awanturować o cokolwiek? Twoje psy i koty nic nie wnoszą, nie śmierdzą nawet. Co można odpisać na taki post, jak Twój? Że ja mam kunę na podwórku i perliczki u sąsiadów?
              • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:37
                jowita771 napisał:
                Co m
                > ożna odpisać na taki post, jak Twój?

Nic. I właśnie tak odpisałaś big_grin
              • wilowka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:41
                Ale się nie zgodzę. Załóż wątek - pokażcie swoje zwierzaki i już! 101 pęknie w parę godzinek smile
            • ga-ti Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:33
              Powinieneś napisać, że pies ważniejszy od człowieka, a w dodatku w gości przyszedł, że jeśli jej przeszkadza to może wyjść. Albo, że pal licho psa, wypchać na korytarz i już, toż to tylko bezrozumne zwierze. Ewentualnie coś w temacie ciotki, że stuknięta, bo o psa nie dba albo o ludzki komfort nie dba, albo nasłać na nią kogoś.
              I już wątek się rozrasta smile
              • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:39
                A jeszcze ciotka cały czas podkreśla, że pies się dobrze u nas czuje, że pilnuje terenu, że czuje, że jest u siebie. Jakie u siebie? Ostatnio jeszcze przez okna tarasowe zaczęła psu pokazywać kota sąsiadów i szczuć. Powiedziałam, że albo przestanie albo pies będzie spędzał wizytę w jej samochodzie, bo na naszym podwórku to kot sąsiadów jest u siebie.
                Koty są ogólnie lepsze od psów.
                • mamameg Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:41
                  > Koty są ogólnie lepsze od psów.

Słabo, trzeba było napisać, że od dzieci wink
                  • ga-ti Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:43
                    mamameg napisała:

> > Koty są ogólnie lepsze od psów.
                    >
                    > Słabo, trzeba było napisać, że od dzieci wink

big_grin
                  • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:47
                    Dzieci nie są takie złe. Zwłaszcza moje, bo reszta już nie jest taka fajna. Raczej tego nie mówię postronnym, ale często sobie myślę, że inni mi muszą zazdrościć, że ja mam takie fajne dzieci, a ich są takie zwykłe, bez szału. Ostatnio na występie mojej młodszej córki w przedszkolu byli teściowie i byli zachwyceni, jak nasza dziewczynka ślicznie deklamowała, najgłośniej, najwyraźniej. Tylko jedna łajza mówiła donośniej, ale aż przesadzała, teściowa powiedziała, że tamta się darła, a nasz tak ładnie mówiła - głośno i wyraźnie. Byłam dumna z córki, że taka udana i z teściowej, że się zna na tym.
                    • mamameg Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:21
                      Ostatnio n
                      > a występie mojej młodszej córki w przedszkolu byli teściowie i byli zachwyceni,
                      > jak nasza dziewczynka ślicznie deklamowała, najgłośniej, najwyraźniej. Tylko j
                      > edna łajza mówiła donośniej, ale aż przesadzała, teściowa powiedziała, że tamta
                      > się darła, a nasz tak ładnie mówiła - głośno i wyraźnie. Byłam dumna z córki,
                      > że taka udana i z teściowej, że się zna na tym.

Dziewczynki są straszne, takie głupie i tak piszczą, chcą się ubierać na różowo i udają księżniczki. Ja mam dwóch synów i to jest zupełnie inny świat! Są technicznie uzdolnieni, budują roboty, a starszy, 13latek, jest niesamowicie oczytany, ostatnio czyta "Zbrodnię i karę". Oczywiście nie wolno im nawet spojrzeć na gry komputerowe czy konsolowe, być może pozwolimy im zagrać po zrobieniu doktoratu. Bardzo ci współczuję, że masz córkę..
                      • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:26
                        A co masz powiedzieć, jak już się mleko rozlało i masz synów? W głębi serca każdy rodzic marzy o córce.
                        • mamameg Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:38
                          Nie rozśmieszaj mnie. Współczuję też mamom jedynaków, trójek, czwórek itd dzieci, idealna jest tylko dwójka synów.
                          • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:44
                            Co Ty wiesz o życiu? Tylko córeczki są fajne. Co do ilości się zgodzę, chyba, że urodzę jeszcze jakąś, to zmienię zdanie. Ale raczej nie zajdę w ciążę, mam regularny okres, znam swój organizm, pilnuję kalendarzyka, a mąż ma dobry refleks też, więc nie ma się czego bać.
                      • pajac_ynka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:57
                        No nie wiem czy chłopcy są fajniejsi (ale muszę się zgodzić). Ostatnio próbuję wymienić syna na troszkę starszy model, to godziła się tylko mama dziewczynki ubranej właśnie na różowo. Musieliśmy odmówić, bo za stara jednak była.
                        • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:01
                          Mnie kiedyś w Biedronce jedna matka chłopca chciała podmienić dzieci. Ubrała synka w sukienkę i podmieniła, myślała, że się kapnę dopiero w domu, jak już będzie po ptokach.
                  • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:48
                    mamameg napisała:

>

Tak naprawdę, to małe dzieci są głupsze od dorosłych psów i kotów.
                    • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:50
                      Może Twoje dzieci suspicious
                  • mid.week Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:45
                    mamameg napisała:

>

Musi być jakaś sensowna gradacja:
                    Koty sa lepsze od psów, a psy są lepsze od dzieci.
                    Czy jest coś od czego lepsze są dzieci? Teściowa?
                • anty_nick Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:53
                  psa, któremu capi z pyska naprawdę zostawiła bym w samochodzie.
                  Nie ma mrozu tongue_out
                  • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:53
                    Jemu tak capi, że ja bym go nawet w mróz zostawiła.
                    • hipinka Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 21:00
                      a jakie jedzenie dostaje ten pies: psie czy ludzkie, w sensie czy ciocia go karmi tym co sama je?
                      kiedyś opiekowałam się pewną suczką, która miała zwyczaj jadać ze swoją panią z talerza
                      nie dość, że przez to suczce niemiłosiernie jechało z pyska, to jeszcze miała całą masę różnych chorób
                      jako, że my nie byliśmy skłonni karmić jej naszym żarciem, chcąc nie chcąc musiała przestawić się na jedzenie psie, jakie dawaliśmy naszemu psu
                      i co? - smród z pyska zniknął prawie zupełnie, a i choroby jakoś się cofnęły
                      bo pies nie powinien jeść wielu rzeczy, które może jeść człowiek
                      • jowita771 Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 22:50
                        Nie wiem, czy ludzkie tez mu daje, nigdy nie widziałam. Psie daje na pewno.
                        Dzisiaj znowu była u nas z tym śmierdziuchem. Jeszcze była pasierbica moja i pies jej chuchnął w twarz, aż dziewczyna podskoczyła. Wstydziłby się dziad jeden śmierdzący.
                        • hipinka Re: Wątek na sto postów 30.12.15, 00:39
                          to raczej ciotka powinna się wstydzić za niego wink
              • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:40
                ga-ti napisała:
                > I już wątek się rozrasta smile

Kurcze, niedługo wątek przekroczy pojemność serwera i każą mi za to płacić big_grin
        • baltycki Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:53
          I wystarczy.
          Po sukach, kotce rozpoznaja Twoja ematke big_grin
          • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:02
            baltycki napisał:
            > Po sukach, kotce rozpoznaja Twoja ematke big_grin

Moja ematka pójdzie w zaparte,

• ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:13
        Pastę do zębów psią kup cioci, pomaga lepiej niż akwarium na głowie. Albo balkonuj śmierdziela.
      • rosapulchra-0 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:25
        Miałam takiego psa w domu, gdy młodą i piękną byłam. Złośliwa bestia była niemiłosiernie. Jeśli kogoś nie lubiła, to właziła pod stół, na którym było zawsze mnóstwo dobrego jedzenia i nie dość, że sapała złośliwie, to jeszcze do tego pierdziała na ostro. Ale to pikuś przy psie znajomej. Ten to miał odpały. Nie znosił granatowego koloru, więc na każdego, kto miał na sobie coś w tym kolorze rzucał się po prostu. A kiedyś złapał małego dzieciaka (około roku) w cztery swoje łapy i nie dał podejść do siebie. to był dopiero horror. Dziecko się darło przerażone, a dorośli bali się do niego podejść. W końcu mąż znajomej użył trzepaczki do dywanów i pies puścił dziecko, ale co się wszyscy strachu najedli, to ich. Pies był ze schronu. Miał też fobię związaną ze schodami - za nic w świecie nie chciał po nich schodzić, a znajoma mieszkała na 6 piętrze, więc 50-cio kilogramowego psiura znosiła po schodach. I którejś zimy, gdy schody mokre były do trzeciego piętra, ona z tym psem na rękach się pośliznęła i zjechała na tyłku tuż pod drzwi sąsiada, który również posiadał psa. Ten otworzył drzwi i patrzy, a przed jego drzwiami siedzi z wyprostowanymi nogami kobieta z psem na rękach, na to wpadł jego czworonóg. No i się zaczęło.. Jatka jakich mało. Ledwo uszła z życiem. Zaraz potem psa uśpiła, bo nie dało się z nim normalnie funkcjonować.
    • shell.erka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:52
      Polecam sens analny wink
      • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:55
        shell.erka napisała:
        > Polecam sens analny wink

Ale czy na pewno czyta to forum prezydent miasta Słupska?
      • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 16:55
        Przeczytałam seans analny i się zaczęłam zastanawiać, jak to wpływa na długość wątku.
        • ga-ti Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:03
          Ja też 'seans' wink
    • lady-z-gaga Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:16
      To ja napisze o niczym. Jeden post, w końcu Wigilia już była i czas prezentów się skończył. Chyba, że masz imieniny, to dorzucę jeszcze ze dwa.
    • asia_i_p Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:21
      42.
      Proponuję, żeby każda kolejna osoba odliczała dalej.
      Wielceszanownypan jest trollem kulturalnym, względnie nieagresywnym, trzeba wspierać.
      • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:27
        asia_i_p napisała:
        > Wielceszanownypan jest trollem kulturalnym, względnie nieagresywnym, trzeba wsp
        > ierać.

Kurcze, jestem kulturalny, nieagresywny.
        Ematki jednak wszystko wiedzą.
      • aquella Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:29
        43 a i niech wielceszanownypan pyskuje ile wlezie to i 200 postów będzie
        • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:30
          No właśnie słabo pyskuje i dlatego tak wolno idą posty.
          To jest troll niepyskujący.
          • aquella Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:35
            pochlastajmy się na słowa, dorobimy mu z 40 postów,co?
            • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:39
              A jak to się robi? Bo ja jestem tu nowa.
              • aquella Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:51
                to nie będę Cię psuła smile
        • zona_glusia Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:05
          Ha, to ja ponieważ inni nie odliczają, korzystam z okazji, i rezerwuję sobie piękną symboliczną liczbę 44. smile
    • silenta Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:33
      Powinnam iść poćwiczyć na orbitreku a okrutnie mi się nie chce. Ale chyba w końcu ruszę tyłek bo już godzinę czytam to forum, żeby nie ćwiczyć i jakbym poszła od razu to już bym skończyła. A poza tym zastanawiam się czy jakiś chirurg przy rzeczywistym podejrzeniu czerniaka zgodziłby się nie wysyłać go na hist.-pat. Ryzykując, że za rok pacjent wytoczyłby mu sprawę, że on to jednak chciał ale nie wiedział jak i jednak chce wiedzieć co tam wyszło. A pan doktor nie zachęcał wystarczająco i on teraz chce 300 000 PLN odszkodowania bo się denerwuje co tam było. Hm. To idę poćwiczyć.
      A mojej ciotki psu też tak śmierdziało z pyska ale on jeszcze dodatkowo trzepał głową jakby się otrząsał po kąpieli i wtedy taka śmierdząca ślina lądowała na ścianach, suficie i domownikach, więc nie przesadzaj bo zawsze możesz mieć gorzej smile
      • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:38
        Jakby się otrząsał, to bym mu kupiła takie okrągłe akwarium dla złotej rybki i musiałby to nosić na głowie będąc u mnie w gościach. A gdyby ciotka pyszczyła, to kupiłabym dwa i nosiliby oboje.
        • konwalka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:45
          napisz tak: moj kocur zaczął sikac na moja poduszke. Smród jest bardziej niz koszmarny; myslę o tym, żeby kota przenieść do patio...
          I masz wątek na około pińcet, słowo big_grin
          • galene_ra Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:21
            Masz rewelacyjną sygnaturkę. smile
            • konwalka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:53
              ja sygnaturkę czy znowu dżewka nie ogarniam?
              jesli ja, to dziekuje smile
              • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:02
                To do Ciebie, chociaż tak poza tym to ja mam lepsze sygnaturki.
                • konwalka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:55
                  To do Ciebie, chociaż tak poza tym to ja mam lepsze sygnaturki.
                  no nie wiem, czytanie ze zrozumieniem sie kłania
          • pajac_ynka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:03
            "moj kocur zaczął sikac na moja poduszke. Smród jest bardziej niz koszmarny; myslę o tym, żeby kota przenieść do patio...
            I masz wątek na około pińcet, słowo big_grin"

Chyba lepiej byłoby
            Mój kocur zaczął sikać na moją poduszkę. Smród jest bardziej niż koszmarny; myślę o zmianie poduszki ale nie wiem gdzie kupić. Polecicie jakiś sklep?
            • mamameg Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:11
              Lepiej byłoby: gdzie mogę kupić nowego kota po pozbyciu się poprzedniego?Lipcowa zaraz nam poleci doskonałą trutkę tongue_out
    • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:56
      Prosze bardzo. Mam kryzys tworczy,psychiczny i ogolnie zyciowy. Mam brzydkie stopy. Nie wiem w co sie ubrac na Sylwestra. I nikt nie chce sluchac moich narzekan. I pogoda u mnie brzydka. Jak sobie jeszcze cos przypomne,to napisze. Ale pod warunkiem,ze bedziesz to czytac i pocieszac mnie,nie ma nic za darmo tongue_out
      • ichi51e Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:16
        A ja mam bardzo ładne stopy. Jest to cześć mojego ciała z której zawsze byłam zadowolona
        • mid.week Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:22
          A ja mam tylko lewą sad
          • mynia_pynia Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 00:24
            Nie wiem czy ty na serio z tą jedną stopą, ale to licytowanie sprawiło, że popłakałam się ze śmiechu wink.
            • mid.week Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 09:28
              Na szczęście okazało się, że prawą podwinęłam sobie pod tyłek wink
              • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 14:04
                Oplulam monitor. Nienormalna jestes big_grin
    • wiotka_trzpiotka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 17:57
      pomagam. to dobry watek jest.
      • bazia8 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:11
        Dobry troll nie prosi o wpisy, troll je ma. Poza tym jest pan zbyt grzeczny i spokojny jak na trolla, to się czuje od razu

Bolą mnie kolana od biegania, a może od nadwagi. Czy powinnam biegać, aby schudnąć, czy lepiej najpierw schudnąć, aby zacząć ladnie i bez bolu biegać? Na wszelki wypadek posiedzę i poczytam forum.

Czy macie czasem takie wrażenie, jakbyście doszły juz do końca internetu?
        • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:20
          A skoro mowa o trollach, to zbliża się kolęda, wpuszczacie? Ja się przeprowadziłam niedawno i pewnie spróbują wejść. Tu są zakonnicy, franciszkanie chyba, oni tez normalnie wpisują sobie do karty, kto mieszka i jakieś informacje jak dzielnicowy?
          • silenta Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:26
            Może zaproś tego dnia ciocię z psem to próba wejścia może być nieudana. Zawrócą na progu i zanotują żeby tu nie wchodzić.
            • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:33
              I jeszcze nie dać psu spać wcześniej, żeby był bardzo zmęczony i ziewał. Zanotują sobie, żeby faktycznie nie wchodzić, bo tu hodowla smoka.
          • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:27
            U nas juz przeszla,nie wpuscilismy jak co roku.
            • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:32
              To może u nas tez przeszła i nie wpuściliśmy? Dzwonka nie mam, jak siedzę na górze i oglądam telewizję, to nie słyszę, że ktoś puka, dzwonią telefonem. Domyślam się, że zakonnik mojego numeru nie ma. Powiem mężowi, żeby się wstrzymał z montowaniem dzwonka jeszcze.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:30
      A ja się cieszę, bo kupiłam bluzkę z Elsą... big_grin
      • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:35
        Nie wiem, kto to jest ta Elsa, ale bluzki z nią to szczyt obciachu. Nie wiem, jak mogłaś kupić coś takiego. Ja bym nie wzięła za dopłatą.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:38
          Jest gorzej - mam jeszcze w Minionki big_grin (mimo że za nimi nie przepadam)
          • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:41
            To te żółte cyklopy? Chyba tego nie zakładasz, jak idziesz między ludzi?
          • feniks_z_popiolu Re: Wątek na sto postów 30.12.15, 06:31
            Ale na pewno nie masz z myszką miki. To takie coś z zamierzchłych czasów. Ja taką miałam w wieku 13 lat. Aha 89 smile
        • anty_nick Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:40
          jowita771 napisał:

> Nie wiem, kto to jest ta Elsa, ale bluzki z nią to szczyt obciachu. Nie wiem, j
          > ak mogłaś kupić coś takiego. Ja bym nie wzięła za dopłatą.
          n
          ie wiesz kto to Elsa, ale wiesz, że bluzki z nią to szczyt obciachu ?wink
    • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:36
      A i jeszcze do mnie byly na fb napisal sad Taki na ktorego wspomnienie mi sie plakac chce. I jak sie tak teraz przygladam to dlonie tez mam brzydkie. I w ogole jakos mam przeczucie katastrofy,macie czasem zle przeczucia? Sprawdzaja Wam sie? Bo ja mam pierwszy raz i nie wiem co o tym myslec
      • bazia8 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:41
        Fornitto, ale płakać Ci się chce, bo on Cię bił, czy płaczesz za miłością, która przeminela?
        • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:46
          W nim bylam zakochana szalenczo,jak w nikim wczesniej i w nikim pozniej-na szczescie. A on mnie zostawil bez slowa wyjasnienia,bez pozegnania. A teraz sobie pisze jak gdyby nigdy nic:"hej co tam u ciebie?" Wrocil bol- chociaz po tylu latach nie powinien.
          • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 14:07
            Poczulam sie zlekcewazona. Bardziej Was interesuja skoczne chomiki, psie odbyty i inne prozaiczne bzdury niz moje sercowe perypetie. Czemu nikt mojego bylego nie skomentowal? uncertain
            • mid.week Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 16:33
              A śmierdzi mu z japy albo chociaż odbyt mu wyciskałaś?
      • anty_nick Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:42
        znowu mam pod górkę z sylwestrem.
      • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:46
        Miewam złe przeczucia, jeszcze nigdy się nie sprawdziły.
    • menodo Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:52
      Teraz wystarczy kilka ruchów w stylu 100/100, EOT, tak to sobie tłumacz, a coś w temacie - i będziesz miał 100 postów.
      W sumie sam to możesz zrobić smile
      • konwalka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 18:55
        up
        • pajac_ynka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:04
          Już prawie smile
          • aquella Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:14
            ciągniemy w dół
      • kaz_nodzieja Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:27
        10/10
    • silenta Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:18
      Przytyłyście coś w święta? Pocieszcie mnie. Ja mam 2 kg na plusie ale mam nadzieję, że się nie wchłonęły i wkrótce mnie opuszczą. To na pewno woda po popijaniu śledzi.
      • pajac_ynka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:21
        Musi tak być. Woda na 100%
      • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:21
        Nie mam wagi ale chyba schudlam smile Jedeyny plus tych swiat,bo ogolnie gupie byly.
      • aquella Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:24
        schudłam 2kg i tak miało być
    • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:24
      A i jeszcze przed chwila sobie sypnelam do kawy barszczu instant zamiast cynamonu uncertain Nie wiem co Wam jeszcze napisac ciekawego. Ale bede kombinowac smile
      • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:28
        Nos mnie swedzi.
        • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:31
          Mój mąż wczoraj zaszedł mnie od tyłu, jak stałam w kuchni i szepnął do ucha: chodź ze mną, narysuję ci gwiazdę na plecach długopisem.
          • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:32
            Bardzo zmyslowe,zazdrosc mnie wziela smile
            • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:34
              No ja myślę, kto by nie chciał faceta z takimi pomysłami.
            • malwa51 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:24
              Dlugopisem? Tez cos. Wypackany rzechem z kiosku za zlotowe albo reklamowka z pracy grzbiet jest zmyslowy? I posciel wybabrzesz tanim tuszem tongue_out
          • ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:47
            A kieckę z zary kupił?
            • arwena_11 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:45
              ale kiecka to za coś więcej niż pozwolenie narysowania gwiazdy długopisem na plecach tongue_out
              • ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 23:31
                To sorry, skończyłam czytać na 'Zaszedł mnie od tyłu', bo spąsowiałam prewencyjnie i zażyć ochłody pobiegłam.

Tak się rodzą plotki, ot co.
    • chocolatemonster Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:31
      Isc na 'Gwiezdne ' czy nie isc? Oto jest pytanie...
      • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:34
        Nie idz,zaraz sobie online obejrzysz wink i co,stuknela setka? smile
      • ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:12
        Iść, fajowe są
        • malwa51 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:17
          Moj maz pojdzie, ale z kolega. Bo dostal bilety darmowe sztuk 2. A jak darmowe, to trzeba wykorzystac, conie?
          • ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:33
            I ty mu tak uwierzyłaś? Że z kolegą? Do kina? Wieczorem? Toż to prawie pod osłoną nocy!
            • malwa51 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:41
              Ja go wrecz wykopalam z tym kolega do kina. Jak zawsze kiedy go najdzie ochota na kino. Niedoczekanie, zebym musiala z nim Star Warsy czy inne Hobbity ogladac suspicious a kolege niech lepiej po kinie odwiezie do domu, bo jak u nas zanocuje, znowu rano zezre pol lodowki. Nawet moj torcik ukryty pod wloszczyzna wyniuchal indifferent
              • ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:46
                A jak u niego z kamieniem nazębnym? Wionie mu z paszczęki czy obleci?
        • chocolatemonster Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 00:14
          Wlasnie wrocilismy . Bardzo fajne! Zaraz zawijam precle a maz mi swego lajtsejbera pokaze 
    • jowita771 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:32
      W życiu nie wyprodukowałam tylu bzdur, co w tym wątku.
    • silenta Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:33
      Aaaaa! Czyżby 100?
      • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:35
        Szkoda,ja sie dopiero zaczelam rozkrecac wink
        • arwena_11 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 20:04
          przeszkód nie ma, żeby iść dalej wink Troll dostanie prezent noworoczny
          • ichi51e Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:09
            Ja tylko sugeruje zeby nie wzywac imienia Rosy na daremno bo przyleci i pół wątku wymoderuje uncertain
    • silenta Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 19:41
      My się tu produkujemy a on sobie pewnie te psie suki na dwór wyprowadza a wątek porzucił.
      • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:11
        Nie pojde spac dopoki nie dostaniemy podziekowan od zalozyciela watku tongue_out
        • wielceszanownypan Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 05:23
          fornitta69 napisał(a):
          > Nie pojde spac dopoki nie dostaniemy podziekowan od zalozyciela watku tongue_out

Dziękuję wszystkim za wysiłek włożony w budowę naszego wspólnego dobra.
          Niech żyje ten wątek, forum emama i wszystkie bratnie fora!

Bym zapomniał - fornitta69 możesz już iść spać, miłych snów życzę.
    • lady-z-gaga Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 20:00
      Wyszedł z tego cudny watek, taki absurdalny i symboliczny. Każdy mówi o czym innym i nikomu nie przeszkadza, że inni go nie słuchają. Jak w najprawdziwszym domu wariatów big_grin
      • fornitta69 Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 20:04
        Jal w domu wariatow? W mojej rodzinie to norma smile
    • saszanasza Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:10
      Mam przepis na zajebistą sałatkę z truskawkami, mozarellą, orzchami i szpinakiem. Może kilka postów z chętnymi na przepis przybędzie. To moje odkrycie kulinarno-smakowe rokuuncertain
      • kajak.aja Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:34
        Dawaj przepis.
        Majonez można dodać?
      • ailia Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:58
        a jakie orzechy?
        • saszanasza Przepis: 28.12.15, 23:53
          żadnych majonezów, a orzechy włoskiesmile

1 op. świeżego szpinaku baby
          1/2 op. świeżej rukoli
          2-3 opakowania mini kulek mozzarelli (można na pół, można w całości)
          300-400 g truskawek (pokrojone w ćwiartki)
          1 mała cebulka
          100-150 g. pomidorów suszonych w oliwie (pokrojonych)
          5 łyżek oliwy z tch pomidorów
          50g orzechów włoskich podrumienionych na patelni
          50 g. pestek słonecznika również z patelni
          50 g suszonej źurawiny
          ocet balsamiczny (na koniec pokropić wedle uznania)

te proporcje można dopasowywać dowolnie. ja dawałam mniej zieleniny a i lubię w kaźdym kęsie czuć truskawkę no i ocetsmile
          całość jest lekka, smak trudno mi określić...nietypowy, ale całość bardzo smaczna, natomiast wygląd nieziemski! ta sałatka wygląda zajebiście!
    • ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:50
      Cudownie abstrakcyjny wątek. Aż mi żal, że dopiero teraz go otwarłam
      • ailia Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:58
        zal, ze nie otworzylas smile

..... nie gniewaj sie, podbijam
        • ludborka Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:08
          Ewridej samtin nju smile

otworzyłam czy otwarłam?

Obie wymienione formy są poprawne. Pierwsza z nich to forma obecnie używanego czasownika, którego bezokolicznik brzmi otworzyć, podczas gdy druga to dawna postać tego czasownika, który brzmiał odewrzeć. Ta historyczna forma występuje obocznie do nowszej w czasie przeszłym (otworzyłam // otwarłam, otworzyłaś // otwarłaś otworzyła // otwarła, otworzyłyśmy // otwarłyśmy, otworzyłyście // otwarłyście, otworzyły // otwarły) oraz w imiesłowach przymiotnikowym biernym (otwarty // otworzony) i przysłówkowym uprzednim (otworzywszy // otwarłszy). W wydawnictwach poprawnościowych dawne formy czasu przeszłego oznaczane są jako rzadkie, natomiast w przypadku imiesłowu przymiotnikowego powszechniejsza jest forma otwarty.
    • mid.week Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:51
      czy chomik syryjski jest w stanie sam wyleźć z wanny (bez wody) ...?
      • ailia Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:57
        moze wyskoczyc - moj wyskoczyl, prosto do miski, w ktorej zaczal latac bez sensu dokola
        • mid.week Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:24
          Nie wyskoczyła. Ale bardzo jej się nie podobało i fukała na mnie. Natępnym razem sprobujemy z wodą ;p
      • silenta Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 21:59
        Syryjski to nie wiem.
        • konwalka Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 15:49
          Syryjski to nie wiem.

big_grinbig_grinbig_grin
      • jowita771 Re: Wątek na sto postów 29.12.15, 20:40
        To taki chomik-uchodźca.
    • ailia Re: Wątek na sto postów 28.12.15, 22:01
      W cwiczeniach pierwszaka zdanie: "Babcie i dziadkowie tez kiedys byli dziecmi."
      - Niemozliwe - mowi pierwszak. Po prostu niemozliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka