Dodaj do ulubionych

Żelazko mi się spusło

24.02.16, 16:26
Żelazka mi się psują w jakimś kosmicznym tempie, ja nie wiem, jak to możliwe. W domu u babci jest takie, co ma lat czterdzieści i dalej działa.

Ematki, może wiecie co zrobić? Para nie leci. Woda jest w zbiorniku, a para nie leci. W ogóle nie schodzi ta woda. Nie wiem, co się stać mogło ani jak to naprawić, żeby jeszcze bardziej nie zepsuć sad
Obserwuj wątek
    • albertynaa Re: Żelazko mi się spusło 24.02.16, 16:35
      Pożycz od babci wink
      • karme-lowa Re: Żelazko mi się spusło 24.02.16, 16:46
        Przekręć pokrętło off/on od pary. Ja też myślałam, że zepsułam a tu takie cudabig_grin
    • zielonelato Re: Żelazko mi się spusło 24.02.16, 16:46
      Może osad (kamień)z wody coś przytkał , wlej ocet do zbiornika, poczekaj z 30 minut i wylej. Nie zaszkodzi byś od spodu żelazko też octem przetarła. Powinno pomóc, a jak nic to nie da to najprawdopodobniej razisz bioprądami te biedne żelazkabig_grin
    • mmoni Re: Żelazko mi się spusło 25.02.16, 00:02
      Jakiej marki to żelazko? Czyściłaś je? Tefalowskie (mam doświadczenie z moim i mojej mamy) mają opcję autoclean: trzeba nalać wody do pełna, nagrzać na maksa, wyłączyć z prądu, pochylić nosem do przodu nad zlewem, wyjąć ten magiczny sztyfcik do odkamieniania wody i poczekać chwilę, aż spłynie cała woda. Żelazko trochę połomocze, ale że jesteś zaprawiona w bitwach, to nie powinnaś się bać.

- -
      Nika
    • viridiana73 Re: Żelazko mi się spusło 25.02.16, 08:28
      A wodę lałaś zwykłą czy destylowaną? Bo jak zwykłą, to pewnie kamień.
      • bei Re: Żelazko mi się spusło 25.02.16, 08:45
        Zakamienione.
        Ma funkcje czyszczenia?
        Jesli tak, to wlewasz wode i nastawiasz czyszczenie smile
        Jesli nie, wlewasz ocet, nastawiasz najwyzsza t i wyparowujesz caly ocet.
        Wode do prasowania wlewaj przefiltrowana, wystarczy do filtracji najtanszy dzbanek z filtrem typu britta
    • kitty4 Re: Żelazko mi się spusło 25.02.16, 09:23
      No ja tak niszczę blendery . I takie kielichowe i takie z nogą. No nie wiem jak to się dzieje, ale przez ostatnie 7 lat, mam już chyba czwarty albo piąty, tak piąty blender. Nie kupuję już tych droższych, bo wiem , że i tak się popsują. wrrr. Co robię nie tak, oprócz tego że używam tego sprzętu np. do przerabiania zupy zwykłej , na zupę krem ? i czasami truskawki przerabiam na sos truskawkowy i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka