Dodaj do ulubionych

A właściwie dlaczego

22.06.16, 20:26
mamy być seksowne na plażę?

Obserwuj wątek
    • bialeem Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:33
      Nie musisz. Jak jestem na wakacjach, to jestem na wakacjach, a nie na wybiegu. Jem co chce, pije co chce, ubieram się wygodnie i mam gdzieś fałdy i celulity.
    • livia.kalina Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:35
      Dobre pytanie. Bo żyjemy w kulturze patriarchalnej.
      • bialeem Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:39
        Masz to w głowie. Wystarczy przestać się przejmować.
        • livia.kalina Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 21:04
          Ja???
          Dobre sobiewink Mam to tak głęboko w dupie, ze mi aż gardłem wystaje. To była uwaga natury ogólnej.
          • bialeem Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:07
            Moja też może być ogólna. Wystarczy przestać się przejmować
    • beataj1 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:43
      Nie bywam seksowna na plaży. Bywam zapiaszczona, wylegujaca się, czytająca książki, znudzona, wkurzona albo smarujaca się kremem itd. Na seksowną szkoda czasu i atłasu. Bardzo mi z tym ok.
      • beata985 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:48
        lubię to!
        big_grin
    • beata985 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:52
      ale Wy się śmiejcie.....znam jedną taką co to miała problem z pójściem na plażę, bo-grube nogi, jakieś pajączki, celullit....laska nie stara, ww nie zauważyłam, nawet nie jest otyła, zaczęła mnie podpytywać jak ja daję radę...powiedziałam, że mam w tyle celulit, każda go ma, większy czy mniejszy, trzeba go po prostu pokochać wink a na plaży naprawdę zgrabnych kobiet to chyba mniejszość.....patrzyła na mnie jak na wariatkę ale zaczęłasię rozbierać
      • taki-sobie-nick Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:55
        beata985 napisała:

> ale Wy się śmiejcie.....znam jedną taką co to miała problem z pójściem na plażę
        > , bo-grube nogi, jakieś pajączki, celullit...

Ale ja się nie śmieję z tej, co ją znałaś, raczej z obsesji mediów na tym punkcie.

FIGURA LETNIA! PRZYGOTUJ SIĘ NA PLAŻĘ! JAK ZRZUCIĆ ZBĘDNE KILOGRAMY PRZED LATEM?

i temu podobnych.
        • beata985 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 20:59
          nie no....ja tak ogólnie w nawiązaniu do wątku, trendów, całej trj spiny właśnie itd....
          • taki-sobie-nick Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 21:05
            beata985 napisała:

> nie no....ja tak ogólnie w nawiązaniu do wątku, trendów, całej trj spiny właśni
            > e itd....
            >
            Pozwolę sobie słowo "spina" zastąpić określeniem "przymus społeczny" i stwierdzić, że tenże przymus może się jak najbardziej wiązać z zaburzeniami potrzegania własnego wyglądu.

• shell.erka Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 21:11
      seksowne? nie wiem...
      chcę być estetyczna wink

ps. wiecie jaki kostium mi się marzy? dwuczęściowy, ale z gatkami w stylu lat 50'...
      takie wysokie, zabudowane gacie.....

może ktoś wie, gdzie takie znajdę?
      • sfornarina Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 21:15
        Victoria's Secret? Mają 6 kolorów.

https://dm.victoriassecret.com/product/224x299/V570295.jpg
        • shell.erka Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 21:37
          idealny jest smile
          thx
    • anorektycznazdzira Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 21:28
      Pewnie dlatego, że tam same Adonisy, Mistery Universum, Brady Pity i trenerzy fitness.
    • cosmetic.wipes Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 21:29
      Ja już nic nie muszę na szczęście big_grin
    • viridiana73 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:07
      A dajże spokój. Jak ostatnio w gazecie na "C" zobaczyłam, jak się mam wystylizować na plażę, to z początku porwał mnie śmiech pusty. Kostium, narzutka, pleciona torba (jak ją potem wyczyścić z piasku?), jakieś sandałki szybkobrudzące się, ale modne, biżuterii ze dwa kilo w tym kolczyki z półmetrowymi frędzlami z muliny, idealne do kąpieli w słonej wodzie, i jeszcze alternatywnie wzorzyste spodnie ściągnięte z jakiegoś samuraja. No, już lecę w tym rynsztunku zagrać sobie w bule, albo w siatkówkę, chyba widzowie ze śmiechu poumierają.
      • taki-sobie-nick Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:14
        i jeszcze alternatywnie wzorzyste sp
        > odnie ściągnięte z jakiegoś samuraja.

Samuraje fajne spodnie mieli, co chcesz tongue_out

snusercontent.global.ssl.fastly.net/member-profile-full/34/1209034_4582852.jpg
        • viridiana73 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:20
          No fajne. Pożyczę sobie jeszcze od niego ten wachlarzyk, czyniąc tymże mą stylizację doskonałą i kompletnąsmile
          • taki-sobie-nick Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:23
            viridiana73 napisał(a):

> No fajne. Pożyczę sobie jeszcze od niego ten wachlarzyk, czyniąc tymże mą styli
            > zację doskonałą i kompletnąsmile

samuraje miewali wachlarzyki bojowe, czego się swego czasu ku swemu osłupieniu dowiedziałam

co kraj to obyczaj
            • viridiana73 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:34
              Eee... co to jest wachlarzyk bojowy? Czy w nim jest coś ukryte (jak w zegarku Bonda, Jamesa Bonda)?
              • taki-sobie-nick Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:38
                viridiana73 napisał(a):

> Eee... co to jest wachlarzyk bojowy? Czy w nim jest coś ukryte (jak w zegarku B
                > onda, Jamesa Bonda)?

Nie ta epoka. tongue_out

pl.wikipedia.org/wiki/Wachlarz_bojowy
                • viridiana73 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:48
                  Och! Człowiek uczy się całe życie.
      • beataj1 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:25
        Te wszystkie "fajne" stylówki są dla kobiet które zajmują się robieniem niczego bądź robieniem selfie.

Do wody wchodzą tylko po to by zamoczyć się do wysokości pasa by nie zepsuć fryzury i makijażu a generalnie plaże oglądają tylko na fotach w kolorowych czasopismach bo jak w taki piasek wejść na obcasach (a jak wiadomo u naprawdę zadbanej kobiety zanika umiejętność chodzenia na płasko lub na boso - tylko szpilki - taka zmiana w toku ewolucji).

Oczywiście są takie kobiety - ale czy naprawdę ktokolwiek mający cień temperamentu chciałby kimś takim być?
        • viridiana73 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:43
          Dobrze powiedziane. Na szczęście większość plażowiczek wygląda i zachowuje się normalnie.

Przypomniało mi to pewien serial sprzed lat, gdzie bohaterka zostaje właścicielką/ redaktor naczelną(??) pisma dla kobiet i postanawia, że gazeta będzie opisywać normalne życie, prezentować normalną modę i opowiadać o prawdziwych ludziach. Pierwszy (eksperymentalny) numer sprzedał się w ogromnym nakładzie i na pniu... Czy to nie był przypadkiem "Tylko Manhattan?" Może ktoś pamięta?
          • bialeem Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:47
            Ja pamiętam z seksu w wielkim mieście dokładnie odwrotną sytuacje. Najgorsza sprzedaż ever. Ludzie generalnie nie mają po co czytać o normalności, bo normalność mają na codzień.
            • viridiana73 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:53
              Ciekawe jak by to było w życiu? Która opcja byłaby dla czytelniczek bardziej atrakcyjna?
              • bialeem Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 23:07
                To dość proste do sprawdzenia. W internecie (papier i tak rzadko kto kupuje) zwie się click bait. Nikt nie klika w normalne. Klika się w nietypowe.
                Chcesz czytać o własnym życiu, to napisz biografięsmile

Niestety ludzka uwaga jest ograniczona i kieruje się w stronę rzeczy albo bardzo bliskich (ja też tak mam, to o mnie) albo bardzo nietypowych. Ewolucja.
                • taki-sobie-nick Click bait? 22.06.16, 23:53
                  To mi się podoba:

www.advin.cz/novinky/73-k-cemu-slouzi-click-bait
                  Kontroverzni titulek.

Rozumiem wprawdzie co dwudzieste słowo, ale poniżej są przykłady.
                • viridiana73 Re: A właściwie dlaczego 23.06.16, 08:20
                  W takim razie czemu tak irytują mnie gazety, których treść nijak nie przystaje do normalnego życia? Pewnie ewoluowałam w innym kierunku niż większośćsmile
                  • taki-sobie-nick Re: A właściwie dlaczego 23.06.16, 20:06
                    viridiana73 napisał(a):

> W takim razie czemu tak irytują mnie gazety, których treść nijak nie przystaje
                    > do normalnego życia?

Może nie jesteś ich targetem?

Jak czytasz czasopismo, którego nazwa zaczyna się zaimkiem dzierżawczym na "t" tongue_out i piszą ci, że nie musisz w tym sezonie kupować nowej kiecki, wystarczy szal za 800 zł - to to niby jest o tobie (a nie o aktorce hollywoodzkiej, na przykład), ale jednak ni cholery nie.

Mnie to jeszcze bardziej dotyka, jako problemową nerwicowo, bo o nas/w naszym imieniu nikt nie pisze. Mam oczywiście na myśli gazetę nastawioną na target, a nie artykulik typu "Och, ci nerwicowi, pewnie nigdy o nich nie słyszeliście, jakie to biedne sierotki, zaprośmy ich do żywej biblioteki".
      • beata985 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:37
        e tam....llaska daje radę w każdych warunkach, w ekstremalnych wyglądała jakby od stylistki 5 min temu wyszła a Wy tu na plażę nie potraficie sięwystylizować....suspicious
        macademiangirl.com/?lang=en
    • niennte Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 22:20
      Bo panuje dość powszechne mniemanie, że jak kobieta się rozbiera, to pewnie chce dać d...

O tym, że chce się kąpać, mało kto myśli tongue_out
    • inguszetia_2006 Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 23:25
      Witam
      Kto ci każe być seksowną na plaży? Nigdy nie myślałam w tych kategoriach. Polowanie na samca uskuteczniałam gdzie indziej. Chociaż bycie seksownym na plaży ma swoje plusy, wszyscy cię pożerają wzrokiem = na pewno nie utonieszbig_grin Każdy kij ma dwa końce.
      Pzdr.
      Ing
      • taki-sobie-nick Re: A właściwie dlaczego 22.06.16, 23:50
        inguszetia_2006 napisała:

> Witam
        > Kto ci każe być seksowną na plaży?

Odnoszę się do tego zjawiska

forum.gazeta.pl/forum/w,567,161845815,161845815,A_wlasciwie_dlaczego.html?p=161846028

• bei Re: A właściwie dlaczego 23.06.16, 08:25
      Seksowna sie jest albo nie.
      Nie trzeba nic specjalnie robic. Dla jednych bedziemy seksowne, dla innych nie i tyle.
      Nic nie musimysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka