Dodaj do ulubionych

co na okno tarasowe

28.02.16, 09:47
co macie na duzych oknach - balkon, taras?
ja mam ciagle nic
fakt, ze mam piekny widok z niego, ale jednak cos by sie przydalo
jakies linki? inspiracje?
ja nie mam pomyslu sad
Obserwuj wątek
    • chocolate_cake Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:09
      Miałam po prostu jasną roletę. Ale popsuła się i nie mam nic.
      Po bokach proste zasłony ale nic nie zasłaniają wink
      Zobacz: dekoria.pl
    • klamkas Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:19
      Proste lniane zasłony, których używamy tylko, kiedy słońce za mocno świeci.

Od początku niczego nie planowałam na to okno, bo nie po to sobie je zrobiłam i się z nim męczę (w sensie z myciem ;p), żeby je zasłaniać wink
      • moofka Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:23
        mam rolety zewnetrzne, wiec do zaslaniania nic nie potrzebuje
        potrzebuje jakiejs mgielki - a tradycyjnych foranek nie lubie sad
        • agni71 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 11:52
          Ja nie lubię żadnych firanek, czy w postaci mgiełki, czy nie. Wokół okien, w tym drzwi tarasowych, mam powieszone proste zasłony, akurat w salonie lniane w naturalnym kolorze.
        • kura17 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:22
          > potrzebuje jakiejs mgielki - a tradycyjnych firanek nie lubie sad

my w sypialni mamy taka najprostsza mgielke z ikei i bardzo la lubimy.
          nie wiem jednak, czy to wedlug Ciebie nie jest "tradycyjna firanka" wink

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10070262/
          • ladyjane Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 15:48
            Mam takie same big_grin
    • run_away83 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:59
      Nic. Jak się wprowadzałam to była zasłona, nawet niebrzydka, ale ja zasłon nie lubię i ściągnęłam. Nic nie planuję na tym oknie wieszać, bo nie mam potrzeby - okno jest w jadalni i wychodzi na ogród, jak słońce daje się we znaki to mam od zewnątrz markizę. W innym wypadku powiesiłbym pewnie zwykłą, białą roletę (to jedyna forma przysłonięcia okna którą toleruję). Ozdobne firanki, frędzelki, falbany i inne tego typu cuda działają na mnie jak płachta na byka, mam ochotę zerwać i potargać wink I nie że wizualnie mi przeszkadzają, bo u kogoś czasem mi się gustownie ofirankowane okna całkiem podobają, tylko ja po prostu nie umiem z firanami koegzystować wink
    • kura17 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 11:15
      Moofka, ja mam tylko zaslony po bokach i w oknach (w srodku) zaluzje.
      u nas to nie sa okna do samej ziemi, jest niski parapet i na nim sa rosliny i jakies "obiekty dekoracyjne" wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/be/bd/eyza/BiWIQvnjMsANOJk2oB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/be/bd/eyza/9oaS03GL7TqZuiANqB.jpg
      • shell.erka Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:04
        Kura, piękne meble. Powiesz skąd?
        • kura17 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:19
          > Kura, piękne meble. Powiesz skąd?

Shellerko, z niemieckiego sklepu meblowego wink
          kupione 12 lat temu, pamietam, ze nazywaly sie atena.
          zadna znana firma meblowa (przynajmniej nam nie znana), ale zakochalismy sie od pierwszego wejrzenia (oboje z mezem) i do dzis bardzo je lubimy smile
          • shell.erka Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 21:03
            Są cudowne. Stolik bardzo podobny udało mi się dorwać w Klose, ale takich regałów nie. Jak są, to zalatują plastikiem.

Zazdroszczę. Pięknie to wygląda.
    • albertynaa Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:29
      Nic. Estetyczne, czyste okna i ładny widok/ przestrzeń za nimi nie wymagają dodatkowej ozdoby.
    • angeika89 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:31
      Zależy co Ci się podoba i w czym gustujesz. No i jakie duże okno.
      Możliwości jest sporo, firany:
      fantazyjne-firany.pl/DSC_4380.1%20_2_.JPG
      www.mondzia.vot.pl/allegro/zdjecia/DSC_021000.jpg
      images50.fotosik.pl/1343/03a9cf2bb50df1e0.jpg

Same zasłony:
      edisonszczecin.pl/wp-content/uploads/2016/01/zas4.jpg
      www.liderbudowlany.pl/userfiles/art-top/art278.jpg
      cdn-wn.pullit.pl/media/catalog/cache/60KjzYOoQWiU3dWKeuHGT30Z5ttJ5LlW6iGlPJ3AdTCIw40k2ar6UjvZtdlVjR4lEFmz3oE%253D/jakie-zaslony-do-waskich-okien-2318.jpg

Rolety:
      photos05.redcart.pl/templates/images/description/7922/Image/moje/aranzacje/salon/Fotolia_11833367_2M.jpg
      www.google.pl/search?q=okna+tarasowe&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi17pDiqZrLAhXqCpoKHRuLAy4QsAQINw&biw=1280&bih=895#tbm=isch&q=okna+tarasowe+rolety&imgrc=GOSEl3sDQJ6m7M%3A

Albo makarony, albo fajne lekkie firany w połączeniu z roletą.
      Co kto lubi...
      • bei Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 13:52
        Mam rolety zewnetrzne, wewnatrz, w swietle drzwi tarasowych wisial bialy woal jak wszedzie, ale wciaz przytrzaskiwaly sie te firany i powiesilam filcowe wicinanki ( biezniki)
        Od lat sie sprawdzaja
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3080805,2,6,IMG-1535.html
    • kira02 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 18:42
      zasłony po bokach - do dekoracji. Firanek nie cierpię.
    • livia.kalina Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 19:38
      Mam wyłącznie widok na ogródsmile Zimą, świątecznie wieszam kurtynę z lampek IKEA.
    • jematkajakichmalo Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 19:41
      Jak sie wprowadzilismy to byly okropne firany, takie jakies grube, nie przepuszczajace swiatla wink Dlugo myslalam, co mam tam powiesic/zrobic, bo u gorynad oknem jest kaseton z roleta zaewnetrzna, nie wyglada zbyt pieknie i chialam go zaslonic. Tak wiec wymyslilam sobie firankowy lambrekin (snieznobialy jak sciany) i po bokach zwisaja tez takie same pasma firan do ziemi. U mnie sa w sumie 3 sztuki, bo mam taras naroznikowy. U gory mam zasloniete co trzeba i po bokach przy okazji wszystkie przelaczniki do rolet, swiatel ogrodowych i tych w mieszkaniu itp.
    • babcia.stefa Re: co na okno tarasowe 29.02.16, 08:29
      Rolety rzymskie - i używamy ich od naprawdę wielkiego dzwonu (jak mamy wysyp gości i ktoś musi spać w salonie).
      • naturella Re: co na okno tarasowe 29.02.16, 11:31
        Mamy drewniane, białe żaluzje. Nie lubię zasłon ani rolet (proste kojarzą mi się z biurem, a rzymskie itp są zbyt firanowe), a jednak chcieliśmy czymś zasłaniać na wieczór. Drzwi tarasowe wychodzą na chodnik, którymi przechodzą do swojego domu nasi sąsiedzi, a wieczorem jednak lubimy bez spinki posiedzieć w piżamach przed TV smile Żaluzje wyglądają pięknie, są jednak upierdliwe, jeśli chodzi o utrzymanie w czystości.
    • igels Re: co na okno tarasowe 23.05.16, 12:11
      Ja początkowo mieszkając w domu myślałam,że niczego nie będę miała na oknie tarasowym niemniej potem zamontowałam sobie rolety ( są wygodne bo jak mocno świeci słonce to bez problemu można je zaciągnąć...).
      Z czasem doszłam jednak do wniosku, ze jest trochę pusto i powiesiłam delikatne, jasne zasłony. Sprawiają,że pomieszczenie wyglada na bardziej przytulne. Zamawiałam w sklepie Dekoria. Możesz sobie zajrzeć bo mają tam sporo gotowych zestawów ale jest tam również opcja zamówienia zasłon i firan pod wymiar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka