Dodaj do ulubionych

Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa

19.07.16, 13:47
Pierwsza wizyta, wskazania do biopsji i badania genetycznego. Gdzie najlepiej / najłatwiej / najszybciej/ poziom usługi? Na razie umówiłam sie do CO na Roentgena, ale może znacie lepsze? Roentgena jest znana, wielka i przerób jak w fabryce ale powstają różne inne, mniej znane, a może łatwiej i spokojniej można sprawę załatwić niż na Roentgena?
Obserwuj wątek
    • valtho Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 14:09
      Polska Fundacja Europejskiej Szkoły Onkologii - bardzo dobra prywatna przychodnia onkologiczna
      • dorek3 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 16:23
        Potwierdzam. Pracują lekarze z Roentgena.
        • thank_you Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 10:01
          Tez tam zaczynałam, po czym i tak zostalam pokierowana do CO na Roentgena.
    • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 14:20
      Wawelska
      • ewa_mama_jasia Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 14:36
        Lepiej niż na Roentgena? Ta sama firma. Chciałam na Wawelską, ale na Roentgena mam wizytę w czwartek, a na Wawelskiej proponują mi połowę sierpnia - bo mają jednego lekarza.
        • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 21:34
          Jest duża różnica
          • kamunyak Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 23:23
            też pomyslałam o Wawelskiej. Tam chyba nie jest tak duzy "przerób' a w związku z tym mozna inaczej potraktować pacjenta.
            • rulsanka Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 12:34
              Miałam na Wawelskiej wycinany węzeł. Brr. Myślę, że jeśli jest jakaś prywatna lecznica z kontraktem z nfz to zdecydowanie warto skorzystać. W tych molochach typy centrum onkologii czy wawelska jest po prostu dramatycznie, tłumy odpersonalizowanych chorych, umierających ludzi, lekarze w najlepszym razie obojętni, kolejki wielkie.
              • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 13:13
                A konkretnie w czym był problem bo piszesz ogólnie o kolejkach i chorych. Bylo leczenie?Byłaś dla porownania na Ursynowie?
                Mamy doświadczenia bardzo pozytywne. Zarówno personel jak i lekarze.
                • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 13:18
                  Jeśli ktoś jest poważnie chory to nie polecam prywatnej poradni bo to nie sensu. Można iść porozmawiać do np Polskiej Szkoły Onkologii żeby dowiedzieć się ze sam zabieg chirurgiczne do 1 krok bo potem trzeba następnych działań. Szpital państwowy nie przyjmie pacjenta na kontrole czy chemię jeśli będzie taka potrzeba. To zbyt poważna choroba żeby tracić czas
                  • valtho Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 22:15
                    Nie koniecznie prywatna przychodnia to zła opcja. Lata temu miałam zabieg w Damianie przez Fundację Polskiej Szkoły Onkologii, a potem skierowali mnie na radioterapię na Wawelską. W moim przypadku była to najszybsza (operacja w 2 dni od diagnozy, radioterapia tak szybko jak było to możliwe z medycznego punktu widzenia) i jednocześnie najbardziej komfortowa opcja. Jak zależy Ci na komforcie spraw dobre kliniki prywatne.
                    • menodo Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 22:55
                      Słowo klucz "lata " ( temu).
                      Nie wysyłaj ludzi do Damiana, w dzisiejszych czasach są tańsze i o wiele bardziej efektywne opcje terapii onkologicznej niż "lata temu", na przykład prywatne kliniki, które mają podpisane umowy z NFZ.
    • arwena_11 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 15:23
      Pod Warszawą w Wieliszewie - świetny szpital onkologiczny.Przyjmują też prywatnie.
      Na Belgradzkiej na Ursynowie też jest podobno niezła
      www.hipertermia.pl/kontakt
    • dziewczyna_bosmana Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 16:46
      Zorientuj się w Magodencie na Fieldorfa 40.
    • menodo Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 19.07.16, 17:42
      Jeżeli przeszkadza Ci atmosfera wielkiej fabryki na Roentgena, polecam Madalińskiego.
      • kasia_piet Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 12:28
        Potwierdzam - Madalińskiego. Spokojnie, bez wielkich kolejek - poradnia onko jest mała.
    • klubgogo Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 09:41
      Chcesz prywatnie czy na nfz? Bo w CO masz wizyty refundowane, wszystko szybko przebiega, terminy są w miarę bliskie, ale jak już robisz kolejne badania to u nich, jeśli będzie konieczność leczenia to tam i na nfz wynik zawsze widzisz dopiero na kolejnej wizycie.
      Prywatnie jest jeszcze szybciej i wynik masz od razu dla siebie, ale płacisz. Robiłam biopsję i w Polskiej Fundacji Szkoły Onkologii i w Lecznicy Profesorsko-Ordynatorskiej na Ordynackiej. Obie poradnie bardzo profesjonalne, ale wiadomo, koszty, a zwykle na jednej wizycie się nie kończy. Z wynikami z tych poradni byłam już na konsultacjach w CO, onkolodzy ich nie kwestionowali, zlecili resztę badań.
      • ewa_mama_jasia Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 09:58
        Wole na nfz smile Na razie mam pierwszą wizytę u chirurga onkologa, niech obejrzy badania. Wyszło na usg cos, czego lekarka nie była pewna co to jest. Dała wskazania do dalszej diagnostyki, szczególnie że mam obciążenie rodzinne. Więc jutro pójdę do tego lekarza i się zobaczy co dalej. Nie ukrywam, tamtejszych klimatów fabryki wolałabym uniknąć. Tego czekania po 6 tygodni na opis badania, tego łapania lekarza w przelocie na korytarzu, a i to wtedy, gdy łaskawca się zgodzi poswięcić mi chwilę. Nie byłam, ale leczyła się tam moja mama, tata i ciotka.
        Oczywiście gdyby CO przebijało inne palcówki poziomem usług, nie byłoby tematu. Kiedy jest kwestia ratowania zdrowia, wszystkie inne aspekty idą w kąt. Ale jeśli inne placówki oferują to samo w kwestii jakości leczenia, a sa mniej oblegane, bardziej przyjazne, to wolałabym jakąś inną.
        Może na jutrzejszej wizycie się skończy, w końcu taki chirurg naoglądał się wielu wyników badan i to moje "coś" może nie jest niczym poważnym.
        • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 13:20
          To spróbuj w Wieliszewie
        • milka_milka Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 13:26
          Ja bym się zastanowiła nad Gliwicami. Wiem, że daleko, ale to jeden z najlepszych ośrodków. Może warto chociaż zadzwonić i zapytać?
          • menodo Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 14:01
            Można i do Bydgoszczy, ale po co. W Warszawie i okolicach jest naprawdę sporo miejsc, gdzie się można dobrze diagnozować i leczyć. Z mniejszych ośrodków i na nfz to Wieliszew, Magodent i Madalińskiego.
    • seniorita_24 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 10:02
      Polecam Madalińskiego (konkretny lekarz zależy od tego, którą część ciała chcesz badać, ale panie rejestratorki umówią cie do odpowiedniego specjalisty)
      szpitalmadalinskiego.pl/oferta/poradnie/poradniaonkologiczna#
    • krypteia Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 14:22
      Kiedy mój ojciec zachorował na raka prostaty dostałam bardzo dobrą radę od kolegi, który jest przedstawicielem handlowym w firmie medycznej: zaczynasz od prywatnej wizyty u onkologa pracującego w szpitalu do którego chcesz się dostać. I tak właśnie postąpiłam. Sprawdziłam który z lekarzy przyjmujących w Polskiej Fundacji Europejskiej Szkoły Onkologii pracuje w szpitalu w Wieliszewie o którym przeczytałam same superlatywy, umówiłam ojca do tego lekarza, akurat termin był w miarę szybki, poszedł do niego z kompletem badań które do tej pory miał wykonane. Lekarz na pierwszej wizycie dał mu skierowanie na swój oddział do szpitala onkologicznego w Wieliszewie, termin za kilka dni dając mu numer swojej komórki przy okazji. Przez cały pobyt ojca w szpitalu bardzo się nim zajmował i zwracał na niego uwagę bardziej niż na innych pacjentów. Może rada nie do końca na temat, ale być może ktoś z czytających skorzysta w przyszłości.
      • menodo Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 15:06
        zaczynasz od prywatnej wizyty u onkologa pracującego w szpitalu do którego chcesz się dostać. "

Hehe, nie ma to to jak stare dobre sposoby, no ręce opadają po prostu, nie wstydzisz się pisać takich szkodliwych bredni?

Korumpowanie onkologów nie jest już konieczne, bo od półtora roku działa procedura szybkiej ścieżki onkologicznej i karta dilo, którą wystawia lekarz rodzinny - co otwiera ogromne możliwości szybkiej diagnozy i leczenia w placówkach onkologicznych mających podpisane umowy z NFZ. Umawiałam na wizyty do onkologa ze 3 osoby posiadające kartę dilo, dzwoniłam do rejestracji i otrzymywałam termin najpóźniej kilkudniowy.
        Więc nie pisz głupot, nie doradzaj ludziom, aby płacili za coś, za co płaciić nie muszą.
        Nie twierdzę, że jakiś pan doktor nie może wcisnąć sobie na oddział jakoś "swojego" pacjenta, ale jest to dużo trudniejsze niż kiedyś, bo pierwszeństwo mają pacjenci z kartami dilo, które może wystawić lekarz rodzinny w zwykłej przychodni POZ.
        Dla zainteresowanych szczegóły w linku szczegóły, sorry, ale strasznie mnie wnerwił twój post.
        pakietonkologiczny.gov.pl/karta/
        • milka_milka Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 15:09
          I Ty w to wierzysz? Poczytaj , jak wygląda dostęp do diagnostyki z kartą i szybka ścieżka onkologiczna.
          • menodo Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 15:25
            To nie jest kwestia wiary tylko wiedzy wyniesionej z osobistych doświadczeń.
            Umawiałam wizyty do różnych szpitali w Warszawie i nie mam żadnych zastrzeżeń do działania tej procedury.
            • seniorita_24 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 21.07.16, 10:17
              Jak masz czekać 3 miesiące na wizytę a w przychodni onkologicznej np. na Mokotowskiej możesz umówić się z dnia na dzień i od razu wiedzieć co ci jest to lepiej nie czekać.
          • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 16:37
            Tez mam doświadczenie w 2 przypadkach i uważam że nie potrzebnie piszesz o kontach z lekarzem prywatnym jako jedyny sposób dostania się na oddział. Jest przychodnia przyszpitalna gdzie idzie się na wizytę i jeśli jest wskazanie do operacji to wpisują na listę i oczekujesz na termin. Lekarz decyduje jak szybko powinien być zabieg. W tym czasie robione są wszystkie potrzebne badania. Nie chce w tym miejscu pisać ile się czeka w kolejce bo każdy typ narządu ma inne tempo rozwoju czy jak to zwał. Do lekarza prywatnie chodziłam żeby wytłumaczył jakie są możliwości leczenia i który szpital ma mniejsze kolejki i wyposażenie. Nam odoradził leczenie prywatne, szpital niespecjalistyczny i teraz kiedy słyszę czy czytam o leczeniu nowotworów to wiem ze była to dobra rada
          • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 16:38
            Ostatnio była wiz z karta onkologiczna
            • bazia8 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 16:52
              Arwena, powiedz proszę co zrobisz, jeśli zwykły lekarz POZ nie chce wystawić karty mimo podejrzenia nowotworu.
              • ana119 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 17:25
                Ja nie Arena ale dopytam - co jest w dokumencie z badania tj rozpoznanie? Jaki to narząd? Co mówi internista?
              • arwena_11 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 21:00
                ? a o co chodzi?
          • klubgogo Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 22:46
            > I Ty w to wierzysz? Poczytaj , jak wygląda dostęp do diagnostyki z kartą i szyb
            > ka ścieżka onkologiczna.

Nie wiem czy trzeba w to wierzyć, trzeba na pewno działać a nie liczyć na jakieś pakiety. W moim przypadku pierwsze badanie było prywatnie, zwykłe,, nie spodziewałam się niczego, kontrolne, jak co 2 lata. Szok, niedowierzanie i walka, natychmiastowe działanie. Najpierw poruszyłam przychodnię POZ, gdzie zaproponowano mi wizytę za 3 tygodnie, ale z moim wynikiem znalazła się nazajutrz, zlecono mi dziesiątki badań na cito. Natychmiast umówiłam się do CO, po szybkiej konsultacji telefonicznej - 2,5 tygodnia to nie tragedia, w tym czasie miałam komplet badań od lekarza pierwszego kontaktu, prywatnie biopsję. A pózniej już na luzie z tygodnia na tydzień wizyty w CO. Moloch, molochem, że fabryka, trudno, ale ta fabryka sprawnie działa.
        • ciri_77 Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 17:37
          Wyrabialam mezowi karte Dilo, wizyta u onkologow w Gliwicach w idstepie tygodnia, skierowanie na PET do Bydgoszczy - czekam na termin, ma byc max 4-5 tygodni
          • valtho Re: Poradnia chirurgii onkologicznej Warszawa 20.07.16, 22:21
            Prywatnie możesz mieć dużo szybciej.
    • ewa_mama_jasia Dzieki dziewczyny 21.07.16, 13:27
      Faktycznie fabryka, ale sprawnie działa. Zapisywalam sie we wtorek, termin miałam na dzis. Od razu zrobiono mammografię i gdyby trzeba bylo, miałabym od razu jeszcze dzis biopsję. W przyszły piatek mam wizytę z wynikami mammografii. Ponoc jest ok. Na tyle, ze nie proponowali biopsji. Fakt, ze można sie pogubić, wielkie to i w zasadzie żadnych kierunkowskazów. Jakby mi sie fabryka odwidziala, to dzieki za namiary na Madalińskiego, Wieliszew i Magodent.
      • dorek3 Re: Dzieki dziewczyny 21.07.16, 13:39
        Trzymam kciuki aby faktycznie nic wielkiego się nie okazało. W zeszłe wakacje tez miałam wątpliwą przyjemność na moment stać się pacjentką na Roentgena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka