anel_ma Re: Poncho 19.10.16, 12:44 tylko foliowe, na górskiej wycieczce, jak się ulewa znienacka trafi Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Poncho 19.10.16, 12:52 noszę www.eric-bompard.com/en/cashmere-ponchos/34-poncho.html proste, cienkie a cieplutkie, najczęściej do gładkich golfów. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Poncho 19.10.16, 14:14 O! Moje jest podobnej długości, tyle że ma kaptur. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Poncho 19.10.16, 16:19 Takie mogę nosić Dziś oglądałam i większość wygląda, jakby było cięte z metra bieżącego koca lub narzuty Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Poncho 19.10.16, 22:26 Dzieki dziewczyny No jest piekne i cieple i wyglada sie w nim w dodatku bardzo szczuplo, wiec same plusy! Odpowiedz Link Zgłoś
aniakoles Re: Poncho 20.10.16, 11:48 super a gdzie mozna takie kupić??szukam szukam i nie mogę ładnego znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Poncho 20.10.16, 12:29 to jest Ines de la Fressange dla Uniqlo, ale juz wyprzedane niestety Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Poncho 19.10.16, 12:56 oj nie! swetrzyska czy swetro-płaszcze tak, ale nigdy poncho. Nikt w tym dobrze nie wygląda. I możecie nie wklejać zdjęc supermodelek w poncho, bo nawet one dobrze w tym nie wyglądają... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Poncho 19.10.16, 13:00 eve-lynn napisała: > oj nie! swetrzyska czy swetro-płaszcze tak, ale nigdy poncho. Nikt w tym dobrze nie wygląda. O nie, nieprawda. Zależy jakie. Jak jest za duże - to tak właśnie wygląda. Ale jak jest w sam raz zgrabne - to wcale nie jest źle. No chyba, że nie lubi się poncz z założenia, to nie ma siły, żeby się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Poncho 19.10.16, 13:42 Parę lat temu (chyba z dziesięć już minęło) nosiłam. Teraz już nie. W sumie to mi się po prostu znudziły. Teraz z niejakim zdziwieniem przyjmuje ich powrót. W sumie to by się mi przydało z racji ciąży ale chyba już mi sentyment minął. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Poncho 19.10.16, 14:12 Tak. Mam takie z filcu? Flauszu? Z kapturem obszytym fiuterkiem. Noszę w zależności od pogody na sweter, albo ramoneskę. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Poncho 19.10.16, 14:24 Mam jedno. Nie noszę. Źle mi się układa z przodu. Przy dużym biuście niepotrzebnie dodaje z przodu centymetrów. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzutka Re: Poncho 19.10.16, 17:03 Nie nosze, bo przylepiaja sie do niego wszystkie brudy, lacznie z wlosami. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Poncho 19.10.16, 21:53 ?! Że co?! To czy się włosy przyczepiają do ubrania zależy od materiału a nie kroju. Co Cię napadło na taki kiepski trolling? Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Poncho 19.10.16, 17:26 A mnie się bardzo podobają- na wieszakach i na koleżankach. Są cieplutkie, kojarzą się z jesienią, folkiem, czasem relaksu ... Ale co przymierzę, to odkładam zakup "na potem" bo jakoś nie widzę się w tym ani w samochodzie ( z kurtką czy płaszczem za gorąco, bez kurtki- za zimno), ani na zakupach w galerii (wtedy jak najmniej dodatków), ani w pracy (ruszam się ciągle), ani podczas spaceru z kijkami (tylko odzież sportowa, softshell), ani w domu (za gorąco) . Więc się widzę w wyobraźni w tym spacerującą jakimś brzegiem klifu, wiatr będzie targał moje loki i rozwiewał frędzle takiego poncho, gdzieś, kiedyś ....... Odpowiedz Link Zgłoś
e_on Re: Poncho 19.10.16, 18:16 Też lubię. Mam kilka i noszę. Wzorzyste mam i gładkie, szare, czerwone, brązowe, dzianinowe i z tkaniny, letnie i jesienno-zimowe. I dla odmiany w mojej ocenie trudno w ponczo wyglądać źle - przynajmniej sama takiego przypadku nie widziałam, a kobitki noszą przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Poncho 19.10.16, 20:13 Mam, nosze. Jedno z owczej welny, dosc grube, zapinane na jeden guzik przy szyi, z kieszeniami. Nie bardzo lubie, ale jest cieple. Drugie z welny alpaki, ciemnozielone, typowe, lekkie, cieple, niecalosciowe. Uwielbiam, moge za zamotac jak chlodno, odmotac jak cieplej, swietne gdy wieje. Lubie nakladac na kurtke przy nizszych temperaturach.A juz w ogole rewelacyjnie sie sprawdza na wyjazdach wakacyjnych, bo i aucie posluzy za otulenie i za koc i przy patagonskich czy plaskowyzowych wiatrach nie ma nic lepszego. No, ale mieszkam w regionie bylo nie bylo ojczyzny poncha gdzie jest bardzo, bardzo popularne, od malych robionych na drutach, po bardzo drogie. Noszone przez kazdego, od dzieciaka po prezydentow. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Poncho 19.10.16, 20:38 Nie mam, ale nie wykluczam, że sobie zrobię, z flauszu może? Chciałabym obszerne, do zamotania, do noszenia na dżinsową kurtkę. Kojarzy mi się bardzo dobrze, takie boho Do tego kiecka, fajne kozaki, duże kolczyki etc. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Poncho 20.10.16, 10:43 fil.lo napisał(a): > Chciałabym obszerne, do zamotania > Do tego duże kolczyki Albo obszerne do zamotania, albo duże kolczyki. Zamotałam się niedawno swoim wielkim moherowym szalem aż pod nos - i musiałam zdejmować kolczyki, bo akurat były z tych większych. Czepiają się szala, wbijają w szyję, jest ryzyko, że się odepną i pogubią. Fajne na zdjęciu, ale nie do noszenia. Tak z praktyki Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Poncho 19.10.16, 21:55 Nie, to raczej mało funkcjonalny element stroju, i nie podoba mi się na tyle, żeby przymknąć na to oko. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Poncho 19.10.16, 22:06 Mam lekkie i ciepłe z pęknięciem z przodu i frędzlami po bokach, bardzo je lubię . Noszę zazwyczaj z jedną połą narzuconą na ramię jak szal , dzisiaj z trenczem. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Poncho 19.10.16, 22:19 Podoba mi się u kogoś! Sama jednak nie noszę, bo to jest bardzo niepraktyczny, niewygodny ciuch. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Poncho 20.10.16, 10:47 ?? niesamowite jak ludzie sie roznia. Ja uwazam za ultra wygodne i bardzo praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Poncho 19.10.16, 22:28 podobają mi się, ale te zakładane przez głowę, z golfem, zarzucane na ramiona, takie wielkie szale- nie, bo fakt, są mało praktyczne. Sama mam dwa na stanie, właśnie takie wkładane przez głowę, ciepłe, jedno na pewno z prawdziwej wełny, w bezowe kolorki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Poncho 20.10.16, 10:46 tak mam kilka poncho. Jezdze samochodem sporo i w kurtkach sie mecze bo od rekawa sciska jak sie na niej siedzi. Musialaby to byc nie wiadomo znowu jaka kurtka- wor aby bylo wygodnie prowadzic. A poncho daje mozliwosc swobodnego poruszania lapkami a jednoczesnie ociepla. Uwielbiam poncha. A ze nie wyglada sie w nich szczuplo jak modelka? Czasy bycia modelka mam za soba 20 lat z hakiem i nie interesuje mnie start kariery w tej dziedzinie ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
otomanaiczipsy Re: Poncho 20.10.16, 10:47 Noszę po domu. W kolorze bardzo ciemnego brązu, firmy United Colors Of Benetton, kupione za bezcen na ciuchach. Kiedyś miałam piękne, długie, wełniane, czerwone poncho z kapturem, również z tej firmy, również upolowane na ciuchach. Nosiłam je w ciąży jesienią. Oddałam ciężarnej koleżance. Pamiętam, jak kiedyś spacerowałam w nim po osiedlu i jakiś pijaczek mnie zaczepił i zapytał, czy przyjechałam z Peru. Odpowiedz Link Zgłoś