Dodaj do ulubionych

Hotele dla kotów Wrocław

10.10.16, 13:49
Chciałabym wziąć 2 koty ze schroniska, niestety parę razy w roku wyjeżdżam na tydzień lub dwa i wtedy niekoniecznie ma się kto tymi kotami zaopiekować. Czy są jakieś w miarę tanie i dobre hotele w okolicach Wrocławia?
Drugie pytanie, czy koty mogą być zupełnie niewychodzące? Mam ruchliwą drogę blisko domu, boję się że pierwszy spacer mógłby być tym ostatnim. Nie wiem, czy koty w ogóle potrafią jakoś instynktownie przechodzić przez ulicę?
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Hotele dla kotów Wrocław 10.10.16, 16:22
      Hoteli niestety żadnych nie doradzę, bo ja akurat mam luksus posiadania w otoczeniu kociarzy chętnych do opieki.
      Natomiast circa about 95% kotów doskonale spełnia się w życiowej roli domowego piecucha i nie ma potrzeby takiego kota wypuszczać.
      Nie istnieje też coś takiego jak "instynkt przechodzenia przez ulicę".
    • fragile_f Re: Hotele dla kotów Wrocław 10.10.16, 16:23
      Z domu nie wypuszczac, nie ma po co. Do kotów zawsze mozna zatrudnić opiekunkę, hoteliki są dla nich dosyc traumatyczne, a koszt będzie podobny. Nasza nawet nocuje z kotami.
    • mysiulek08 Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 07:10
      Kot i ruchliwa ulica/osiedle/skupiska ludzkie to pewna smierc. Kot wychodzic nie musi, a juz szczegolnie jak ma kumpla, osiatkowany!balkon i swojego ludzia to juz w ogole wiedzie bezpieczne zycie w domu. Ja z frakcji kotow niewychodzacych.

Hotele nie sa dobre dla kotow, rzadko ktory dobrze znosi obce miejsce, obce zapachy, obce koty. Najlepszym wyjsciem jest ktos dochodzacy do kotow, da jesc, zmieni wode, posprzata, pobawi sie. Inna opcja, to zaprzyjazniony dom sklonny zabrac koty na chwile do siebie, ale tu znowu koty musialayby znac i osobe i dom.

Zerknij tutaj:

forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=96256

ale chyba musisz byc zarejestrowana na miau

Jeszcze cos takiego znalazlam:

kocifiol.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=95

na ile i jedno i drugie aktualne nie wiem. Warto popytac w schronisku, jak maja wolontariuszy to moze oni kogos poleca i popytac w kocich fundacjach z Wroclawia mozna np

fundacjakot.pl/
      grupaneko.wroclaw.pl/
      kocizakatek.pl/

facebook?
    • bramstenga Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 08:18
      Zamiast hotelu proponuję znaleźć kogoś chętnego w okolicy. Jest mnóstwo stron z ogłoszeniami, można poszukać także na OLX. A jeśli chodzi o poszukiwania kota, doradzałabym raczej kocie fundacje niż schronisko, bo z reguły mogą więcej powiedzieć o charakterze zwierzaka. A jeśli chodzi o "instynkt przechodzenia przez ulicę", to o jego braku dobitnie świadczą truchła futrzaków na poboczach...
    • lena36 Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 08:36
      Koty spokojnie mogą być niewychodzące, moje takie są i bardzo sobie chwaląsmile co do hotelu jest taki w Kątach Wrocławskich kolo Szymanowa (jest tam tez obok cmentarz dla zwierząt) - w samym hotelu nie byłam ale wiem że funkcjonuje. Ja jednak nigdy bym tam swoich zwierzaków nie zostawiła. Wiem że zniosły by to bardzo źle.
    • an.16 Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 09:06
      Hotel to trauma. Lepiej poszukać kogoś kto przyjdzie i zajmie się kotem w ramach pracy zarobkowej. Żywot kotów niewychodzących jest z pewnością smutniejszy. A co do instynktu , to owszem mają. Nie pakują się pod samochody i nie wychodzą na ruchliwa ulicą, bo czują zagrożenie. Mój wychodzący kot zmarł śmiercią naturalną, a wychodząca kotka ma 6 lat.
    • 1matka-polka Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 11:04
      Dzięki za rady.
      Mieszkam w domku jednorodzinnym, w lecie taras otwarty, chyba nie ma szans, żeby koty nie wychodziły...Jakieś miejscowe, umiejące przechodzić przez ulicę, sobie zwabie jedzonkiem wink
      • konsta-is-me Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 11:11
        Koty ani psy nie potrafią przechodzić przez ulicę, ew.bardzo rzadko się taki talent trafia.
        • 1matka-polka Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 11:15
          No a jednak koty moich sąsiadów żyją, mimo że przechodzą przez ulice 10 razy dziennie. Droga z Wrocławia do Trzebnicy. Bardziej ruchliwa rano i kiedy wszyscy wracają z pracy. Raz na kwartał któregoś trzepnie.
          • konsta-is-me Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 11:19
            Koty mają 7 żyć wink
            • lena36 Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 11:29
              9smile
          • konsta-is-me Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 12:47
            A w ogóle poszukają na fejsie.
            Tam często zamieszczają "relacje" z pobytu zwierząt w takim hotelu, ja akurat znam psie, kocich nie, ale możliwe , że się zorientujesz jak wyglądają warunki, opinie itp.
            • konsta-is-me Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 12:47
              Poszukaj*
          • ardzuna Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 17:54
            1matka-polka napisała:

> No a jednak koty moich sąsiadów żyją, mimo że przechodzą przez ulice 10 razy dz
            > iennie. Droga z Wrocławia do Trzebnicy. Bardziej ruchliwa rano i kiedy wszyscy
            > wracają z pracy. Raz na kwartał któregoś trzepnie.

Nie no, raz na kwartał, to w sumie rzadko, możesz brać, w końcu się trafi twojemu, ale weźmiesz przecież sobie następnego, no nie?

A na poważnie, to możesz sobie zrobić wolierę i nie wypuszczać kotów. Albo zabezpieczyć ogród tak, żeby koty nie mogły z niego wyjść miau.pl/zabezpieczenia/ogrody.php Masz na to cały czas do wiosny. W schroniskach kot ma niewielkie szanse, śmiertelność jest ogromna, warto się zorganizować i przygarnąć jakiś dwupak.
            • 1matka-polka Re: Hotele dla kotów Wrocław 12.10.16, 09:55
              Świetny spacerniak, tylko że mam po 40 metrów siatki z każdej strony...
              • ardzuna Re: Hotele dla kotów Wrocław 12.10.16, 19:25
                To sobie zbuduj wolierę dla kotów. Będą zadowolone i bezpieczne.
    • mozambique Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 14:46
      "Z domu nie wypuszczac, nie ma po co."!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja pierdzielę = niby takie milosniczki kotów a sieczka we łbie i trakotwanie zwierząt zahaczające o sadyzm.
      • fragile_f Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 15:16
        Od dobrych 20 minut wpisujesz w losowych wątkach zaczepki. Masz zły dzień? Idz pobiegać albo na spacer.
        • edelstein Re: Hotele dla kotów Wrocław 11.10.16, 19:21
          Ma menopauze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka