moofka 28.02.16, 09:47 co macie na duzych oknach - balkon, taras? ja mam ciagle nic fakt, ze mam piekny widok z niego, ale jednak cos by sie przydalo jakies linki? inspiracje? ja nie mam pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chocolate_cake Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:09 Miałam po prostu jasną roletę. Ale popsuła się i nie mam nic. Po bokach proste zasłony ale nic nie zasłaniają Zobacz: dekoria.pl Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:19 Proste lniane zasłony, których używamy tylko, kiedy słońce za mocno świeci. Od początku niczego nie planowałam na to okno, bo nie po to sobie je zrobiłam i się z nim męczę (w sensie z myciem ;p), żeby je zasłaniać Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:23 mam rolety zewnetrzne, wiec do zaslaniania nic nie potrzebuje potrzebuje jakiejs mgielki - a tradycyjnych foranek nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 11:52 Ja nie lubię żadnych firanek, czy w postaci mgiełki, czy nie. Wokół okien, w tym drzwi tarasowych, mam powieszone proste zasłony, akurat w salonie lniane w naturalnym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:22 > potrzebuje jakiejs mgielki - a tradycyjnych firanek nie lubie my w sypialni mamy taka najprostsza mgielke z ikei i bardzo la lubimy. nie wiem jednak, czy to wedlug Ciebie nie jest "tradycyjna firanka" www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10070262/ Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 10:59 Nic. Jak się wprowadzałam to była zasłona, nawet niebrzydka, ale ja zasłon nie lubię i ściągnęłam. Nic nie planuję na tym oknie wieszać, bo nie mam potrzeby - okno jest w jadalni i wychodzi na ogród, jak słońce daje się we znaki to mam od zewnątrz markizę. W innym wypadku powiesiłbym pewnie zwykłą, białą roletę (to jedyna forma przysłonięcia okna którą toleruję). Ozdobne firanki, frędzelki, falbany i inne tego typu cuda działają na mnie jak płachta na byka, mam ochotę zerwać i potargać I nie że wizualnie mi przeszkadzają, bo u kogoś czasem mi się gustownie ofirankowane okna całkiem podobają, tylko ja po prostu nie umiem z firanami koegzystować Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 11:15 Moofka, ja mam tylko zaslony po bokach i w oknach (w srodku) zaluzje. u nas to nie sa okna do samej ziemi, jest niski parapet i na nim sa rosliny i jakies "obiekty dekoracyjne" Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:04 Kura, piękne meble. Powiesz skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:19 > Kura, piękne meble. Powiesz skąd? Shellerko, z niemieckiego sklepu meblowego kupione 12 lat temu, pamietam, ze nazywaly sie atena. zadna znana firma meblowa (przynajmniej nam nie znana), ale zakochalismy sie od pierwszego wejrzenia (oboje z mezem) i do dzis bardzo je lubimy Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 21:03 Są cudowne. Stolik bardzo podobny udało mi się dorwać w Klose, ale takich regałów nie. Jak są, to zalatują plastikiem. Zazdroszczę. Pięknie to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
albertynaa Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:29 Nic. Estetyczne, czyste okna i ładny widok/ przestrzeń za nimi nie wymagają dodatkowej ozdoby. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 12:31 Zależy co Ci się podoba i w czym gustujesz. No i jakie duże okno. Możliwości jest sporo, firany: fantazyjne-firany.pl/DSC_4380.1%20_2_.JPG www.mondzia.vot.pl/allegro/zdjecia/DSC_021000.jpg images50.fotosik.pl/1343/03a9cf2bb50df1e0.jpg Same zasłony: edisonszczecin.pl/wp-content/uploads/2016/01/zas4.jpg www.liderbudowlany.pl/userfiles/art-top/art278.jpg cdn-wn.pullit.pl/media/catalog/cache/60KjzYOoQWiU3dWKeuHGT30Z5ttJ5LlW6iGlPJ3AdTCIw40k2ar6UjvZtdlVjR4lEFmz3oE%253D/jakie-zaslony-do-waskich-okien-2318.jpg Rolety: photos05.redcart.pl/templates/images/description/7922/Image/moje/aranzacje/salon/Fotolia_11833367_2M.jpg www.google.pl/search?q=okna+tarasowe&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi17pDiqZrLAhXqCpoKHRuLAy4QsAQINw&biw=1280&bih=895#tbm=isch&q=okna+tarasowe+rolety&imgrc=GOSEl3sDQJ6m7M%3A Albo makarony, albo fajne lekkie firany w połączeniu z roletą. Co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 13:52 Mam rolety zewnetrzne, wewnatrz, w swietle drzwi tarasowych wisial bialy woal jak wszedzie, ale wciaz przytrzaskiwaly sie te firany i powiesilam filcowe wicinanki ( biezniki) Od lat sie sprawdzaja fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3080805,2,6,IMG-1535.html Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 18:42 zasłony po bokach - do dekoracji. Firanek nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 19:38 Mam wyłącznie widok na ogród Zimą, świątecznie wieszam kurtynę z lampek IKEA. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: co na okno tarasowe 28.02.16, 19:41 Jak sie wprowadzilismy to byly okropne firany, takie jakies grube, nie przepuszczajace swiatla Dlugo myslalam, co mam tam powiesic/zrobic, bo u gorynad oknem jest kaseton z roleta zaewnetrzna, nie wyglada zbyt pieknie i chialam go zaslonic. Tak wiec wymyslilam sobie firankowy lambrekin (snieznobialy jak sciany) i po bokach zwisaja tez takie same pasma firan do ziemi. U mnie sa w sumie 3 sztuki, bo mam taras naroznikowy. U gory mam zasloniete co trzeba i po bokach przy okazji wszystkie przelaczniki do rolet, swiatel ogrodowych i tych w mieszkaniu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: co na okno tarasowe 29.02.16, 08:29 Rolety rzymskie - i używamy ich od naprawdę wielkiego dzwonu (jak mamy wysyp gości i ktoś musi spać w salonie). Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: co na okno tarasowe 29.02.16, 11:31 Mamy drewniane, białe żaluzje. Nie lubię zasłon ani rolet (proste kojarzą mi się z biurem, a rzymskie itp są zbyt firanowe), a jednak chcieliśmy czymś zasłaniać na wieczór. Drzwi tarasowe wychodzą na chodnik, którymi przechodzą do swojego domu nasi sąsiedzi, a wieczorem jednak lubimy bez spinki posiedzieć w piżamach przed TV Żaluzje wyglądają pięknie, są jednak upierdliwe, jeśli chodzi o utrzymanie w czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
igels Re: co na okno tarasowe 23.05.16, 12:11 Ja początkowo mieszkając w domu myślałam,że niczego nie będę miała na oknie tarasowym niemniej potem zamontowałam sobie rolety ( są wygodne bo jak mocno świeci słonce to bez problemu można je zaciągnąć...). Z czasem doszłam jednak do wniosku, ze jest trochę pusto i powiesiłam delikatne, jasne zasłony. Sprawiają,że pomieszczenie wyglada na bardziej przytulne. Zamawiałam w sklepie Dekoria. Możesz sobie zajrzeć bo mają tam sporo gotowych zestawów ale jest tam również opcja zamówienia zasłon i firan pod wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś