19.10.16, 12:43
nosicie? Jakie?
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: Poncho 19.10.16, 12:44
      tylko foliowe, na górskiej wycieczce, jak się ulewa znienacka trafi wink
    • lusitania2 Re: Poncho 19.10.16, 12:52
      noszę
      www.eric-bompard.com/en/cashmere-ponchos/34-poncho.html
      proste, cienkie a cieplutkiesmile, najczęściej do gładkich golfów.
      • shell.erka Re: Poncho 19.10.16, 14:14
        O! Moje jest podobnej długości, tyle że ma kaptur.
      • gris_gris Re: Poncho 19.10.16, 14:31
        ja mam takie kaszmirowe: https://uniqlo.scene7.com/is/image/UNIQLO/goods_08_181418?$pdp-medium$
        • shell.erka Re: Poncho 19.10.16, 16:15
          Piękne!
        • pitahaya1 Re: Poncho 19.10.16, 16:19
          Takie mogę nosić big_grin
          Dziś oglądałam i większość wygląda, jakby było cięte z metra bieżącego koca lub narzuty wink
          • gris_gris Re: Poncho 19.10.16, 22:26
            Dzieki dziewczyny smile No jest piekne i cieple i wyglada sie w nim w dodatku bardzo szczuplo, wiec same plusy!
        • aniakoles Re: Poncho 20.10.16, 11:48
          super a gdzie mozna takie kupić??szukam szukam i nie mogę ładnego znaleźć sad
          • gris_gris Re: Poncho 20.10.16, 12:29
            to jest Ines de la Fressange dla Uniqlo, ale juz wyprzedane niestety sad
    • eve-lynn Re: Poncho 19.10.16, 12:56
      oj nie! swetrzyska czy swetro-płaszcze tak, ale nigdy poncho. Nikt w tym dobrze nie wygląda. I możecie nie wklejać zdjęc supermodelek w poncho, bo nawet one dobrze w tym nie wyglądają...
      • ola_dom Re: Poncho 19.10.16, 13:00
        eve-lynn napisała:

> oj nie! swetrzyska czy swetro-płaszcze tak, ale nigdy poncho. Nikt w tym dobrze nie wygląda.

O nie, nieprawda. Zależy jakie. Jak jest za duże - to tak właśnie wygląda. Ale jak jest w sam raz zgrabne - to wcale nie jest źle. No chyba, że nie lubi się poncz z założenia, to nie ma siły, żeby się podobało smile
      • nickbezznaczenia Re: Poncho 19.10.16, 22:10
        Masz rację.
    • beataj1 Re: Poncho 19.10.16, 13:42
      Parę lat temu (chyba z dziesięć już minęło) nosiłam. Teraz już nie. W sumie to mi się po prostu znudziły. Teraz z niejakim zdziwieniem przyjmuje ich powrót. W sumie to by się mi przydało z racji ciąży ale chyba już mi sentyment minął.
    • shell.erka Re: Poncho 19.10.16, 14:12
      Tak. Mam takie z filcu? Flauszu? Z kapturem obszytym fiuterkiem.
      Noszę w zależności od pogody na sweter, albo ramoneskę.
    • pitahaya1 Re: Poncho 19.10.16, 14:24
      Mam jedno. Nie noszę. Źle mi się układa z przodu. Przy dużym biuście niepotrzebnie dodaje z przodu centymetrów.
    • gorzutka Re: Poncho 19.10.16, 17:03
      Nie nosze, bo przylepiaja sie do niego wszystkie brudy, lacznie z wlosami.
      • 1234wxyz Re: Poncho 19.10.16, 21:53
        ?! Że co?! To czy się włosy przyczepiają do ubrania zależy od materiału a nie kroju. Co Cię napadło na taki kiepski trolling?
    • klaviatoorka Re: Poncho 19.10.16, 17:26
      A mnie się bardzo podobają- na wieszakach i na koleżankach. Są cieplutkie, kojarzą się z jesienią, folkiem, czasem relaksu ... Ale co przymierzę, to odkładam zakup "na potem" bo jakoś nie widzę się w tym ani w samochodzie ( z kurtką czy płaszczem za gorąco, bez kurtki- za zimno), ani na zakupach w galerii (wtedy jak najmniej dodatków), ani w pracy (ruszam się ciągle), ani podczas spaceru z kijkami (tylko odzież sportowa, softshell), ani w domu (za gorąco) .
      Więc się widzę w wyobraźni w tym spacerującą jakimś brzegiem klifu, wiatr będzie targał moje loki i rozwiewał frędzle takiego poncho, gdzieś, kiedyś .......
      • e_on Re: Poncho 19.10.16, 18:16
        Też lubię. Mam kilka i noszę. Wzorzyste mam i gładkie, szare, czerwone, brązowe, dzianinowe i z tkaniny, letnie i jesienno-zimowe.
        I dla odmiany w mojej ocenie trudno w ponczo wyglądać źle - przynajmniej sama takiego przypadku nie widziałam, a kobitki noszą przecież.
    • mysiulek08 Re: Poncho 19.10.16, 20:13
      Mam, nosze. Jedno z owczej welny, dosc grube, zapinane na jeden guzik przy szyi, z kieszeniami. Nie bardzo lubie, ale jest cieple.

Drugie z welny alpaki, ciemnozielone, typowe, lekkie, cieple, niecalosciowe. Uwielbiam, moge za zamotac jak chlodno, odmotac jak cieplej, swietne gdy wieje. Lubie nakladac na kurtke przy nizszych temperaturach.A juz w ogole rewelacyjnie sie sprawdza na wyjazdach wakacyjnych, bo i aucie posluzy za otulenie i za koc i przy patagonskich czy plaskowyzowych wiatrach nie ma nic lepszego.

No, ale mieszkam w regionie bylo nie bylo ojczyzny poncha smile

gdzie jest bardzo, bardzo popularne, od malych robionych na drutach, po bardzo drogie. Noszone przez kazdego, od dzieciaka po prezydentow.
    • fil.lo Re: Poncho 19.10.16, 20:38
      Nie mam, ale nie wykluczam, że sobie zrobię, z flauszu może? Chciałabym obszerne, do zamotania, do noszenia na dżinsową kurtkę. Kojarzy mi się bardzo dobrze, takie bohosmile Do tego kiecka, fajne kozaki, duże kolczyki etc.
      • ola_dom Re: Poncho 20.10.16, 10:43
        fil.lo napisał(a):

> Chciałabym obszerne, do zamotania
        > Do tego duże kolczyki

Albo obszerne do zamotania,
        albo duże kolczyki.
        Zamotałam się niedawno swoim wielkim moherowym szalem aż pod nos - i musiałam zdejmować kolczyki, bo akurat były z tych większych. Czepiają się szala, wbijają w szyję, jest ryzyko, że się odepną i pogubią.
        Fajne na zdjęciu, ale nie do noszenia. Tak z praktyki smile
    • anika772 Re: Poncho 19.10.16, 21:55
      Nie, to raczej mało funkcjonalny element stroju, i nie podoba mi się na tyle, żeby przymknąć na to oko.
      • nuta15 Re: Poncho 19.10.16, 22:06
        Mam lekkie i ciepłe z pęknięciem z przodu i frędzlami po bokach, bardzo je lubię . Noszę zazwyczaj z jedną połą narzuconą na ramię jak szal , dzisiaj z trenczem.
    • solejrolia Re: Poncho 19.10.16, 22:19
      Podoba mi się u kogoś! Sama jednak nie noszę, bo to jest bardzo niepraktyczny, niewygodny ciuch.
      • princesswhitewolf Re: Poncho 20.10.16, 10:47
        ?? niesamowite jak ludzie sie roznia. Ja uwazam za ultra wygodne i bardzo praktyczne.
    • drosetka Re: Poncho 19.10.16, 22:28
      podobają mi się, ale te zakładane przez głowę, z golfem, zarzucane na ramiona, takie wielkie szale- nie, bo fakt, są mało praktyczne. Sama mam dwa na stanie, właśnie takie wkładane przez głowę, ciepłe, jedno na pewno z prawdziwej wełny, w bezowe kolorki.
    • princesswhitewolf Re: Poncho 20.10.16, 10:46
      tak mam kilka poncho. Jezdze samochodem sporo i w kurtkach sie mecze bo od rekawa sciska jak sie na niej siedzi. Musialaby to byc nie wiadomo znowu jaka kurtka- wor aby bylo wygodnie prowadzic.

A poncho daje mozliwosc swobodnego poruszania lapkami a jednoczesnie ociepla.

Uwielbiam poncha. A ze nie wyglada sie w nich szczuplo jak modelka? Czasy bycia modelka mam za soba 20 lat z hakiem i nie interesuje mnie start kariery w tej dziedzinie ponownie.

• otomanaiczipsy Re: Poncho 20.10.16, 10:47
      Noszę po domu. W kolorze bardzo ciemnego brązu, firmy United Colors Of Benetton, kupione za bezcen na ciuchach.
      Kiedyś miałam piękne, długie, wełniane, czerwone poncho z kapturem, również z tej firmy, również upolowane na ciuchach. Nosiłam je w ciąży jesienią. Oddałam ciężarnej koleżance.

Pamiętam, jak kiedyś spacerowałam w nim po osiedlu i jakiś pijaczek mnie zaczepił i zapytał, czy przyjechałam z Peru. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka