Dodaj do ulubionych

obiad ze szparagami

12.07.16, 12:05
planuje szparagi zielone zakupic na obiad
i tak mysle czy bedzie pasowalo: ugotowane szparagi z sosem beszamelowym + mlode ziemniaczki + jajko na miekko (sadzone)

bedzie pasowalo?
cos innego lepiej do szparagow?
Obserwuj wątek
    • melmire Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:07
      Moze raczej sos holenderski albo zwykly winegret (musztarda+ocet+olej+przyprawy). Albo zwykle maslo z sola smile Bechamel wydaje mi sie jakis taki za mdlawy.
      Zielone bardzo szybko sie gotuja, ja je wrecz robie na patelni, podsmazam ma masle i podaje jeszcze lekko chrupiace smile
    • kadfael Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:09
      Mniam!
      Dałas mi pomysł na dzisiejszy obiad. Ale ja też zamiast beszamelu dałabym cos bardziej wyrazistego.
    • triismegistos Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:10
      Moim zdaniem będzie pasowało bardzo dobrze smile
      • kruche_ciacho Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:11
        a ugotowac czy usmazyc na patelni szparagi? a moze upiec w piekarniku?
        • fragile_f Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:12
          Najlepsze sa gotowane na parze albo pieczone. Z wody wychodzą ciapowate.
          • melmire Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:15
            Smazone ma maselku nie sa zle, z sola i dobrym pieprzem smile
        • triismegistos Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:16
          Ja piekę, ale możesz też usmazyć. Zielonych imo gotowac nie warto. Osobiście polecam przed pieczeniem owinać szparagi, ze szczególnym uwzględnieniem główek w cienkie plastry boczku. Nie musi być każdy szparag z osobna, możesz po kilka.
          • fragile_f Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:37
            Pieczone w szynce parmenskiej są też pyszne a jednak mniej tłuszczu. Albo pod posypką z parmezanu. O rany, ślina mi cieknie indifferent
    • oqoq74 Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:19
      Ja bym odpuściła sos, a zrobiła jajka w koszulkach podane na szparagach. do tego ewentualnie odrobina masła do ziemniaków i koperek. Jajko po rozcięciu rozleje się na szparagi i to, moim zdaniem, wystarczy. Sos beszamelowy wydaje mi się za ciężki.
      • martishia7 Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:46
        Zgadzam się. Jak dla mnie pieczona/grillowana ryba też doskonale pasuje do takiego obiadu zamiast jaja.
    • kruche_ciacho Re: obiad ze szparagami 12.07.16, 12:20
      dzieki dziewczyny !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka