Dodaj do ulubionych

Owsiki-dobrych rad potrzebuje

12.07.16, 20:41
U dziecka wykrylam te żyjatka. Jutro całą rodziną przyjmiemy pierwszą dawkę leku. Mam wysprztąć na maksa mieszkanie. I tak, pościel, ręczniki bieliznę wyprać na 90 stopni, ale co mam zrobić z materacem, kanapami, fotelami??? Samo odkurzanie, zwykłym odkurzacze coś da??? Zabawki wygotowac, a co z tymi co się nie da (książki, tablet)?? Dywany pomyślałam, że zwinę na miesiąc (ponoć owsiki są w stanie przetrwać 3 tyg).
Będę wdzięczna za każdą radę.
Obserwuj wątek
    • antyka Re: Owsiki-dobrych rad potrzebuje 12.07.16, 20:56
      Przeprasuj gorącym zelazkiem, wczesniej odkurz oczywiście.
      • eeelllaaa1 Re: Owsiki-dobrych rad potrzebuje 17.07.16, 00:18
        antyko, jak potoczyła się Twoja walka z lambliami? Jak dałaś radę? czy mogłabyś to opisać na Twoim blogu o labliozie. Matki "walczące" tego potrzebują...
    • 1matka-polka Re: Owsiki-dobrych rad potrzebuje 12.07.16, 21:53
      Moje dziecko miało owsiki 2 razy przez 3 lata przedszkola. Zażyła wtedy dwie tabletki (druga po 3 tyg.), ja z mężem zażyliśmy tylko po jednej tabletce. Owsików u siebie nie odnotowaliśmy. Niczego szczególnie nie sprzątałam. Pranie jak zwykle 40 stopni. Reszta też jak zwykle, odkurzenie i umycie podłogi i tyle.
    • kagrami Re: Owsiki-dobrych rad potrzebuje 12.07.16, 21:56
      Zrezygnujcie ze słodyczy w ogóle. Wiem, że to trudne ale pozbędziecie się kilku pasożytów na zawsze Plus sok z marchwi np. na czczo- nie znoszą go.
    • kagrami Re: Owsiki-dobrych rad potrzebuje 12.07.16, 21:56
      Zrezygnujcie ze słodyczy w ogóle. Wiem, że to trudne ale pozbędziecie się kilku pasożytów na zawsze Plus sok z marchwi np. na czczo- nie znoszą go.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka