Dodaj do ulubionych

Chwalę się...psem

13.11.16, 18:17
Nigdy się na forum niczym nie chwalę, ale dziś, pod wpływem chwili, pełna jeszcze powystawowej adrenaliny - zapragnęłam się pochwalić moja siedemnastomiesięczną suczką. Na wystawie międzynarodowej w Kielcach, z której właśnie wróciliśmy, zdobyła 2 razy tytuł najpiękniejszej dorosłej suki w rasie, 2 razy CACIB (nominację na międzynarodowego czempiona) i wykosiła konkurencję. A wystawiała ją moja jedenastoletnia córka, która próbuje swoich sił w handingu. Można i tak spędzać listopadowy długi weekendsmile
Obserwuj wątek
    • e_on Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 18:17
      Brawo! smile
    • sasanka4321 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 18:18
      dawaj zdjecie!!!!
    • nickbezznaczenia Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 18:19
      Gratuluję Suczce. smile
    • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 18:30
      A fotki psicy? Bez fotki sie nie liczy.
    • isanek Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 18:37
      Gratuluję smile Miałam się wybrać z dziećmi, niestety choróbsko wygrało.
    • eliszka25 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 18:49
      gratulacje dla psicy i corki oczywiscie smile
    • vivyan Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 19:20
      Gratulacje ! smile
    • slonko1335 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 19:38
      bez zdjecia się nie liczy-każdy moze napisac taki post-dawaj fotęwink
      • elf1977 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:00
        Zdjęcie z wczoraj w Kielcach, na X Międzynarodowej Wystawie Psów Rasowych. Niestety mam tylko jedno zdjęcie, bo reszta jest na filmie smile

https://www.kabackibichon.pl/Lenka_Kielce2016.png
        • sasanka4321 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:06
          jaki pluszak big_grin
        • slonko1335 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:14
          to bichon? Gratulacjesmile
        • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:15
          smile) to skrzyzowanie pudla z westem? smile
          • hallbera.jarlakappi Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:18
            mupeta z wacikiem kosmetycznymwink
            • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:55
              smile ale puchaty musi byc na maxa. Jak chmura.
              Bylam ostatnio na wystawie w Poznaniu i duze wrażenie na mnie wywiera cierpliwosc psow, ktore trzeba caly czas podczesywac, zeby utrzymac tapir big_grin
        • hallbera.jarlakappi Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:17
          jaki mupet big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          gdzie to ma ucha ?
          • sasanka4321 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:31
            Przezabawny jegomosc. Nalezaloby go na noc wkladac do pudla z zabawkami i z rana wyciagac.big_grin
            • elf1977 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 20:55
              Bardzo śmiesznesmile
              Rzeczywiście wygląda jak zabawka, zresztą tutaj niekorzystnie wyszła - to bichon frise. Taka rasa do przytulaniasmile
              • gama2003 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:27
                Gratulacje smile.
                Dzielna musisz do tego być na codzień, utrzymać tę biel musi być ciężko. Chyba, że do kuwetki tego puszka wysadzacie wink.
                • elf1977 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 22:16
                  Przed wystawą po kąpieli i strzyżeniu raczej siedzi w domu, normalnie biega wszędzie, ale niestety brud zbiera...
    • solejrolia Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:04
      Gratuluję smile
      piękna psinka!
    • stillgrey Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:06
      Fajny psiak, gratuluje wygranej.
      Wygooglałam sobie tą rasę i rozśmieszyło mnie to zdjęcie, fryzjer zaszalał big_grin
      elelur.com/data_images/dog-breeds/bichon-frise/bichon-frise-04.jpg jakby głowa była obcięta na kwadratowo wypisz wymaluj pies z minecrafta big_grin
      • stillgrey Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:07
        https://elelur.com/data_images/dog-breeds/bichon-frise/bichon-frise-04.jpg
        • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:11
          big_grin a jak wygląda po spacerze po deszczu? big_grin i jak wygląda mina wlasciciela? smile)
          • solejrolia Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:18
            a myślisz, że mój spaniel (czarno-szary) czy owczarek (podpalany)
            gdy są ubłocone są bardziej czyste ? i mniej na nich widać? big_grin big_grin big_grin
            i jeszcze raz big_grin
            ubłocony pies to ubłocony pies. nieważne jaka rasa i kolor umaszczenia.

https://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201003/1269204082_by_Infernaly_600.jpg
            • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:21
              Nie smile
              Ale na bialym jest to bardziej spektakularne smile

• solejrolia Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:21
                jasne....
                • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:24
                  No tak to postrzegam smile nie moge?
                • solejrolia Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:24
                  zapomniałam się roześmiać wink

big_grin

to nieprawda że na ciemnym mniej widać, i że ciemny się mniej brudzi.
                  pies po spacerze w deszczu i wytaplaniu się w błocku jest psem mokrym i wytaplanym w błocku. smile
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:28
                    Mnie walający sie w blocie bialy west sasiada doprowadza do lez ze smiechu smile
                    Zapewne walajacy sie w blocie moj osobisty airedale bedzie doprowadzac mnie do lez z rozpaczy wink
                    • solejrolia Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:37
                      Skoro tak piszesz, to zapewne tak będziesmile

Natomiast, ciagnąc dalej wątek błota na psiewink faktem jest że są rasy łatwiejsze i trudniejsze w obsłudze, np. wspomniane przeze mnie spaniel- po kąpieli schnie b. długo, a owczarek, otrzepie się ze 4 razy i jest pra-wie-że-suchy. Inny rodzaj sierci i tyle. Więc pod tym względem jest rzeczywiście różnica.
                      Ale poza tym błoto na psie, to błoto, i trzeba się go pozbyć zanim piesek..wskoczy nam na kanapęwink
                      big_grin
                  • morekac Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:33
                    I bez względu na kolor pierwotny zostawia takie same brudne ślady, wyciera się w narzutę i śmierdzi mokry m psem.
                    • elf1977 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 22:21
                      A ,bichony nie mają charakterystycznego "psiego" zapachu, wg mnie to ich duża zaleta, nawet mokre nie śmierdzą.
              • gama2003 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:31
                O przepraszam, najlepszy jest pies mokry i opanierowany w piachu. Właściciel syczy pod nosem a pies promienieje wink.
                Od zawsze mam kudłate i długowłose, walka o śliczne uczesanko pieseczka to syzyfowa mordęga.
                • morekac Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:35
                  Psy jak dzieci: dzielą się na czyste i szczęśliwe...
                  • solejrolia Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:39
                    morekac napisała:

> Psy jak dzieci: dzielą się na czyste i szczęśliwe...
                    >

big_grin
                • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:35
                  smile piszcie więcej. Podrajana jestem w oczekiwaniu na swojego szczeniaka smile (jeszcze 22 dni )
                  • elf1977 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 22:22
                    Ja też będę mieć za 2 tygodnie kolejnego szczeniaka, a w grudniu miot mojej suni. (nie tej wystawianej, oczywiście). Na Sylwestra raczej nie wyjdę...
                • morekac Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 21:41
                  >O przepraszam, najlepszy jest pies mokry i opanierowany w piachu.

I wytarzany w czymś śmierdzącym,
                  • izabella1991 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 22:02
                    Najlepsza jest mina szczesliwej suczki wytarzanej w...rybich watpiach -sprawdzone.Suczynka sasiadek tak sie urzadzila tuz po 22-iej, po ostatnim wieczornym spacerze.Nie mialy kobieciny juz psiego szamponu na stanie- wykapaly ratlerke w dzieciecym.Przezyla...nawet sie nie drapala.
                    Zaprzyjazniona sznaucerka ze mna zaliczyla kapiel w bagnie, w rzece...tez zyje.
          • elf1977 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 22:20
            Jak jest ufajdana po pachy, zostawiam ją w przedpokoju aż wyschnie, ta jest młoda, więc szybko się brudzi. Czasem jest bardziej szara niż biała...
      • elf1977 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 22:18
        Tak wyglądają bichony tuż przed wejściem na ring, kiedy są uczesane, ale ponieważ mają tak naprawdę kręcony włos, zaraz po wraca do "kędzierzawej" normy i jest nieco zmierzwionysmile
        Ogólnie, strzyżenie nie jest łatwe i jest bardzo pracochłonne, niewiele jest w Polsce osób, które potrafią tę rasę strzyc wystawowo.
        • olinka20 Re: Chwalę się...psem 13.11.16, 23:01
          Jej super wygląda ☺ Mam srebrnego pudla i serio uważam ze na nim brudu nie widać. Dokąd nie spojrze na podłogę....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka