Dodaj do ulubionych

alerbia-skóra

11.05.16, 07:33
czy czerwone plamy na skórze (dziecko) na udach to może być objaw alergii? Jakoś rok temu syn miał,teraz córka. Lekarka rodzinna wtedy nie wiedziała co to,dermatolog powiedziała ,że potnica,zaleciła Zyrtec i coś tam. Przeszło,powróciło jeszcze ze 2 razy przez rok czasu i schodziło. Dziś rano córka wstała z takimi plamkami,dodatkowo na prawej ręce. Nic nowego raczej nie jadła.Plamki wyglądają jak cieniutkie czerwone wzory,niektóre jak kółka puste w środku.Co robić?
Obserwuj wątek
    • hedna Re: alerbia-skóra 11.05.16, 07:34
      alergia- miało być,przepraszam
      • aqua48 Re: alerbia-skóra 11.05.16, 08:15
        Czerwone kropki na ciele mogą być objawem alergii, ale mogą też wskazywać na dziecięce choroby zakaźne. Pozna się na tym tylko dobry, doświadczony lekarz. Nie denerwuj się, zamów wizytę.
    • ichi51e Re: alerbia-skóra 11.05.16, 08:18
      Ale taka pokrzywka jakby? Czy plamy-przebarwienia? W jakich okolicznosciach wychodzi?
      • hedna Re: alerbia-skóra 11.05.16, 08:57
        Umówiłam się do pediatry na 13:00. Nie do końca wiem jak wygląda pokrzywka,ale to chyba nie to. Pojawiło się nagle. U synka też to było nagle i po jakimś czasie schodziło. Płaskie,słabe,niektóre jakby puste bańki mydlane...no nie wiem jak wytłumaczyć
        • ichi51e Re: alerbia-skóra 11.05.16, 11:21
          Bable?
    • olikol Re: alerbia-skóra 11.05.16, 11:23
      A to nie jakieś grzybicowe, drożdżakowe? przyczyny-objawy-leczenie.pl/lupiez-rozowy-giberta-czym-sa-plamki-na-ciele/
      Może zacząć od pobrania próbki-zeskrobin i przebadania w laboratorium?
      • olikol Re: alerbia-skóra 11.05.16, 11:32
        forum.gazeta.pl/forum/w,577,141795141,141795141,Czy_to_grzybica_azs_alergia_czy_cos_innego_foto.html#p141843092

tu jeszcze mówią o rumieniu wywołanym glistą ludzką..
    • hedna Re: alerbia-skóra 14.05.16, 11:46
      I tak... wtedy byłam z córką u lekarza,od rana do popołudnia te zmiany przybladły. Pani doktor powiedziała,że to może być gra naczyniowa,że na uczulenie nie bardzo wygląda. Pojaśniało,nie swędziało,teraz już prawie nic nie widać. Syn od rana ma to samo,ręce opadają!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka