Dodaj do ulubionych

Ematka wie wszystko - amazon

21.06.16, 07:26
Czy myślicie ze na amazonie można trafić na podróbki?
Zakładając logiczne myślenie tzn raybanow nawet sprzed 3 sezonów za 15f kupić się nie da.
?
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Ematka wie wszystko - amazon 21.06.16, 07:35
      Oczywiście, że tak. Zwłaszcza, że sprzedają się tam te same rzeczy co na aliexpresie. Teraz amazon to jeden wielki bazar dla różnych sprzedawców.
    • snakelilith Re: Ematka wie wszystko - amazon 21.06.16, 10:13
      Kupując tylko rzeczy sprzedawane przez amazon nie powinnaś się narażać na ryzyko podróbki. Inaczej jest u sprzedawców traktujących amazona jako handlową platformę, ale to od razu widać kto proponuje towar. Ja nie zrobiłam z amazonem (niemieckim) żadnej wtopy, a dużo tam kupuję. Zauważyłam, że sprzedawcy w UK mają często artykuły z zeszłych sezonów po niższej cenie, w ten sposób kupiłam drugą parę dobrych, sprawdzonych zeszłej zimy butów, ale te rabaty są w okolicach 20-50%, raczej nie więcej i zwykle są resztki kolekcji, przebrane rozmiary, kolory itd. Jeżeli widzisz tam całkiem aktualne artykuły w pełnym asortymencie po bardzo niskiej cenie, to nie ryzykuj, nikt nie sprzedaje czegoś takiego za darmo.
      • kasiulka25 Re: Ematka wie wszystko - amazon 21.06.16, 13:45
        Zaciekawiło mnie bo moje raybany dokonały (no, jeszcze nie całkiem) żywota, to jest bardzo stary model ale świetnie mi się nosi, dobrze się w nich czuję no zajrzałam na stronę RB a tam cena 120f, co mnie nieco skondunowalo (moje kupiłam z 9lat temu, za mniej więcej tyle samo), a na amazonie te same kosztują bodajże 75f i tak zaczęłam dumac czy to orginaly czy podrobki...
    • mamusia1999 Re: Ematka wie wszystko - amazon 21.06.16, 15:12
      miałam wątpliwości co do słuchawek ear pods sprzedawanych na Amazonie przez sprzedawcę onogo.de za 30% ceny w apple store. ale firma jest sądownie zarejestrowana, istnieje od 8 lat i sprzedaje ponad 40000 elektronicznych dodatków rocznie. no juz lepiej tego zrewidować nie mogę. za to mogę się domyślać jakiejś konstrukcji podatkowo-celnej, bo właściciel domeny siedzi na wyspie Jersey.

ale teoretycznie: tak, Amazon marketplace to platforma a nie sprzedawca. istnieje nawet możliwość oskarżenia o paserstwo, jeśli towar jest mocno podejrzany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka