Dodaj do ulubionych

Hobby dzieci ?

14.06.16, 19:40
Czy wasze dzieci mają jakieś hobby na przykład: Pływanie ,Piłka nożna , koszykówka ? Mąż mojej koleżanki od dawna jeździ na rowerze oraz ich syn 11 lat także zaczął jeździć już ma kupiony cały strój kolarski i towarzyszy swojemu tacie Mój syn 10 lat też zaczął sie tym interesować przez to ze spędzają dużo czasu razem i nie wiem czy warto kupować mu cały strój kolarski aby mógł z nimi jeździć? Może odradzić ?
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 20:03
      Ale skąd wątpliwości? Nie chcesz, żeby jeździł, czy nie ufasz ojcu kolegi jako potencjalnemu opiekunowi?

Tak, córka gdzieś od połowy przedszkola uprawia jeden sport, trudno to traktować w kategorii hobby, to już bardziej sposób na życie (w tym sensie, że wszystko jest podporządkowane treningom).
      • mamioo Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 20:10
        Czy mu się to nie znudzi raczej .Będzie musiał ubierać cały strój kolarski po jakimś czasie może mu się odechce wiesz jakie są dzieci w tym wieku
        • klamkas Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 20:20
          No nie bardzo wiem. Na rowerze może jeździć bez stroju (albo w takim z decathlona) i na porządnym, ale nie profesjonalnym rowerze, który zawsze się przyda, albo w ostateczności można sprzedać, co robi wielu rodziców szybko rosnących dzieci/nastolatków, albo kupić używkę, z której ktoś inny wyrósł (nikt wam nie każe kupować roweru z karbonową ramą), a mojej córce od prawie 10 lat się nie znudziło.
          • klamkas Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 20:21
            PS. To, że dziecku może się znudzić, to żaden powód, żeby mu odradzać. Ale jest to powód do postawienia pewnych warunków (np. jak za 3/6/12 miesięcy dalej będzie ci się podobało, to dostaniesz lepszy kask, rower, buty, hamulce ważące 30 g itp. itd.).
        • taki-sobie-nick Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 21:22
          mamioo napisał(a):

> Czy mu się to nie znudzi raczej .Będzie musiał WKŁADAĆ strój, do cholery!!!!
        • taki-sobie-nick No znudzi mu się i co? 14.06.16, 21:23
          To jakiś problem jest?
        • mikams75 Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 21:41
          moze i mu sie odechce po jednym sezonie, ale z tych ubran i tak by wyrosl szybko. Zobacz czy dobrze sie sprzedaja uzywane, najwyzej sprzedasz jak nie zniszczy.
    • aurinko Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 20:11
      A bez stroju kolarskiego na początek nie może jeździć? Niech spróbuje najpierw w zwykłych sportowych ubraniach i zobaczysz czy się wkręci, czy to tylko taki słomiany zapał.
      Moja córka od dłuższego czasu trenuje siatkówkę, a od zawsze uwielbia jeździć na rowerze, zwłaszcza w długie trasy. Reszta na zasadzie normalnej aktywności fizycznej - rolki, łyżwy, hulajnoga, koszykówka w parku itp.
      • naplaze Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 22:06
        > A bez stroju kolarskiego na początek nie może jeździć?

Akurat spodenki "z pieluchą" przydadzą się nawet, jeśli dziecko zarzuci kolarstwo - choćby na weekendowe rodzinne wycieczki rowerowe. Kosztują kilkadziesiąt złotych, a komfort jazdy poprawiają niewiarygodnie.
        • aurinko Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 22:09
          Jakie kilkadziesiąt? Wątkodajka proponuje takie za 119,99 big_grin
          Moja córka nie lubi w takich gaciach jeździć, mówi, że jej za gorąco w tyłek, woli w normalnych, wygodnych ciuchach, a trasę często ma minimum 30km w jedną stronę.
          • klamkas Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 22:18
            Też nie lubię. Mam wygodne siodełko, nigdy mi się nic nie odparzyło (?!). Jeździmy na trasy do 40 km, w różnym terenie. Latem jeżdżę w normalnych szortach, zimą w wygodnych spodniach. Po mieście w czymkolwiek, łącznie ze spódnicą.
            • butch_cassidy Re: Hobby dzieci ? 15.06.16, 08:40
              Otóż to. Podstawa to dobre siodełko, a nie strój. Akurat na rower to można spokojnie w zwykłych spodenkach i jakiejkolwiek bawełnianej koszulce, do tego coś na głowę i krem z filtrem. Wystarczy.
              • pade Re: Hobby dzieci ? 15.06.16, 10:28
                Dla mnie podstawą są okulary. Potem siodełko, szerokie, żelowe, potem strój i resztasmile
                • aurinko Re: Hobby dzieci ? 15.06.16, 10:37
                  U mnie nr 1 na równi okulary i siodełko. Córka ma tak samo wink Musimy mieć też "wieszak" na bidon/butelkę i bagażnik. Ciuchy na końcu, wystarczą wygodne, nie ślizgające się i nie spadające ze stóp buty, wygodne spodenki (córka legginsy, elastyczne bawełniane szorty) i tshirt smile żadnych specjalistycznych ciuchów wink
    • klamkas Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 20:22
      A syn jest w ogóle w stanie pojechać w długą trasę? ;p
    • joa66 Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 20:56
      Czekałam na nazwę firmy big_grin
      • klamkas Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 21:26
        Eee, mówisz, że spamer? (dałam się nabrać)
        • joa66 Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 21:29
          Już w pierwszym poście za dużo było o "stroju kolarskim" big_grin
          • jaskiereczka Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 21:42
            Ino faktycznie. Cały czas o stroju a mało o profilu rowerze czy kasku
          • klamkas Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 22:19
            O jacie... masz rację.
        • mum2004 Re: Hobby dzieci ? 15.06.16, 11:27
          Jaaaasne - spamer z decathlona...
    • aurinko Re: Hobby dzieci ? 14.06.16, 22:02
      Pogięło cię? Na głowę upadłaś kupować takie spodenki dla dziecka, które jeszcze nie wie czy w ogóle przejedzie więcej niż 5km? Mam inną propozycję. Puknij się w główkę smile
    • julita165 Re: Hobby dzieci ? 15.06.16, 11:47
      Mój syn ma dopiero 4 lata 8 m-cy ale mogę powiedzić że jego hobby jest motoryzacja. On wie tyle o samochodach że ja tyle nie wiem, codziennie po p-kolu zasuwa do mechanika który ma zakład po sąsiedzku i spędza tam z godzinę. Radzi też sobie świetnie na takich małych elektyrycznych samochodach. W tym roku nawet specjalnie wybrałam wakacje w MIkołajkach i zakupiłam bilety na rajd Polski. A co tam...Kubica też podobno zaczynał jako 5-latek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka