Dodaj do ulubionych

WOŚP i Caritas

11.01.17, 16:22
I cóż się okazuje, nie ma żadnej konkurencji, chodzi po prostu o to, żeby pomagać.
A rząd na siłę nakręca w sobotę jakieś dziwne imprezy.
Caritas wydał sprostowanie , że nie ma z nimi nic wspólnego, a na dodatek jest im przeciwny.
Do imprezy zagoniono żołnierzy, którzy nie mogą się sprzeciwić.
Czego by się ten rząd nie dotknął, jest ..... eeeeee, no takie jakieś big_grin
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: WOŚP i Caritas 11.01.17, 16:24
      Ja już się przyzwyczaiłam, że żyję w rynsztoku zafundowanym przez PIS.
      • ra-sowa Re: WOŚP i Caritas 11.01.17, 16:29
        Wyjaśnienie Caritasu
        "Od 25 lat, w styczniu, gra Jurek Owsiak ze swoją Wielką Orkiestrą. Od lat jest zwalczany przez wiele środowisk. (...) Od lat Caritas daje do zrozumienia, że nie jest konkurencją WOŚP, ale pomagać trzeba w każdy możliwy sposób" - napisał dziennikarz o. Grzegorz Kramer na swoim blogu. "W tym roku postanowiono wplątać do rozgrywki Caritas, ale jak się okazuje Caritas Ordynariatu Polowego. Przyszedł rozkaz – żołnierze muszą działać. (...) Szkoda tylko, że kiedy władza mogła zrobić realne kroki na rzecz syryjskich rodzin (korytarze humanitarne) to tego nie zrobiła, a teraz te rodziny wykorzystuje się do rozgrywek z WOŚP" - dodał o. Kramer."
      • grrrrw ? 11.01.17, 16:31
        Dlaczego jeden zbiera samotnie i na głodniaka na chorego członka rodziny, a innemu towarzyszy punkt żywienia grochówką i bigosem, gorący chlebek, punkt pomocy medycznej, orkiestra bębniarzy, teatrzyki uliczne, strażacy z niespodziankami, urzędnicy miasta, kramy babuni... ?
        • spanish_fly Re: ? 11.01.17, 16:37
          A może coś na temat?
        • ra-sowa Re: ? 11.01.17, 16:58
          A ty o czym piszesz?
          • cosmetic.wipes Re: ? 12.01.17, 12:59
            To przebitki z alternatywnego wszechświata big_grin
    • ra-sowa Re: WOŚP i Caritas 11.01.17, 22:29
      patrzcie, jakim małym ludzikiem trzeba być, żeby się posuwać do takich zagrywek
      Mon zablokował pomoc NATO podczas WOŚP
      • la_mujer75 Re: WOŚP i Caritas 11.01.17, 22:35
        to takie małe, wredne gnidy moralne ... obrzydzenie człowieka ogarnia, brrr....
      • mozambique Re: WOŚP i Caritas 12.01.17, 12:44
        ale to chyab z zeszłego roku ?
        • baltycki Re: WOŚP i Caritas 12.01.17, 12:55
          W tym roku na 25. Finale WOŚP nie zobaczymy jednak sprzętu wojskowego ani żołnierzy. Jeszcze wczoraj rano informacja o tym, że korpus wystawi swój sprzęt była aktualna, jednak w ostatniej chwili żołnierze NATO się wycofali – dowiedział się nieoficjalnie Onet.
      • danaide Re: WOŚP i Caritas 12.01.17, 13:02
        Ale tak całe NATO zablokował? tongue_out
        • baltycki Re: WOŚP i Caritas 12.01.17, 13:07
          W ktorym miejscu napisano, ze ktos zablokowal NATO?
    • joanna_poz Re: WOŚP i Caritas 12.01.17, 13:02
      obstawiam, że ta nagonka PIS-owska na WOŚP da znowu wspaniały efekt, jak rok temu - czyli pobicie kolejnego rekordusmile
      bo im bardziej jątrza - tym wiecej na WOŚP wyłożą ci wkurzeni PIS-em.
      • joanna_poz Re: WOŚP i Caritas 12.01.17, 13:05
        no i mam wielką nadzieję, ze poseł kaczyński, powoli podpadający pod opieke geriatryczną, honorowo nie skorzysta ze sprzętu finansowanego przez Orkiestrę.
    • kaz_nodzieja Re: WOŚP i Caritas 12.01.17, 13:25
      ra-sowa napisała:

> I cóż się okazuje, nie ma żadnej konkurencji, chodzi po prostu o to, żeby pomag
      > ać.
      > A rząd na siłę nakręca w sobotę jakieś dziwne imprezy.
      > Caritas wydał sprostowanie , że nie ma z nimi nic wspólnego, a na dodatek jest
      > im przeciwny.
      > Do imprezy zagoniono żołnierzy, którzy nie mogą się sprzeciwić.
      > Czego by się ten rząd nie dotknął, jest ..... eeeeee, no takie jakieś big_grin

Rok temu oglądałam specjalnie Tv-PiS Wiadomości i o WOŚP nie wiem czy była jedna minuta. Za to dobre 10 minut jakaś inna impreza, z paczkami.
      W tym roku też celowo włączę Tv-PiS by zobaczyć jak się wiją byle jak najmniej było o WOŚP. Poza tym śmieszą mnie, jak prawdziwy Dziennik Telewizyjny, Agresywna opozycja itp. Te klimaty big_grin
      • kaz_nodzieja Re: WOŚP i Caritas 15.01.17, 20:47
        TV PiS w tym roku na WOŚP poświęciło około 12 sekund big_grin
        Na samym końcu wiadomości. Bez żadnych ujęć na WOŚP, tylko kilka pospiesznych, nerwowych wyraźnie zdań prowadzącego big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka