Dodaj do ulubionych

Która godzina?

• kalina_lin Re: Która godzina? 17.06.16, 20:10
      20:10, a wątek znalazłam na drugiej stronie. Nieładnie!
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 17.06.16, 20:16
        Skandal!
        20:16. Piątek.
        • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 20:30
          Siódma strona.
          Na telefonku moim.
          Czy ktoś nam w to uwierzy ?

Piątek, jutro głupi budzior wyłączony.
          Na samą myśl mam rogala na twarzy.
          Nie cierpię upału a dzisiaj był. Duchota wredna.
          22.30
          • kalina_lin Re: Która godzina? 17.06.16, 20:53
            Hę? Że niby która godzina?
            ;-p
            • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 21:49
              Zezowatam.
              Dałabym sobie rękę uciąć, że dobrze wpisałam wink. No nie nauczę się, nie nauczę....
              • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 21:50
                Jeszcze tylko chciałam dodać na całkiem inny temat - o nie ! O nie ! O nie !
                • ra-sowa Re: Która godzina? 17.06.16, 22:01
                  człowiek problemów ma po samą szyję , wchodzi sobie w piątek wieczorem ku rozrywce, a tu ciśnie się pod palce - O NIE O NIE O NIE, co to ma być
                  22.00
                  • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 22:03
                    Przecież ja tu w kącie płaczę, rozdzierając koszulę ( brudnyróż) jak ten Rejtan ...
                    • ra-sowa Re: Która godzina? 17.06.16, 22:06
                      trzeba nowego domu szukać, wątku znaczy się
                      Jeszcze i to
                      • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 22:11
                        A ja mam takie pytanie. Z sawuar wiwru. Bo niby w domu książka jest, ale nie rozumiem co czytam. Tak już mam.
                        Co się robi, to znaczy co wypada zrobić, kiedy siedzi się przy eleganckim stole, w wykwintnym towarzystwie, kiedy ktoś się dosiada i puszcza bąka ? Coś się mówi, czy udaje, że nie zauważyło ? Poważnie pytam .
                        • ra-sowa Re: Która godzina? 17.06.16, 22:16
                          cierpi się w milczeniu. I zależy - jednego bąka mogę znieśc, ale jak ktoś puszcza więcej, to albo do niego nie chodzę, albo robię tak, by on do mnie nie chodził.
                          A co tu słychać - w wątku i na forum ?
                          • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 22:22
                            Bąka.

Przepraszam wink
                            22.22
                            • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 22:23
                              Jaka fajna godzina, wreszcie coś miłego !
                      • mid.week Re: Która godzina? 17.06.16, 22:41
                        Jezuuu dlaczego?!?!?!?!
                        • mid.week Re: Która godzina? 17.06.16, 22:43
                          22:43
                          • ra-sowa Re: Która godzina? 17.06.16, 22:48
                            ale za co? byłyśmy niegrzeczne?
                            Albo wy, bo mnie nie było kilka dni ? 22.47
                        • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 22:49
                          Jezuuu nic nie pomoże.
                          Trzeba wziąć i siąść, i pomyśleć co dalej.
                          A, miałam Wam powiedzieć, że chyba nieumiejętność odczytania godziny z zegara nie ma nazwy. Podchodzi pod dyskalkulię.
                          Bo szukałam co mi jest i tylko tyle wyskakiwało. To by się nawet mogło zgadzać bo piniondze też słabo liczę.
                          Czyli trzeba nazwę wykalkulować. Jakby nigdy nic.
                          • mid.week Re: Która godzina? 17.06.16, 22:58
                            Szczególnie mi.....

W telefonie nie widać od razu wszystkiego, trzeba przewijać. I jak tak sobie przewinelam trafiłam na Biedrzyńską. Czy ona nie była kiedyś oskarżona o kradzieże?

Dyshora? Dystempus?
                            • gama2003 Re: Która godzina? 17.06.16, 23:03
                              Chyba jej mąż ? Jakieś machloje, że dostawał od ludzi kasę do pomnażania i zdefraudował ? I miotnęło też Adrianną ?
                              Szkoda, bo fajna, charakterystyczna i charakterna babka.

Dyshora mi się podoba. Choro brzmi wink i człowiek jakby rozgrzeszony.
                              • mid.week Re: Która godzina? 17.06.16, 23:10
                                Aaa fakt. Potem zniknęła na długo i już chyba takiej kariery na jaką miała szansę nie zrobi. I znowu przez chłopa. Z całą pewnością nie miał niebieskich włosów. Ani kolczyków. Biedna Ada.
                                23:10
          • yuka12 Re: Która godzina? 17.06.16, 21:49
            U nas upalu juz niet. Dobrze przynajmniej ze nie pada. Jutro czeka mnie pakowanie cd., ale nie musze wstawac o 7 smile smile.
            Wg BST jest 20:49.
    • rosapulchra-0 Re: Która godzina? 17.06.16, 20:58
      • yuka12 Re: Która godzina? 17.06.16, 21:45
        Witam w Twoim watku. A Adrianke kiedys bardzo lubilam. Niestety znikla.
        20:45
        • yuka12 Re: Która godzina? 17.06.16, 21:46
          O przepraszam. 20:46
    • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 18.06.16, 06:03
      Jest sobota, trochę po szóstej. Dziś zaczynamy swoje wielkie wakacje. NARESZCIE!!! Wszystko spakowane, przygotowane, ja piję kawę, mały jeszcze śpi. Po południu będziemy już w naszej mazurskiej chatce. Miłego dnia!!
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 18.06.16, 07:36
        Sobota! Walczę z czymś...
        Dostałyśmy jako klub rowerowy propozycję udziału w reklamie piwa bezalkoholowego. Trzeba wysłać zdjęcia i nagrania.
        I walczę ze sobą, bo nie wiem, czy chcę zostać celebrytką big_grin
        Kusi mnie nowa przygoda.
        7:36, chyba się wykąpię, coś nagram i wyślę, jaja by były straszne smile
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 18.06.16, 08:38
          Jest godzinę później, 8:38 i melduję, że przegrałam wewnętrzną walkę.
          Wysłałam zdjęcia big_grin
          • gama2003 Re: Która godzina? 18.06.16, 09:01
            Wspaniała wiadomość !
            I że sobota i , że zaczynasz wielką karierę smile.
            Ja miałam spać do południa, to nie, musiałam dla odmiany już się obudzić. Co za marnacja.
            Dziś knedle z truskawkami, sezon się kończy, szkoda nie najeść się na zapas.
            Muszę ogarnąć domostwo i iść gdzieś w plenerek bezludny. Że też to sprzątanie tak w kółko trzeba, macie jakieś patenty, jak mieć błysk bez wysiłku ?
            9.01
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 18.06.16, 09:05
              Ja przewidująco kupiłam kiedyś 4 kilo truskawek, pokroiłam na mniejsze kawałki i zamroziłam. Nie ma tak, że w lecie nie będę pierogów z truskawkami jadła!
              Błysku bez wysiłku się nie da, ale z doświadczenia wiem, że najgorzej się zebrać.
              Ale koty to by mogły chociaż swoją sierść posprzątać, cholery jedne.
              9:05. Jem śniadanie i też daję w plener, kręcić to, jak to się nazywa, portfolio big_grin
              • mid.week Re: Która godzina? 18.06.16, 09:54
                O jej, jej jeszcze nie ma 10:00 a tu tyle dobrych wiadomości! Wakacje w mazurskich domkach, rozwijające się kariery, pyszne obiady...

To ja dziś zrobię leniwe z truskawkami bo mi się lepić nie chce. O!
                Mój patent na porządek bez wisiłku "córeczko! mamusia robi obiadek a ty ogarniesz mieszkanko!"

U nas też szykuje się wielka kariera - młoda wygrała konkurs na sesję zdjęciową w plenerze i dziś jedziemy się pstrykać. Wezmę mój aparat, może też się czegoś nauczę, podpatrzę...
                Na wakacje jadę w lipcu, w końcu po kilku latach pracy non-stop nalezy mi się. Zabiorę rower i sie wyszaleję w nowych sceneriach wink
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 18.06.16, 11:39
                  Łaaał, gratulacje dla córy!!!
                  To liczymy razem dni do wakacji.
                  11:39!
                  • gama2003 Re: Która godzina? 18.06.16, 12:06
                    Jeszcze 7 dni do wakacji. Potem dziecięta na obóz. Przez dwa tygodnie będziemy osobno.
                    U mnie nikt nie robi kariery sad
                    Ja to nawet fotogeniczna nie jestem.
                    12.06 pralka pierze już trzeci raz....
                    • ra-sowa Re: Która godzina? 18.06.16, 13:26
                      u mnie też o żadnej karierze nie słychać. Moi na basenie, ja biedna mam pracowitą sobotę i podły nastrój. 13.26
                • zla.m Re: Która godzina? 18.06.16, 13:34
                  Gratulacje dla córki.

A co do sprzątania, to czekam aż młode (10 miesięcy i 4 lata) się wprowadzą. Z nimi sprzątanie jest na 20 minut, szkoda roboty. A do tego czasu będę się po prostu co jakiś czas przeprowadzać smile

12:33
                • baltycki Re: Która godzina? 18.06.16, 21:19
                  > To ja dziś zrobię leniwe z truskawkami
                  Znam z twarogiem,
                  truskawki zamiast twarogu?
                  Chyba to nie jest dobry pomysl.
                  • mid.week Re: Która godzina? 18.06.16, 21:31
                    nie zamiast tyko oprócz wink
          • zla.m Re: Która godzina? 18.06.16, 13:28
            Ale super, będę się chwalić, że znam hiszpańską modelkę wink
            • zla.m Re: Która godzina? 18.06.16, 13:52
              Ważne rzeczy dwa razy wink
              • kalina_lin Re: Która godzina? 18.06.16, 21:02
                Bardzo dobry pomysł. Szybciej dobijemy do 2000 postów.
                21.02
          • zla.m Re: Która godzina? 18.06.16, 13:29
            Ale super, będę się chwalić, że znam hiszpańską modelkę wink
            • gama2003 Re: Która godzina? 18.06.16, 14:13
              To ja też się będę chwalić.
              Nie mam knedli z truskawkami, tylko pierogi. Nie mogłam nigdzie kupić starych ziemniaków.
              Co to się porobiło na tym świecie ?
              14.13.
              • gama2003 Re: Która godzina? 18.06.16, 14:14
                Chwalić się będę hiszpańską modelką, nie pierogami. Pierogi są niestety przyziemne i kompletnie nie oryginalne.
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 18.06.16, 14:18
                  Ja bym pierogi zjadła. Mam dziś burritos na obiad.
                  It's official, wysłałam im te plenery. Pewnie mnie zdyskwalifikują za akcent, ale może mają jakąś rolę drugoplanową big_grin Mogę pić to piwo i się nie odzywać, o. Albo wypić i beknąć soczyście.
                  14:18.
                  • gama2003 Re: Która godzina? 18.06.16, 15:24
                    Ależ czego nie doakcentujesz to dowyglądasz. Reklama ma intrygować ! Cóż intrygującego w bezakcencie ?
                    Nie poddawaj się !
                    15.23
                  • kalina_lin Re: Która godzina? 18.06.16, 21:22
                    Ja myślę, że właśnie akcent będzie Twoim atutem. Powodzenia wink
                    • gama2003 Re: Która godzina? 18.06.16, 21:27
                      Też myślę, że Hiszpanie uznają go za seksowny i zostaniesz ich top modelką.
                      A my będziemy się chwalić, że znamy hiszpańską topmodel.
                      21.26
                      Mam pytanie - co się mi zrobiło w żelazko, że zażółca białe rzeczy ? Spiera się to, ale cholery dostałam już dwa razy.
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 18.06.16, 21:32
                        Dzięki dziewczęta za wiarę.
                        Nie modelką a gwiazdą bloku reklamowego, bo to dla TV ma być big_grin
                        Dobrze, że nie oglądam za bardzo.
                        A inni niech się męczą, jak będą otwierać lodówkę a tam kalafior na rowerze hehe.
                        21:32.
                        • gama2003 Re: Która godzina? 18.06.16, 23:46
                          Kalafiory są super. Od kilku lat pałaszuję na surowo i złego słowa nie dam powiedzieć.
                          Od reklamy zaczniesz, zobaczą Cię bardzo ważne osoby, wpadną w zachwyt i dalej już poleci. Ronaldo nie Ronaldo, wszyscy u Twych stóp. A my tu będziemy wyczekiwać wieści z wielkiego świata.
                          23.46, czas na spanko, albo leżanko
                          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 19.06.16, 06:51
                            Może król....
                            O, król przyjeżdża do mnie do pracy, może wtedy bym go Letycji odbiła.
                            Ale, kurde, jeszcze przed kręceniem reklamy przyjeżdża, nie zdążę zostać superstar...
                            6:51
                            • mid.week Re: Która godzina? 19.06.16, 08:40
                              Reklamy, królowie, Ronaldo....
                              życie jak w Madrycie wink

8:40
                            • ra-sowa Re: Która godzina? 19.06.16, 12:18
                              normalnie powiało wielkim światem, kalafiorowa na królową! Fajnie masz ale nie zapomnij i nas, jak inaczej sobie poradzisz w świecie upływających godzin i zmieniających się cen ?
                              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 19.06.16, 13:10
                                To wszystko pikuś, ten czas i ceny.
                                Ja jestem ciekawa, czy Letycji na tę wizytę każą włożyć obuwie ochronne big_grin
                                13:10.
                                • gama2003 Re: Która godzina? 19.06.16, 18:06
                                  Nie ta strefa kulturowa i klimatyczna.
                                  Ty wymyśl lepiej szybko, jak się królowi w oczy rzucić. Zakochać się ma.
                                  Letycji trzeba kogoś znaleźć na otarcie łez. Tyle roboty i organizacji.
                                  Przecież my zaraz nie będziemy wiedziały w co ręce włożyć. Może nawet trzeba będzie jechać ze wsparciem do tej Hiszpanii. Jezu, gdzie ja mam balowe kiecki.....
                                  18.06
                                  • mid.week Re: Która godzina? 19.06.16, 21:48
                                    Ktoś dla Letycji...? Musi być z wyższych sfer? Ona chyba wżeniła się w królewski ród, ale sama to z ludu pochodzi. Bo nasi książęta to wszystkie zajęte. Może ktoś z rządu? Marcinkiewicz niedawno się rozwiódł, ale nie wiem jakby się Letycja na Kaza zapatrywała... Naszego małego, wielkiego wodza nie śmiem proponować ale jakie byłoby to szczęscie gdyby zniknął z gorącą hiszpanką...
                                    • gama2003 Re: Która godzina? 19.06.16, 22:47
                                      Szczęście byłoby niezwykłe. Tylko zanim by nastąpiło Letycja musiałaby oślepnąć i profilaktycznie zwariować, by udźwignąć ogrom atrakcyjności zastępcy króla. Inaczej intryga się nie uda. Zresztą nikt na tym świecie nie wie, czy JK poleciałby na kobietę. A to byłoby jakby kluczowe.

Trudno, trzeba dopracować ten plan.
                                      Może Cauliflower ma kogoś na podmiankę ?
                                      Tylko jak już będzie mieszkać w tym pałacu to musi jakieś skrzydełko, najlepiej pólnocne ( bo upały ) udostępnić forum. No, może forum po selekcji....

22.47
                                      • ra-sowa Re: Która godzina? 19.06.16, 22:55
                                        zaraz, zaraz, jakiemu forum niby, ona jest NASZA, wątkowa znaczy się. I to nam może udostępnić potencjalne skrzydełko. Też po selekcji, niestety.
                                        Idę spać, bo niedługo ten wstrętny poniedziałek, że też go nie wessało nigdzie
                                        • gama2003 Re: Która godzina? 19.06.16, 23:18
                                          Chłoroba, faktycznie Kalafior jest wątkowa. Znowu musimy dopracować intrygę. Bo co jak co, ale są na tym świecie ludzie, których nawet w hiszpańskim pałacu nie zniese.
                                          Zakładając, że przeszłabym selekcję.
                                          Idę wymyślać jak się podlizać przyszłej królowej...
                                          24.18
                                          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 20.06.16, 09:03
                                            Nie, no za tak wytrwala kontrole czasu, palac sie Wam nalezy jak nic.
                                            Dla Letycji.... moze by jej kogo z forum wepchnac? Tylko wybor maly... w sumie to chyba tylko baltycki normalny.
                                            9:03, wstretny poniedzialek.
                                        • zla.m Re: Która godzina? 20.06.16, 00:00
                                          ra-sowa napisał(a):

> Idę spać, bo niedługo ten wstrętny poniedziałek, że też go nie wessało nigdzie

Angeika, chono, jest dzień do kasacji.

10:59, wciąż jeszcze niedziela
                                      • mid.week Re: Która godzina? 20.06.16, 11:03
                                        gama2003 napisała:

Zresztą nikt na tym świecie nie wie, czy JK poleci
                                        > ałby na kobietę. A to byłoby jakby kluczowe.

Racja. Dla JK pozostawmy hiszpankę z 1918r.

> Trudno, trzeba dopracować ten plan.
                                        > Może Cauliflower ma kogoś na podmiankę ?

Doczytałam że ona jest dziennikarką (Letycja, nie Cauliflower), więc może kogoś z branży?
                                        Po rozstaniu z królem może być lekko przybita, będzie potrzebowała bratniej duszy. Co my tam mamy, hm...
                                        Max Kolonko - przystojny, pasjonat. Mógłby zrobić z Letycji gwiazdę swojego kanału.

Albo coby jej coś po królewskich czasach zostało - pana z podobnym nazwiskiem? Burbonów nie mamy, ale bur to rzep, więc może Rzepliński (to z lewa) lub Rzepecki (z prawa)?

11:03

• cauliflowerpl Re: Która godzina? 20.06.16, 11:33
                                          O! Brat Kolonko w Hiszpanii mieszka, jest w grupie polonijnej na fejsie. Ale niestety nie moge sie z nim skontaktowac, bo ciagle wklejal takie idiotyzmy, ze go zablokowalam.
                                          Nie, szkoda dla niego Letycji.
                                          11:33.
                  • mid.week Re: Która godzina? 18.06.16, 21:38
                    Ale jak się załapiesz to koniecznie nam tę reklamę pokazesz !
                    Tylko uważaj na Ronaldo, on ma jakiąś fiksację ma modelki, zeby cie nie dopadl.

21:38
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 18.06.16, 21:57
                      No pewnie, ze pokaze. Nawet jak sie nie zalapie.
                      Nie, laska Critiano nie chce byc, takiej slawy nie udzwigne.
                      22 wybila, czas isc spac.
    • angeika89 Re: Która godzina? 19.06.16, 00:33
      Ha, już mamy poniedziałek smile
      00:33
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 19.06.16, 06:48
        :o u mnie wciąż niedziela i jeszcze długo będzie niedziela wink
        6:48.
      • mid.week Re: Która godzina? 19.06.16, 08:37
        O kurdę... Tak od razu po sobocie???

8:37
      • kalina_lin Re: Która godzina? 19.06.16, 08:47
        Jak to poniedziałek? W niedzielę miałam odebrać dziecko od dziadków. Czyżbym przespała cały dzień?
        • mid.week Re: Która godzina? 19.06.16, 08:49
          To pewnie przez tę burzę! Zrobiła się pętelka czasowa i zassało niedzielę. Odbierzesz za tydzień wink
          • ra-sowa Re: Która godzina? 19.06.16, 12:21
            to nie wiem, mnie też chyba wessało, bo u mnie niedziela, zdecydowanie. 12.21
            Mid.week, bardzo cię przepraszam, niechcący zgłosiło mi twój post do usunięcia. naprawdę nie widzę w zasysaniu niedzieli i pętli czasowej nic gorszącego
            • kalina_lin Re: Która godzina? 19.06.16, 12:43
              Zasysanie niedzieli jest gorszące. Niech zasysają poniedziałek.
              12.43 jest. NIe wiem jaki dzień w końcu.
              • ra-sowa Re: Która godzina? 19.06.16, 12:53
                mam tak paskudny tydzień przed sobą, że mogą go zasysać cały
                • gama2003 Re: Która godzina? 19.06.16, 18:09
                  Dobrze, że o tym poniedziałku przeczytałam teraz. Na zawał bym zeszła przecież. No, ale jak Wy też macie niedzielę to nie jest tak źle.
                  Jutro poniedziałek, ale jutro jest dopiero jutro. Idę wymyślać podwieczorek. Co by tu....
                  • kalina_lin Re: Która godzina? 20.06.16, 08:18
                    No??? I co dalej? Co miałaś na podwieczorek?
                    08.18, znowu poniedziałek.
                    • gama2003 Re: Która godzina? 20.06.16, 08:44
                      Lody. Siedziały w zamrażalniku. Do tego truskawki. Polane syropkiem cytrynowo miętowym dla dzieci. A dla starych likierkiem poziomkowym. Kompletny misz- masz bezmyslny, ale dobre było.
                      Poniedziałek 8.43.
                      • kalina_lin Re: Która godzina? 20.06.16, 10:27
                        O przypomniałaś mi, ze mamy w tym roku w planach debiut z produkcją likieru orzechowego. To chyba już niedługo trzeba zaczac?
      • zla.m Re: Która godzina? 20.06.16, 11:59
        I mamy kolejny wąteczek do przejęcia big_grin Wpisujcie pogodę i miasta!!!!1111onenone

10:59
        • mid.week Re: Która godzina? 20.06.16, 12:07
          zla.m (przepraszam, że niezgodnie z SV ale w wołaczu wychodzi mi "złom" lub "złamie" co nie brzmi elegancko) musisz popracować nad czasem bo ci się ewidentne godziny emisji z godziną deklarowaną rozjeżdżają sad
          12siedem
          • zla.m Re: Która godzina? 20.06.16, 12:11
            Ja tu siem uczem, nie? Pan monsz mi wytłomaczył, że mam przepisywać te znaczki z rogu komputera, te co są od tej strony nogi, która ma duży palec po lewej stronie. To przepisuje. I dopsze było, a teraz wymagania rosnom.

A zgodnie z Kanonem głoszonym przez matkę-założycielkę wątaska w Anglikanii wszystko jest lepsze, więc i godzina też! I nie poddam się jakimś agorowym serwerom, co wyświetlają godzinę później, o!

11:10
            o, taka jestem odważna, że powtórzę:
            11:11

big_grin
            • yuka12 Re: Która godzina? 20.06.16, 15:11
              Sie zgadzam! Na Wyspach nawet czas jest lepszy, bo ma sie dodatkowa godzine dla siebie. 14:08

Ps. Wymyslcie cos fajnego, jakas pasjonujaca dyskusje, wtedy kupie pop corn zamiast pisac dwa nudne referaty (w dodatku w jezyku Szekspira sad). Przede mna pewnie kolejna noc z Wordem i Googlem na ty.
              • mid.week Re: Która godzina? 20.06.16, 15:24
                Tobie to już się całkiem rozjechało - o 15:11 deklarujesz 14:08. Nie dość ci tej darmowej godziny?Chciałaś podwędzić 3 minuty? Fstyd
                • gama2003 Re: Która godzina? 20.06.16, 17:37
                  Nie, ja wiem o co chodzi z tą Anglią.
                  Baby stamtąd smile chcą być młodsze, chociaż tę godzinę sobie odejmują.
                  A my tu biedne na ojczyzny łonie już o godzinę podstarzałe....
                  Za to mamy bób !
                  Na zmarszczki.
                  17.35
                  • yuka12 Re: Która godzina? 21.06.16, 02:17
                    Zeby to jeszcze o ta Anglie chodzilo (chlip, chlip). Bo ja w Walii mieszkam. W dodatku na polnocy. Owce i gory i lasy i krowy. No i deszcz goni deszcz. To niech se mam ta dodatkowa godzine + 3 minuty w nagrode. A co. Nalezy sie smile.

Mszcze sie, bo u mnie 1:17 wtorek.

A nie mowilam, ze mam noc z Wordem? smile smile
                    • gama2003 Re: Która godzina? 21.06.16, 14:20
                      Owce,góry,lasy i krowy brzmią bardzo dobrze. Deszcz lepszy niż morderczy upał.
                      Musi być tam pięknie.
                      14.20
                      • yuka12 Re: Która godzina? 22.06.16, 10:50
                        Pieknie jest. Jak nie pada i nie zalewa. Zielono tez jest. Nawet zima. W grudniu kwitna bratki, w styczniu przebisniegi, w lutym zonkile. Ale tez szaro-kamiennie i ta zielen tez taka ciemna przez to. Dlatego drzewiej w Polnocnej Walii tamtejsze kamieniolomy zaopatrywaly caly swiat. Rozwalone gory kilometrami - trzeba to zobaczyc.
                        • yuka12 Re: Która godzina? 22.06.16, 10:51
                          Aha i mam 9:51 na zegarze w kompie.
      • angeika89 Re: Która godzina? 20.06.16, 21:48
        Mam Was big_grin
        Nie dałyście się wkręcić wink
        Tak, tak dziś mamy poniedziałek 20.06, 21.48
    • mid.week Re: Która godzina? 20.06.16, 10:40
      Wszędzie pada. Padający poniedziałek... A miał być wessany!

" border="0" alt="https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13418917_1176444499054466_2218895546596690058_n.jpg?oh=85fb1638d0f53aebecd6193752c756af&oe=57D6AA9F">

Swięto uchodźcy.
      Do Rzeczy je uczciło okładką z Antonim-Husarem. Nie wklejam bo widok tylko dla odważnych.
      10:40
      • mid.week Re: Która godzina? 20.06.16, 10:42
        Coś skiepściłam wklejanie poniedziałkowego obrazka. Tymczasem poprawiam wink

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13418917_1176444499054466_2218895546596690058_n.jpg?oh=85fb1638d0f53aebecd6193752c756af&oe=57D6AA9F
        • zla.m Re: Która godzina? 20.06.16, 11:47
          O, moje miasto smile
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 20.06.16, 17:40
        Do mnie doszła fala upałów.
        Jutro idę do pracy w piżamie, nie ma to-tamto.
        17:40
        • ra-sowa Re: Która godzina? 20.06.16, 18:09
          dzień dobry. Nie waż się chodzić w żadnej piżamie, chyba , że masz skąpą, krótką, seksowną koszulkę, to wtedy możesz. My ci tu króla szykujemy, modelką masz zostać, a ty piżama! Jesteś jedyną nadzieją na znajomości w wielkim świecie, po prostu musisz prezentować się właściwie.
          Wybacz rozkazujący ton, ale nie mam niebieskich włosów i nie jestem współczująca i empatyczna - gorąco ci może być, trudno.
          • ra-sowa Re: Która godzina? 20.06.16, 18:10
            ze wzburzenia nawet godziny nie zapisałam 18.09
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 20.06.16, 19:35
              Jezu, faktycznie, Felipe...
              Dupa mi się będzie pocić, ale czego się nie robi dla przyszłości monarchii...
              To se przynajmniej jaki chłodnik na obiad zrobię. Tylko czosnek jest w przepisie, znów lipa, bo mi będzie z japy walić... bosz, tyle problemów przez jednego króla...

19:35.
              • mid.week Re: Która godzina? 20.06.16, 19:48
                Dobrze, ze gorąco - jest potencjał!!! Jak już przyjedzie to zemdlejesz u jego stóp. Ocuci cię, ty powiesz ze pracujesz w pocie czoła w strasznych warunkach, on zabierze cię do klimatyzowanego pałacu potem zrobi reformę BHP, w międzyczasie podsuniemy kogoś Letycji, on zostanie sam z uratowaną białogłową i jak juz mu tak hiszpanka nie będzie mu jego zgrabnej d...y zawracała to przejrzy na oczy i oszaleje na twoim punkcie. Uffff.....Na FB odznaczyłabym "to skomplikowane" ale damy radę!
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 20.06.16, 21:31
                  "Na FB odznaczyłabym "to skomplikowane""

Hahaha, przypomniałaś mi taką szaloną dziewczynę, z którą byłam na Erazmusie.
                  Potem nasze drogi się rozeszły, "miałyśmy się" na Fejsie, ona miała jakiegoś Włocha.
                  W pewnym momencie na FB pojawia się:

"X zmieniła status na wolna".
                  81 osób lubi to.

21:31. Zjadłam chłodnik. Dałam mało czosnku, jest nadzieja.
    • mid.week Re: Która godzina? 21.06.16, 05:42
      5:42 po co ja się obudziłam?
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 21.06.16, 07:15
        Żaby stwierdzić, że skończył się już ten wstrętny poniedziałek.
        7:15
    • kalina_lin Re: Która godzina? 21.06.16, 09:35
      Dziś ważne święto dla miłośników czasu. Przesilenie letnie, przed nami najkrótsza noc w roku.
      www.twojapogoda.pl/wiadomosci/116097,nadchodzaca-noc-bedzie-najjasniejsza-i-najkrotsza-w-tym-roku
      9.35
      • dyzurny_troll_forum Re: Która godzina? 21.06.16, 10:06
        kalina_lin napisała:

> Dziś ważne święto dla miłośników czasu. Przesilenie letnie, przed nami najkróts
        > za noc w roku.

Trzeba to jakoś celebrować?
        • mid.week Re: Która godzina? 21.06.16, 11:15
          Oczywiście!!!! Trzeba dziś czarować, wróżyć i własnoręcznie plecione wianki puszczać na rzece!
          11:15
          • kalina_lin Re: Która godzina? 21.06.16, 12:15
            Zgodnie z pradawnymi zwyczajami, to SIĘ też trzeba puszczać wink Niekoniecznie na rzece.
            • gama2003 Re: Która godzina? 21.06.16, 14:21
              Się puszczać należy ?

Do rozważenia...
              14.21
          • zla.m Re: Która godzina? 21.06.16, 19:04
            Ciekawe, czy PAD obchodzi.

06:04 albo jakaś inna
    • mid.week Re: Która godzina? 21.06.16, 21:41
      Wygraliśmy 1:0 - jestem w takim szoku, ze nic dzis nie puszczę.
      21:41
      • gama2003 Re: Która godzina? 21.06.16, 21:50
        No wygraliśmy. Ciekawe co dalej ?
        Fajnie wyglądały trybuny smile
        21.50
        Jutro chyba środa.
        • mid.week Re: Która godzina? 21.06.16, 22:25
          środa, jejku jak to leci szybko... przed chwilą był weekend.
          Wam tez tak czas przyśpieszył?
          22;25
          • kalina_lin Re: Która godzina? 21.06.16, 22:58
            Chyba też. Nie wiem do końca, bo jestem w takim stanie jak na filmie:
            www.facebook.com/BreakThruRadio/videos/10153637505900737/
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 22.06.16, 07:19
              7:19, pospałabym jeszcze.
              • gama2003 Re: Która godzina? 22.06.16, 07:42
                7.41
                Ja teraz jestem jak dziecko z filmiku.
                Ze dwie godziny jeszcze tak się będę kiwać...
                • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 08:06
                  Dzień dobry wszystkim wink dziś 22.06 dzień bez majtek. Swiętujmy! 8:06
                  • yuka12 Re: Która godzina? 22.06.16, 10:52
                    Ja przeniose swietowanie na wieczor. Pozny wieczor.
                    • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 11:05
                      Możesz płynnie przejść do świętowania Dnia Ojca wink
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 22.06.16, 13:19
                        Aj matulu, jak dzis goraco...
                        13:19. Chyba zaczne odliczac godziny do wakacji...
                      • yuka12 Re: Która godzina? 22.06.16, 14:00
                        Ale u nas juz byl. W ostatnia niedziele. Popelnilam nawet ciasto z tej okazji, dzieci za to wysmarowaly cud-laurke.
                        U nas dosc cieplo i nie pada (he, he), aczkolwiek upalu nie zauwazylam smile.
                        13:00
                        • gama2003 Re: Która godzina? 22.06.16, 20:53
                          Nie znoszę upałów....zamieszkam w lodówce.
                          20.53
                          • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 21:32
                            Myśl o zimie.
                            Przerębel, zaspa, sopel, bałwan...
                            • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 21:32
                              gile pod nosem, zimne stopy, czerwone uszy...
                              • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 21:33
                                skrobanie szyby o 7 rano, zdechnięty akumulator, zamarznięte zamki w drzwiach...
                                • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 21:34
                                  kocham lato, niech będzie i upał wink
                        • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 21:31
                          Oj nie wiedziałam. Czemu ojcowie różnie świętują? Powinno się to zunifikować w tej unii. Można się pogubić. Nie dość, że czas różny to jeszcze święta inaczej wypadają sad
                          21:31
                          • yuka12 Re: Która godzina? 23.06.16, 00:25
                            Lepszy numer jest z Dniem Matki. W UK w marcu, w Polsce - w maju. W UK nie swietuje sie Dnia Babci i Dnia Dziecka, za to powszechnie Halloween.
                            Poza tym jest juz 23:24 i ide spac. Dobranoc.
    • anorektycznazdzira Re: Która godzina? 22.06.16, 21:11
      już 21:11, dobrze, że jutro piątek!
      • mid.week Re: Która godzina? 22.06.16, 21:35
        kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się prawdą, ale myślę że i tak jutro będzie czwartek...
    • angeika89 Re: Która godzina? 23.06.16, 00:15
      Uwaga.
      Od kilkunastu minut mamy czwartek, 23.06.
      Dziś jest Dzień Ojca, a swe imieniny obchodzą: Albin, Wanda, Józef i Zenon smile
      A kupiłam dziś super sukienkę letnią(bawełniana, jakość ok) za 129zł i jestem bardzo z niej zadowolona. Niektóre Emamy powiedzą, że taniocha, ale jest piękna smile
      00:15
      • gama2003 Re: Która godzina? 23.06.16, 00:30
        Sukienki gratuluję, ale kupiłaś ją wczoraj. Chyba, że w nocnym sklepie z sukienkami smile.
        Cena nie gra roli, jak sukienka ładna. Ja niedawno upolowałam na allegru cud torebeczkę ze skóry za z 1/5 ceny. I cieszę się jak dziecko, cudna delikatna skórka, nówka sztuka z metkami.
        Niech żyją udane zakupy !!!!
        0.39 co ja tu jeszcze robię ? Rano znowu będę się kiwać nad biurkiem.
        • angeika89 Re: Która godzina? 23.06.16, 14:07
          O masz mnie smile
          Faktycznie kupiłam wczoraj.
          Dorwałam jeszcze taką na gumie w pasie,żadna rewelacja, ale będę miała po domu jak ciepło, ale ta to w ogóle grosze smile
      • mid.week Re: Która godzina? 23.06.16, 06:43
        Pokazuj sukienkę natychmiast wink

6:43
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 23.06.16, 11:27
          Wlasnie, pokaz sukienke.
          U nas ubaw z krolem. Zebranie:
          X: Y, kiedy uprzatniecie ten magazyn?
          Y: Zanim przyjedzie krol, bedzie uprzatniety.
          Co brzmialoby jak "kiedy mi sie zachce, daj mi spokoj" gdyby nie fakt, ze krol naprawde przyjezdza big_grin
          Dobrze, ze trawa zielona, bo by trzeba malowac.

11:27.
        • angeika89 Re: Która godzina? 23.06.16, 14:30
          Może sama w sobie nie powala na kolana, ale super leży i jest bardzo wygodna smile

avaro.pl/pol_pl_Dopasowana-sukienka-w-marynarskie-paski-SU-450-31325_1.jpg
          • mid.week Re: Która godzina? 23.06.16, 14:55
            Bardzo fajna kiecka! Lubię paski, szczególnie latem, wprowadzają mnie w wakacyjny klimat. Sukienka w paski, sandałki, tojebunia i przystojny Bosman pod rękę prowadzący na molo smile15:00
            • mid.week Re: Która godzina? 23.06.16, 14:57
              O godzina w tablecie mi się przyspieszyła...
            • angeika89 Re: Która godzina? 23.06.16, 15:07
              Dzięki smile
              Też lubię paski latem.
              A swego bosmana to ja już mam, od 12 lat wink
              Kiedyś jak był w zasadniczej służbie wojskowej to był marynarzem big_grin
              • angeika89 Re: Która godzina? 23.06.16, 15:08
                Ach...
                15.08
              • mid.week Re: Która godzina? 23.06.16, 20:08
                No to masz komplet! big_grin
                20:08
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 23.06.16, 15:45
            Świetna!!!
            15:45
            • mid.week Re: Która godzina? 23.06.16, 20:07
              A ty masz już kieckę dla króla???
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 23.06.16, 20:13
                Hmmm... nie mam... znaczy się mam, ale żadnej nowej.
                Myślisz, że powinnam koniecznie jakąś z tej okazji kupić?
                20:13.
                • mid.week Re: Która godzina? 23.06.16, 20:25
                  Koniecznie.
                  Taką godną króla!

https://m.natemat.pl/3387120ee7af5ef8ae612c3d4c430955,641,0,0,0.jpg

• gama2003 Re: Która godzina? 23.06.16, 20:41
                  No MUSISZ ! Najpiękniejszą na świecie.
                  Król musi się zakochać od pierwszego wejrzenia i odjechać natychmiast z Tobą w tęczową dal. Na białym rumaku, ma się rozumieć !!!
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 23.06.16, 20:56
                    Jezusie, ale taka to mi się jeszcze w łańcuch od linii produkcyjnej wkręci.
                    A linii nie zatrzymają, bo to y dopiero było: król przyjechał a tu straty w produkcji.

20:56.
                • angeika89 Re: Która godzina? 24.06.16, 00:32
                  To skoro ma być król i rumak (btw sprośnie mi się kojarzy ten rumak big_grin)
                  To polecam takie cuś, cudeńko:

img.bazarek.pl/280233/16222/2555897/9270542334e4cf976dade3.JPG
                  • angeika89 Re: Która godzina? 24.06.16, 00:34
                    A...
                    0:34
                    Już piąteczek big_grin
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 24.06.16, 07:13
                    O, ciekawe czy mają na aliexpress big_grin
                    7:13, piątek!
          • gama2003 Re: Która godzina? 23.06.16, 20:45
            Faaajna !
            Uwielbiam ,, marynarskie, sukienki.
            Też czaję się na taką jedną, jakby dresową, długą, z rękawami trzy/czwarte. W drobne, biało- granatowe paseczki.
            Na spacery plażą o zachodzie słońca wink
            • gama2003 Re: Która godzina? 23.06.16, 20:46
              Godzina 20.45.....
            • mid.week Re: Która godzina? 23.06.16, 20:50
              A gdzie takie dają...?
              20:50
    • mid.week Re: Która godzina? 24.06.16, 07:20
      24 czerwca
      Początek weekendu
      Początek wakacji
      Dzień przytulania
      Same dobre wiadomości!
      No może poza brexitem...

Nie lubię zmian, źle je znoszę, bo jak się już umoszczę w rzeczywistości to chciałabym aby trwała. A tu ciągle coś. Najpierw wyszliśmy z demokracji, potem okazało się, że nasza drużyna wyszła z grupy, a teraz GB wychodzi z Unii...
      Spieszmy się kochać status quo, tak prędko wszystko wychodzi.

7:20
      • yuka12 Re: Która godzina? 24.06.16, 18:36
        Ten watek tez ...
        17:36
        • gama2003 Re: Która godzina? 24.06.16, 18:42
          Gorąco mi.
          Chyba mam meteorologiczną menopauzę.
          18.42
          • mid.week Re: Która godzina? 24.06.16, 18:46
            I tak kocham lato!
            Idę podlewać kwiatki wink
            18:46
            • mid.week Re: Która godzina? 24.06.16, 23:06
              mineła 23 a na liczniku celsjuszy nadal koło 30
              dziś spię na balkonie
              Myśl o zimie, myśl o zimie, myśl o zimie...
              • yuka12 Re: Która godzina? 24.06.16, 23:08
                Zapraszam do Walii. W dzien nie wiecej niz 20 stopni, wieczorami nawet cos okolo 10. Najlepiej sie pospieszyc, zanim wprowadza wizy smile.
                22:08
                • yuka12 Re: Która godzina? 24.06.16, 23:09
                  A upal lubie. Bardzo lubie. Ja chce upaluuuu!!!!
                  • pade Re: Która godzina? 25.06.16, 11:00
                    Chętnie bym Ci go spakowała i wysłała pocztą. Tylko nie wiem czy by doszedł w nienaruszonym stanie. No i mógłby być problem na granicy.
      • angeika89 Re: Która godzina? 24.06.16, 23:33
        Dziś dzień przytulania?
        Nawet nie wiedziałam, to macie ode mnie takiego wielkiego M.I.S.I.A

img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201108/1313946167_by_2sandra22_600.jpg
        • angeika89 Re: Która godzina? 24.06.16, 23:34
          Ach, ja gapa...
          23:34
          Piję Warkę czarna porzeczka z limonką smile
          Ten dzisiejszy upał mnie natchnął...
          • angeika89 Re: Która godzina? 24.06.16, 23:36
            I będę gruba, bo od piwa brzuch mi wzdyma...
            Ale mąż na rybach, więc niech stracę big_grin
      • pade Re: Która godzina? 24.06.16, 23:43
        o jesu siostro!big_grin
        a tak poza tym dziewczyny dzięki za ten wątek, jest cudowny, od razu mi się humor poprawia jak w niego wchodzęsmile
        nie wiem po ile bób, czereśnie po 10,50zł, ale cena truskawek zwaliła mnie z nóg - 8,5zł!
        aa no i 23:43
        • pade Re: Która godzina? 24.06.16, 23:45
          To było do Mid.week. W odpowiedzi na
          "Nie lubię zmian, źle je znoszę, bo jak się już umoszczę w rzeczywistości to chciałabym aby trwała. A tu ciągle coś. Najpierw wyszliśmy z demokracji, potem okazało się, że nasza drużyna wyszła z grupy, a teraz GB wychodzi z Unii...
          Spieszmy się kochać status quo, tak prędko wszystko wychodzi."
        • angeika89 Re: Która godzina? 25.06.16, 00:13
          Ja także pokochałam ten watek, pomimo Autora big_grin
          • pade Re: Która godzina? 25.06.16, 00:21
            smile
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 25.06.16, 09:18
              Sobota, 9:18.
              Ponoć w Polsce gorąco, u mnie 16 stopni. Przereklamowana ta Hiszpania.
              • ra-sowa Re: Która godzina? 25.06.16, 09:36
                sobota, 9.36, jeszcze siedzę w piżamie, upal chyba poszedł, jest chłodniej i dużo chmur.
                myślę, że nie p odchodzicie poważnie do sprawy króla, takie zakrywające kiecki to se mozna już na koronację włożyć, jak już wszystko zaklepane, a na podrywanie króla, to chyba nieco bardziej pokazujące wdzięki cauliflower
                • mid.week Re: Która godzina? 25.06.16, 09:43
                  No bo ja nigdy z królem sie nie spotykałam. W wyższych sferach też nie bywam. Najwyższe progi jakie przekroczyłam to moich rodziców- 4p w poniemieckiej kamienicy. Może sobie na Sky Towera wjadę aby, tak na szybko, poszerzyć horyzonty...
                  U mnie żar wbija się do mieszkania z otwratych drzwi balkonowyh. NIby wiem ze powinnam je zamknąć ale tak lubię sobie siedzieć i popijac kawe z widokiem na skwer. Dziś mam skwer w skwarze - 28 na liczniku a to dopiero 9;43
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 25.06.16, 10:08
                    Ej, właśnie mi przypomniałyście, że mam super sexi sukieneczkę, która po jednym praniu się skurczyła i bardziej przypomina bieliznę.
                    Chyba ją zawiozę do kochanka, będzie w czym spać w lecie.
                    10:08.
                  • pade Re: Która godzina? 25.06.16, 10:47
                    U mnie już 31 stopni.
                    10:43
              • zla.m Re: Która godzina? 25.06.16, 09:44
                Tutaj też raczej wiosna niż lato.Ale słońce piękne i byłam biegać! Zawsze uważałam, że nie lubię, ale jakoś zastartowalam z 2 tygodnie temu. I mimo, że trenowałam raczej nienachalnie i z dietą też różnie bywa wink to progres jest big_grin. Dobra,napisałam to, teraz muszę kontynuować, bo a nuż w ktoś spyta jak idzie
                08:43
              • gama2003 Re: Która godzina? 25.06.16, 09:50
                U mnie ciut zelżało ciepełko, bo przeszła porządna burza. Co ja się namęczyłam, żeby spać przy tych hukach. Leeeedwo się udawało między grzmotami.
                9.50
                • ra-sowa Re: Która godzina? 25.06.16, 10:36
                  jak sprawdzałam pogodę na meteo, to u mnie od wczoraj ma padać, a teraz chmury się odsunęły i znowu gorąco , parno i sucho, nawet rododendrony klapnęły jakoś, matko, jak ja nie cierpię takiej pogody. Zjadłabym wreszcie tego bobu, bo cały czas o nim piszecie, ale w moim miasteczku w całych dwóch sklepach warzywnych nie ma, w dużych sklepach też nie, a jak jest targ, a na nim bób, to ja jestem w pracy. Ale od wtorku to się zmieni i będę się składała głównie z bobu ha ha
              • joa66 Re: Która godzina? 25.06.16, 10:51
                Nigdy nie sądziłam, że to powiem...ja chcę do Hiszpanii! Nie wiem która godzina. Stopni - milion.
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 25.06.16, 17:24
                  Dlatego zawsze mi się śmiać chciało, jak Gazeciarz pisał o "gorącym klimacie" w Hiszpanii big_grin
                  Generalnie to dziś piździ.
                  Kraj ten ma jedną wadę: kolacje je się za późno jak dla mnie. Mam dziś pracową o 21:30 i właśnie dotarło do mnie, że przecież nie muszę iść.
                  Ja normalnie o 22 jestem w łóżku. A w tym tygodniu mam deficyt snu potworny.

17:24
          • mid.week Re: Która godzina? 25.06.16, 09:25
            To jest dowód na to, że zawsze można znaleźć jakiś pozytyw wink
            9:24
    • angeika89 Re: Która godzina? 25.06.16, 22:54
      U nas była burza z piorunami, gdzieś od 17-stej i dużo chłodniej się zrobiło.
      Teraz nie pada i jest jakieś 24-25 st.
      Ale sobie dzisiaj pofolgowałam...
      Zeżarłam 2(!) lody...
      Ale za to jakie dobre- truskawkowe sorbetowe i śmietankowo-wiśniowe...
      22:54
      • gama2003 Re: Która godzina? 25.06.16, 23:37
        U mnie po wczesno- porannej burzy zrobiło się potwornie gorąco. I parno. Przeżyłam dzięki wentylatorom. To nie na moje nerwy, takie duchoty.
        Nie daję rady normalnie funkcjonować, jak jeszcze rozumiem ,, upały,, sprzed lat, gdzie w słońcu bylo 30, hto obecne 50 jest zabójcze.
        Nie mam na nic siły , nic konkretnego dziś nie zrobiłam a jestem koniem po westernie.
        • gama2003 Re: Która godzina? 25.06.16, 23:38
          A, godzina chyba 23.38
    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 26.06.16, 07:38
      Niedziela, 7:38, cały dzień przede mną.
      Jak dobrze, że się wyłgałam z tej kolacji wczorajszej. Jest 7:38 a ja ani nie śpię, ani nie mam kaca.
      Kawkę sobie piję.
      • yuka12 Re: Która godzina? 26.06.16, 11:07
        Ja tez pije kawke. Mezus zrobil smile. Swietna.
        A przed nami kolejny pracowity dzien. Chociaz to niedziela.
        10:07
        • mid.week Re: Która godzina? 26.06.16, 11:17
          Wysłałam dziecko na wakacje, koniec z gotowaniem, sprzątaniem, wozeniem na zajęcia... Będę się lenić i omijać. Zaczynam od zaraz 11:17
          • mid.week Re: Która godzina? 26.06.16, 11:19
            Obijać się będę, mój pracowity telefon nawet nie znał tego pięknego słowa wink
            • pade Re: Która godzina? 26.06.16, 11:57
              big_grin
              Ja właśnie odwiozłam córę na dworzec.
              11:58
              • ra-sowa Re: Która godzina? 26.06.16, 12:02
                a nie denerwujcie mnie, moja nie chce sama nigdzie jechać, tzn na obóz ani na kolonie, do przyszłego roku muszę wdrożyć jakiś plan naprawczy, tak być nie może
                • pade Re: Która godzina? 26.06.16, 12:53
                  moja była do tej pory dwa razy
                  pierwszy raz było ok, po drugim powiedziała, że nigdzie nie jedzie
                  teraz ma 13 lat i pojechała z koleżanką z klasy
                • mid.week Re: Która godzina? 26.06.16, 13:55
                  Moja jezdziła do tej pory na szkolne, prawie całą klasą więc było jej raźniej. W tym roku pierwszy raz pojechała z biura podrózy, ale też z koleżanką z klasy.
                • yuka12 Re: Która godzina? 27.06.16, 00:30
                  A moje kolejny rok i zblizajace sie wakacje z nami. Chcialam wyslac do Polski na oboz, mielismy nawet konkretna propozycje, ale syn nie chcial jechac i maz sie boi dzieci puscic. Ciekawe czy na studia im pozwoli jechac smile.
                  23:30 i ide spac.
                  Dobranoc
      • ra-sowa Re: Która godzina? 26.06.16, 11:24
        pogoda mnie dobija, mieszkam blisko linii gdzie chodzi front, po ciepłej stronie jestem, grzmi i duszno Tekst linka zobaczcie jak fajnie widać przesuwanie się linii upału, jak się zmieni godzinę
        hmmm coż jeszcze, nie lubię ... princa
        • gama2003 Re: Która godzina? 26.06.16, 11:29
          Ja bym zjadła Prince Polo. Ale lepiej nie....
          11.29
        • kalina_lin Re: Która godzina? 26.06.16, 12:32
          Nikt nie lubi. Mówi się trudno, klapki na oczy/uszy i lecimy z Wątkiem dallej.
          12.31
          • gama2003 Re: Która godzina? 26.06.16, 23:03
            Mam pytanie. Jak to było ?
            Ekshibicjonistę trzeba, co ? Ośmieszyć czy zignorować ? Zapomniałam jak mnie mama uczyła...
            23.03
            • gama2003 Re: Która godzina? 26.06.16, 23:04
              A, jutro poniedziałek - ile można prosić, żeby ktoś coś z tym zrobił ?
              • joa66 Re: Która godzina? 26.06.16, 23:10
                Jak to mówił Woody Allen .. Wszyscy mówią o końcu świata, a potem i tak przychodzi poniedziałek. (23:09)
              • ra-sowa Re: Która godzina? 26.06.16, 23:18
                te sposoby to na zwykłego ekshibicjonistę może i działają, ale czasem są przypadki nieuleczalne.
                Jak jest zbyt natarczywy, to trzeba złapać i zamknąć i nie wypuszczać, no taka jest smutna rzeczywistość
                JA już zrobiłam coś z poniedziałkiem, i z wtorkiem, i ze środą .... Mam Wolne !
              • mid.week Re: Która godzina? 27.06.16, 07:11
                https://weblog.infopraca.pl/wp-content/uploads/ponidzialek.jpg
                • gama2003 Re: Która godzina? 27.06.16, 09:03
                  Ale cudny odgromnik poniedziałków !
                  9.03
            • angeika89 Re: Która godzina? 26.06.16, 23:14
              Nie wolno ośmieszać, gdyż to może wywołać agresje.
              Najlepiej przejść obojętnie.
              Pomogłam? smile
              • gama2003 Re: Która godzina? 26.06.16, 23:22
                Taaaaaak smile
                Bardzo sobie cenię spokój...
                Muszę jeszcze zbadać sobie oczopląs.
                Tu na forum pojawiają się wątki i znikają.
                Ciekawe dlaczego ?
                Gdyby nasz zmiotło, co robimy ?
                • ra-sowa Re: Która godzina? 26.06.16, 23:28
                  reaktywujemy, 23. 27
                  • angeika89 Re: Która godzina? 26.06.16, 23:44
                    Tak. Tylko pod jakimś takim tytułem żeby łatwo było znaleźć w razie co smile
                    • angeika89 Re: Która godzina? 26.06.16, 23:45
                      A to w ogóle chyba rekordowy wątas smile
        • angeika89 Re: Która godzina? 26.06.16, 21:20
          U mnie dzisiaj chłodniej i deszczowo. W ciągu dnia było ok 20-25 st C.
          Pierwszy raz jadłam dzisiaj makaron z kałamarnicą(BLEEE tongue_out)
          Więcej nie zjem wink
          Poza tym synek śpi od 20 i mam "pararelaksu" smile
          A i pozdrawiam Was Dziewczynki.
    • mid.week Re: Która godzina? 27.06.16, 07:09
      Dziś swiatowy dzień rybołostwa
      Przydałby się fish na obiad, ale nie chce mi sie gotowac
      Bedzie bób wink
      7:09
    • mid.week Re: Która godzina? 27.06.16, 07:20
      Wrzucam treningowego ekshibicjonistę, na którym mozemy sobie potrenować różne reakcje i omówić rózne strategie postępowania z napotkanym przypadkiem.
      Zasada nr 1 - nie pytaj ekhibicjonisty "która godzina?" bo zapewne nie bedzie wiedział.

https://mixparty.pl/5970-thickbox_default/stroj-ekshibicjonistka.jpg
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 27.06.16, 08:02
        W dodatku zawsze moze odpowiedziec "a ch*j wie" i pokazac.
        Ósma dwa, ostatnia prosta do wakacji!
        • ra-sowa Re: Która godzina? 27.06.16, 12:47
          to prawda, nie nalezy też pytać o cenę, bo może odpowiedzieć to samo i też pokazać.
          Albo powiedzieć, że u niego taniej. I lepiej.
          Niby prawie wolne mam dzisiaj, a nastrój jakiś ch..y
          • mid.week Re: Która godzina? 27.06.16, 13:33
            Ja dziś walczę z sennością. Póki co jest remis.

Niebezpiecznie jest też pytać o repertuar lub lokalizacje kina, bo może nastąpić okrzyk "kino za darmo!!!!" i zrzucenie płaszczyka.

13:33
      • angeika89 Re: Która godzina? 27.06.16, 21:54
        No jak bym takiego zobaczyła, to raczej trudno by mi było zachować powagę i przejść obojętnie big_grin
        • angeika89 Re: Która godzina? 27.06.16, 21:56
          Ach 21:56
          Dziś było ładnie. Robiłam trochę w ogrodzie, a 20-sto miesięczny synek bardzo mi "pomagał" wink
          Kupiłam sobie nowego grilla. I czekam do soboty, żeby wypróbować smile
          • gama2003 Re: Która godzina? 27.06.16, 22:01
            A ja znowu jadłam bób.
            Dzień bez bobu to dzień stracony.
            Ceny nie znam bo moja mama przytargała nam dziś dwa woreczki. Czy jadłam zdobyczny bób.

Chodzę wnerwiona nie wiem czemu. Ale to nie wina Tuska.
            22.01
            • angeika89 Re: Która godzina? 27.06.16, 22:07
              Co Wy macie z tym bobem? To już jakaś moda się robi na jedzenie bobu.
              Ja nie lubię bobu i to też nie jest wina Tuska smile
              • gama2003 Re: Która godzina? 27.06.16, 22:14
                Ja polubiłam na starość. Ale jem malutką miseczkę. Reszta mojej rodziny to bobopochłaniacze. Muszę ich sprawdzić kiedyś, jakiej ilości - nie będą w stanie zjeść.....Do tego robią miksy, zjedzą bób, za pół godziny rzucają się na arbuza. O truskawkach i czereśniach nie wspomnę.
                Każda ilość zostaje zjedzona.
            • ra-sowa Re: Która godzina? 27.06.16, 22:16
              ja jestem wnerwiona okropnie, do końca też nie wiem czemu, choć dzisiejsze rewelacje pani minister oświaty się przyczyniły do tego stanu.
              Kurka, ja chcę tego bobu, a w tym przeklętym mieście nie ma!
              Jutro idę na poszukiwania, bo czuję, że mi ten bób dobrze na nerwy zrobi.
              Weźcie napiszcie coś fajnego , bo mnie nosi.
              22.16
              • gama2003 Re: Która godzina? 27.06.16, 22:28
                O! Mnie chyba też nosi przez tę reformę.
                Coś czuję, że nie będzie ucznia , który boleśnie jej nie odczuje.
                Jak się maupy zaraz do matur dobiorą...
                Mam sporo znajomych nauczycieli, współczuję im niepewności jutra. Zwolnienia nieuniknione a to mało ,, plastyczna,, grupa zawodowa. Szkoda słów.

Szukaj bobu, działa dobrze na nerwy. Choć ja wpienienie lepiej wyciszam słonecznikiem. Kupuję taki z solą i przyprawami, mniam.
                • ra-sowa Re: Która godzina? 27.06.16, 22:31
                  cóż, chyba nie trudno teraz zgadnąć gdzie pracuję. A żeby ich zaraza dopadła
                  • angeika89 Re: Która godzina? 27.06.16, 22:38
                    Nudzą się kur...
                  • gama2003 Re: Która godzina? 27.06.16, 22:44
                    Żeby gnilca dostali....
                    Bo, że to nie koniec radosnego rządzenia to wiadomo. Ja już się boję co jeszcze wymyślą.
      • joa66 Re: Która godzina? 27.06.16, 21:59
        Oooo..ktoś mi zrobił zdjęcie ! (21:59, Anglia-Islandia 1:2)
        • ra-sowa Re: Która godzina? 27.06.16, 22:21
          joa, ale które zdjęcie?
          Mam nadzieję, że jesteś tym kotem w zielonym hełmie, albo ekshibicjonistą. Bo chyba nie princem! Nikt go nie lubi.
          • gama2003 Re: Która godzina? 27.06.16, 22:29
            Princessą ? Nie no princessa jest tylko jedna smile
            • mid.week Re: Która godzina? 28.06.16, 07:43
              big_grin

Gdy princessa trafia ci do brzuszka
              urośnie Ci wnet tuszka big_grin

28.06.2016
              07:43

• joa66 Re: Która godzina? 28.06.16, 08:01
            w tych czerwonych majteczkach smile
            • ra-sowa Re: Która godzina? 28.06.16, 15:22
              całe szczęście smile
            • gama2003 Re: Która godzina? 28.06.16, 15:50
              To nogi musisz, niestety przykro mi bardzo, poogalać. Oraz twarzyczkę. Reszta sliczna, zwłaszcza podomka, idealnie dobrana pod kolor brzuszka. Potencjał jest wink
              • joa66 Re: Która godzina? 28.06.16, 23:36
                noo...zapuściłam się ostatnio smile
    • mid.week Re: Która godzina? 28.06.16, 11:20
      Rany boskie jak te dzieci szybko rosną! A szczególnie ich stopy!!!
      Na początku wiosny jezdziłysmy na rolkach - były dobre. Wysłałam je z nią na sportowe kolonie i co? Telefon "mamo rolki za małe ratuj - siedzę sama w pokoju a dzieci poszły jezdzić"
      Wielki Perunie błogosław Decathlon i kurierów. Matko Mokosz miej w opiece naszą paczkę. Mam nadzieje, że dowiozą na czas, że w ogóle dowiozą. A jak nie to słuchaj Donald, już ja cię znajdę!

11:19
      • yuka12 Re: Która godzina? 28.06.16, 11:32
        Ja swojej corze zaczelam kupowac buty na dziale kobiecym, bo na dzieciecym nie mamy juz prawie wyboru. Rozmiar 36.
        Poza tym mamy + 15 na dworze i pokrapuje. Deszcz znaczy. I spac sie chce.
        10:32
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 28.06.16, 12:00
          Samo poludnie.
          Dluzy mi sie dzien niemilosiernie chyba sie poucze jakiego jezyka...
          • mid.week Re: Która godzina? 28.06.16, 12:14
            O jzu jak ja bym chciała mieć takie pomysły! Jak mi się nudzi to co najwyżej kurz przetrę, leniwiec śmierdzący...

12;14
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 28.06.16, 12:22
              E, no bez kitu, w pracy nie bede kurzu scierac.
              A mialam sobie wziac tablet z ksiazka, to "nie bo dzis bede miec duzo roboty".
              No to zrobilam wszystko, co mialam do zrobienia i sie nudze.
              A tylko 3 komputery na 6 osob, wiec na wszelki wypadek przytargalam kiedys ksiazke do gramatyki niemieckiej big_grin

W domu nie potrafie sie nudzic, o nie!
              12:22
              • mid.week Re: Która godzina? 28.06.16, 12:38
                A w pracy to faktycznie inna bajka... Zapomniałam ze normalni ludzi dziś pracują, tylko ja popaprana siedzę w domu sad Siedze i czekam na kuriera, a poszłabym na rower, może nie trafiłabym jak wczoraj na burzę wink Czego się nie robi dla dziecka z przerośniętą stopą...

• gama2003 Re: Która godzina? 28.06.16, 15:54
                  Ja też bardzo boleję, że śliczne stópki mojego synka w ciągu dwóch lat stały się wielkimi girasami, już wyłazi z rozmiaru 42. Córeczka szczęśliwie dobiega do 36, po mamusi. Potem jej stopy w jakieś prawidełka zakuję, żebyśmy miały jeden rozmiar i możliwość wymiany wink
                  • yuka12 Re: Która godzina? 28.06.16, 19:53
                    Do mojego rozmiaru mojej corce jeszcze brakuje. Szczsliwie niedawno skonczyla mi rosnac stopa i osiagnelam 41. Moge nawet jezdzic w mezowskich rolkach, roznica jedynie o rozmiar smile.
                    No i mamy 18:53.
                    Wlasnie sie wzielam za ukladanie stosu papierow. Kolejny- 4 x wiekszy- czeka na mnie na gorze. Boze, daj mi cierpliwosc.
    • mid.week Re: Która godzina? 28.06.16, 15:02
      Wczoraj była pierwsza kwartalnica naszego wątasa i zero obchodów...
      Wszystkieśmy przegapiły sad
      • ra-sowa Re: Która godzina? 28.06.16, 15:27
        no nie może być! tyle świąt obchodzimy, a tu taka ważna rzecz niezauważona przeszła.
        do nadrobienia koniecznie 15.27
        • gama2003 Re: Która godzina? 28.06.16, 15:56
          Noż kurde. Przecież okazja była !!!!
          Czemuż, ach, czemuż przepadła w czasoprzestrzeni ?
          15.56
          • mid.week Re: Która godzina? 29.06.16, 08:44
            Nawe nie odczytałyśmy nawet najkrótszej listy ofiar czegokolwiek. Proponuję rozpocząc przygotowania do kolejnej rocznicy. Teraz bez listy ofiar ani rusz. Trzeba wymyśleć czego to mają być ofiary (ofiary losu?) i wyselekcjonować nazwiska.

8:czterdzieści cztery - mistycznie tak dziś...
    • jablkowe Re: Która godzina? 28.06.16, 21:50
      21:50, dobrze że już koniec tego dnia, bo był dla mnie wybitnie zły sad
      • zla.m Re: Która godzina? 29.06.16, 00:31
        U mnie 11:29, już za 31 minut będzie ten dzień, w którym wygrywam w lotto 11mln funtów. A wtedy Brexit -srexit B-)
        • joa66 Re: Która godzina? 29.06.16, 08:46
          Sorry, muszę Cię rozczarować...to ja wygrywam.
        • mid.week Re: Która godzina? 29.06.16, 08:47
          Trzymam kciuki. Ja tak mam z naszym lotto. Póki co trenuje na sucho - bez wygranej. Staję przed lustrem, albo i bez lustra, i z całym przekonaniem walę w przestrzeń "a mi to lotto!". W ten sposób usiłuję przekonać los, że ta mamona już w sumie jest bez wyjśćia, już jest moja tylko teraz musimy odbębnić kwestie formalne z cyferkami.
          • pade Re: Która godzina? 29.06.16, 11:42
            big_grin
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 29.06.16, 11:46
            Daj znac, jak juz obstawisz, bedziemy swietowac.
            Obstawienie, bo to bedzie COS. Wygrana przeciez jest pewna jak w banku, wiec nie ma co sie podniecac.
    • angeika89 Re: Która godzina? 28.06.16, 22:30
      Dobry wieczór Drogie Panie smile
      Mi dzień minął bardzo intensywnie-ogarniałam w domu, w ogrodzie, poprasowałam tonę ubrań i ogólnie czuję że był dobrze wykorzystany. Jestem sama, syn śpi od 20, mąż ma służbę i wraca jutro i mam czas dla siebie smile
      Zeżarłam pół kilo czereśni, z przydomowego sadu smile
      A w tygodniu moja mama przyjedzie na 2-3 dni więc moge być nieobecna.
      Wybaczcie wink
      Pozdrawiam serdecznie, 22:30
    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 29.06.16, 09:01
      Dobra, koniec zartow.
      Dzis przyjezdza Krol. Wszyscy na stanowiska.
      9:01.
      • mid.week Re: Która godzina? 29.06.16, 09:07
        O jezu a ja ciągle w piżamie!!!

9:07
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 29.06.16, 09:20
          Ja bez tapety, tylko rzesy umalowalam!
          9:20
      • jablkowe Re: Która godzina? 29.06.16, 09:40
        gdzie mieszkasz? smile
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 29.06.16, 09:46
          W Espanii, Filip z malzonka dzis nas odwiedzaja big_grin
          • jablkowe Re: Która godzina? 29.06.16, 10:11
            adoptuj mnie! tam u Was tyle słońca i takie dobre jedzenie...
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 29.06.16, 10:23
              Z tym sloncem to u mnie roznie bywa, bo ja na polnocy. W sumie dobrze, bo nie kocham szczególnie upalow.
              Ale jedzenie jest przewspaniale, faktycznie smile
              10:23
              • ra-sowa Re: Która godzina? 29.06.16, 11:19
                jak to dziś??? A kiecka?
                Ludzie , co się z nami dzieje? Kwartalnicę przegapiliśmy, przygotowania Cauliflower na wizytę króla leżą - kobieto, jaka będzie strategia podrywu króla? I w czym??
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 29.06.16, 11:27
                  W ubabranych smarem dzinsach!!
                  To jest strategia "na kopciuszka".
                  Zeby tylko bucika zanadto do twarzy nie zblizal, bo odor go zabije i caly misterny plan o du*e rozbic...
                  • angeika89 Re: Która godzina? 29.06.16, 13:00
                    Strategia na kopciuszka to może i zadziała na jakiegoś księciunia, ale to przecież sam Król tam trza coś więcej wink
                    • mid.week Re: Która godzina? 30.06.16, 01:20
                      Nie ma w domu dzieci to dorośli harcują. 1:19 jutro.
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 30.06.16, 09:21
                        Ostatni dzien przed urlopem.
                        Krol odjechal, gwiazda reklamy tez nie bede.
                        Ale za to mam miesiac wakacji.
                        9:21
                        • gama2003 Re: Która godzina? 30.06.16, 09:35
                          No pięknie, wszystko przegapiłam.

Jestem załamana. Króla pewnie małżonka pilnowała, tyle marzeń poszło się paść.....
                          Jestem w depresji, nawet worek bobu na to nie pomoże. Do tego przytyłam od żarcia słodyczy i w kilka kiecek wchodzę ,, na siłę,,.
                          Idę płakać.....
                          9.35
                          • mid.week Re: Która godzina? 30.06.16, 09:55
                            Z łzami dużo kalorii leci więc zaraz będziesz wskakiwać w stare kiecki.
                            Króla żal...Biedny nie wie co stracił sad
                            9:55
                            • gama2003 Re: Która godzina? 30.06.16, 10:01
                              Króla ? A nasze skrzydło w pałacu ? Gdzie nas teraz Cauliflower pomieści ?
                              Wszystkie plany spaliły na panewce....

• mid.week Re: Która godzina? 30.06.16, 10:14
                                Ja wygrywam w lotto, zla.m i joa w BNL i sobie same zamek sprawimy. Nawet króla będziemy sobie mogły kupić. Po jednym dla każdej wink
                                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 30.06.16, 10:18
                                  Kupcie i mi jednego, bardzo prosze, bo mnie ostatnio kochanek wkurza.
                                  10:18
                                  • mid.week Re: Która godzina? 30.06.16, 15:45
                                    Dla Ciebie mam takiego:

https://i1.memy.pl/obrazki/c74d431914_zapraszam_ciebie_na_sex.jpg
                                    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 30.06.16, 16:30
                                      O dzięki smile
                                      Muszę jeszcze tylko wysłać jednego maila, ustawić na poczcie "out of office" i wakacje!!
                                      16:30.
                                • gama2003 Re: Która godzina? 30.06.16, 10:42
                                  Przywracasz mi nadzieję !
                                  Król by mi się przydał, mąż zarobiony ostatnio i zapomina o rozpieszczaniu i wożeniu karetą.....
                                  10.42
                                    • ra-sowa Re: Która godzina? 30.06.16, 17:00
                                      dzień dobry, mam nadzieję, że nie zapomniałyście o jakimś królu i dla mnie. Małżonek wprawdzie jest ok, ale co król, to król jednak.
                                      Dzisiaj dzień asteroidy, macie tu jedną, możecie sobie wycelować w co chcecie, albo w kogo chcecie. 17.00

https://www.astroweek.pl/wp-content/uploads/2013/07/asteroida.jpg
                                      • ra-sowa Re: Która godzina? 30.06.16, 17:02
                                        a zresztą, nie chodzi mi o samego króla, ale o to , żeby królową zostać. Wyobrażacie sobie ile taka królowa może mieć służących ?
                                • zla.m Re: Która godzina? 30.06.16, 21:21
                                  Wygląda na to, że tą razą joa całą pulę zgarnęła. Ale nic to, imigranci jeszcze mogą grać wink Przyjmę nawet ten nędzny milion, na zamek nie starczy, ale zapas bobu na cały rok dla całego wątku będzie big_grin
                                  • mid.week Re: Która godzina? 30.06.16, 21:40
                                    Najwyżej kupimy zamki jalowskie czy jak one się tam zwą big_grin
                                  • joa66 Re: Która godzina? 01.07.16, 08:39
                                    a tak, zgarnęłam...i przehulałam na czekoladę i mcdonalda ...sad

8.39
    • yuka12 Re: Która godzina? 30.06.16, 22:55
      Na zegarze 21:55, maz oglada mecz, a ja zaczynam Puzynska.
      Ide do lozka, bo ostatnia noc spalam i krotko i z przerwami.
      Dobranoc.
    • jablkowe Re: Która godzina? 01.07.16, 08:37
      08:37. Proszę pań, mamy dziś piątek - niniejszym inauguruję uroczyście!
      • mid.week Re: Która godzina? 01.07.16, 08:44
        Dzień psa (oby nie pod psem!)
        Dnia Sejmu Polskiego chyba obchodzić nie będziemy, prawda?

8:44
        • gama2003 Re: Która godzina? 01.07.16, 10:00
          Pies to też człowiek a sejm nie !
          Czy Wy wiecie, że już lipiec się zrobił ?
          Coś podobnego ?! Jak ten czas leci....
          10.00. wink
        • zla.m Re: Która godzina? 01.07.16, 11:42
          Można jakąś akcję zrobić dla sejmu, uroczyste spluwanie przez lewe ramię (albo przez prawe - zależnie od opcji), palenie kukieł w asyście wojska, inscenizacja zamachu (wiadomo, którego), posłowie mogą udawac brzozy...

10:42
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 01.07.16, 12:10
            Wstałam (z kacem lekkim) i tak dziwnie. Prawie jak sobota, ale jednak piątek. Ostatnie maile pracowe dochodzą na telefon.
            Wakacje docierają do mnie zwykle dopier gdy wyschną i schowane głęboko zostają ubrania pracowe.
            12:10.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka