Dodaj do ulubionych

Laserowa depillacja

30.05.16, 09:09
Salony kosmetyczne zachęcają, chwalą się nawet że po zakończonej kuracji na stałe usuwane jest 95% owłosienia. Marzy mi się szczególnie w okolicach bikini, a już na pewno pachy. Ale reklama to jedno a rzeczywistość to drugie.
Więc zna ktoś z autopsji temat?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 09:26
      Tak, znam, niestety wtopione pieniądze. Robiłam bikini, a właściwie full wink Na początku rzeczywiście jest ich mniej, ale po serii 10 zabiegów wszystko szybko wraca do normy. Moim zdaniem gra niewarta świeczki, żałuję. Z tym że ja robiłam fotodepilację, nie laser, to pewnie ma znaczenie smile
      • fragile_f Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:33
        Ma, fotodepilacja po prostu nie działa smile
        • morgen_stern Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:35
          Niestety na własnej skórze się o tym przekonałam.
          • fragile_f Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:38
            A bolało? Bo jak czekałam w kolejce na łydki, to w gabinecie była laska która nie miała znieczulenia (akurat zabrakło a laska się uparła na ten termin) i robiła głebokie bikini Lightsheerem. Wyła i bluźniła tak, że prawie stamtąd uciekłam big_grin
            • morgen_stern Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:54
              Tak, bolało. Ja akurat śmieję się w takich sytuacjach, więc z gabinetu było słychać odgłosy, jakby mnie ktoś załaskotywał na śmierć smile
    • chocolate_cake Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 11:18
      Znam.
      Moje dwie koleżanki robiły nogi w pewnym gabinecie w Trójmieście. Płaciły 800-900 zł za zabieg a zabiegów miały 5. Twierdzą że po 2-3 latach nie mają już włosów. Jedna ma jasną skórę i ciemne, mocne włosy a druga nie.
      Ja robiłam w miejscu sporo tańszym. Miałam 8 zabiegów na łydki i kolana a na uda, bikini chyba 4. Podobno mam chodzić na zabiegi przypominające raz w roku. Źle nie jest. Myślę że nie mam około 80% włosów ale łudziłam się że po wydaniu 1800 zł będzie lepiej. Rozmawiałam też z inną kosmetyczką która twierdzi że nie na każdego to działa. Mówię oczywiście o laserze diodowym który reklamują jako najnowszy smile
    • swiezynka77 Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 11:55
      robiłam kilka lat temu. bikini, po 5 zabiegach - rewelacja, odrasta może kilka włosków. pachy - tu było trudniej wytłuc i bolało jak cholera. odrasta może po 10 włosków na każdą pachę a miałam busz. łydki najsłabiej złapały bo miałam jasne włosy, po 3 zabiegach dałam sobie spokój, ale nadal jest tych włosów dużo mniej. robiłam Lightsheer w dość drogim miejscu, żadne groupony.
      • chocolate_cake Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 13:35
        Ja płaciłam 240 zł za całe nogi, to jak na laser jest bardzo tanio. Może dlatego efekt jest dopiero po 7-8 zabiegach. Nie jest źle, nie bolało za bardzo bo była jakaś końcówka chłodząca. Koleżanki płaciły 800-900 i bolało bardzo. Sama nie wiem czy to wina ceny. Jest ok w porównaniu z tym co było ale liczyłam na 100% brak włosów a mam 80%, może 85 % wink
    • fragile_f Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:35
      Miałam 3 zabiegi na łydki, odrastaja pojedyncze włoski i to głownie tam, gdzie głowica nie dotarła, czyli okolice pieprzyków. Robilam Lightsheer, okolice 400-500 pln za zabieg. Olej wszystkie fotodepilacje itp i idz od razu na laser. Aha, tylko to sa zabiegi na sezon jesienno-zimowy, bo skory potem nie mozna opalac.
    • ina_nova Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:38
      >>Więc zna ktoś z autopsji temat?

Tak. Laser LightSheer Duet, robiłam bikini 4 lata temu. Kosztowało niemało (6-7 zabiegów, już nie pamiętam) średnio 350zł za zabieg (w tym konkretnym gabinecie po 3 zabiegu były jakieś zniżki), bolało jak cholera (bez znieczulenia emlą, ewentualnie okłady z foliowych torebek z zimnym żelem), efekt super, do dziś oczywiście ani jednego nowego włoska.
    • seniorita_24 Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:51
      Odrastają słabsze i mniej zarówno po IPL jak i laserze. Z tym, że laser i bikini to ból straszliwy a IPL na pachy lekko pobolewa. Emla pomaga?
    • anika772 Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 12:53
      Bikini i pachy parę lat temu, po 6 zabiegów. Pachy- rewelacja, bikini już nieco gorzej, ale przynajmniej mogę te okolice traktować depilatorem, a przed laserem było to nie do pomyślenia. Może po prostu moje bikini wymaga jeszcze parę zabiegów.
      Boli bardzo, bez znieczulenia maścią Emla nawet nie próbuj.
      Jeśli o mnie chodzi- bardzo dobrze wydane pieniądze. Aha, nie wiem na jakim sprzęcie pani pracowała.
      • chocolate_cake Re: Laserowa depillacja 30.05.16, 13:37
        U mnie laser diodowy depi light II

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka