Dodaj do ulubionych

#TrudnyOkres

04.04.16, 12:56
Raporty można składać bezpośrednio zainteresowanym, mam nadzieję, że Pani Premier przekaże episkopatowi:
www.facebook.com/BeataSzydlo
big_grin
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:07
      Rany, Okazało się że parę moich znajomych z reala już sie wpisało.
      Ja też doniosłam o stanie mojego złuszczającego się śluzu podczas miesiączki.
      Cieszę się że premier tak o nas dba.
      To pocieszające.
      PS. zauważyliście że krew na podpasce wygląda jakoś tak patriotycznie?
      • redheadfreaq Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:10
        Moja wygląda co najwyżej makabrycznie i nawet nieco mnie kusiło, coby stroskanej stanem mojego endometrium Pani Premier wysłać złuszczony fragment do analizy, ale nie chcę stwarzać zagrożenia epidemiologicznego dla postronnych pracowników poczty, w końcu to nie ich wina.
        • beataj1 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:13
          No własnie może trzeba by się skrzyknąć i wykleić sejm podpaskami (nie muszą być zużyte). To taki symboliczny gest...
          • owczarkini Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:28
            > To taki symboliczny gest...

Postulowałabym jednak uciapane keczupem. Lepiej przetrzymają czas doręczenia przez pocztę smile
      • bazia8 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 21:48
        Kurcze u mnie jakoś mało patriotyczne, muszę zmienić dietę. Zaraz mnie Zbyszko namierzy przez te internety, ciągle podpisuje jakieś petycje (tym razem Amnesty International), jak jeszcze do Broszki napisze to przed szóstą zapukają.
    • bella_roza Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:15
      a co z ochroną spermy?

www.youtube.com/watch?v=fUspLVStPbk
      • owczarkini Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:26
        No tak, ten aspekt póki co jest haniebnie pomijany. Ale miejmy nadzieję, że dobra zmiana obejmie i ten obszar.
        • redheadfreaq Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:53
          Właśnie - chyba ze szczegółami odpytam na profilu biskupa, jak tam jego jądra. Kiedy ostatnio badał mosznę? Czy nie zauważył może na niej niepokojących zgrubień, przebarwień? A może wyciek z cewki? To są ważne sprawy, skoro moja macica jest pod taką obserwacją twierdzę, że święte genitalia księdza biskupa winny być równie starannie monitorowane!
          • hipinka Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 19:49
            big_grin
    • semihora Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:27
      Śmiechłam big_grin Świetny trolling big_grin
    • ciri_77 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:34
      no cóż, kto z kobietami wojuje to bedzie miec za swoje. Fajna akcja wink
    • beata985 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:42
      smile ciekawe czy będzie jakaś odpowiedź czy usuną wypowiedzi...
      • redheadfreaq Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:51
        Życzę im miłego (he he...) usuwania.
        • beata985 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:52
          no właśnie albo strona się zawiesiła albo usuwają, bo komentarze mi się już z 10 min. ładują....big_grin
          • owczarkini Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 14:19
            Odświeżenie strony pomogło. Teraz jest 2 204 komentarzy.
            Cóż za przepiękna akcja, na wszelki wypadek zrobię sobie parę screenów big_grin
    • angeika89 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 13:43
      big_grin
      Umarłam.
      Sami się o to prosili...
    • beataj1 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 14:00
      No i ktoś zaniepokojony zapytał panią premier jak tam jej cykl. To w końcu równie ważne.
    • mdro Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 14:14
      No i co narobiłyście? Broszka, najwyraźniej przerażona, że taki raport dostanie codziennie, już mówi, że nic na temat ustawy nie mówiła (tzn. może i coś mówiła, ale prywatnie) i że w ogóle nie ma tematu...
    • skomplikowanaula Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 14:17
      Odpowiedź niejako już jest.

fakty.interia.pl/polska/news-premier-szydlo-obecnie-rzad-nie-pracuje-nad-zadnymi-zmianami,nId,2173507

- "Jestem zdziwiona takim natężeniem tego tematu, ponieważ w tej chwili polski rząd nie pracuje absolutnie nad żadnymi zmianami, jeżeli chodzi o tę ustawę - powiedziała w poniedziałek premier.."

"Niedawno do marszałka Sejmu wpłynęło zawiadomienie o zawiązaniu Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej "Stop aborcji", która będzie zbierać podpisy pod obywatelskim projektem ustawy całkowicie zakazującej aborcji..."

"W projekcie tym znajdują się zapisy uchylające dotychczasowe prawne możliwości przerwania ciąży, a także nakładające na administrację rządową i samorządową obowiązek pomocy materialnej i opieki dla rodzin wychowujących dzieci upośledzone oraz matek i ich dzieci poczętych w wyniku czynu zabronionego."

Tutaj muszę się wypowiedzieć: Nie rozumiem czemu nie można przy obecnym stanie prawnym wygenerować większej pomocy dla matek i rodzin dotkniętych problemem gwałtu czy niepełnosprawności. Dlaczego to musi iść w parze z całkowitym zakazem. Nie każda kobieta przy obecnym stanie prawnym decyduje się na aborcję w powyższych sytuacjach.

"W zeszłym tygodniu Szydło wyraziła poparcie dla tej inicjatywy, zastrzegając że jest to jej stanowisko, nie całego PiS. W poniedziałek podkreśliła, że dotychczasowe wypowiedzi na ten temat były jej prywatnymi opiniami, a nie oficjalnymi - jako premier polskiego rządu. "Każdy ma prawo do własnych opinii i w sumieniu ma prawo do rozstrzygania tak ważnych i delikatnych kwestii" - zaznaczyła."

Jako premier jest przeciw, prywatnie jest za...tylko co zrobi w praktyce.

"Za takim zakazem jest też Paweł Kukiz, który jednak również zastrzegł, że to jego prywatna opinia. Przeciwko zaostrzeniu przepisów opowiedzieli się liderzy Nowoczesnej Ryszard Petru i PO Grzegorz Schetyna."

• kai_30 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 19:40
      A, kurczę, nie zauważyłam, że jest i też o tym temat założyłam. Akcja cudowna, popłakałam się ze śmiechu big_grin

Tu dla niefejsowych parę wycinków w wyborczej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19863717,trudny-okres-dla-rzadu-kobiety-trolluja-premier-szydlo-piszac.html#BoxNewsImg
      • owczarkini Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 21:15
        Cudowna akcja smile
        Mówiło się, że kabarety będą miały używanie, tymczasem zwykli Polacy też stają na wysokości zadania.
    • iwoniaw Przeklejone: autor - kai_30 04.04.16, 19:47
      A o donosach miesiączkowych było? #trudnyokres
      kai_30
      04.04.16, 19:38
      Link dla fejsbukowców: www.facebook.com/BeataSzydlo/posts/971099719643425

Dla niesfejsowanych mały wycinek tutaj:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19863717,trudny-okres-dla-rzadu-kobiety-trolluja-premier-szydlo-piszac.html#BoxNewsImg
      Zachęcam do przyłączenia się, płakałam czytając komentarze smile

Re: A o donosach miesiączkowych było? #trudnyokre
      lauren6
      04.04.16, 19:44
      Piękne big_grin
    • zwariowana_wariatka Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 20:00
      cudowne smile
    • aagnes Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 20:15
      Jak to dobrze, ze duch w narodzie nie mija smile
      uśmiałam sie z M setnie
    • gama2003 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 20:21
      Jak to było - naród Polski jak lawa... ?
      Wraca nadzieja, baby górą !
      • verdana Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 20:23
        Złożyłam na siebie doniesienie. Podczas okresu rozrodczego winnam była urodzić 14 dzieci. Gdzieś znikło jedenaścioro.
        • fornitta69 Re: #TrudnyOkres 04.04.16, 22:02
          Z arhwium M jak Macica-poszukiwania zaginionych dzieci big_grin
    • beataj1 Mój szef lubi mój cykl :) 06.04.16, 10:12
      Właśnie na FB mój szef polubił mój wpis o moim #trudnymokresie.
      Wiem jakie szef ma poglądy polityczne zatem nie chodzi o potencjalne problemy ale i tak jakoś mi z tym dziwnie.
      Nadmienię że bardzo szanuje mojego szefa, jest on jedną z najmądrzejszych osób jakie znam i bezsprzecznie jest moim autorytetem. A teraz dowiedział się jak mi się złuszcza macica...
      Dobra zmiana smile
      • burina Re: Mój szef lubi mój cykl :) 06.04.16, 10:32
        A moze wlasnie jednak to akurat na dobre wyjdzie: ;udzie ucza sie rozmawiac o swoich intymnych sprawach bez cudowania.
      • owczarkini Re: Mój szef lubi mój cykl :) 06.04.16, 11:38
        Skoro polubił, to widać ma też poczucie humoru smile
    • kai_30 Re: #TrudnyOkres 06.04.16, 15:59
      "Szanowna Pani Premiero,

piszę w nietypowej sprawie: kilka dni temu na środkowym palcu mojej lewej stopy pojawiło się niewielkie białe, wybrzuszenie. Dr Google mówi, że to może być KURZAJKA. Nie wiem, nigdy nie miałam, ale cholerstwo w Google Images wygląda potwornie (załączam kilka zdjęć, żeby Kancelaria Pani Premiery miała świadomość, z czym się mierzę). Poszłabym do lekarza, ale nieubezpieczona jestem. Google radzi, żeby to draństwo usunąć: wyskrobać lub wymrozić - sposobów jest wiele.

I teraz właśnie pytanie do Pani i Rządu, bo księdza jakoś spytać nie mogę, bo niewierząca jestem i niepraktykująca: USUWAĆ CZY NIE?

Bo powiem szczerze, że jak mnie macie potem po sądach ciągać i do więzienia wsadzić za to usunięcie, a czasy niepewne, ustawy z dnia na dzień wprowadzacie, niezgodne z Konstytucją, to ja nie wiem, bo może jutro jakakolwiek ingerencja kobiety we własne ciało będzie nielegalna? Prezydentowi Dudzie się pióro znowu omsknie na ustawę i co? Mogę być w dupie! Wie Pani, bo ja mam dwa psy i kto się tymi psami zajmie? Do schroniska znowu trafią, a ledwie je stamtąd zaadaptowaliśmy. Mówię my, bo mam partnera, ale żyjemy w nieformalnym związku i choć się nawet zaręczyliśmy, to nie planujemy ślubu do czasu, gdy w Polsce nie zostaną zalegalizowane związki partnerskie, w tym również dla osób tej samej płci. Mogę się nie doczekać, ale marzy mi się, żeby ślub dał nam prezydent Biedroń, ten wariat ze Słupska, co na rowerze jeździ i cyrków ze zwierzętami do miasta nie wpuszcza.

Wie Pani, w Warszawie mieszkam, tutaj dużo tych homoseksualistów, rowerzystów, wegan, lewaków, KOD-owców, nawet kilka osób głosowało na Zandberga i czyta "Krytykę Polityczną" - generalnie mnóstwo ludzi drugiego sortu. Jak Pani czasem coś powie, albo Pan Prezes, albo ci wasi ministrowie w rządzie, to ja też czasem się czuję, nawet nie drugiego sortu, a drugiej kategorii, ale to tylko przez chwilę, bo potem sobie przypominam, że to z wami coś jest nie tak i powinniście stać w Wikipedii jako ilustracja hasła "hipokryzja", zaraz obok biskupów.

Wracając do nas, to dzieci nie mamy, zwyczajnie na razie nie chcemy. Ba! Nawet nie wiemy, czy możemy je mieć, bo przecież tyle par jest teraz bezpłodnych, a gdyby tak było, to wiem już, że zaraz in vitro będzie już nie tyle niewspółfinansowane przez rząd, ale również nielegalne, więc na zapłodnienie pozaustrojowe też nie liczę. Czasem mi się po nocach śni, że rodzę takie dziecko bez czaszki, ale wiem, że może chodzić o karę za życie w grzechu. Nawet znam dzieci z in vitro. Ciężko uwierzyć, ale są w zupełności normalne, mimo że niektóre są wychowywane tylko przez jednego z rodziców, nawet nie homoseksualistów, ale gorzej - przez samotną matkę.

W ogóle to całkiem sporo tych samotnych matek ostatnio, a to chyba oznacza, że Polki nie nadużywają tabletki "po", po czym same borykają się z problemami, choć wiem, że powinny sobie znaleźć męża lub szukać ratunku w modlitwie. Dużo samotnych i dużo rodzin patchworkowych, jak to mówią, czyli wszystkich tych, którym obok nosa przejdzie program 500+, który miał być dla wszystkich, a jest dla nielicznych, ale wy poczucie humoru macie i nic was tak nie bawi jak pokazywanie dzieciom cukierka przez szybkę. Zwłaszcza tym narodzonym dzieciom, bo tym, które są jeszcze zlepkiem komórek, chcecie dać więcej praw, niż jest sędziów w Trybunale Konstytucyjnym.

A tak "by the way", skoro już jesteśmy tak blisko, bo naprawdę poczułam taką więź z Panią jak z bliską przyjaciółką, której już czas jakiś nie mam, bo wyjechała wraz z mężem i córką za chlebem do Norwegii (i dobrze im tam raczej, więc mimo waszych namów nie wrócą, bo w dupie mają te wasze frazesy), to ja uwielbiam podróżować! W Skandynawii byłam, a z tych krajów na południe, jak Słowacja, co się tam na turystykę aborcyjną jeździ, to w zeszłym roku we Włoszech byliśmy - piękny kraj, polecam.

W Norwegii to pięknie jest, powiem szczerze, byłam, i oni tam tak blisko natury są, taką tę naturę piękną mają, lasy wszędzie, jeziora i tak to szanują! Nikt nie wycina rabunkowo prastarej puszczy chronionej przez UNESCO. Nawet ci muzułmanie, co u nich mieszkają, szanują, proszę sobie wyobrazić, a byłam, niedawno widziałam, że papierki z ziemi podnoszą i jedyny zamach, który tam ostatnio miał miejsce, zrobił biały chrześcijanin - ciężko uwierzyć, prawda? A tam państwo świeckie i się Kościół do współrządzenia nie pcha jak nasi księża chórzystom łapska w spodenki. Ale wiadomo, arab Arabowi nierówny. Nasze chrzczone araby z Janowa padają ostatnio jak muchy i prawdopodobnie rację ma minister rolnictwa, że to działanie osób trzecich. Ja bym powiedziała jeszcze więcej, że rację ma minister Macierewicz, że pod osłoną mgły to Ruscy bombardują nasze konie ładunkami z broni magnetycznej i one od tego dostają skrętu kiszek, i kaput.

Proszę wybaczyć chaotyczność listu, ale tyle się wam udało w te cztery miesiące spieprzyć, że wątki nasuwają mi się jeden po drugim, lawinowo, powiedziałabym. Jeżeli jeszcze coś chciałaby Pani o mnie wiedzieć, to śmiało proszę pytać ministra Ziobrę, na pewno jesteśmy na podsłuchu, bo mój narzeczony dziennikarzem jest, niepokornym, i się zawodowo ostatnio zajmuje krytyką rządu Pani Premiery, bo nie ma go za co chwalić. Gdyby Pani chciała coś więcej wiedzieć, co u nas słychać, to jak w dym w maile i rejestr połączeń.

Wracając do tej naszej nowej przyjaźni, to chciałabym Ci, Beato, jak przyjaciółka przyjaciółce poradzić, tak z serca: Beata, opublikuj ten wyrok."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,95892,19871194,trudny-okres-dla-rzadu.html#ixzz453SURPC5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka