17.06.16, 07:54
Zastrzelcie, bo nie mam siły...

Biorę jutro ślub. Padam na pysk, śpię po 2h, bo niefortunnie data nakłada mi się na koniec II semestru, a więc - po nocach zamiast osiągać zen i pielęgnować stosunki przedmałżeńskie kleję makiety i kłócę się z AutoCADem. Do ślubu 90% rzeczy robimy sami, żeby ciąć koszty. M.in. pojechałam dziś na giełdę kwiatową po materiały na bukiet dla siebie i świadkowej. Pożyczonym przez dobrego kumpla samochodem. I co? Wcięło mi od niego dokumenty... Jestem tak koszmarnie zmęczona, że nawet nie wiem, czy wzięłam je z domu - w każdym razie po prostu wsiąkły. Wieczorem położyłam je na słupku, dziś, gdy wróciłam z giełdy już ich tam nie było. Więc... albo wypadły mi w jednej z hal, albo diabeł ogonem nakrył. Chce mi się wyć z wściekłości. Właśnie tego, mając w perspektywie wożenie świadków i załatwianie ostatnich spraw, czego było mi trzeba, to uziemienie jednego z samochodów. Do jasnej cholery... sad
Obserwuj wątek
    • lusitania2 Re: Dobijcie 17.06.16, 07:58
      to jeszcze tylko dwa dni - dziś i jutro, a pojutrze wrócisz do normalnegowink życia.
      Wytrzymasz!
    • peonka Re: Dobijcie 17.06.16, 08:07
      Ryzyko, że zatrzyma cię policja jest znikome, więc moim zdaniem spokojnie możesz jeździć bez dokumentów.
      Po drugie, nie możesz części rzeczy zdelegowac na innych, typu te kwiatki, nie mogła ich kupić świadkowa?
      Po trzecie, ślub bez kwiatków i innych duperelek też jest ważny, a przynajmniej się wyspisz i będziesz świadomie składać przysięgę małżeńską smile
      Gratulacje, wszystkiego najlepszego!
      • redheadfreaq Re: Dobijcie 17.06.16, 09:31
        Świadków mam, niestety, niezmotoryzowanych, a na badylach to się już wcale nie znają wink Ale pomagają przy innych zakupach, także doceniam. Ogólnie co mogłam, to scedowałam na innych, ale te cholerne kwiatki to niestety moja działka. I tak jestem cała dumna i blada, bo wybrałam chyba sensownie, podczas gdy w kwiaciarni za to samo zapłaciłabym ze dwa razy drożej, jak nie lepiej.

Dziękujemy za życzenia kiss
      • serei Re: Dobijcie 20.06.16, 12:06
        to forum naprawdę słynie z głupich rad..... jeździć cudzym autem, bez dokumentów no gratulacje! a stłuczka? a wypadek? to tylko ryzyko zatrzymania przez drogówkę jest?
        • redheadfreaq Re: Dobijcie 20.06.16, 12:07
          Dokumenty się znalazły, małżeństwo zostało zawarte, chill kiss
    • goodnightmoon Re: Dobijcie 17.06.16, 08:08
      O kurcze ...

Po pierwsze - gratulacje!!! Przegapilam, ze jestes w ciazy smile Na kiedy termin?
      Co do slubu i goraczki - pozwol, ze zamiast zastrzeli, to przytule kiss
      Dacie rade, pojdzie dobrze, a ewentualnych niedociagniec nikt nie zauwazy.
      • melancho_lia Re: Dobijcie 17.06.16, 08:10
        Ja nic o ciąży nie widzę. Semestr nie trymestr...
        • goodnightmoon Re: Dobijcie 17.06.16, 08:15
          melancho_lia napisała:

> Ja nic o ciąży nie widzę. Semestr nie trymestr...

O matko!!!
          Ja jeszcze nie wypilam kawy, poza tym sama jestem w ciąży i zamiast semestr przeczytalam trymestr big_grin

Dzieki, Melancho_lia smile

PS: W takim razie gratulacje przyszlosciowe, moze prorocze? wink
          • melancho_lia Re: Dobijcie 17.06.16, 08:17
            Kto wie? wink
          • fifiriffi Re: Dobijcie 17.06.16, 08:32
            goodnightmoon napisała:

zamiast semestr prz
            > eczytalam trymestr big_grin
            >

wink big_grin

• redheadfreaq Re: Dobijcie 17.06.16, 09:13
            A wiesz, nie wzgardziłabym wink
            • yoma Re: Dobijcie 17.06.16, 11:23
              No to życzę smile
          • nanuk24 Re: Dobijcie 18.06.16, 00:16
            Gratulacje Goonightmoon!
            • goodnightmoon Re: Dobijcie 20.06.16, 09:11
              Dziekuje smile
    • babcia.stefa Re: Dobijcie 17.06.16, 08:12
      Jeździj bez dokumentów i olej to, najwyżej zapłacisz 50 zł mandatu za jazdę bez dokumentów.
      • arwena_11 Re: Dobijcie 17.06.16, 09:21
        Mandat 150 zł, ale może przyszłej pannie młodej odpuszczą.
    • joxanna1 Re: Dobijcie 17.06.16, 08:23
      O tyle dobrze, że jeśli teraz zmienisz nazwisko, to nowe dokumenty wyrobisz bezpłatniesmile
      • lady-z-gaga Re: Dobijcie 17.06.16, 08:25
        samochod jest pożyczony wink
        • joxanna1 Re: Dobijcie 17.06.16, 08:31
          Faktycznie.

Można rozważyć w takim razie ślub z kumplem...smile
    • fifiriffi Re: Dobijcie 17.06.16, 08:30
      jakies dwa tygodnie temu tak miałam, że mąż dawał mi dokumenty od samochodu, bo sie wymienialiśmy pojazdami i na drugi dzień przewaliłam całą torebkę, wszystko wyjęłam,poszewka do góry i nic.Szukał mąz, potem nasz znajomy, bo może my slepi i nic...Poszłam zgłosić na policję, że zgubiłam, podrukowałam ogłoszenia, żeby porozwieszać w miejscu w którym myślałam,że mogłam zgubić, dałam ogłoszenie na lokalnym portalu.
      Pojechałam szukać, rozmawiam z kuzynką, ona że mam sprawdzić jeszcze dokładnie, bo może w samochodzie gdzieś wypadł, ja na nią,że kurde takich złotych rad mam już dosyć...Szukam nożyczek, w torebce,żeby wywiesić ogłoszenia a tam... dokumenty smile
      Pan policjant był na tyle miły,że powiedział,że lepiej nie będzie pytał, gdzie znalazłam wink pokazując na moją wielką torebkę suspicious tak więc szukaj smile

ale wierzę ci...współczuję. Ja teraz mam maraton w pracy.Masakra.Odeśpię, (albo i nie) w niedziele dopiero. sad
    • lady-z-gaga Re: Dobijcie 17.06.16, 08:32
      znajdą się, jak przestaniesz o nich mysleć smile i nie denerwuj się, ludzie w czasie wojny śluby brali, najważniejsze, aby państwo młodzi byli, a reszta to pierdoły - jak coś się lekko posypie, to będzie dobry materiał do wspominania i żartów smile weź głęboki oddech i poczuj się przez chwilę jak panna młoda, a nie jak wyrobnik smilewszystkiego dobrego smile
      • redheadfreaq Re: Dobijcie 17.06.16, 09:16
        Już dawno zapowiedziałam, że jak nie znajdę butów, to pójdę boso wink Tzn. ogólnie staram się wrzucić na luz. Na pewno nie będę liczyć kwiatków w dekoracjach i dobierać serwetek pod odcień majtek. Które, notabene kupiłam w Tesco. Natomiast (na szczęście już tylko hipotetyczny!) brak samochodu mocno utrudniłby mi życie.
    • lauren6 Re: Dobijcie 17.06.16, 08:34
      Ty się ciesz, że w tym stanie nie spowodowałaś wypadku samochodowego i nikogo nie zabiłaś, a jedynie zgubiłaś dokumenty uncertain
    • melancho_lia Re: Dobijcie 17.06.16, 08:37
      Cały stres zniknie wraz z poczatkiem ślubu.
      Ja dzien przed się zorientowałam ze zapomniałam umówić sie na fryzurę i makijaż. Wylądowałam z dusza na ramieniu u osiedlowej fryzjerki, ktora zrobiła mi czadową fryzurę i znalazła dziewczynę ktora mnie profesjonalnie umalowała (jak sie okazało chodzilysmy do jednej klasy w podstawówce).
      Kwiaty które zamowilam okazaly sie nie takie (za duże ale bylo za późno na zmiany). Stres mi minął jak tylko zaczęła sie uroczystość. Taki totalny luz mnie dopadł. Tego i Tobie życzę a dokumentami sie nie przejmuj. Znajda sie, a jak nie to na spokojnie wyrobicie nowe.
    • mor_lena Re: Dobijcie 17.06.16, 08:49
      Ej, ale dziewczyna wyraźnie prosi, żeby ją dobić, a wy ją pocieszacie.

wink
      • goodnightmoon Re: Dobijcie 17.06.16, 09:04
        mor_lena napisała:

> Ej, ale dziewczyna wyraźnie prosi, żeby ją dobić, a wy ją pocieszacie. wink

To prosze bardzo, zrob to. My jestesmy zbyt miekkie wink
        • mor_lena Re: Dobijcie 17.06.16, 09:13
          Nie mogę, ona wybrała broń palną, a ja nie dysponuję wink
    • redheadfreaq Re: Dobijcie 17.06.16, 09:13
      Jesteście kochane <3

Dokumenty się znalazły - były na podłodze w łazience. Musiały mi wypaść z kieszeni spodni, a ja w nerwach wychodząc ich nie zauważyłam big_grin
      • goodnightmoon Re: Dobijcie 17.06.16, 09:17
        redheadfreaq napisała:

> Jesteście kochane <3

Oczywiscie!!! A ktos kiedys watpil? wink

> Dokumenty się znalazły - były na podłodze w łazience. Musiały mi wypaść z kieszeni spodni, a ja w nerwach wychodząc ich nie zauważyłam big_grin

No i super! Oby wszystkie wasze problemy tak gladko sie rozwiazywaly smile
      • za_mszowe Re: Dobijcie 17.06.16, 09:18
        Uffffff-całe szczęście smile

Duzo, duzo szczescia Wam życzę smile
        • karme-lowa Re: Dobijcie 17.06.16, 09:21
          Dużo szczęścia na nowej drodze życia smile
          Po ślubie się wyśpiszwink
        • redheadfreaq Re: Dobijcie 17.06.16, 09:22
          Dziękuję Wam wszystkim! kiss
    • kitek_maly Re: Dobijcie 17.06.16, 13:22
      > M.in. pojechałam dziś na giełdę kwiatową po materiały na bukiet dla siebie i świadkowej.

Szczerze mówiąc to już dla mnie gruba przesada, niewiele oddalona od samodzielnego hodowania kwiatów do bukietu (z oszczędności)...
      • za_mszowe Re: Dobijcie 17.06.16, 18:07
        W Wawie dosc mocno pokombinowane 2 bukiety ślubne moga kosztowac nawet 500-600zl,dolicz sobie do tego dekoracje sali ze swiezych kwiatow i mozna na kilka tys poplyyynac na samych kwiatach (nie kazdy jest zią86 ktorej kasa spada z nieba wink ). Idę o zaklad ze watkodajka jest mocno kreatywna i skoro ulozenie bukietu sprawi jej radoche i odstresuje,to OK. Przesadą byloby np samodzielne pędzenie caluśkiego weselnego alkoholu.
        • arwena_11 Re: Dobijcie 17.06.16, 18:12
          ale jakie kreatywne by byłowink I weselnicy byliby mocą zachwyceni, takiego bimbru np.
          • klamkas Re: Dobijcie 17.06.16, 18:40
            Eee, weselny (własnej roboty bimber) nie jest zły (o ile dobrze upędzony wink). Na ślubie znajomych był hitem, jak się skończył, to z rozpaczy wszyscy dorżnęli się wódką. Na ślubie mojej dalekiej kuzynki, blisko granicy z Białorusią uratował imprezę, bo okazało się, że przemycana z zagranicy wódka nie nadawała się do picia. Po czasie zastanawialiśmy się skąd oni na cito wzięli tyle tego bimbru - chyba cała wieś wyprztykała się z zapasów wink.
            • arwena_11 Re: Dobijcie 17.06.16, 18:48
              No właśnie mówię. Na weselu u znajomych była własnej roboty nalewka wiśniowa - cudo, śliwowica i własnie bimber. Poszło wszystko. Wódka zwykła była pita jak się tamto skończyłosmile

• redheadfreaq Re: Dobijcie 20.06.16, 18:15
                Była przekosmicznie dobra cytrynówka. Domowa, na chorwackich cytrynkach i zupełnie polskim miodzie smile
        • redheadfreaq Re: Dobijcie 18.06.16, 00:00
          Jedną z atrakcji będzie dużo litrów donowej cytrynówki z miodem, także ten...
      • zuleyka.z.talgaru Re: Dobijcie 17.06.16, 21:27
        Co prawda bukietu sama nie robilam, ale ukwiecalam osobiście salę - nikt by tego lepiej ode mnie nie zrobil i mialam pewność ze jest tak jak sobie wymarzylam smile
        • kitek_maly Re: Dobijcie 17.06.16, 22:40
          Też (póki co tak zakładam) sama będę robić dekorację sali. Ale sorry... Jeżdżenie na giełdę kwiatową po kwiaty? Policzcie sobie koszty benzyny, i cenę jaką dostanie detalista a do tego poświęcony na to czas - to się w ogóle nie kalkuluje.
          • arwena_11 Re: Dobijcie 17.06.16, 22:56
            Różnica w cenach jest ogromna. Jak dekorujesz salę i kupujesz 100-200 kwiatów, masz spokojnie ceny hurtowe.
            Swego czasu kupowałam kwiaty na komunię do syna. Koszt kwiatów wyszedł nas 1/3 tego co w kwiaciarni. A bukiety były ślicznesmile
          • redheadfreaq Re: Dobijcie 18.06.16, 00:05
            No rzeczywiście - na Bronisze jechałam 10 minut, łączny koszt z biletem na giełdę to ok. 150 zł. Jeżeli mi powiesz, gdzie w Warszawie kupię za tyle dwa bukiety + dekoracje, to chyba nie tylko ja Cię ozłocę tongue_out
          • zuleyka.z.talgaru Re: Dobijcie 20.06.16, 20:02
            Mi się opłacało. 10min na giełdę + 5zł bilet na giełdę itp. Kwiaty na stoły dla 90 osób wyszły mnie ok 200zł. W życiu by mi za tyle kwiaciarnia nie zrobiła dekoracji sali.
    • kokoryczko Re: Dobijcie 17.06.16, 18:27
      zasadniczo można było ograniczyć się do uroczystości w USC, popić szampana z jednorazowych kubeczków i iść do domu. Ale chciałaś więcej, to cierp ciało, skoroś chciało suspicious
      Wszystkiego naj na nowej drodze wink
    • anika772 Re: Dobijcie 17.06.16, 18:48
      To wszystko są znaki od Wszechwiedzącego Losu, żebyś nie szła w ten kanał!

Ps. Chciałaś dobicia, to maszwink
    • tatrofanka Re: Dobijcie 17.06.16, 22:07
      A czemu to sobie taka krzywdę zrobiłaś, zeby termin ślubu ustalic na koniec semestru? Masz co robić wink Nie lepuej bylo zamazpojsc za miesiac ?

Zgodnie z zyczeniem-dobijam smile

A tak w ogole:najlepszosci
    • goodnightmoon No i ... ????????????? 20.06.16, 09:13
      Opowiadaj, jak bylo!!!

Wszystko dobrze poszlo? Nie zasnelas w trakcie skladania przysiegi? wink
      • karme-lowa Re: No i ... ????????????? 20.06.16, 09:29
        Dokładnie! Czekamy na relacjębig_grin
      • redheadfreaq Re: No i ... ????????????? 20.06.16, 12:00
        Dziękuję, wszystko wyszło NAJPIĘKNIEJ <3 Wyspałam się z piątku na sobotę i w sumie poszło z górki. Co prawda z przysięgi i drogi do "ołtarza" pamiętam migawki. Impreza wyszła po prostu fantastycznie, pomijając moje chimeryczne i "lepszego sortu" kuzynostwo ludzie wspaniale się ze sobą pointegrowali. A bukiety wyszły boskie (zwłaszcza, jak na pierwszy raz zabawy we florystkę-wannabe)!

Tu dzieło, lekko już klapnięte po całym dniu i krótkim locie w ręce koleżanki:
        https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13495018_10209871530735061_4608816023872244206_n.jpg?oh=c57240d655f3af02627544643239cf04&oe=57E6807D
        • ichi51e Re: No i ... ????????????? 20.06.16, 12:02
          gratulacje! big_grinDD
        • karme-lowa Re: No i ... ????????????? 20.06.16, 12:02
          Piękny bukiet! Super, że wszystko się udało; )
        • goodnightmoon Re: No i ... ????????????? 20.06.16, 12:10
          No i super! Bukiet cudny, wiec teraz tylko zyczyc wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia smile
          • redheadfreaq Re: No i ... ????????????? 20.06.16, 12:12
            Dziękujemy pięknie!
        • nanuk24 Re: No i ... ????????????? 20.06.16, 18:43
          Bukiet bardzo ładny. Wszysktiego najlepszego!
    • ult.ramaryna Re: Dobijcie 20.06.16, 19:36
      To skoro znalazłaś dokumenty to tylko pogratuluje na nowej drodze życia big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka