Dodaj do ulubionych

Pytanie "modowe";-)

22.07.16, 16:27
Pewnie uznacie mnie za wariatkę, ale ja tak czasami mam, pewne rzeczy kupuję z wyprzedzeniem - duuużym. Swoją drogą, mam nadzieję, że się kiedyś nie przeliczę i moje dziecko nie urośnie nadprogramowo szybko.
Tak więc kupiłam młodej sukienkę na przebranie po Komunii. Zazwyczaj się wstrzymuję, ale mi się spodobała, poza tym aktualnie w sklepie zostały tylko dwa rozmiary, więc gdybym się "wstrzymała" musiałabym szukać dalej. Tą "sprawę" chciałam mieć załatwioną, bo wiem, że nerwy będę tracić na dobraniu sukienki dla siebieuncertain
W każdym razie problem mam ze sweterkiem. Oczywiście byłoby najlepiej, gdyby było na tyle ciepło, że sweter byłby zbędny, ale muszę mieć coś w zanadrzu.Kupiłam dwa i cały czas się waham, który bardziej pasuje. Doradzicie?
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/DUdoE86rGaU1NamG8B.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/9Bzao5YNFuyheiADDB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/eqVPz6BVoQlW3UBiVB.jpg
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:30
      Z tych dwoch to drugi,pierwszy sie zlewa,ale poszukalabym 3 w bieli
      • ga-ti Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:41
        O, a mnie lepiej pasuje pierwszy, zlewający się. Choć może na taką okoliczność biały (w kolorze paseczka, tła, bo one nie całkiem białe u mnie wychodzą) będzie lepszy, tym bardziej, że buty pewnie komunijne zostaną, białe, jasne.
        Bardzo ładna sukienka.
        • saszanasza Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:53
          ga-ti napisała:

> O, a mnie lepiej pasuje pierwszy, zlewający się. Choć może na taką okoliczność
          > biały (w kolorze paseczka, tła, bo one nie całkiem białe u mnie wychodzą) będzi
          > e lepszy, tym bardziej, że buty pewnie komunijne zostaną, białe, jasne.
          > Bardzo ładna sukienka.

Też mi się podobawink Dużym plusem jest to, ze córka nie wyglada w niej tak bardzo chudo, jak w rzeczywistości
          • butch_cassidy Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 18:19
            I mnie pierwszy się bardziej podoba, ale też wolałabym biel.
      • snakelilith Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:37
        W zlewaniu nie ma nic złego. Sukienka jest nieco retro, w stylu lat 50-tych, a wtedy modny był twinset, czyli dwie warstwy w tym samym kolorze:

https://img0.etsystatic.com/138/1/8528969/il_214x170.954505514_lzli.jpg https://img1.etsystatic.com/000/0/6038751/il_214x170.208133471.jpg
        • edelstein Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:56
          Ale mi sie nie podoba.
          • snakelilith Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 18:24
            Nie musi. Jednak autorka nie pyta co się bardziej podoba, a co bardziej pasuje.
            • saszanasza Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 19:00
              No to będzie pierwszysmile
              Jak córka wróci z kolonii "wrzucę ją" jeszcze w całość i ocenięwink
              Chociaż......widząc na bieżąco jej zdjęcia na tych koloniach, to chyba najpierw ją trochę podtuczę, a dopiero później założę sukienkęwink
    • monika3411 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:32
      Z ciemniejszym nie wygląda mdło smile ale z jaśniejszym z kolei jest tak jakoś.... no też ślicznie smile to Ci doradziłam smile
      • konsta-is-me Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:50
        Z jasniejszym, zlewa sie ale wyglada uroczo.
        Z ciemnym jakos tak sad
    • mika_p Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:35
      Pierwszy smile
      • kopiko-lol Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:38
        Zdecydowanie drugi smile
    • lili76 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:39
      Pierwszy. Moim zdaniem bardziej elegancko, tym bardziej jesli buty białe
    • facetidealny Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:42
      saszanasza napisała:
      > Tak więc kupiłam młodej sukienkę na przebranie po Komunii.

O, nowa tradycja.
      Kiedyś była impreza pod tytułem "Komunia" a teraz jest następna pod tytułem "Po komunii".
      • saszanasza Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:45
        facetidealny napisał:

> saszanasza napisała:
        > > Tak więc kupiłam młodej sukienkę na przebranie po Komunii.
        >
        > O, nowa tradycja.
        > Kiedyś była impreza pod tytułem "Komunia" a teraz jest następna pod tytułem "P
        > o komunii".

Z imprezą pod tytułem Komunia nie mam problemu, oprawą i "strojem" zajmie się proboszczuncertain
        • facetidealny Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:59
          saszanasza napisała:
          Z imprezą pod tytułem Komunia nie mam problemu, oprawą i "strojem" zajmie się p
          > roboszczuncertain

Proboszcz zbyt skromne stroje wymyślił i dlatego dla swojej dzidzi postanowiłaś zrobić bardziej okazałą imprezę pod tytułe "Po Komunii"?
          Z dużo lepszą oprawą i strojem?
          • saszanasza Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:06
            facetidealny napisał:

> saszanasza napisała:
            > Z imprezą pod tytułem Komunia nie mam problemu, oprawą i "strojem" zajmie się
            > p
            > > roboszczuncertain
            >
            > Proboszcz zbyt skromne stroje wymyślił i dlatego dla swojej dzidzi postanowiłaś
            > zrobić bardziej okazałą imprezę pod tytułe "Po Komunii"?
            > Z dużo lepszą oprawą i strojem?

widzę, że kompleksiki leczymy, hehe
    • sasanka4321 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:43
      Jesli dobrze pamietam zdjecie malej, to to jest jasna blondynka, prawda? Jesli tak, to pierwszy sweterek, drugi zestaw to troche za mocny kontrast dla niej.
      • saszanasza Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:50
        Tak, to blondynka, choć nie taka typowa. Dla mnie te jej włossy to jasny brązsmile
    • liliawodna222 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:47
      Duży wybór zabija wybór wink Pewnie i tak mała nie będzie musiała go włożyć, ale jeśli już... to chyba wybrałabym ciemniejszy smile
    • jola-kotka Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 16:59
      pierwszy.
    • gama2003 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:17
      Jako namiętna kupowaczka - na wyrost świetnie Cię rozumiem wink
      Zestaw 1 jest delikatniejszy, bardziej dziecięcy. Powinien super wyglądać przy komunijnych białych butkach. Chyba poszłabym w tym kierunku.
      Zestaw 2 - wygląda dojrzalej, może tak wolisz, jest bardziej ,, formalny,,. Ostrzejszy.
      Ładnie by to też wyglądało z biało - perłowym sweterkiem, takim w kierunku jaaaasnej szarości.

Sukienka prześliczna, super będzie córka wygladać.
      • saszanasza Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:32
        gama2003 napisała:

> Jako namiętna kupowaczka - na wyrost świetnie Cię rozumiem wink
        > Zestaw 1 jest delikatniejszy, bardziej dziecięcy. Powinien super wyglądać przy
        > komunijnych białych butkach. Chyba poszłabym w tym kierunku.
        > Zestaw 2 - wygląda dojrzalej, może tak wolisz, jest bardziej ,, formalny,,. Ost
        > rzejszy.
        > Ładnie by to też wyglądało z biało - perłowym sweterkiem, takim w kierunku jaaa
        > asnej szarości.

Perłowy odpada. Mamy wlaśnie takie bolerko (taka stebrna szarość) już za male, przed zakupem kontrolnie sprawdzałam inne kombinacje kolorystyczne i najlepiej wypadają te kupione + biel + jakieś jasne pastele ewentualnie.

>
        > Sukienka prześliczna, super będzie córka wyglądać.

dziękuję
    • wisniowy_sad Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:21
      Mnie się bardziej podoba z ciemniejszym.
    • mama.nygusa Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:28
      Dla mnie 1.
    • snakelilith Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:30
      Zdecydowanie pierwszy. Całość wygląda jaśniej, bardziej optymistycznie, lżej. A jeżeli dziewczynka ma jasną urodę, to będzie i tak lepiej pasować. Druga wersja jest poważniejsza, ciężka, oficjalna, sorry za skojarzenia, ale bardziej na pogrzeb, gdy nie chcemy dziecka ubierać na czarno i chcemy przytłumić słodką sukienkę. Nie każdy kontrast jest bowiem ładny, a do tej dziewczęcej sukienki takiej ciemny sweter w ogóle nie pasuje. Chociaż nie, na 25 letniej kobiecie w podobnej sukience w stylu retro ta ciemna góra byłaby ok, by nie wyglądać zbyt infantylnie. Ale zdaje się, że mówimy o dziecku.
    • juuuu7 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:38
      Ten jasniejszy lepszy.
      Swoja droga sliczna sukieneczkasmile
      • karme-lowa Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:42
        Nr 1.
        A jeszcze ładniej z białymwink
    • pade Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:45
      Pierwszy!
      Sukienka boskasmile
    • kawka74 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:58
      Jaśniejszy. Pierwszy jest moim zdaniem zbyt ostry w stosunku do reszty.
      • kawka74 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 18:03
        Tfu, drugi - drugi jest zbyt ostry.
        Przypomniały mi się siermiężne czasy własnej komunii - sukienkę na samą uroczystość i na imprezę rodzinną po szyła mi moja mama, bo jedyne, co było w miarę dostępne, to tkaniny i maszyna do szycia...
    • atenette Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 17:59
      Zdecydowanie pierwszy!
    • isa_bella1 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 18:06
      Pierwszy. Skoro sukienka ma wzorek to dla mnie wcale się jakos nie zlewa.
      • zuzi.1 Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 18:17
        Zdecydowanie pierwszy.
    • whooppsala Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 18:57
      Śliczna sukienka! Pierwszy zestaw wygląda delikatniej, drugi jest trochę za poważny dla małej dziewczynki.
    • tully.makker Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 19:01
      Wole zestawy monochromatyczne, no i oczywiscie nie miesza sie pasteli z jewel tones. Wiec zdecydowanie 1.
    • wegatka Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 19:19
      Pierwszy zdecydowanie.
    • bei Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 19:50
      Oba pasuja, pasowalby tez pudrowy roz...
      • bei Re: Pytanie "modowe";-) 22.07.16, 19:51
        Bardziej....delikatniej, czyli ten jasniejszy...
        Oj tam, przeciez oba sa supersmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka