Dodaj do ulubionych

Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcijańskim

26.07.16, 18:34
tak się rozwinęły dyskusje o terroryzmie islamskim, a dlaczego nie dyskutujecie o terroryzmie chrześcijańskim, przed którym ostrzega Mateusz Kijowski z KOD-u? Czyżby kolejny temat tabu w Polsce, księża Was zastraszyli i boicie się odezwać na temat terroryzmu chrześcijańskiego?

"Fundamentalizm jest cechą wspólną terrorystów islamskich, chrześcijańskich i naszej partii rządzącej"

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,20454605,fundamentalizm-jest-cecha-wspolna-terrorystow-islamskich-chrzescijanskich.html#BoxNewsImg
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:37
      Ja, Syryjczyk, wam mówię...
    • iuscogens Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:38
      Ten tez ma swietne wyczucie czasu biorac pod uwage, ze wlasnie dzis kolejni 'chorzy psychicznie' poderzneli gardlo chrzescijanskiemu ksiedzu. Ciekawa jestemjego kolejnych analiz.
      • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:42
        No co Ty, Iuscogens, przecież chrześciajanie co i rusz tak teraz robią, są tacy sami:
        kazali klęknąć
        • iuscogens Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:52
          Marzeka napisze tylkp jedno, jak to dobrze ze w Polsce mozna jeszcze pojsc spokojnie do kosciola.
          • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:55
            No co Ty? Przecież wiadomo,że nagle możemy my zaatakować, bośmy wierzące- już ci chrześciajnie są tacy sami przecież.
            • iuscogens Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 19:00
              Moze po prostu wsrod tych chrzescijan mniej jest chorych psychicznie??? Pisze zlosliwie, bo oburza mnie takie stygmatyzowanie osob ktore sa naprawde chore.
            • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:07
              Mnie dziwi, że ruchy lewackie kojarzone z podejściem antykościelnym i często krytykujące lub wyśmiewające KK jednocześnie tak pieszczą się z wyznawcami innej wiary. Osoby, które uważają się za feministki krytykują i walczą z KK (słusznie poniekąd, bo powinien być np. rozdział Państwa od Kościoła), ale jednocześnie popierają wyznawców innej religii, religii w której kobiety mają tysiąc mniej praw niż katoliczki (lub żyjące w kraju katolickim), nie mogę tego zrozumieć.
              • mallard Kaznodziejo 27.07.16, 08:13
                Odsyłam Cię do piosenki Wojciecha Młynarskiego o dwóch koniach (nie pamiętam tytułu). To może nie jest dokładnie ta sama sytuacja, ale wiele wyjaśnia...
              • kropkacom Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:19
                Wyjaśnię. Tu u ciebie działa zasada: kto nie z nami, ten przeciwko nam. Dopóki feministka szczeka razem z tobą to jest ok i wszystko się zgadza. Potem jest już wrogiem.
                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:31
                  Kropko, chyba Cię pogrzało, bo inaczej tego nie da się nazwać. Feministka powinna bronić praw kobiet, niezależnie od tego, czy są katoliczkami, muzułmankami czy ateistkami.
                  • kropkacom Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:42
                    Nie znam feministek, które uważają, że uwłaczanie kobietom czy w Islamie, czy KK jest ok. Za to znam takie, które niekoniecznie chcą brać udział w nagonce, którą na przykład na forum uprawiasz ty czy gazeta w temacie multikulti czy uchodźca. Jeśli już mowa o feminizmie to sama stwierdziłaś kiedyś, ze w sumie prawo do aborcji cię nie obchodzi, bo ty sobie sama jakoś jakby co poradzisz. W Polsce cię nie obchodzi, bo taki masz klimat. I pewnie nadal uważasz, że popierasz idee feministek. HELLO!
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:59
                      A ja znam. Nie czytałaś tekstu Dunin o islamskich mężach? O jakiej nagonce z mojej strony na temat uchodźców piszesz? Bo ja ani jednego złego słowa o uchodźcach nie napisałam. Multikulti to co innego.
                      • kropkacom Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:07
                        Nawet jeśli pani Dunin popełniła coś co się kłoci z ideą feminizmu to akurat ty nie powinnaś być aż tak krytyczna. Już pominę fakt, że ona nie jest każdą feministką. Gdybym miała feministki oceniać po postawach takich jak twoje to niestety uznałabym, że lepiej aby kobiety były zależne w każdej dziedzinie od mężczyzn. Wybacz, postoję.
                        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:17
                          Argumenty ad personam? Jakoś nie mam dziś ochoty znizać się do twojego poziomu. A Dunin była tylko przykładem, jednym z wielu, wystarczy poczytać co w ostatnim czasie wygadują inne pseudofeministki, np. Szczuka czy Sroda.
                          • kropkacom Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:34
                            Trudno uniknąć takich argumentów kiedy przez długi czas na forum promowałaś idee feminizmu. Czy się mylę? Za to staram się ciebie nie obrażać. Ty za to widzę nie nie próbujesz się strać. Dlatego zostanę przy tym co napisałam gazecie. Odczucia w temacie uchodźca i muttiluti są na tyle silne, ze ktoś kto nie szczeka z nami, jest naszym wrogiem. Do tego stopnia, że ponoć feministka, potrafi innym kobietom życzyć gwałtów i tym podobnych atrakcji. Bez odbioru.
                            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:42
                              O czym piszesz? Nigdy nie życzyłam nikomu gwałtów.
            • daszutka Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:22
              Z całym szacunkiem nie to właśnie robili Chrześcijanie podczas wypraw krzyżowych? Islam to młodsza religia i niestety przechodzi przez te same "fazy rozwoju" co chrześcijaństwo.
              • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:36
                Zgadza się. My zaś możemy (jeszcze) wyrazić lub nie wyrazić zgody na to by działo się to na naszym terenie i kosztem naszych obywateli.
      • livia.kalina Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:44
        Naprawdę interesuje cię zdanie kogoś, kim pogardzasz? A może lepiej interesować się zdaniem prawdziwych mężczyzn, którzy niechybnie nas ochronią przed terroryzmem islamskich: redaktora Ziemkiewicza, który w pocie czoła pracuje nad muskulaturą dźwigając na siłowni samą sztangę bez obciążenia albo wielki myśliciel-JKM, który postuluje, w ramach walki z terroryzmem, przywrócenie w Polsce kary śmierci, która z pewnością powstrzyma terrorystów samobójców...
        • woman_in_love Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:54
          Kara smierci dla lewakow i pikajacych serduszek
          zdaje sie miala byc.
          • livia.kalina Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:59
            Nie wiem dla kogo JKM przewidział karę śmierci bo w trakcie wypowiedzi trzeba mu było dwa razy pampersa zmieniać to dziadzio gubił wątek. Podejrzewam jednak, że kara śmierci mogłaby być dla cieszących się z poderżniętego gardła u księdza więc powinieneś zacząć rozważać azyl polityczny w tak zwanym państwie islamskim.
          • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:37
            Po co od razu tak drastycznie? Wystarczy wysadzić ich w dowolnym zachodnim ośrodku "dla uchodźców".
        • iuscogens Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:55
          Akurat Kijowski mnie raczej smieszy. Zirmkiewicza nie uznaje od czasu tekstu o pijanej kobiecie a jkm uwazam za szkodliwego wariata od dawna, glownie za teksty o niepelnosprawnych i kobietach.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 19:57
          livia.kalina napisał(a):

> albo wielki myśliciel-JKM
          > M, który postuluje, w ramach walki z terroryzmem, przywrócenie w Polsce kary śm
          > ierci, która z pewnością powstrzyma terrorystów samobójców...

Prosiłbym, żeby JKM do Ziemkiewicza nie porównywać, ponieważ przerasta go o dwa poziomy jak i zresztą większość obecnej "klasy" politycznej.

Xsionnc
          • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 19:59
            Żebym nie słyszała JKM na żywo i nie znała osób, które go znają, to może bym uwierzyła. tongue_out
    • tiszantul Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:43
      Kijowski: "Popatrzmy na liczbę ofiar terroryzmu chrześcijańskiego - okazuje się, że islamski nie jest zagrożeniem"

teraz oprócz demokracji KOD będzie również bronił Polski przed terroryzmem chrześcijańskim. Bo islamski nie jest zagrożeniem
      • livia.kalina Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:52
        Co ty się Kijowskim bez znaczenia tak podniecasz? wszak to alimenciarz, na którego opłacone spędy nikt nie przychodzi. Po podniecaj się ministrem szyszko i jego ekspertem od wycinki Puszczy Białowieskiej.
    • livia.kalina ty tu scher nie pitu pitu 26.07.16, 18:48
      o Kijowskim (zakochałeś się w nim??) tylko ustosunkuj się z laski swojej do eksperta Ministra Szyszko, który postuluje aneksję Puszczy Białowieskiej (i więcej!) jak Krymu, przez Putina, celem ratowania tego co się da! I co pis to nie agenciki Kremla?
      www.facebook.com/oko.press/videos/1737756443152565/
      oko.press/zielone-ludziki-ministra-szyszki/
      • mama.nygusa Re: ty tu scher nie pitu pitu 26.07.16, 19:40
        Po co ta agresja?
        • livia.kalina Re: ty tu scher nie pitu pitu 26.07.16, 20:12
          Dobra, dobra. Dla skrócenia czasu na oczekiwanie w sprawie zajęcia stanowiska przez wielbicieli pisu w sprawie Szyszki kolaborującego z agentem putinowskim możemy przyjąć, ze Kijowski to alimenciarz a ja jestem agresywna. A teraz do rzeczy:
          www.facebook.com/oko.press/videos/1737756443152565/
          oko.press/zielone-ludziki-ministra-szyszki/
          • paszczakowna1 Re: ty tu scher nie pitu pitu 27.07.16, 01:34
            > w sprawie zajęcia stanowiska przez wielbicieli pisu w sprawie Szyszki kolaborującego z agentem putinowskim

Zrób osobny wątek. Dość dużo tych agentów wpływu Putina bardzo blisko ministrów PiS. No, ale to ani demolowanie państwa polskiego przez PiS to żaden problem, morderstwo we Francji albo Niemczech - o, to jest prawdziwy problem, godny pięciu wątków na forum.
    • milka_milka Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 18:50
      Dawno o nim nic nie mówili, musiał o sobie przypomnieć.
      • okruszek_h Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 22:35
        Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać po wypowiedzi pana Kijowskiego.
        Autorytet od siedmiu boleści.
        Żenada.
    • fadilla Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 19:44
      O, a to nasz rodzimy szaleniec. Chcieliście to macie. Depresja? Przerwana kuracja? Wykluczenie z grupy rówiesniczej?

Troche obciach dla tych co maszerowały z nim w jednym szeregu pod sztandarem KOD.
      • lauren6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 19:50
        Nom...
        • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 19:53
          Hłe, hłe...
          Niemniej, trzeba przyznać, że timing ma facet znakomity, zupełnie jak feministki.
          • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:15
            Ja tam myślę, że jak Misio Kamiński tak i on jest chyba tajnym agentem Jarkacza.
            • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:17
              Mógł skorzystać z okazji i nic nie mówić.
              • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:19
                Zerknęłam na TT na wpis p.Giertycha, oj mocno go wkurzył, mocno za ten tekst.
                • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:26
                  Borac pod uwagę, ze zwłoki drugiego z zamachowców sa tak zmasakrowane, że do identyfikacji beda musieli użyć DNA, policja tez sie wkurzyła. Na poderżnięcie gardła klęczącej księdzu-staruszkowi, przed ołtarzem, w akompaniamencie nienawistnych wrzasków i filmowanie tego dla uciechy.
                  m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105404,20456322,dzihad-wkracza-do-francuskiego-kosciola.html
                • lauren6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:30
                  Nie tylko Giertycha. Po takim popisie głupoty współczuję KODziarzom. Ciężko im będzie wybronić ich lidera z takich słów.
                  • paszczakowna1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 01:28
                    > Ciężko im będzie wybronić ich lidera z takich słów.

Nie lubię gościa (widzisz, kult wodza to raczje domena prawej strony), ale co takiego Kijowski otchłannie głupiego powiedział? Że wszystkie fundamentalizmy są podobne? Są. Że nasza ukochana partia rządząca wykazuje cechy fundamentalistyczne? Wykazuje? Zatem?
                    • paszczakowna1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 02:27
                      PS Mógłby ktoś zacytować w pełni, co on naprawdę powiedział? (Nie wykluczam, że coś głupiego, bo jako się rzekło szczególnie go nie poważam, ale w tym co cytuje troll nic bardzo bulwersującego nie widzę).
                    • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:17
                      Był uprzejmy powiedzieć, że "jeśli popatrzymy na liczbę ofiar fundamentalizmu chrześcijańskiego, to okazuje sie, że ten islamski nie jest zagrożeniem". Nie był uprzejmy dodać, czy wypowiadał sie w ujęciu historycznym, powołując np konkwistę do chłopców z tirami czy tak sobie pier....lił.
                      W kontekście zarżnietego księdza-staruszka wyszło mu pysznie.
    • melcia.melowata Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:07
      kijowski= dno,wodorosty, szlam i muł.
      alimenciarz zadłużony na ponad 80 tys zł. ludźmi zadłużonymi najłatwiej jest manipulować.
      hańba dla tych co idą za alimenciarzem z kitką.
      • nowaczek1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:15
        melcia.melowata napisał(a):

> kijowski= dno,wodorosty, szlam i muł.
        > alimenciarz zadłużony na ponad 80 tys zł. ludźmi zadłużonymi najłatwiej jest m
        > anipulować.
        > hańba dla tych co idą za alimenciarzem z kitką.

Hańbą jest taki wpis na temat osoby, której się nie zna.
        • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:34
          Nie znać to mogę przechodnia na ulicy. Kijowski akurat to osoba znana.
          • nowaczek1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 12:41
            Znana z mediów. Zarówno prawicowych jak i lewicowych. Ukazywana stronniczo, w obu rodzajach mediów. Jedyne, co możesz zrobić, to wybrać spośród dostępnych opcji.
            • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 14:01
              Ale zasadniczo się zgadzamy, że facet nie płacił alimentów na własne dzieci i obecnie jest na utrzymaniu żony?
              • nowaczek1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 28.07.16, 14:21
                A jakie to ma znaczenie? Nie ma czystych kryształowo polityków.
                • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 28.07.16, 14:23
                  Kijowski należy do jakiejś partii? Jest posłem?
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:29
      tiszantul napisała:

> tak się rozwinęły dyskusje o terroryzmie islamskim, a dlaczego nie dyskutujecie
      > o terroryzmie chrześcijańskim, przed którym ostrzega Mateusz Kijowski z KOD-u?

Chciałeś wyszydzić, ale prawda jest taka, że fundamentalizm chrześcijański jest groźniejszy od islamskiego, głównie dlatego, że jest bardziej zaawansowany. Terroryzm islamski jest _obecnie_ bardziej widowiskowy, zwracający na siebie uwagę, kolorowy i spontaniczny. W przypadku chrześcijaństwa ten okres przypadał na średniowiecze, te próby wody, polowania na czarownice, poustawiane stosy, płonące księgi, wymyślne maszyny tortur. Cóż, odbiór społeczny tego terroru był podobny jak teraz, zakończyło się wielką klapą oraz rozpadem czyli reformacją.

Fundamentalizm chrześcijański obecnie to głównie przemoc w białych, aksamitnych rękawiczkach. Indoktrynacja od przedszkola, 8 godzin religii w tygodniu, egzamin maturalny z religii, całkowity zakaz aborcji, klauzule sumienia, krzyże w każdym urzędzie i w każdym szpitalu, święcenie każdego nowego długopisu i nowego mostu. To oczywiście tylko środki, celem jest przemoc finansowa i dominacja ekonomiczna. Widać to wspaniale na obecnych SDM - trzeba zapłacić, żeby zostać wolontariuszem, trzeba zapłacić, żeby wydrukować bilet dla pielgrzyma, trzeba zapłacić, żeby nakarmić pielgrzyma trzeba zapłacić. I oczywiście trzeba zapłacić kościołowi za organizację. Współczesny Bóg katolicki straszni potrzebuje pieniędzy, ziemi, nieruchomości, samochodów luksusowych i dóbr doczesnych....

I tutaj nasuwa się taki wniosek, że fundamentalizm islamski jest bardziej czysty, bardziej szczery. Jest oparty na idei i działa tylko dla idei. Natomiast fundamentalizm katolicki to już tylko i wyłącznie biznes. Dla kasy można założyć burdel, można kraść samochody, można nauczać o życiu wiecznym. Wybór zależy od stopy zwrotu i ryzyka. To ostatnie jest najmniejsze, gdy zostaje się księdzem.....

Xsionnc
      • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:31
        Ile godzin religii?!
        Osobiście za mniej niebezpiecznych uważam cyników, których można kupić/zastraszyć niż idealistów.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:34
          triss_merigold6 napisała:

> Ile godzin religii?!

Celowe przejaskrawienie... podałem liczbę docelową wink

> Osobiście za mniej niebezpiecznych uważam cyników, których można kupić/zastrasz
          > yć niż idealistów.

Zasadniczo masz rację, jednak najpierw musisz się zorientować, że cynik to cynik, prawda?

Xsionnc
          • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:38
            A, docelową. Z tego co słyszałam są 2 godziny, ale - wyobraź sobie - można nie posyłać dziecka na katechezę. Nie chrzciłam dzieci, na katechezę nie chcą, żadnej komunii nie było. Mogę mieć serdecznie ....ne na KK i funkcjonariusz mi do drzwi nie puka, ani nie zaczepia na ulicy.
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:51

> A, docelową. Z tego co słyszałam są 2 godziny, ale - wyobraź sobie - można nie
              > posyłać dziecka na katechezę.

Teoretycznie można.

> Nie chrzciłam dzieci, na katechezę nie chcą, żadn
              > ej komunii nie było.

Znane są przypadki dzieci nieochrzczonych, które wobec wizji komunii (zasadniczo prezentów) zażądały od rodziców chrztu natychmiast. A taki "santo chrzest" to nie są tanie rzeczy, panie Paździoch.

> Mogę mieć serdecznie ....ne na KK

Możesz, ale i tak musisz płacić. I to jest właśnie piękno i potęga terroru katolickiego.

> i funkcjonariusz mi do drzwi nie puka

A mi pukał, nawet jak mu kilkakrotnie oświadczyłem, że mnie nie stać na jego serwisy. I nie jestem zainteresowany, żadną formą kolaboracji z okupantem.

Xsionnc
              • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:56
                Cóż, głupi rodzice skoro się zgodzili. Wystarczyło zatkać dziecku dziób elektroniką (lub czymś innym atrakcyjnym) bez chrztu i komunii w pakiecie.
                Co do płacenia - od dawna postuluję wprowadzenie podatku, jak w Niemczech. Deklarujesz się = płacisz.
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:04

> Cóż, głupi rodzice skoro się zgodzili. Wystarczyło zatkać dziecku dziób elektro
                  > niką (lub czymś innym atrakcyjnym) bez chrztu i komunii w pakiecie.

To nie takie proste, zwłaszcza w przypadku dziewczynek. Suknie, fryzjerka, impra w dobrym lokalu - tego nie zastąpisz tabletem.

> Co do płacenia - od dawna postuluję wprowadzenie podatku, jak w Niemczech. Dekl
                  > arujesz się = płacisz.

Ohh.. jakie to było by piękne. Zjechalibyśmy z 95% Polaków Katolików do jakiś 35%, może 40%. Ale to jest kolejny element terroru katolickiego, jedna jest prawda, nasza prawda i absolutnie nie wolno powiedzieć sprawdzam.

Xsionnc
                • lokitty Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:28
                  Wiesz, znam rodziców nie wierzących, którzy naprawdę nie muszą zatykać dzieciom dziobów elektroniką z okazji cudzej komunii - bo są w stanie wytłumaczyć, że ktoś ma swoje rytuały, oni swoje, a ten wymarzony tablet czy konsolę to dostaniesz synuś na urodziny.
                  BTW, od lat nie słyszałam o presji dzieci nie chrzczonych na przystąpienie do komunii, kolejna urban legend wink.
            • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:57
              Potwierdzam. Dzieci niechrzczone, na religie niechodzące, nie komunijne. Żadnych przykrości. Liczni koledzy. Nikt mnie nie kontroluje, żadnej chusty na głowę ani kolędy na sile nie wciska, policji religijnej tez nie widziałam, ani praw szariatu.
              • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:00
                O właśnie, inne dzieci nie sprawdzają w piątek zawartości kanapek ani obecności medalika na szyi, nie domagają się rozdzielenia dziewczynek i chłopców...
              • zona_glusia Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:19
                zawsze-w-drodze napisała:
                >policji religijnej tez nie widziałam, ani praw szariatu.

Bo patrzysz nie w tym kierunku, w którym mogłabyś to zobaczyć. Poczekaj do jesieni, jak zostanie uchwalona nowa ustawa antyaborcyjna. Nie wiem, czy będzie zawierać prawo karzące kobiety za aborcje, niektóre środowiska to postulują. Sytuacja kobiet stanie się podobna do tej w Salwadorze. A największym poparciem takie rozwiązanie cieszy się wśród młodzieży.
                Według badania IBRIS
                W wieku 18 - 24 85,7% respondentów popiera odpowiedzialność karną kobiet, w tym 57,1% bez możliwości odstąpienia od kary.
                • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:30
                  Histeria. W dodatku nie na temat. Ani ustawy nie uchwalą, ani nikt mnie za nic nie ukarze. Tabletki "dzień po" mozna se kupić w każdej aptece, spirale tez. Granice otwarte, do Czech niedaleko. A tabletki wczesnoporonne to mi na receptę w aptece w wielu krajach sprzedadzą. Koszt tabletek+wycieczki, bo z ekuzem do gina za darmo wejdę. Tak w razie W. Bez jaj.
                  • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:37

> Histeria. W dodatku nie na temat. Ani ustawy nie uchwalą, ani nikt mnie za nic
                    > nie ukarze. Tabletki "dzień po" mozna se kupić w każdej aptece, spirale tez.

Spirali nie zakłada lekarz bez sumienia w Medicoverze w Warszawie. Nie wyobrażam sobie co się dzieje w podkieleckiej wsi na NFZ.

Xsionnc
                    • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 22:01
                      Mnie zakładał. W Medicover. W Warszawie. Tak, że ten...
                      • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 14:03
                        Ta spirala starcza na pięć lat. Nawet jeśli w jakiejś małej mieścicie nie ma żadnego lekarza, który z powodu "sumienia" to robi czy to taki wielki problem raz na pięć lat pojechać do większego miasta?
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:35
                  zona_glusia napisał(a):

> W wieku 18 - 24 85,7% respondentów popiera odpowiedzialność karną kobiet, w tym
                  > 57,1% bez możliwości odstąpienia od kary.

Wprowadzenie religii do szkół -1990 rok.

18-24 latkowie to pierwsze pokolenie poddane ścisłej indoktrynacji katolickiej zupełnie od początku. Wyniki nie dziwią, są widocznym rezultatem.

Xsionnc
      • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 20:34
        To co napisałeś to stan umysłu, leczy się.
        Ale dzięki temu wpisowi zrozumiałam, skąd tekst p.Kijowskiego i jak lewica specyficzna myśli. Dziękuję.
        • livia.kalina Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:02
          >Ale dzięki temu wpisowi zrozumiałam, skąd tekst p.Kijowskiego i jak lewica specyficzna myśli. >Dziękuję.
          To teraz się odwdzięcz i napisz w którym miejscu najstarszy_syn się minął z prawdą? Bardzo chętnie zapoznam się ze specyficznym myśleniem prawicy, które oczywistym faktom opisanym przez wspomnianego nadaje inne znaczenie.
          • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:10
            Nie, no rozumiem, jest katolicki terror, ten związany z islamem nawet się do niego nie umywa.
            Triss i Zawsze wyżej opisały jak bardzo są prześladowane, a myślę, że po ŚDM gdy mój syn wróci z Krakowa, to z przesłaniem, że ma chwycić maczetę i nie-katolików zabić.
            • paszczakowna1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 01:26
              >Nie, no rozumiem, jest katolicki terror, ten związany z islamem nawet się do niego nie umywa.

Zawsze cie uważalam za rozsądną kobietę i prawdziwą chrześcijankę. Nie wstyd ci takie bzdury wypisywac? (Albo to o uchodźcach-terrorystach linkować? Jak to się ma do nauczania Jana Pawła II i obecnego papieża?) Gdzie masz niby mowę o "katolickim terrorze" do którego " ten związany z islamem nawet się do niego nie umywa"?

A chrześcijanski terroryzm twoim zdaniem nie istnieje? Czyżby? A co to jest? en.wikipedia.org/wiki/Colorado_Springs_Planned_Parenthood_shooting
              • marzeka1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 13:47
                Paszczakowa jeszcze razem: serio nie widziasz, jak odbierane są (także w sprzyjającym mu środowisku, nie mówiąc o tym niesprzyającym!) słowa p.Kijowskiego W DNIU, w którym zamordowany zostaje w czasie Mszy ksiądz - i morduje go 19-letni muzułmanin, wrzeszcząc coś o Allahu?

I co jeszcze bardziej przygnębiające- bo sprawdzałam - ten ksiądz był dobrym księdzem i do tego znaczenie wcześniej niż zaczął mówić Ojciec Świ Franciszek - oddał u siebie z ziemi należącej do kościoła część gruntów na budowę meczetu. A z tego miasta zabił go młody muzułmanin.
                • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 14:04
                  Wybacz jej, albowiem odkiedy oKoDz-iała nie wie co czyni. Mnie nazywa ruskim trollem na ten przykład big_grin
                • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 15:19
                  marzeka1 napisała:

> Paszczakowa jeszcze razem: serio nie widziasz, jak odbierane są (także w sprzyj
                  > ającym mu środowisku, nie mówiąc o tym niesprzyającym!) słowa p.Kijowskiego W D
                  > NIU,

Ahh ta wasza katolicka hipokryzja, musicie mieć odpowiedni dzień na prawdę....

A gdzie słowa wypowiedziane przez samego Jezusa: ?Poznacie prawdę, a prawda Was wyzwoli??
        • iuscogens Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:25
          Ja tam uwazam, ze to tekst satyryczny ?
      • milka_milka Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:21
        Ile osób zginęło w Europie w ostatnim roku w wyniku działań "terroru chrześcijańskiego"?
      • lauren6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 21:28
        > W przypadku chrześcijaństwa ten okres przypadał na średniowiecze, te próby wody, polowania na czarownice, poustawiane stosy, płonące księgi, wymyślne maszyny tortur. Cóż, odbiór społeczny tego terroru był podobny jak teraz, zakończyło się wielką klapą oraz rozpadem czyli reformacją.

Do czego to doszło, żeby ateistka broniła KK na forum. Ech...

Bredzisz jak potłuczony. Porównujesz czasy dzisiejsze do ŚREDNIOWIECZA. Wiesz jak wtedy wyglądał przekrój społeczeństwa? Wiesz na czym wyglądały kulty pogańskie? To byli zwykli barbarzyńcy, którzy składali ludzi w ofierze. Przecież taka Ameryka Południowa płynęła krwią niewinnych ludzi, zanim nadeszło chrześcijaństwo i utemperowało to towarzystwo. Owszem, z perspektywy czasu palenie na stosie wydaje się być brutalną metodą. Ale to były metody dostosowane do świadomości tamtych czasów. Bo jak inaczej można było zmienić świadomość społeczeństwa, dla którego normą było oddawanie maleńkich dzieci jako ofiar kapłanom? Podrzynanie gardeł tym dzieciom, rozpruwanie im brzuchów i tym podobne "rytuały"? Metody działania inkwizycji musiały być dostosowane do poziomu okrucieństwa tamtych czasów, by po prostu ci ludzie faktycznie się bali wracać do własnych barbarzyńskich obyczajów.

Owszem, przy okazji zginęły niewinne osoby. Co nie zmienia faktu, że zostaliśmy ucywilizowani dzięki tym metodom. Gdyby nie taka, a nie inna historia Europy, połączona z wiarą chrześcijańską nasza cywilizacja wyglądałaby zupełnie inaczej. Wątpię czy znajdowalibyśmy się na takim poziomie jak teraz.

Dlatego argumenty, że 500 lat temu ktoś kogoś spalił na stosie są dla mnie tak durne, że ciężko z tym w ogóle dyskutować. Po co wchodzić w dyskusję z kimś kto nie ma elementarnej wiedzy historycznej tylko leci sloganami?

Dzisiaj mówimy o tu i teraz, a nie historii 500 lat temu. Tu i teraz nikt nie morduje w imię wiary chrześcijańskiej. Tu i teraz to właśnie Chrześcijanie są grupą prześladowaną w wielu miejscach na świecie i giną w imię swojej wiary. Tu i teraz to nie chrześcijaństwo jest agresorem, tylko gwarantem spokoju w tej części świata.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 22:48
          lauren6 napisała:

>To byli zwykli barbarzyńcy, którzy składali ludzi w ofierze. Przecież taka Ameryka Południowa >płynęła krwią niewinnych ludzi, zanim nadeszło chrześcijaństwo i utemperowało >totowarzystwo.

Aż sobie zapisałem w osobistym notatniku - wyrżnięcie całej społeczności w celu przejęcia jej zasobów (głownie złota) to "utemperowanie towarzystwa". Zaprawdę interesujące.

>Owszem, przy okazji zginęły niewinne osoby. Co nie zmienia faktu, że zostaliśmy >ucywilizowani dzięki tym metodom. Gdyby nie taka, a nie inna historia Europy, połączona z >wiarą chrześcijańską nasza cywilizacja wyglądałaby zupełnie inaczej. Wątpię czy >znajdowalibyśmy się na takim poziomie jak teraz.

Podstawy naszej cywilizacji stworzyli Grecy i Rzymianie. Prawo, podstawy demokracji, organizacja państwa, medycyna, higiena, rolnictwo, matematyka i geometria podstawy astronomii, wolność myśli i wolność wypowiedzi, słowo pisane, rzeźba, architektura, bieżąca woda, baseny i fontanny a nawet prozaiczna radość życia to wszystko zostało zaprzepaszczone w okresie średniowiecza, nie bez przyczyny zwanego wiekami ciemnymi. Terror katolicki wieków średnich cofnął rozwój ludzkości o jakieś 500 lat, a może i 1000.

Nie wierzysz? Porównaj jakakolwiek rzymską rzeźbę z Pompei z II czy I w p.n.e z osiągnięciami "sztuki sakralnej" XII czy XIII wieku. Jakby porównywać prace przedszkolaka ze pracami studenta II roku ASP....

Zresztą. Myślisz, że to przypadek, że cywilizacja europejska wraca na ścieżkę rozwoju wraz z powstaniem reformacji? To przypadek, że kraje gdzie zwyciężył protestantyzm rozwijają się szybciej? Gdzie rodzi się racjonalizm, oświecenie, gdzie zaczyna się rewolucja przemysłowa? Sama sobie odpowiedz, znasz przecież historię lepiej ode mnie, szkoda, że tylko tę wykładaną w ramach katechezy.

Gdzie byśmy byli teraz? Wyprawa na Księżyc w XVII wieku, a obecnie u progu nieśmiertelności. Nawet nie sposób sobie wyobrazić czego byśmy dokonali jako ludzkość gdyby nie 500 zmarnowanych lat.

> Tu i teraz nikt nie morduje w imię wiary chrześcijańskiej.

Znaczy masz na myśli w Europie?

W Europie ostatnie większe mordowanie w imię chrześcijaństwa to Bałkany '92-'95 oraz Konflikt północnoirlandzi '98. Nie wykładał ksiądz proboszcz w ramach historii na katechezie?

Andersa nie liczę, nie był zorganizowany....

A na świecie to sobie aż chyba walnę osobny wątek!

> Tu i teraz to nie chrześcijaństwo jest agresorem, tylko gwarantem spokoju w tej części >świata.

Żarcik taki rozumiem na zakończenie?
          • milka_milka Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 22:50
            Nienawiść Cię zaślepia.
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 22:55
              milka_milka napisała:

> Nienawiść Cię zaślepia.

Nie lęka mnie to, gdyż wiem, że nawet ślepym będąc Jezus wskaże mi drogę....

Xsionnc
              • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 23:10
                Naści. Tym razem spróbuj przeczytać. Moze ci sie zejdzie, bo to jednak dość długi tekst ale spróbuj. Z drugiej strony to Davies, a on pisze przystępnie nawet dla słabszych umysłów i ma szczęście do tłumacza.
                Nie dziękuj.
                m.interia.pl/fakty/news,nId,2184601
                • milka_milka Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 23:22
                  To do mnie?
                  • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 23:27
                    Ale gdzie tam. Do uroczo bezradnego inelektualnie ale za to aż nadto zaangażowanego emocjonalnie syna biskupa czy jak tam sie podpisuje. smile
                    • milka_milka Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 23:29
                      Ok. Bo się zdziwiłam.
                  • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:01
                    milka_milka napisała:

> To do mnie?

Nawet drzewka nie ogarniasz!? A próbujesz się brać za poważniejsze tematy...

Xsionnc
                    • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:07
                      Jak przebrniesz, to masz jeszcze na dobranoc - wmeritum.pl/wieki-srednie-wieki-ciemne-16-mitow-sredniowieczu/69066 to wyliczanka ale na końcu masz podane przynajmniej DWIE poważne pozycje książkowe. Profesorów mediewistów.
                    • milka_milka Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:09
                      Wiesz, w telefonie drzewka czasem nie widać.
                      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:23
                        milka_milka napisała:

> Wiesz, w telefonie drzewka czasem nie widać.

Dawaj mniej na tacę, zmniejsz comiesięczne przelewy do Ojca Tadeusza, a za zaoszczędzone kup sobie lapka.

Nie dziękuj!

Xsionnc
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:21

> Nie dziękuj.

Nie dziękuję, bo nie ma za co.
                  Przeczytałaś to chociaż przed zaklinowaniem? Przecież ten teks popiera moje tezy!

Żadne "utemperowanie towarzystwa" (by lauren6) tylko ordynarny rabunek:

-------------------
                  Zakon krzyżacki, skupiający bezrobotnych krzyżowców,[ciach] bardzo szybko przemienił swoją oficjalną misję nawracania pogan w potężną kampanię wojen i podbojów. Ich grabieżcze wyprawy skierowane były jednak głównie na wschód i nie da się ich porównać z dwiema wielkimi inwazjami Mongołów z lat 1241 i 1259,
                  ------------------

Znaczy rabowali, ale miłosiernie. Pięknie!

Natomiast istotny jest ten fragment:

-------------
                  • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:39
                    Spróbuj przeczytać cały tekst. Spróbuj tez -uwaga- dokonać jego analizy i syntezy (wiem trudne słowa). Po czym zechciej przyswoić podsumowanie. Wyrywanie z kontekstu fragmencikow chluby nie przynosi.
                    "W tym procesie stopniowego rozwoju piastowskiej Polski - od prehistorycznej ciemnoty do średniowiecznej wspaniałości - musi sie uznać za decydującą role kościoła rzymskokatolickiego".
                    Smutkiem napawa prezentowana przez ciebie ignorancja. Nie przysparzasz nam ateistom splendoru.
                    A jeśli życzysz sobie przyswoić nieco wiedzy o prekolumbijskiej Ameryce i panującej tam sielance, to jest taka książka - barwnie napisana ale z akademickim zacięciem. "Biała skała, w głąb krainy Inków" tez czarne - co poradzę.
                    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 01:05

> Spróbuj przeczytać cały tekst. Spróbuj tez -uwaga- dokonać jego analizy i synte
                      > zy (wiem trudne słowa). Po czym zechciej przyswoić podsumowanie. Wyrywanie z ko
                      > ntekstu fragmencikow chluby nie przynosi.
                      > "W tym procesie stopniowego rozwoju piastowskiej Polski - od prehistorycznej ci
                      > emnoty do średniowiecznej wspaniałości - musi sie uznać za decydującą role kośc
                      > ioła rzymskokatolickiego".

Zasadniczo pisałem o zgubnym wpływie dominacji kościoła podczas wieków średnich na rozwój cywilizacji europejskiej jako takiej, a nie wpływ na dzieje poszczególnych plemion. I jako taki był negatywny.

Natomiast owszem, wpływ kościoła na rozwój piastowskiej Polski był pozytywny, gdyby Polska nie wstąpiła do wspólnoty narodów ochrzczonych, naszych pradziadów wyrznięto by w pień w imię miłościwego Jezusa.

"Średniowieczna wspaniałość" może mieć również zastosowanie jedynie do tych kilku plemion w tym konkretnym miejscu, w szerszym aspekcie budzi nieskrywaną wesołość. Inna baza, że tak powiem....

Tak więc synteza i analiza.

Xsionnc

• zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:46
                        Wyżej proponowałam ci link do paru prawd o średniowieczu oraz książek profesorów mediewistów.
                        Podejrzewam, że te lektury zburzyły by twój obraz średniowiecza. O ile byłbys w stanie przyswoić.
                        Wiesz pare drobiazgów - uniwersytety, Marco Polo, prawa kobiet (ograniczane stopniowo dopiero w wieku XVI gdy sięgnano coraz chętniej po prawo RZYMSKIE). Poczytaj. Coś więcej niż Gazeta.pl.
          • bramstenga Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:15
            >Nie wierzysz? Porównaj jakakolwiek rzymską rzeźbę z Pompei z II czy I w p.n.e z osiągnięciami "sztuki sakralnej" XII czy XIII wieku. Jakby porównywać prace przedszkolaka ze pracami studenta II roku ASP....

Taa, najlepszym przykładem są gotyckie katedry. Normalnie budowle przedszkolaków. BTW określenie "wieki ciemne" ukuła rewolucja francuska, faktycznie przykład oświecenia i humanitaryzmu!
        • bramstenga Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:10
          >Metody działania inkwizycji musiały być dostosowane do poziomu okrucieństwa tamtych czasów, by po prostu ci ludzie faktycznie się bali wracać do własnych barbarzyńskich obyczajów.

Pełna zgoda. Dodam jeszcze, że w całkiem świeckich sądach grodzkich zapadały wówczas równie surowe wyroki.
    • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 22:05
      Błyskotliwe myśli pana Kijowskiego zniknęły z głównej strony gazeta.pl i wyborcza.pl. Widać odbiór był inny niz zakładany. Z gazeta.pl zniknęły tez jakiekolwiek informacje o dzisiejszym ataku we Francji. Jest za to sporo o piłkarzach wyróżnionych newsów. I o drożyźnie na SDM Ojej. Dziwne.
      Francja utrzymuje sie jeszcze gdzies w środku stawki na wyborcza.pl ale juz bez komentarzy porannych. Tez widać były nie po myśli redaktorów.
      • triss_merigold6 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 22:41
        On jest gatunku "Chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, z wrogami sam sobie poradzę".
      • paszczakowna1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 01:00
        >Z gazeta.pl zniknęły tez jakiekolwiek informacje o dzisiejszym ataku we Francji.

Ciekawe, mi tam nie zniknęły, są wyróżnione na głównej: wyborcza.pl/1,75399,20456322,dzihad-wkracza-do-francuskiego-kosciola.html

Po co te kłamstewka?
        • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:07
          "....Fracja utrzymuje sie jeszcze gdzies w połowie stawki na wyborcza.pl..." Ze tak zacytuje samą siebie....
    • maslova Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 23:21
      Celowo w cytacie pominąłeś słowo "ateistycznych", czy tak po prostu go nie zauważyłeś?
      • feel_good_inc Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 26.07.16, 23:45
        Do ideolo nie pasowało.
        Poza tym w głowę zachodzę, gdzie Kijowski mógł znaleźć terroryzm ateistyczny - były i są co prawda bojówki lewackie, ale to zaczadzenie Marksem czy Mao i w tym przypadku "ateizm" to tylko przykrywka dla kultu jednostki.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:06
          feel_good_inc napisał:

> Do ideolo nie pasowało.
          > Poza tym w głowę zachodzę, gdzie Kijowski mógł znaleźć terroryzm ateistyczny -
          > były i są co prawda bojówki lewackie, ale to zaczadzenie Marksem czy Mao i w ty
          > m przypadku "ateizm" to tylko przykrywka dla kultu jednostki.

Może miał na myśli terroryzm bez podłoża religijnego, na przykład narodowościowy, tylko nie wiedział jak ubrać w słowa.

Xsionnc
        • maslova Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:11
          Mnie wydaje się, że Kijowski potępia fundamentalizm jako taki, bez względu na to,jakiego światopoglądu on dotyczy. A mam wrażenie, że w tym wątku większość przeczytała tylko jego tytuł.
          • zawsze-w-drodze Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:47
            Kijowski powiedział, że w porównaniu do fundamentalizmu chrześcijańskiego ten islamski nie jest groźny. Proszę nie przekłamywać.
            • maslova Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:42
              Nigdzie w tekście artykułu nie znalazłam takich słów, a odnosiłam się do tych cytowanych. Możliwe, że Kijowski mówi to w załączonym filmiku, niestety nie mam możliwości odsłuchania go, więc przekłamanie nie było celowe.
    • feel_good_inc Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 26.07.16, 23:36
      ...o strzelaniu do lekarzy z klinik aborcyjnych w USA, czy choćby o najsłynniejszym europejskim krzyżowcu Breiviku? O bojówkach chrześcijańskich w Indiach czy Afryce nie ma co wspominać, bo to daleko od domu i pewnie "nieprawdziwi chrześcijanie".
      Nie żebym był miłośnikiem Kijowskiego, ale niemożność spojrzenia poza czubek własnego nosa jest doprawdy rozbrajająca.
      • zawsze-w-drodze Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 00:04
        Jak juz sie chcemy poza Europę wybierać to w Indonezji dokonuje sie cyklicznych pogromów chrześcijan stanowiacych większość na wyspach Flores, Papui, jawie i części moluków (dla zainteresowanych "Indonezja Itd" czarne)
        Nie zapominajmy o krwawej rzezi chrześcijan w Timorze wschodnim (dla zainteresowanych "dom nad rzeką loes" czarne)
        • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 08:20
          "A u was biją Murzynów"
          Przymusowe konwersje i mordowanie przez chrześcijan jest OK, bo gdzie indziej jakichś chrześcijan mordowali? Znaczy, rozjeżdżanie cywili w Nicei też jest jazzy, bo w końcu chrześcijanie mordują muzułmanów w Syrii! Czy to tylko w przypadku konkretnych denominacji działa?
          • zawsze-w-drodze Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:04
            Tak podałam w kontekście bojówek antyaborcyjnych w USA - od 1986roku 8 ofiar śmiertelnych.
            Indonezja - w latach 1995- dziś ok 15tys ofiar (chrześcijanie)
            Timor Wschodni - Od 50tys do 100tys ofiar (chrześcijanie)
            Moze jeszcze Filipiny - bojówki separatystów islamskich zamordowały w ciagu ostatnich 60lat 120tys chrześcijan.
            A wszystko w kontekście słów pana Kijowskiego - o tym, że w porównaniu do fundamentalizmu chrześcijańskiego ten islamski jest niegroźny.
            • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:15
              > Tak podałam w kontekście bojówek antyaborcyjnych w USA - od 1986roku 8 ofiar śmiertelnych.

Tak, wiem, Breivik jest niewygodny, więc trzeba go zawsze pomijać smile
              Czyli zgadzasz się z tym, że to OK jak chrześcijanie strzelają do ludzi i tylko ci śniadzi to terroryści?

> A wszystko w kontekście słów pana Kijowskiego - o tym, że w porównaniu do fundamentalizmu chrześcijańskiego ten islamski jest niegroźny.

W Polsce? W Polsce fundamentalizmu islamskiego nie ma, więc siłą rzeczy groźny jest tylko ten chrześcijański.
              • zawsze-w-drodze Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:26
                Brevik 77 ofiar. Tylko te które podałam powyżej 235tys. Nie chce mi sie dalej wyliczać.
                Pan Kijowski nie był uprzejmy podawać żadnych kontekstów. Ani historycznych, ani geograficznych ani żadnych. Generalizował sobie radośnie, że fundamentalizm islamski jest w porównaniu do chrześcijańskiego niegroźny.
                Rzeczywiście w PL fundamentalizmu islamskiego nie ma. I nie zanosi sie, aby nawet w szczątkowej formie sie pojawił. Nie przewiduje w dającej sie przewidzieć przyszłości społecznej zgody na osiedlanie czy przechowywanie tu jakichkolwiek "uchodźców". Ostanie badania opinii SPRZED ostatnich islamskich imrez wskazywały, że 66% polskich obywateli jest PRZECIW przyjmowaniu "uchodźców". Teraz, jak mniemam liczba ta znacząco wzrośnie. I to jest cudowna wiadomość.
                • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:33
                  Phi, tak to sobie mogę doliczyć 10 milionów mieszkańców Konga w bestialski sposób zamordowanych na polecenie chrześcijańskiego króla Leopolda. No ale to czarnuchy i nieludzie, więc się nie liczy.

Dalej chcesz się licytować? To może doliczymy jeszcze tę parę stodół puszczone z dymem... och, sorry, teraz oficjalnie to Niemcy, a nie dobrzy, polscy katolicy...
                  • zawsze-w-drodze Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:38
                    Żałosne. Manipulacje i tani populizm zamiast rzeczowych argumentów. Niestety sprawiasz wrażenie równie nieprzemakalnego ignoranta jak dziecko biskupa. Kijowskiego i jego błyskotliwe tezy recenzuje każdego dnia skrzecząca rzeczywstość. Miłego dnia życzę. Moze nie bedzie padać.
                    • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:43
                      > Żałosne. Manipulacje i tani populizm zamiast rzeczowych argumentów.

Taaaaaa, bo to ja zacząłem od "a u was biją Murzynów" big_grin
                      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:46
                        A... jesteś facetem. Więc nie dziwię się, że nie widzisz zagrożenia, w końcu burki ci na łeb nie założą, a sam zyskałbyś przywileje: kilka żon i bezgraniczna władza nad kobietami. Wszystko jasne.
                        • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 10:08
                          > A... jesteś facetem. Więc nie dziwię się, że nie widzisz zagrożenia, w końcu burki ci na łeb nie założą, a sam zyskałbyś przywileje: kilka żon i bezgraniczna władza nad kobietami. Wszystko jasne.

To jakiś nowy zespół urojeń hybrydowych katolicko-feministycznych?
                          Ateista marzący o kalifacie. Paradne big_grin
                          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 10:20
                            Nie jestem katoliczką. Zresztą oczywiste jest, że życie w kalifacie nie przynosi takich negatywnych konsekwencji jak dla kobiet.
                            • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 10:56
                              No tak, ateiście grożą tylko tortury i kara śmierci.
                      • zawsze-w-drodze Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:52
                        Nie od "u was kogokolwiek biją" tylko od nieśmiałego przypomnienia liczby chrześciajańskich ofiar islamskiego fanatyzmu we współczesnym świecie. Naprawdę. Wystarczy. Szkoda mojego i twojego czasu. Im bardziej bronicie Kijowskiego, tym bardziej groteskowo to wyglada. Macie juz syndrom oblężonej twierdzy, czy co? Na szczęście dywagacje są czysto teoretyczne, bo w PL "uchodźców" nie ma i nie bedzie.
                        A jeśli pan Kijowski i jego poplecznicy chcą sie przekonać jak nośne są jego tezy to rzeczywiście proponuje zorganizować demonstracje popierająca przyjmowanie "uchodźców" z transparentami w stylu "serdecznie witamy". Gwarantuje - będziecie na pasku. I bedzie troche rozrywki dla obserwatorów w tych smutnych czasach.
                        • dyzurny_troll_forum Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 10:00

> bo w PL "uchodźców" nie ma i nie bedzie.

Są i będą. A że nie wiesz!? O wielu rzeczach nie wiesz!
                        • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 10:02
                          Gdzie ci się uroiło, że ja bronię Kijowskiego?
                          Gdzie ci się uroiło, że chcę zapraszać uchodźców do Polski?
                          Ja tylko fakty przedstawiam i bronię prawdy historycznej.
      • kota_marcowa Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 00:32
        Oł jee, uwielbiam wywlekanie Brevika sprzed pierdyliona lat, kontra kilkuset zabitych przez muslimów, z kilku ostatnich miesięcy big_grin
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 01:07
          kota_marcowa napisała:

> Oł jee, uwielbiam wywlekanie Brevika sprzed pierdyliona lat, kontra kilkuset za
          > bitych przez muslimów, z kilku ostatnich miesięcy big_grin

Czyli zasadniczo historię opanowujemy tak do tygodnia wstecz? Czy może dwóch?

Xsionnc
        • paszczakowna1 Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 01:08
          >Oł jee, uwielbiam wywlekanie Brevika sprzed pierdyliona lat

Tylko 2015:

pl.wikipedia.org/wiki/Strzelanina_w_ko%C5%9Bciele_w_Charleston

en.wikipedia.org/wiki/Colorado_Springs_Planned_Parenthood_shooting

No, ale tam mordowali biali chrześcijanie, więc media nie onanizowały się tym tygodniami i kota_marcowa nigdy o tym nie słyszała.
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 01:11
            paszczakowna1 napisała:

> >Oł jee, uwielbiam wywlekanie Brevika sprzed pierdyliona lat
            >
            > Tylko 2015:

"Gwałcicie nasze kobiety i zabieracie nam kraj"

hasła jakby znajome....

Xsionnc
            • paszczakowna1 Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 01:18
              >"Gwałcicie nasze kobiety i zabieracie nam kraj"

>hasła jakby znajome....

A jakże. Ale ci tu zaraz panie wytłumaczą, że tamten biedaczek mordując w kościele starych ludzi na pewno chciał dobrze (a nasi dzielni chłopcy w ogóle by nigdy), nie to co te beżowe, ciapate, muzułmańskie bestie.

Prawda, drogie panie?
              • kaz_nodzieja Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 14:09
                Naszych zbrodniarzy czy zwykłych chuliganów nikt nie broni, że są biedni, wykluczeni i dlatego np. pobili Syryjczyka, że w szkole im dokuczano, a na stołówce dostali zimnego kotleta. Tępi się takie osoby, a nie tłumaczy.
          • kota_marcowa Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 14:09
            Ale on nie strzelał z powodów religijnych, nawet nie politycznych.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 01:32
          kota_marcowa napisała:

> Oł jee, uwielbiam wywlekanie Brevika sprzed pierdyliona lat, kontra kilkuset za
          > bitych przez muslimów, z kilku ostatnich miesięcy big_grin

Anders to niewygodny jest, co?

Z jednej strony sam, w pojedynkę, jednego dnia zdjął 1/3 tego co wszystkie muslimy będące na świętej wojnie w całej Europie w dwa lata.

A z drugiej to uosobienie mokrych snów Prawdziwego Polaka Katolika o mordowaniu lewaków i pedałów*

*bo każdy lewak to pedał, albo przynajmniej wegetarianin...
        • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 08:14
          To jak daleko sięga twoja pamięć? Tylko te kilka miesięcy?
          IRA zapewne też zniknęłaś, która w lepszych latach mordowała rok w rok więcej ludzi niż te muslimy?
          Sorry bejbe, jak się nie odwrócisz, to katolicka pupa z tyły.
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 08:33
            IRA? Really?
            • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 08:44
              A co, spróbujesz udowodnić, że IRA nie było fundamentalistycznym ruchem katolickim?
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:03
                Hmm, poniekąd. Jej członkami byli katolicy, ale działalność IRY była polityczna. I wycelowana w policję i wojsko głównie (nie dziwię się zresztą). Nie przypominam sobie, żeby nawracali kogoś siłą na katolicyzm albo ich celem było zabijanie niewiernych.
                • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:12
                  To działalność ISIS nie jest polityczna? I owszem, IRA nastawiona była właśnie na mordowanie innowierców, bo w tych rejonach przynależność religijna była ściśle związana z polityczną i narodowościową. Zresztą byli też księża aktywnie uczestniczący w działalności IRA, zbierający dla nich pieniądze, czy przechowujący materiały wybuchowe.

Sorry Winnetou, jeżeli ktoś tak samo scharakteryzowałby dowolne bojówki z kraju ludzi śniadych, to nikt nie miałby wątpliwości, że to terroryzm islamski.
                  • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:22
                    Z tym się nie zgodzę, bo można spokojnie odróżnić terrorystów w walce o niepodległość z terrorystami w imię religii. Zresztą IRA powstała nie bez powodu, nie chce mi się pisać jak byli traktowani katolicy w Irlandii Zachodniej, ale na pewno wiesz. Przynajmniej zabijali się i innych u siebie, nie na całym świecie.
                    • feel_good_inc Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 09:41
                      > można spokojnie odróżnić terrorystów w walce o niepodl
                      > egłość z terrorystami w imię religii.

https://i.imgur.com/7jsWEsm.jpg
                      • kaz_nodzieja Re: Heh, zapomniało się już o katolickiej IRA... 27.07.16, 13:57
                        Na lotnisku we Frankfurcie były wywieszone listy gończe osób poszukiwanych za terroryzm. Zbiegiem okoliczności wszyscy mieli odcień skóry od tego czwartego od góry.
    • kota_marcowa Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 00:29
      Czy on jest aby na pewno normalny???
      • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:03
        A który alimenciarz, utrzymywany przez żonę jest normalny?
    • paszczakowna1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 01:12
      Fundamentalizm islamski, protestancki, katolicki czy hinduistyczny różni się tylko powierzchownie. W środku jest nieodmiennie to samo: ksenofobia, mizoginia i homofobia.
      • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:10
        Zgadza się, ale w różnym stopniu. W religii katolickiej gejowi nie pozwolą wziąć ślubu ze swoim wybrankiem, w islamie zostanie skrócony o głowę lub powieszony. W religii katolickiej kobieta nie będzie mogła poddać się aborcji, w islamie jeżeli mąż się zgodzi będzie mogła, ale nie będzie miała prawa do głosowania, chodzenia do pracy oraz wychodzenia z domu bez "opieki", w odróżnieniu od kobiet katolickich. W moim idealnym świecie nie byłoby żadnych religii, ale skoro nie żyję w idealnym świecie i muszę wybierać tzw. mniejsze zło to na chwilę obecną wybieram katolicyzm. Pozdrawiam.
        • black_halo Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:10
          A ja bym jeszcze dodala, ze cywilne sluby jednoplciowe sa dostepne zaledwie od 2001 roku, w Holandii. W 2002 to ja zdawalam mature. Postepowa Finlandia zezwoli na malzenstwa homoseksualne od nastepnego roku dopiero a ubogacona kulturowo Szwecja zezwolila na nie w 2009, ledwo 7 lat temu. Co tam, postepowe UK tez nie ma takich slubow w ofercie. Takze kontrowersje sa na calym swiecie. W podobno laickiej Francji przewinely sie przez kraj wielomilionowe prostesty, bylo wiecej ludzi niz na marszach KODu.
          • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:49
            black_halo napisała:

> A ja bym jeszcze dodala, ze cywilne sluby jednoplciowe sa dostepne zaledwie od
            > 2001 roku, w Holandii. W 2002 to ja zdawalam mature. Postepowa Finlandia zezwol
            > i na malzenstwa homoseksualne od nastepnego roku dopiero a ubogacona kulturowo
            > Szwecja

A tak swoją drogą mam pytanie:

Po co tak cierpisz i katusze przeżywasz w ubogaconej kulturowo Belgii, potykając się o leżące na chodnikach, porozrywane bombami ciała w drodze do pracy każdego ranka zamiast wrócić do wspaniałej, jednolitej, katolickiej, miodem i mlekiem płynącej, gdzie bursztynowy świerzop i gryka jak śnieg biała?
            • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:04
              Jest zobowiązana 5-letnim kontraktem.
              • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:14
                kaz_nodzieja napisał(a):

> Jest zobowiązana 5-letnim kontraktem.

Każdy kontrakt można rozwiązać....
                • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:23
                  Zapewne wiąże się to z wysokimi karami umownymi.
            • black_halo Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:49
              To bylo zlosliwe. Nie rozumiem dlaczego wymaga sie w Polsce niewiadomo jakiej tolerancji dla wszystkiego kiedy znacznie bardziej postepowe panstwa osiagnely ten stan stodunkowo niedawno. Moze najpierw dogonmy ten zachod gospodarczo jakos? W Polsce homofobii nie bylo. Homoseksualizm nigdy nie byl zakazny ani penalizowany, tymczasem w innych krajach i to na zachod od Odry - tak. Gorzej, w Belgii w latach 60tych kobieta nie mogla podjac wlasnych pieniedzy z banku bez zgody malzonka.

I nie, nie przezywam katuszy. Sam mieszkasz gdzies poza Polska takze ten tego ...
              • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:57
                black_halo napisała:

> To bylo zlosliwe.

I takie właśnie miało być!

> I nie, nie przezywam katuszy. Sam mieszkasz gdzies poza Polska takze ten tego .

Ale ja w przeciwieństwie do Ciebie nie pier**lę głupot....
                • black_halo Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:46
                  > I takie właśnie miało być!

Alez ja sie twoimi glupotami nie przejmuje.

> Ale ja w przeciwieństwie do Ciebie nie pier**lę głupot....

Tak ci sie tylko wydaje.
    • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:02
      Ten facet coraz bardziej mnie irytuje, albo przestanie prezesować w KODz-ie albo odejdę z tego zacnego mimo wszystko ruchu. On kompromituje ten ruch. Powinien sam złożyć dymisję, a KOD-em zająć się ktoś rozsądny i uczciwy (okradanie własnych dzieci z należnych im pieniędzy uważam za szczyty uncertain).
    • eve-lynn Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 08:23
      ja żyję już w terroryźmie chrześcijańskim 38 lat i końca nie widać... skończy się pewnie ze śmiercią mojej mamy sad
      • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:01
        Na czym polega ten terroryzm chrześcijański? Jako agnostyk nie dostrzegam tego. W jakim kraju mieszkasz?
    • ortolann Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:05
      Oczekuję konkretnych przykładów terroryzmu chrześcijańskiego i zestawienia aktów terroryzmu chrześcijańskiego z aktami terroru islamskiego. Ach, pardon. Nie żadnego islamskiego, tylko sfrustrowanych, skrzywdzonych, chorych psychicznie wyznawców Allacha, żyjących od pokoleń w Europie Zachodniej w urągających warunkach ekonomicznych, w żaden sposób nie licujących z ich ciężką pracą.
      • melcia.melowata Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:50
        "Co on bierze?!
        Lider KOD skompromitował się dzisiaj zupełnie. Na antenie radia TOK FM stwierdził, że terroryzm islamski w porównaniu do terroryzmu chrześcijańskiego (!) nie jest zagrożeniem. Panie Kijowski - po pierwsze: chrześcijanie nie organizują zamachów terrorystycznych w imię walki z innymi religiami czy też niewiernymi. Po drugie: warto znać twarde dane Europolu, a te są jednoznaczne - w 2015 roku na 151 ofiar zamachów terrorystycznych w UE, aż 150 to ofiary islamskich ekstremistów!
        Totalny odlot Kijowskiego! Twierdzi, że "terroryzm chrześcijański" jest groźniejszy od terroryzmu islamskiego! Co on bierze?!
        Lider KOD skompromitował się dzisiaj zupełnie. Na antenie radia TOK FM stwierdził, że terroryzm islamski w porównaniu do terroryzmu chrześcijańskiego (!) nie jest zagrożeniem. Panie Kijowski - po pierwsze: chrześcijanie nie organizują zamachów terrorystycznych w imię walki z innymi religiami czy też niewiernymi. Po drugie: warto znać twarde dane Europolu, a te są jednoznaczne - w 2015 roku na 151 ofiar zamachów terrorystycznych w UE, aż 150 to ofiary islamskich ekstremistów!
        Nie wiem co Mateusz Kijowski bierze (albo co przestał brać), ale jego dzisiejszy występ na antenie radia TOK FM musi budzić nasze zastanowienie, czy mamy do czynienia z osobą w pełni świadomą wypowiadanych przez siebie słów. "
      • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 09:59
        ortolann napisała:

> Oczekuję konkretnych przykładów terroryzmu chrześcijańskiego

Luty 2016, Dublin, Irlandia
        Mężczyźni uzbrojeni w AK47 otworzyli ogień w hotelu w Dublinie. Odpowiedzialność za zamach wzięła IRA.

Marzec 2016, Hillsborough, Belfast, UK
        Bomba pod samochodem strażnika więziennego. RIRA/New IRA przyznała się do zamachu.

Czerwiec 2016, Birstall, UK
        Zabójstwo Jo Cox (kolo był członkiem Britain First. Taking Our Country Back, organizacji fundamentalistów religijnych która zwalcza aborcję i chce rozpętać świętą wojnę w imię Jezusa Chrystusa)

Jeszcze bym wspomniał Masakrę w Srebrnicy - sprytnie pominięte do tej pory masowe zabijanie dla Jezusa Chrystusa. Ale się zaraz dowiemy, że prawosławie to nie żadni chrześcijanie....
        • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:02
          Trzy ataki w ciągu pół roku, słabo.
          • feel_good_inc Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:09
            Od jakiej liczby ataków liczy się terroryzm?
            • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:15
              feel_good_inc napisał:

> Od jakiej liczby ataków liczy się terroryzm?

Czterech wink

Zaraz znajdę i dopiszę.....
            • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 10:22
              Od zasięgu. Tu mamy tylko dwa sąsiadujące ze sobą kraje. Oczywiście nigdzie nie powinno dochodzić do takich zdarzeń, ale nie mniej jednak światowego zasięgu nie mają.
              • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:05
                kaz_nodzieja napisał(a):

> Od zasięgu. Tu mamy tylko dwa sąsiadujące ze sobą kraje.

Feel, musisz przygotować wydanie trzecie:

Jeżeli zamachy mają miejsce w tylko w dwóch sąsiadujących krajach, to nie jest chrześcijański terroryzm.
        • ortolann Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 11:39
          Punkt dla Ciebie. Przyjmuję argument, zwłaszcza ten ze Srebrenicą.
          Ale teraz idźmy dalej. Co postuluje terroryzm chrześcijański a co postuluje ten ruch, którego media za nic nie odważą się nazwać terroryzmem islamskim?
          O co walczy IRA? O co walczy ISIS? Gdzie w Europie - poza UK wybuchały zamachy, do których przyznawała się IRA?
          PS. Ktoś - zapewne zaczepnie - pytał o liczbę graniczną, od której zaczynamy mówić o terroryzmie. Mnie wystarczy jeden, a nawet sama zapowiedź. I szczerze mówiąc, chodzi tu o nasze bezpieczeństwo, zatem to, pod jakim szyldem i imieniem którego boga na ustach szerzy się terror odrzucam na boczny tor. Oczekuję deklaracji, że państwa czy też UE (jest mi to najzupełniej obojętne) będą chronić swoich obywateli, a nie przygotowywać ich na kolejne krwawe akty. Terror to terror i nie ważne (dla mnie) kto go inspiruje. Jestem za rozliczaniem, karaniem i zapobieganiem terrorowi. Chcę żyć w bezpiecznych warunkach. Tu się chyba zgodzimy.
    • melcia.melowata Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 12:45
      ciekawi mnie, czy te wszystkie pipy, co na ematce zimą nóżkami przebierały, byle w kodzie za tym pajacem podążać, dalej takie dumne,że spajacowały i dały się temu idiocie poprowadzić jak bezrozumne barany??
      • kaz_nodzieja Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 13:54
        Mnie trochę wstyd. Mam coraz bardziej wątpliwości co do tej organizacji i jeszcze więcej do jej prezesa. Umiem się przyznać do błędu, na razie mam bardzo mieszane odczucia.
      • dyzurny_troll_forum Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 13:55
        melcia.melowata napisał(a):

> ciekawi mnie, czy te wszystkie pipy, co na ematce zimą nóżkami przebierały, byl
        > e w kodzie za tym pajacem podążać, dalej takie dumne,że spajacowały i dały się
        > temu idiocie poprowadzić jak bezrozumne barany??

A teraz może spróbuj po polsku?
    • isa_bella1 Re: Kijowsk ostrzega przed terroryzmem chrześcija 27.07.16, 14:23
      Chyba trzeba ludzi ostrzegać raczej przed oszołomem Kijowskim...no ale wiadomo,najlepszą obroną jest atak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka