Dodaj do ulubionych

orędzie Szydło

17.12.16, 20:15
będziecie słuchać??
coś się spóźnia, juz kwadrans...meliska jeszcze nie zadziałała chyba...suspicious
Obserwuj wątek
    • wuika Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:17
      Sesemes z treścią nie przyszedł!
    • wuika Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:20
      Inna sprawa - dawno już nie oglądałam telewizji reżimowej przez tyle czasu, no już z pół godziny będzie big_grin
      • aankaa Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:32
        przełącz się na TVN24 - mają je tam transmitować
    • anika772 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:20
      Będziemy, naturalnie.
    • klamkas Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:22
      Nie. Wyłączyłam radio i telewizję, jak media podadzą o co jej chodziło, to może sobie odsłucham. Aktualnie słucham ZAZ i przeglądam blogi o wypiekach w poszukiwaniu ciasteczek idealnie świątecznych wg moich standardów.

PS. Czekać na spóźniającą się pseudo premier Szydło? W życiu...
      • beata985 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:26
        ja juz padłam po całym dniu, chciałam serial pooglądać ale coś mi net sięścina więc nie mam wyjscia, sytuacja daje znak, że jednak trzeba...
        winkiem się wspomagam i uspokajam...wink
        • klamkas Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:33
          Mi nic nie pada. Jeśli tobie tak, to odkurz puzzle albo planszówki (spożywania wina to nie wyklucza, a będzie zdrowiej).
          • beata985 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:34
            na puzzle juz za slepa jestem a w tym swietle to juz w ogóle....ale mam pilota w dłoni jak b y coś...wink
            • klamkas Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:50
              Oj no... idź seks uprawiać, nogi ogolić, wyszorować piekarnik, cokolwiek. Jak ma się chęci, to zajęcie się znajdzie, jak jest się masochistą, to się będzie czekać na orędzie...
              • beata985 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:59
                czasami trzeba być masochistką, trza wiedziec co sie dzieje...nóg zimą nie golę...zresztą kto by o nogach myslał jak takie rzeczy się wyprawiają....
      • mdro Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:32
        Eh, od popołudnia obiecuję sobie zrobić coś podobnego...
    • beataj1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:25
      Obstawiam w ciemno bo nie będę oglądac.

W skrócie będzie pewnie tak:
      Pis jest fajny, pis jest fajny
      Obce chuligańskie siły (czyżby reakcyjne) nie potrafią zaakceptować wyboru suwerena i chcą zniszczyć kraj. Dodatkowo robią to z żalu za emeryturami.
      Doda pewnie coś o niedobrej PO.
      Zakładam jakieś drobne wariacje ale to tak w skrócie....

A na koniec pewnie doda że się nie dadzą i wcisną suwerenowi dobrą zmianę tak głęboko w anusa że go w gardło połaskocze....
      • morekac Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:42
        No i chyba masz dar jasnowidzenia...
      • premeda Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:47
        To teraz podaj numery w Lotto, bo z Szydlicą wyszło idealnie😉
      • kai_30 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 23:25
        To nei dar jasnowidzenia, obstawiam, że masz ponad 40 lat i co nie co pamiętasz wink

ASZdziennik też pamięta, świetnie premierzycę podsumowali:
        aszdziennik.pl/119045,szydlo-czy-jaruzelski-porownalismy-ich-wystapienia-cytat-po-cytacie-nie-uwierzycie-co-wyszlo,1
      • olewka100procent Re: orędzie Szydło 17.12.16, 23:35
        Czyli powie prawdę 😁
    • znowu.to.samo Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:27
      Jarek jeszcze nie skończył pisać...
      Jest to orędzie Jarosława Kaczyńskiego, czytała Beata Szydło...
      • joa66 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:30
        zdecydowanie wolę Szołajskiego.
        • paskudek1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:11
          albo Knapika smile
      • spanish_fly Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:50
        Pewnie musieli powtarzać nagranie bo jej ślina pociekła czy coś w tym stylu.
    • przeciwcialo Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:28
      Jeszcze bedaczka nie dostała i nie wie co powiedziec.
      • morekac Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:34
        Czyli jeszcze nie wyszło Szydło z worka?
        Myślę, że władza, która zapowiada wystąpienie na 20tą i spóźnia się - jest wysoce nieprofesjonalna i lekceważy nawet swoich zwolenników.
    • kaz_nodzieja Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:32
      Może dla odmiany zachowa się jak trzeba?
      • kaz_nodzieja Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:36
        Niestety nie zachowała jak się trzeba.
        • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:58
          zostales ukarany za swoja naiwnosc smile
    • wuika Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:32
      Wiem, skąd takie coś! Po prostu w prime time nie mają jak inaczej robić oglądalności wink
    • zuleyka.z.talgaru Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:32
      Bidulka, z roztrzęsienia nie potrafi pewnie przeczytać i boi się wyjść do narodu.
      • klamkas Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:35
        E tam, liczą na to, że naród zdenerwowany podniesie im oglądalność w sobotni wieczór. Szkoda, że Shreka puszczali wczoraj, bo włączyłabym na przekór i jeszcze doznała chociaż odrobiny uciechy wink.
    • mid.week Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:36
      Nie, nie mam zamiaru jej ani oglądać ani słuchać.
    • mamolka1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:37
      Dopiero zaczęła a ja już mam ochotę pierd.... w telewizor ...😒
    • wuika Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:38
      Dziżas, ale pierdzieli uncertain Co ma 500+ do tego, że wprowadzają cenzurę i wyprowadzają policję przeciwko obywatelom?
      • kaz_nodzieja Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:39
        Wyraźnie zachęca byśmy po Nowym Roku wyszli na ulice
        • wuika Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:40
          No, nie da się tego inaczej określić. Zamiast starać się uspokoić nastroje, to jeszcze bardziej podku...a ludzi uncertain
      • gaga-sie Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:39
        Z taśmy puszczone. W kółko to samo.
      • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:43
        czyli narracja ktora od rana uprawialy trole. 500 plus, obnizenie wieku emerytalnego bla bla politycy oderwani od koryta bla bla nie nastawiajcie ludzi przeciwko sobie (WTF?!) bla bla pis jest najlepszy bla bla a prezes to juz w ogole
        • joa66 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:45
          nie nastawiajcie ludzi przeciwko sobie (WTF?!

to jest najlepsze.
      • przeciwcialo Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:06
        Niektórym 500+ wystarczy, reszta nieważna.
    • wuika Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:40
      No mogła się zachować przyzwoicie, ale się nie zachowała.

To był dobry rok. Kuźwa, dla kogo? Dla PIZdzielców?
    • spanish_fly Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:41
      Beatka musiała sięgnąć po swój jedyny argument - 500+ .

O ułatwieniu dla rolników kłamie - nic jeszcze nie ułatwili, przepisy nie działają bo nie dali rady przygotować przepisów szczegółowych.
    • ludborka Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:41
      co to jest za...
      "mamy dobry sejm, wybitnych fachowców, gospodarka idzie do przodu, a ludziom żyje się coraz lepiej"

natomiast widać, że do koscioła chodzi, ręce rozkłada wzorcowo. piękne kazanie.
      • anika772 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:44
        To nie kościół, to szkolenia. Ten gest działa kiedy jest autentyczny; u Beaty wygląda na sztuczny i wyuczony.
        • ludborka Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:46
          jak w kościele tongue_out
        • zuleyka.z.talgaru Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:46
          Przecież tekst jej jechał na telewizorku i z pewnością miała zaznaczone jaki gest ma wykonać przy jakim zdaniu.
      • 1234wxyz Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:47
        Syn klecha. Uczy się od niego.
        • ludborka Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:52
          no tak big_grin dobrze, że przypomniałaś, w sumie nie wiadomo czy data prymicji(?- nie pamiętam nazwy) nie będzie w podręczniku do historii.
      • beata985 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:49
        ludborka napisała:

> co to jest za...
        > "mamy dobry sejm, wybitnych fachowców, gospodarka idzie do przodu, a ludziom ży
        > je się coraz lepiej"
        noooo, i pewnie dlATEgo tyle tych ludzi na ulicy.....CIESZĄ SIĘ PRZECIEŻ.....

>
        > natomiast widać, że do koscioła chodzi, ręce rozkłada wzorcowo. piękne kazanie.
        • ludborka Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:58
          i dlatego zatrzymywali samochody posłów pisu- każdy chce się ogrzać w tym blasku światłości.
    • anika772 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:42
      Ani słowa o łamaniu prawa przez rząd, co za niespodzianka.
    • joa66 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:47
      Mam ochotę na puścić na nią stado wilków, rypnąć patelnią prosto w ten głupi pysk. No nie mooooooooooooogę!

Kocham Cię big_grin
      • zuleyka.z.talgaru Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:49
        Błąd ortograficzny przez nią zrobiłam. Napuścić powinno być.

Grrr ciśnienie 200/200 mam przez nią.
      • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:51
        ta patelnia mnie ujela smile dorzucam sie z garnkiem - specjalnie kupie taki mosiezny
    • mamolka1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:48
      Kołcza ma beznadziejnego - te rączki otwarte na świat i do serca przytulane to już nawet Ranczo obśmiało.... Pier jak naćpana ( kto tam wie czym ich szpikują przed wyjściem do ludzi ) .... A wypowiedź - pieprzenie o tym co niby zrobili i jak nam dobrze a wszyscy inni bee ... Czyli dalej marionetka...
      • 1elka26 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:54
        Jedna kwestia mnie ciekawi. Wasze ulubione słowo "marionetka" - najwyraźniej nie potraficie sobie wyobrazić, że ktos może być samodzielny? Tak jesteście po latach rządów poprzedniej koalicji przyzwyczajone, że najwazniejsze jest pytanie - pod kogo warto podwiesić się?
        • przeciwcialo Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:55
          A kto w PIS jest samodzielny?
          • morekac Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:58
            >A kto w PIS jest samodzielny?

Prezes.
            • morekac Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:01
              Oczywiście, jeśli się zaniedba, że pozostawiony bez opieki umarłby zapewne z głodu - bo chyba miałby kłopot z zakupami.
              • nickbezznaczenia Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:05
                Opanuj się. Wczoraj w Lublinie ludzie wyszli protestować, a ty głupoty wypisujesz aż czytać hadko.
            • anika772 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:02
              I Antoni. Nie wiem co wykopał w archiwach WSI, ale musi to być coś na miarę bomby wodorowej. Przecież on robi co chce, wygaduje wszelkie możliwe brednie, i wszystko mu uchodzi na sucho.
              • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:04
                to jest wlasnie super ciekawe. musi miec haki na kazdego.
                • joa66 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:09
                  ale teczki Kaczynskich podobno zginęły w wydziale Piotrowicza.
                  • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:12
                    no prosze, jak to sie wszystko ladnie uklada. ale piotrowicz jako rezimowy prokurator na pewno je sobie na wszelki wypadek gdzies zachowal. swoja droga, tak sie zastanawiam, jaka czesc narodu zrzucilaby sie na porzadnego hackera ktory by sie wlamal do komputerow milosciwie nam panujacych. moze maja skany tych dokumentow i znajac ich nie sa zbyt mocno chronione.
                    • paskudek1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:53
                      nathasha napisała:

" swoja droga, tak sie zastanawiam, jaka czesc narodu zrzucilaby sie na porzadnego hackera ktory by sie wlamal do komputerow milosciwie nam panujacych. moze maja skany tych dokumentow i znajac ich nie sa zbyt mocno chronione. "
                      hmmm, kusząca propozycja.
          • 1elka26 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:02
            Na pewno więcej osób, niż wśród "obrońców demokracji" W końcu lewica ma za sobą dziesiątki lat doskonalenia technik manipulacji - co widać i słychac na waszych manifestacjach.
          • thea19 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:40
            kaczynski
        • spanish_fly Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:59
          Oczywiście i premier i prezydent są w stu procentach samodzielni, ale tak się składa, że robią dokładnie to czego sobie życzy Kaczyński, przypadkiem zupełnie. Czasem zdarza się, że czegoś chcą, ale jak szef powie, że to słaby pomysł to wtedy nagle też zmieniają zdanie - oczywiścue zupełnie samodzielnie i bez związku.
          • 1elka26 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:10
            Przypadkiem poprzedni - na szczęście - prezydent nie robil tego co zyczył sobie jego wódz? Jakoś Kaczynskiemu nie przyszło do glowy zeby o prezydencie wyrażac sie pogardliwie jako o "strażniku żyrandola" - cos z pamięcią już nie teges?
            • pade Re: orędzie Szydło 18.12.16, 15:11
              a nie powiedział, że Komorowski wygrał przez przypadek? i nie ignorował go czasem przez całą kadencję?
              zastanawia mnie po co Ty się tak produkujesz
              i tak nie wygrasz na argumenty
              no i nie odpowiedziałaś mi kto to jest suweren
          • asmarabis Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:46
            O masakro toz to ewenement na skale światowa bo zwykle przecież premier i prezydent pochodzący z tej samej partii działają przeciwko sobie ....ales palnęła

No ale to ze wasz ukochany Tusk jest marionetka Merkel która ma wprowadzić niekorzystne zmiany w zasiłkach europejskich dla Polaków - migrantow. To juz jest ok dla was????
            • szarsz Re: orędzie Szydło 17.12.16, 23:18
              Widzisz, ja to w ogóle nie lubię rozdawania zasiłków...
        • ludborka Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:05
          ktoś? tak. te osoby, do których się odnosisz- nie. as easy as that.
    • mai-ra3 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:51
      Przed chwilą oglądałam może z 3 minuty. Tak mdłe, ze wyłaczyłam, Wróciłam za to z demonstracji, na której było super, wesoło i gorąco smile
      • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:54
        ale ludzie wku...eni czy nie? i w ogole jakie plany? dalsze demonstracje?
        • joa66 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:57
          Jedyna planowana to chyba 20/12. Reszta to spontan. Ale w sumie sytuacja zmienia się z godziny na godzinę.
        • ruczki_dwie Re: orędzie Szydło 17.12.16, 22:32
          Jutro o godz. 12tej pod siedzibą TK.
        • mai-ra3 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 23:19
          Oj, wku...eni. Nawet bardziej niż na czarnym proteście i jeszcze więcej osób protestujących. A plany są zależne od rozwoju sytuacji.
      • 1elka26 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:57
        mai-ra3 napisała:

> Przed chwilą oglądałam może z 3 minuty. Tak mdłe, ze wyłaczyłam, Wróciłam za to
        > z demonstracji, na której było super, wesoło i gorąco smile

Bo to przecież super jest wyprowadzić ludzi na ulice i czekac co z tego wyniknie. Dadza się sprowokować i bedziemy mieli o czym jutro na cały świat plakać, czy jednak nie.
        Współczuję - ciekawe jak to jest, gdy ktoś toba manipuluje. To takie miłe i wesołe?
        • paskudek1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:00
          elka ja wiem, że cię to zdziwi ale ludzie to nie psy, które można "wyprowadzić na ulicę" czy dokądkolwiek. Ludzie SAMI się "wyprowadzili
          • 1elka26 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:06
            Oczywiście że sami. Wyobraź sobie, że po śmierci Stalina ludzie naprawde rozpaczali i naprawde płakali. Nikt im nie kazał. I takich ludzi były tysiące - nie ma w tym nic dziwnego. Umysł zniewolony reaguje bardzo często spontanicznie.
            • paskudek1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:08
              zobaczymy jak będziesz rozpaczać po śmierci posła Kaczyńskiego. Wiesz, każdy jest śmiertelny, nawet ON.
            • mamolka1 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:26
              Ja tam nie wiem czy zbyt wielu po tym gnomie ktoś szczerze zapłacze.... Bo nawet ci, którzy teraz mu ochoczo klaszczą ( pod presją haków) raczej się ucieszą... Byle to się odbyło szybko, potem sami się zeżrą...
            • black-cat Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:28
              A Kaczyński coraz starszy i źle ostatnio wygląda. Stres mu nie służy. Będziemy całym sercem z Tobą jak będziesz rozpaczać.
            • maslova Re: orędzie Szydło 18.12.16, 00:39
              To aluzja do miesięcznic smoleńskich?
        • spanish_fly Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:08
          Eluniu, to Ty osobiście manipulujesz i wyprowadzasz ludzi na ulicę. Reprezentujesz PIS i zgodnie z rozkazem prezesa nie dajesz sobie wmówić, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Czytając Twoje wpisy człowiek traci nadzieję, że to się dobrze skończy i czuje potrzebę wyjścia na ulicę w obronie podstawowych praw obywatelskich.
          • 1elka26 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:17
            Alez wychodź, jeżeli czujesz taką potrzebę - dobrze się skonczy, jezeli będziecie pamietac że podstawowych praw obywatelskich broni sie zgodnie z zasadami demokracji. Chociaż z wami to ni nie wiadomo.
            Może będziecie tak walczyc o te podstawowe prawa obywatelskie, równie gorliwie jak za czasów relanego socjalizmu walczono o pokój? Ale weź pod uwagę, że juz raz stolica była odbudowywana, nie rozpędzajcie sie za bardzo w tej waszej walce o prawa obywatelskie.
            • spanish_fly Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:31
              Demokracja już się w Polsce skończyła dzięki Twemu Umiłowanemu Przywódcy. Przestań łaskawie grozić zburzeniem Warszawy.
            • baltycki Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:38
              > podstawowych praw obywatelskich broni sie zgodnie z zasadami demokracji.
              Do dzis mielibysmy PRL.
            • mynia_pynia Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:58
              Władza wykonawcza, ustawodawcza i sądownictwo no gdzie uderzyć kochana, żeby bronić Polski?
    • lusitania2 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:51
      nie radzi sobie, ta broszka.
      Stawiam, że zobaczymy ją jeszcze w klipie świątecznym, a po Nowym Roku, jak Szałamacha, z sukcesemwink, zrezygnuje "z powodów osobistych".
    • zuleyka.z.talgaru Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:52
      Muszę się napić!
      • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:53
        ja tez. w ogole musze sobie odlaczyc internet bo mam wazne sprawy i dzis caly dzien przesiedzialam na forum i facebooku
    • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:52
      Krzyk i wrzask nie zastąpią dobrych pomysłów dla obywateli. Warto przypomnieć opozycji, że jesteśmy jednym narodem, mamy jedną ojczyznę i wspólną historię. Polska jest wolna i demokratyczna, jest naszym wspólnym dobrem. Chcecie maszerować? Maszerujcie. Chcecie protestować? Protestujcie. Szanujcie przekonania innych, nie odmawiajcie innych praw, o które sami się upominacie - apeluje szefowa rządu. - Chcę zaapelować o odpowiedzialność, która jest naszym wspólnym obowiązkiem. Pomimo barier i uprzedzeń warto rozmawiać. Nigdy nie jest za późno, by zejść ze złej drogi
      a to jest w ogole mistrzowski tekst. Nie odmawiajcie innym praw z ust PiS - chyba sobie to wyhaftuje nad lozkiem zeby miec na co spogladac jak PiS nasle wojsko i policje na ludzi
      • znowu.to.samo Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:05
        I to jest clou: Polska jest nasza, naszym wspólnym dobrem, a my przez obecnie rządzących dalibyśmy się podpuścić przeciwko sobie... i kto ma tym straci? My wszyscy zwykli szarzy ludzie, którzy daliśmy się wrobić w to wszystko...nie ci co tam sobie siedzą na stołkach, o czym niebawem się przekonamy...myślicie że czemu się okopują przed suwerenem??? Bo pewno jebutnie tak że huk pójdzie...
        • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:07
          ja mam troche inną, bardziej surową, ocenę sytuacji. uważam że część narodu zatrzymała się na poziomie chłopa pańszczyźnianego i tak ich trzeba traktować - inaczej doprowadzą do tego co mamy, czyli totalnych rządów pisu. pewnie edukacją byłoby się w stanie coś zmienić, ale do jakiego stopnia to nie wiem.
          • mdro Re: orędzie Szydło 17.12.16, 23:46
            Pamiętaj, że część wyborców PiS została po prostu oszukana. Szydło np. zapewniała, że ministrem Obrony Narodowej będzie Gowin, Macierewicza w ogóle schowano (nie wiem, czy mój ojciec zagłosowałby na PiS, gdyby w rządzie miał być Macierewicz, i to na takim stanowisku). Poza tym obiecywali złote góry... A i prezydent miał być taki ładny, żwawy, amerykański - nie to co ten rozlazły Komorowski. Teraz wielu ludziom się trudno przyznać nawet przed samym sobą, że popełnili błąd - choć już wielu oczy się otworzyły i wyboru żałują (ostatnio nawet od bardzo "kościelnej" ponad 90-letniej pani usłyszałam, że PiS obiecywał darmowe leki, a tej miesięczne wydatki na ten cel wzrosły o 50 zł i czuje się oszukana).
    • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 20:58
      zuleyka, nie denerwuj sie, naprawde szkoda. wazne ze wiele z nas mysli tak samo i mozemy sie wspierac.
      • zuleyka.z.talgaru Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:01
        No nie mogę się nie denerwować. Nie potrafię zrozumieć jak ludzie mogą być tak ślepi. Tj rozumiem, że ta cała elka to jakaś biedna dziunia z lubelszczyzny i ławo ją było zmanipulować i dla paru groszy smaruje takie teksty na forach, ale nie ma we mnie zgody na takie coś.
        • nathasha Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:03
          ona w nic nie wierzy i nie jest zmanipulowana. ona pewnie mysli jak ty czy ja albo w ogole ma do sprawy stosunek obojetny a to jest sposob na zarabianie. dostaje wytyczne co pisac i to klepie w te klawiature - pozniej przesyla statystyki i na koniec miesiaca ma wyplate. stad nie ma sensu dyskutowac. pomysl ze to robot. zreszta, wko knows, moze i robot, podobno tweety roboty to juz norma
          • 1elka26 Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:29
            Wiesz co jest najbardziej przerażającego w tym wszystkim? To, że wy naprawdę uważacie że ludzi można ot tak sobie kupić. Nawet nie staracie się zrozumieć innych. Te wszystkie wielkie słowa o tolerancji, nowoczesności są przeraźliwie puste w kontakcie z rzeczywistością. Obracacie sie w zakletym kregu ludzi o podobnej mentalnosci i przeraża was ktoś "inny". Musi on wtedy być albo kupiony albo nie potrafiący samodzielnie myśleć.
            Dlatego do dzisiaj nie mozecie zrozumiec dlaczego wybory zostały przez was przegrane . Współczuję.
            • ra-sowa Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:32
              kupił to prezes, za 500 całą gromadę suwerenów
            • spanish_fly Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:35
              Doskonale rozumiemy dlaczego PIS wygrał wybory i Szydło o tym przypomniała dziś w orędziu. Pis wygrało dzięki 500+ i tylko dzięki tym rozpaczliwym zapewnieniom, że finansowanie programu na przyszły rok jest nadal zapewnione mają cały czas względnie stałe poparcie.
            • natalia.nat Re: orędzie Szydło 17.12.16, 22:24
              Nie chodzi o to, że ktoś jest "inny". Jeżeli potrzebuje być głupi, zacofany, nietolerancyjny i pełen nienawiści niech sobie będzie. Tutaj chodzi o to, że władza musi działać zgodnie z prawem i konstytucją, nie wolno jej paraliżować TK, zabierać obywatelom ich wolności oraz ograniczać dostęp do informacji. To tak trudno zrozumieć?
        • cosmetic.wipes Re: orędzie Szydło 17.12.16, 21:07
          Elka jest pacjentką szpitala na rogatkach , więc nie traktuj jej poważnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka