Dodaj do ulubionych

skandal w hotelu

09.07.16, 09:52
Gościłam 2 dni w pewnym hotelu międzynarodowej sieci. Wszystko eleganckie i na wysokim poziomie pokój z pozoru wysprzątany ale... na fotelu ślady białej substancji kojarzącej się jednoznacznie z płynem fizjologicznym a pod prysznicem po zaparowaniu szyby wyszły ślady odciśniętych dłoni. Jednym słowem ślady orgietki, gniazdko miłości. Byłam w szoku a z obrzydzenia na fotel już nie usiadłam. Różne rzeczy widziałam w hotelach ale takiego czegoś jeszcze jak żyję nie. Teraz hotel życzy sobie maila z opinią. Wspominać o tym? Jestem zażenowana.
Obserwuj wątek
    • bei Re: skandal w hotelu 09.07.16, 09:56
      Moglas zrobic zdjecia.
      Ja kiedys w pieciogwiazdkowym nadmorskm hotelu ( polskim) widzialam bardzo zakamieniona kabine prysznicowa- rogi zaskorupione na brazowo.
      Fuj!
      Wymieniono nam pokoj, ale niesmak pozostal.
    • edelstein Re: skandal w hotelu 09.07.16, 09:59
      Odcisniete dlonie w lazience i cos bialego na fotelu to dla ciebie slady Orgii?mialas kiedys seks?
      • niu13 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:09
        No skoro pokój był sprzątany a mimo to zostało tyle śladów to było raczej ostro.
        • edelstein Re: skandal w hotelu 09.07.16, 12:25
          Tyle sladow?biala plama i odcisniete dloni?big_grin
    • monka_konert Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:09
      W opinii napisalabym dokładnie to,co opisujesz tutaj.
    • oqoq74 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:10
      A dlaczego nie poprosiłaś o zmianę pokoju, nie zwróciłaś od razu uwagi, że pokój jest brudny?
      • fifiriffi Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:12
        wychodzi z hotelu w recepcji pytają sie jak minął pobyt u nas, a ona, z usmiechem, że super.... po czym smaruje opinię w necie, bo nie miała odwagi iść i zwrócić uwagi prosto w twarz.

żenada.
        • sirella Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:18
          Po prostu ta orgia tak ją zdeprymowała, bo jak tu powiedzieć na recepcji "zmieńcie mi pokój bo jest brudny" jak sprzątaczka przyjdzie i zobaczy, że brudny od seksu był? Jak chodzić po korytarzu hotelowym jeśli cała obsługa wie, że to ta pani od pokoju orgii? straszna trauma, autorka nie była w stanie w hotelu wypowiedzieć ani słowa na ten temat, nawet teraz nie jest w stanie maila napisać że tam sperma była, bo przecież mogą to z jej nazwiskiem skojarzyć.. Ja to bym w ogóle już w hotelach się nie zatrzymywała, na pewno już wszyscy wiedzą że jej nazwisko ma coś wspólnego z seksem.
    • rosapulchra-0 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:11
      Czemu tego nie zgłosiłaś od razu?
    • peonka Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:11
      Trzeba było wspomnieć o tym na miejscu, od razu. Bez opinii o orgiach, po prostu, że fotel i kabina są brudne.
    • joa66 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:15
      Trzeba było zgłosić od razu. Nam kiedyś dano pokój z zardzewiało-zapuszczoną łazienką. Zażądałam nowego pokoju - nie tylko dali, ale jeszcze dyrektor hotelu "dał" nam obiad/kolację w ramach przeprosin (ale fakt, minę musiałam mieć groźną big_grin)
    • anorektycznazdzira Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:20
      Dlaczego jak Ci się COKOLWIEK nie podobało, nie zgłosiłaś tego w recepcji, zamiast mieszkać 2 dni i umierać z obrzydzenia?
      Z opisu wnioskuję, że to szanująca się marka, a nie podejrzany przybytek niewiadomej przynależności. Przecież ktoś by zaraz z cleanem przyleciał albo by Cię przenieśli. O co kaman?
      • niu13 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:26
        Nie powiedziałam od razu bo byłam tam tylko 2 dni zbyt zajęta sprawami służbowymi i w takim niedoczasie że nie miałam głowy do tego żeby wszczynać dyskusje z hotelem. Najpierw zauważyłam plamy i nawet mnie to rozbawiło ale przed samym wyjazdem wylazły te łapki na prysznicu no więc jak ochłonęłam po powrocie to pomyślałam że to jednak przegięcie było.
        • cosmetic.wipes Re: skandal w hotelu 09.07.16, 11:57
          > ale przed samym wy
          > jazdem wylazły te łapki na prysznicu

Brałaś prysznic dopiero przed samym wyjazdem po dwóch dniach pobytu, więc już nie rób z siebie takiej pedantki.
          • fifiriffi Re: skandal w hotelu 09.07.16, 13:07
            cosmetic.wipes napisała:

>
            > Brałaś prysznic dopiero przed samym wyjazdem po dwóch dniach pobytu, więc już n
            > ie rób z siebie takiej pedantki.

suspicious
            >

• mikams75 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 19:16
          i polozylas sie w brudnej poscieli?
          ja jak zobaczylam kiedys jakies klaki i nieco zmietolone przescieradlo i mialam watpliwosci czy zmienili po poprzednich gosciach to mimo, ze bylo bardzo pozno, zadzwonilam do recepcji i po prosilam o zmiane poscieli.
          • mikams75 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 19:18
            ok, doczytalam, ze to fotel byl brudny. Po prostu bym zwrocila uwage, ze fotel jest brudny, bez komentarzy i domyslow.
    • fomica Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:22
      No cóż, ludzie w hotelach, zwykle na wakacjach, jedzą, śpią i uprawiają seks, mnie to nie szokuje. Taka uroda hotelu, że przed tobą były tam dziesiątki ludzi, i robili może gorsze rzeczy, tylko udało sie wywabić ślady smile
      Nawiasem mówiąc moim zdaniem akurat ślady i resztki po zaschniętych "płynach fizjologicznych" niczym się nie różną od zaschniętego np. mleka, mydła w płynie, syropu, więc nie wiem jak wykryłas że to właśnie to a nie coś innego smile
      Jeśli bardzo chcesz się podzielić opinią to napisz ogólnie że nie było zbyt czysto, bo twoje domysły mogą byc zwyczajnie nieprawdziwe.
      • jola-kotka Re: skandal w hotelu 10.07.16, 02:03
        No wiesz moze glodnemu itd. smile hehe ona sama byla w tym hotelu smile no i w rezultacie wszystko jednoznacznie jej sie kojarzylo
    • araceli Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:24
      Aż spojrzałam w kalendarz... tak - XXI wiek i ktoś jest "zażenowany" że inni ludzie uprawiają seks w hotelu big_grin big_grin big_grin

Ty rozumiem tylko kilka razy w życiu (żeby zaciążyć) i tylko przy zgaszonym świetle?
      • niu13 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:40
        XXI wiek a więc cywilizacja doprowadziła ludzkość do refleksji że nie zostawiamy po sobie śladów fizjologicznych takich jak sperma na obiciach, śledy defekacji w toalecie czy gluty z nosa w zasłonach. Ale mogę się jak widać mylić
        • sumire Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:45
          A co z refleksją, by problemy zgłaszać od razu, a nie post factum, gdy nie ma to najmniejszego sensu?
        • araceli Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:49
          niu13 napisał(a):
          > XXI wiek a więc cywilizacja doprowadziła ludzkość do refleksji że nie zostawiam
          > y po sobie śladów fizjologicznych takich jak sperma na obiciach, śledy defekacj
          > i w toalecie czy gluty z nosa w zasłonach. Ale mogę się jak widać mylić

W każdym wieku gość nie sprząta po sobie pokoju hotelowego, szczególnie z czegoś takiego jak ślady dłoni na parawanie prysznicowym. W każdym wieku wszelkie uchybienia w sprzątaniu pokoju zgłasza się obsłudze hotelowej.

Rozumiem, że np. plamą po kawie też byś była 'zaszokowana'? Czy tylko 'orgietka' rozpala umysł? big_grin
        • peonka Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:59
          Hm. Był tu niedawno wątek o samodzielnym praniu przescieradel w hotelach, szkoda że nie trafiłaś na kogoś takiego.

A teraz ktoś, kto zabrudzil fotel jogurtem i oparł się ręką o kabinę prysznicową, bo szorowal stopy pumeksem, stojąc na jednej nodze, ma przez Ciebie czkawke i czerwone uszy. Ładnie to tak?
          • cichadziewuszka Re: skandal w hotelu 09.07.16, 12:51
            big_grinbig_grinbig_grin
        • fifiriffi Re: skandal w hotelu 09.07.16, 13:08
          niu13 napisał(a):

> XXI wiek a więc cywilizacja doprowadziła ludzkość do refleksji że nie zostawiam
          > y po sobie śladów fizjologicznych takich jak sperma na obiciach, śledy defekacj
          > i w toalecie czy gluty z nosa w zasłonach. Ale mogę się jak widać mylić

no mylisz sie.... i nie chcesz wiedziec co i gdzie goście hotelowi zostawiają suspicious
    • mary_lu Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:31
      Znaleźć panie sprzątające do hotelu, które same z siebie umieją sprzątać i jeszcze do tego dają się wyszkolić do zasad sieci/ standardu 5* - cud

Utrzymać motywację personelu, żeby latami sprzątał według wytycznych, a nie tylko stosował sztuczki sprawiające, źe pokój wygląda na sprzątnięty - cud nr 2

Mieć tyle personelu, żeby był w stanie wyrobić się ze sprzątaniem w sezonie - cud nr 3...

Dlatego brzydzę się hoteli, nawet najdroższych. Pracowałam w takich miejscach, wiem jak to wygląda. Pobyt zawsze zaczynam od sprawdzenia, czy pościel aby na pewno jest zmieniona, a nie tylko wygładzona, przecieram deskę sedesową chusteczkami dezynfekującymi, a prysznic długo polewam gorącą wodą. Wanny i kubków ceramicznych w łazienkach nie uźywam wcale, a ręczniki hotelowe są dla mnie koszmarem.
      • snakelilith Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:58
        Ja nigdy nie pracowałam w hotelu, ale wydawało mi się, że wiedza o warunkach pracy pokojówek jest szeroko rozpowszechniona. Nawet w luksusowych przybytkach nie można oczekiwać sterylności, a co dopiero w ekonomicznych hotelach nastawionych na szybki i tani przerób. Ja nie wiem, co ludzie sobie wyobrażają. To jest hotel, tam nocowała przed nami masa ludzi i ta masa ludzi pozostawiła swoje ślady na materacach, wykładzinach, zasłonach, obiciach mebli i toaletach. Dlatego w hotelu nigdy nie chodzi się boso, pod prysznic wchodzi się w klapkach i nigdy nie śpi się nago. Resztę brudu zdrowy człowiek wytrzyma. Ja zawsze też dezynfekuję toaletę chusteczkami i dodatkowo przecieram klamki, bo tych nikt nie czyści. Na nich to jest dopiero syf. I najbrudniejszą rzeczą w hotelu nie jest niedokładnie wymyta toaleta, a pilot do telewizji. Ludzie nwet nie zdają sobie sprawy, że brzydzą się wprawdzie fotela z dziwnymi plamami, w którym nie trzeba siadać gołym dupskiem, a wieczorem przed snem przełączają sobie programy usyfionym pilotem pogryzając przy tym czipsy i drapiąc się po nosie.
        • araceli Re: skandal w hotelu 09.07.16, 12:01
          snakelilith napisała:
          > i dodatkowo przecieram klamki, bo tych nikt nie czyści.

Z ciekawości - klamki w sklepach, restauracjach, urzędach, u znajomych też czyścisz?

--
          Gdzie wszyscy myślą tak samo - nikt nie myśli zbyt wiele.
          • snakelilith Re: skandal w hotelu 10.07.16, 00:10
            araceli napisała:

> Z ciekawości - klamki w sklepach, restauracjach, urzędach, u znajomych też czyś
            > cisz?

Nie, ale w sklepach, restauracjach i urzędach nie mieszkam, nie śpię, nie myję się i nie nakładam kremu oraz makijażu, u znajomych nie robię tego też prawie nigdy. Po przyjściu do domu myję zawsze ręce, w hotelu nie każdy to robi. Podobnie jak po użyciu toalety.
    • sumire Re: skandal w hotelu 09.07.16, 10:39
      Odciśnięte dłonie to ślad orgietki od razu?...
      I pomyśleć, że niektórzy ludzie celowo zostawiają na zaparowanych lustrach wiadomości dla kolejnych gości... ?
      • taki-sobie-nick Re: skandal w hotelu 09.07.16, 23:13
        sumire napisała:

> Odciśnięte dłonie to ślad orgietki od razu?...
        > I pomyśleć, że niektórzy ludzie celowo zostawiają na zaparowanych lustrach wiad
        > omości dla kolejnych gości... ?

O, a jakie? "Hotel do d..."?
    • lauren6 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 11:11
      Następnym razem będąc w hotelu zostawię ślady kaszki dziecka na fotelu oraz odciski dłoni na całej kabinie by rozpalić wyobraźnię takich jak Ty big_grin
      • oqoq74 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 11:15
        Haha, już widzę jak próbuje ogarnąć jak musiała wyglądać ta pozycja i ile osób tam było.tongue_out
        • fifiriffi Re: skandal w hotelu 09.07.16, 13:18
          oqoq74 napisał(a):

> Haha, już widzę jak próbuje ogarnąć jak musiała wyglądać ta pozycja i ile osób
          > tam było.tongue_out

po prostu pani sprżtaająca sie podparła szorując drugą strone, a ta ma zaraz wizjję orgii.Głodmeu chleb na myśli suspicious
    • zottarella Re: skandal w hotelu 09.07.16, 13:18
      Seks pod prysznicem czy na fotelu to od razu orgia? big_grin
      • fomica Re: skandal w hotelu 09.07.16, 13:21
        Może chodzi o to że zaczęło się pod prysznicem, a skończyło na fotelu, strach się bać ile to trwało i jakie po drodze były akrobacje smile
        • riki_i Re: skandal w hotelu 09.07.16, 21:00
          Cudny wątek!
    • agnieszka77_11 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 13:58
      Pomyśl sobie jak wyglądał materac big_grin
    • ina_nova Re: skandal w hotelu 09.07.16, 17:18
      >>Byłam w szoku a z obrzydzenia na fotel już nie usiadłam. Różne rzeczy widziałam w hotelach ale takiego czegoś jeszcze jak żyję nie. Teraz hotel życzy sobie maila z opinią. Wspominać o tym?

Dlaczego nie wspomniałaś będąc tam na miejscu?
      • kolpik124 Re: skandal w hotelu 09.07.16, 23:09
        pierwszy raz w takim hotelu, czuła się onieśmielona big_grin
    • happy_end Re: skandal w hotelu 10.07.16, 01:22
      "Skandal w hotelu" ....
      Liczylam na pyskowke, awanture z boyem lub minimum kradziez perfum. A tu fotel brudny. Ech.

• taki-sobie-nick Re: skandal w hotelu 10.07.16, 01:25
        happy_end napisała:

> "Skandal w hotelu" ....
        > Liczylam na pyskowke, awanture z boyem lub minimum kradziez perfum. A tu fotel
        > brudny. Ech.
        >
        Uwiedzenie boya. Jak w reklamie. Przy okazji tenże mógłby świsnąć perfumy uwodzicielki. tongue_out
    • jola-kotka Re: skandal w hotelu 10.07.16, 02:12
      Rozumiem ze moglo cie to obrzydzic ale zaraz byc w szoku? Ze co,ze jestem w hotelu z samej nazwy wiadomo ze przede mna byly tu tysiace osob i po mnie bedzie kolejnnych kilka tysiecy wiec plama czy odcisk dloni moga sie zdarzyc,normalnie jesli to przeszkadza zglasza sie takie sprawy i po problemie. A nie sie milczy a potem obrabia du... w jakiejs opinii. Wyobraz sobie ze w tych hotelach tez tylko ludzie pracuja i tez moga cos przeoczyc. No ale tutaj pancia przyjechala tak obyta w swiecie,ze oczywiscie z problemem nic nie zrobila ale obgadac to pierwsza leci.
      • edelstein Re: skandal w hotelu 10.07.16, 08:45
        Przede wszystkim panie sprzatajace w hotelach maja b.malo czasu na pokoj i b duzo pokojow,ktore trzeba ogarnac.Byl reportaz i dla mnie to co kierownictwo hoteli wyprawia z paniami sprzatajacymi graniczy z niewolnictwem.Znam osobe,ktora pracowala jako pokojowka.Wlos jezy sie na glowie jak sie jej slucha.
        • mikams75 Re: skandal w hotelu 10.07.16, 14:06
          dokladnie tak jest! W rodzinie ma ktos pensjonat i zatrudniaja tam sprzataczke, ktora wczesniej pracowala w duzym hotelu i nie raz opowiadala o pracy w hotelu i bardzo sobie ceni prace w malym pensjonacie, gdzie ja czestuja kawa i nie patrza na zegarek jak usiadzie 5 min odpoczac i sie czegos napic.
    • thank_you Re: skandal w hotelu 10.07.16, 14:27
      Było dołożyć trochę swojego nasienia, a co! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka