Dodaj do ulubionych

piasek kinetyczny

20.05.16, 10:55
ja z takim przyziemnym pytaniem...do mam przedszkolaków
czy 5-latka nie jest za duża na piasek kinetyczny? Mam wrażenie, że to dla 3-latków bardziej?W sensie nie miała tego wcześniej w ręku.. szał ciastolinowy nam minął, na domowe masy solne był krótko, z modeliną mi się nie chce bawić..
5-latki raczej nie gnają do piaskownicy, wiadomo, że w wakacje nad morzem to inaczej,
tylko, że mnie się ten piasek podobabig_grin te zamki.. no i dobre dla zdolności manualnych.. a i jak jest z brudzeniem? Może lepsze te beadsy pryskane wodą//
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: piasek kinetyczny 20.05.16, 11:04
      za duża? ja się tym świetnie bawięwink
      • panterarei Re: piasek kinetyczny 20.05.16, 11:25
        no mi się podoba, ale ja nie mam aspiracji do bycia " dużą dziewczynką" na zmianę z niemowlęcymi zachowaniami ofkorsbig_grin ale jak mówicie, ze nie, to chętnie kupie i zajrzę do tego pepco
        • slonko1335 Re: piasek kinetyczny 20.05.16, 11:31
          tylko nastaw się na to, że odkurzanie po tym zapewnione ale odkurza się łatwo..
    • beataj1 Re: piasek kinetyczny 20.05.16, 11:06
      o dobrze ze pojawoło się to pytanie.
      Gdzie to kupić? Na allegro nie będę kupować bo koszt transportu bez sensu.

Smyk? Toys R US?
      Kurcze nigdy mi sie w oczy nie rzuciło a kupiłabym na dzień dziecka
      • slonko1335 Re: piasek kinetyczny 20.05.16, 11:10
        w smyku, empiku jest, w toysie pewnie też będzie....widziałam tez w pepco ale nie wiem czy jest jakas różnica w jakości...bo w cenie na pewnowink
        • beataj1 Re: piasek kinetyczny 20.05.16, 11:11
          Dziękuję Ci dobra kobieto. Idę szukać do Pepco bo mam najbliżej ( jak znam życie wyjdę stamtąd z jakąś świeczką jeszcze).
      • dobreceny_pl [...] 18.07.16, 13:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • niennte Re: piasek kinetyczny 20.05.16, 11:15
      Moja wnuczka sześciolatka dostała niedawno. Nie zdążyłam zobaczyć, bo zostałam ostrzeżona, żeby tego nie wyciągać w mieszkaniu, tylko na dworze. Podobno bawiły się z ciocią i zaflejtuszyły cały pokój i własne ubrania.
    • tol8 Re: piasek kinetyczny 18.07.16, 14:10
      U nas w zerówce dzieci raz w miesiącu z tym pracują
    • dziewczyna_bosmana Re: piasek kinetyczny 18.07.16, 17:40
      Moja pięciolatka uwielbia natomiast trzylatka irytuje się bo jej się budowle rozsypują i z rąk ucieka. Co kto lubi. Sprzątanie mało kłopotliwe bo odkurz się dobrze ale po ostrej zabawie usiany cały pokój.
      • ponis1990 Re: piasek kinetyczny 07.12.16, 08:48
        Za duża? big_grin Ale coś w tym jest, mamom się to bardziej podoba ... ja wczoraj dostałam na Mikołaja taki kibelek od TŻ ... ja, stara krowa .. big_grin Bo będąc w którymś ze sklepów zachwyciło mnie tobig_grin Wrażenia sensoryczne niesamowite. Mój siedmiolatek porzucił Lego Creatora i bawił się w ugniatanie ze mnąbig_grin
      • rybik0-0 Re: piasek kinetyczny 07.12.16, 09:20
        To czym to się różni od zwykłego piasku? Bo słyszałam, że kinetyczny klei się sam do siebie i nie rozsypuje się wszędzie.
        • flo-bo Re: piasek kinetyczny 07.12.16, 09:37
          Uhm. Trochę jak taki mokry piasek. Można go też duuuuzo taniej zrobić samemu. Trochę sprzatania jest, ale zabawa super.
        • ponis1990 Re: piasek kinetyczny 07.12.16, 18:36
          Taki ni to piasek, ni to gąbka smile
    • panterarei Re: piasek kinetyczny 07.12.16, 21:38
      A ja w końcu kupiłam na Mikołajki, bo młoda to dorwala kiedyś w księgarni i się spodobało. Od wczoraj mi tym sypie po kuchni, ale prezent trafionysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka